2011. április 30., szombat

Sokszor Miss Kendrick

Anna még a holnapi napig fogja betölteni a Tribeca filmfesztivál zsűri posztját, addig is rengeteg rendezvényen vesz részt: pózolt a Time magazin A világ 100 legbefolyásosabb embere partiján (képek), a Vanity Fair által rendezett Tribeca bulin (képek) és a filmfesztivál díjátadó ceremóniáján is (képek). Egyedül a fekete leopárd (?) mintás ruhával nem tudok azonosulni, a másik kettő nagyon aranyos és elegáns volt. via misskendrick.net

Interjúrészlet Ashley-vel + outtakek

Új outtakek Ash French Revue de Modes sorozatából (+59)
Ashley az On The Teen Beat-nek adott egy hosszú interjút (Part1, Part2), amelyben a Twilight is szóba került:
[…] K: Milyen érzés egyre közelebb lenni a Twilight Saga végéhez?
AG: Keserédes. Ezen a ponton még nem… még forgatunk, azt hiszem már úgy 4,5 hónapja, és még hátra van úgy másfél, de ugye a két filmet együtt vesszük fel. Szóval a következő két évben még várnak ránk dolgok, úgy mint őrült sajtókörutak, és premierek. Olyan, mint a középsuliban. Izgatott vagy a vége miatt, ugyanakkor tudod, hogy hiányolni fogod az ott szerzett barátaidat. Mindannyian tudjuk, hogy nem utoljára látjuk egymást, hisz együtt még mindig van pár évünk.

2011. április 29., péntek

Entertainment Weekly előzetes

Milyen filmek, TV show-k, könyvek foglalkoztatják a Breaking Dawn sztárjait mostanában? Mi megkérdeztük, ők válaszoltak.
- Sara Vilkomerson
Lautner
„Kíváncsi vagyok a Thor-ra,” mondja a színész. „Imádom a Marvel képregényfilmeket. Szintén nagyon várom, hogy láthassam a Transformers 3-at.” Habár amikor a televíziós műsorokra kérdezek rá a 19 éves srác inkább a valóságot választja. „A Shark Tank nagy rajongójává váltam. Megszállottja vagyok. Annyira rabul ejtő, csak mindenki előáll a saját találmányával, üzleti elképzelésével, és én mindegyiket akarnám. Ez a legjobb [műsor]ötlet valaha is!”
Pattinson
David Cronenberg következő filmjében alakítja a főszerepet, ami Don DeLillo Cosmopolis című könyvének adaptációja, ezért Pattinson őrült módjára olvas mindent, amit DeLillo valaha is írt, beleértve az 1997-es Underworld-öt is. „Az egy annyira férfias könyv,” mondja Pattinson. A filmek iránti rajongása is ugyanilyen erős – és láthatóan ragadós.
„Rob a The Staircase megszállottja,” meséli Stewart, a 2004 dokumentumfilmről, amely egy nagy horderejű gyilkossági tárgyalásról szól és amiről Pattinson ódákat zengett a forgatás közben. „Nagyon sokszor láttam már, mert a forgatáson is mindenki azt nézte. Nagyon lebilincselő, de jó hosszú.”
Stewart
„De utálom az ilyen kérdéseket,” mondja Stewart. „[A válaszaidat] mindig felemlegetik pedig ugye folyton változik és mikor idézik már az van, hogy, 'aha, bejött az a könyv tavaly.'” Azért elmondta, hogy a Breaking Dawn forgatási szüneteiben Lev Tolsztoj Anna Karenináját olvasta. „Még nem fejeztem be, de nagyon imádom. Annyira jó és vicces és tökéletes – ha ki akarnék szakadni a saga világából akkor simán bel tudnék ugrani ebbe. Nem hiába klasszikus ez a cucc.”

2011. április 28., csütörtök

Vizet az Elefántnak premier Párizsban

Amíg elárasztottak minket az új Breaking Dawn-os képekkel, Rob bizony Párizs felé vett az irányt, hol ismét egy premier várta - s ahogy látható a francia bemutatón a 3 pasihoz már csatlakozott a WFE női főszereplője, Reese Witherspoon is. Képek: Red Carpet, Rajongói fotók, Bent a mozibanvia RobertPattinsonBrasil.com

EW belső képek

Tovább mögött plusz két kép

Új Breaking Dawn stillek az EW jóvoltából

Az első képen a Denali nővérek láthatók (balról jobbra): Irina (Maggie Grace), Kate (Casey LaBow) Tanya (MyAnna Burning). Jake pedig Bella és Edward esküvői meghívójával szalad valahová az esőben.
Tovább mögött plusz kettő

Entertainment Weekly címlapok

Kristen ott lesz az idei MET Gálán?!

Mint tudjátok a tavalyi MET Gálára Kristen Stewart is meghívást kapott (képek), nagy valószínűséggel ez idén sem lesz másként. 3 órával ezelőtt @courtjustice a Fanvasion.com szerkesztője, stílusguru a fentebb látható tweetet írta ki: "Itt hallhatod először! MEGERŐSÍTVE megbízható forrásból, hogy Kristen Stewart ott LESZ a #METGala-n --- de nem #McQueen-ben."
A Costume Institue Jótékonysági Gálát május 2-án rendezik meg a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban. A Gála egyben a Savage Beauty/Vad Szépség címre hallgató időszaki kiállítás ünnepélyes megnyitója is lesz, ami a világhírű divatkreátor, Alexander McQueen munkássága előtt tiszteleg.
via kristenvisuals.org

A trió ismét az Entertainment Weekly címlapján!

3 órával ezelőtt ezt írták ki a Twilight hivatalos twitter oldalára: "Holnap keleti parti idő szerint reggel 9-kor az EW.com-on debütál Kristen/Rob és Taylor @EW-s #BreakingDawn-os  kettős címlapja!"

2011. április 27., szerda

Új Breaking Dawn képek a People magazinban

A People magazin május 9-ei számában új Breaking Dawn fotók fognak megjelenni, @epnebelle viszont megszerezte az újságot és lefotózta a minket érintő oldalakat. A tovább mögött találtok még két fotót, illetve még a Virgin-szigeteki forgatásról érkezett egy videó is, az is szintén a tovább mögött nézhető.

Vizet az Elefántnak premier Berlinben

A sajtókonferencia után megtartották a Water for Elephants vörösszőnyeges premierjét is, rengeteg képet az alábbi galériák valamelyikében találtok: hivatalosakrajongói képek via RobertPattinsonBrasil.com

Berlini Vizet az Elefántnak sajtókonferencia

Európában először, ma Berlinben tartanak Water for Elephants sajtótájékoztatót és vörösszőnyeges premiert (képek). A sajtótájékoztató már lezajlott, ott nagyvonalakban az alábbi témákról beszélt Rob:
- úgy 16-17 éves korában volt már Berlinben, csak annyira emlékszik ebből, hogy különböző bárokat látogatott meg lol
- ha választania kellene, hogy milyen állat szeretne lenni egy cirkuszban, akkor a medvére voksolna
- még nem igazán gondolkodott a születésnapjáról, fogalma sincs hogy mit akar csinálni, vagy egyáltalán mit szeretne kapni
- kimondta németül a film címét: azaz a Wasser für die Elefanten-t
- a való életben sohasem tudná elképzelni, hogy széttúrjon egy házasságot
Pár érdekesség: Francis Lawrence, a film rendezője szerint kellemesebb volt az állatokkal együtt dolgozni mint Lady Gagával (forgatott neki videóklippet korábban). Továbbá a rajongókról így nyilatkozott, akik ott voltak a forgatáson: "nagyon tisztelettudóan viselkedtek". Christoph Waltz pedig a Rob-bal való közös munkát nagyon inspirálónak és termékenynek találta.
via TwilightWiki, @RPLife

Immortals trailer Kellannal

A Tarsem Singh (A sejt, Zuhanás) által rendezett epikus történet a parasztlegény, Thészeusz (Henry Cavill) és Hüperión kirány (Mickey Rourke) csatájáról szól, melynek tétje az emberiség fennmaradása. Thészeusz segítségére lesz a csatában Zeusz (Luke Evans), Poseidón (Kellan Lutz), a látnok papnő Phaedra (Freida Pinto) és a ravasz rabszolga, Stavrosz (Stephen Dorff) is. Várható magyar bemutató: 2011. novembere

Seventeen Magazin: Kellan a Breaking Dawn-ról és egyebekről

A Seventeen magazin webes oldalán található egy Kellan Lutz interjú, ami még az Eclipse DVD/BluRay változatának megjelenése (2010. decembere) kapcsán készült. Ez az interjú akkoriban valamiért elkerülte a figyelmünket, viszont pótoltam az lemaradást, mivel sok egyéb mellett szóba kerül a Breaking Dawn is. 

[..] Úgy hallottam, hogy eléggé vakmerő személyiség vagy, és tényleg te csinálod a kaszkadőrmutatványaidat. Valaha egyáltalán meghátráltál ezt illetően?
Imádok kockázatott vállalni. Ami a kaszkadőrdolgokat illeti, azokból igazán jól felkészült, és kitanult vagyok, szóval emiatt soha nem aggódtam, mert hagyom, hogy a belső ösztöneim diktáljanak. Szeretem az extrém sportokat, és azokat maximálisan élvezni.

Azt híresztelik, hogy Louisiana-ban vagy a Breaking Dawn forgatásán. Valami igazán klassz dologot elárulhatsz nekünk a filmből?
Mindenki igazán, igazán nagyszerűen fest, valamint a rendezőnk [Bill Condon] sok időt tölt azzal, hogy meghallgassa, elbeszélgessen a színészeivel, szóval ki tudjuk magunkat bontakoztatni. Nagyon jó egy ilyen rendezővel együttdolgozni. A beállított haj, és smink hathatós segítségével mindenki klasszul néz ki. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy itt lehetünk.

Még több kép a Virgin-szigetekről

A USWeekly-nek, a Lif&Style-nak és a Popsugarnak köszönhetően régi/új képek érkeztek a Karib-tengeri Breaking Dawn forgatásról. A tovább mögött ezekből találtok kirakva néhányat. Ide kattintva pedig letölthettek 150+ képet (HQ és MQ fotók).

2011. április 26., kedd

A három "A" - Anna, Alex és Ashley

A Tribeca Filmfesztivál vasárnap zárja kapuit, de a héten még nagyban zajlanak a hozzákötődő események, így Anna Kendrick a Női Filmkészítők számára rendezett villásreggelin vett részt (képek). Alex Meraz pedig a Karl Lagerfeld által rendezett Magnum kampányszériájának bemutatóján jelent meg (képek). Alex kapcsán még egy hírecske: hamarosan új fotósorozat keretében láthatjuk viszont, amit Giuliano Bekor, nagyszerű fotós lőtt róla. Alex a fotózásról pedig egy előzetesfélét is megosztott velünk twitpic segítségével, a tovább mögött megtaláljátok. Ashley Greene tegnap Freida Pinto-val és Emma Stone-nal pózolt egy Louis Vuitton bulin (képek), amit nekik, a májusi Glamour címlaplányoknak rendeztek.

EW interjú Peter Facinelli-vel

Az Entertainment Weekly riportere, Sandra Gonzalez szerint Peter Facinelli egy kicsit kimerültnek tűnt, mikor múlt héten telefonon keresztül beszélt vele. Nem is csoda, hisz a színésznek vissza kellett repülnie Vancouver-be, ahol a stáb a ’second unit’ jeleneteket - többnyire kaszkadőr felvételeket - rögzít a Breaking Dawn forgatásának utolsó szakaszában.

[…] Tudom, hogy a Breaking Dawn forgatásán vagy, milyen érzés azt érezni, hogy mindjárt itt a vége?
Olyan, mint egy forgószélben lenni. 6 hónapig vettük fel. Napról napra benne voltál. Jó érzéseim vannak azzal kapcsolatban, amint forgattunk. Most a vágóhoz került, és remélem, hogy minden rendben megy majd. Ugyanakkor nagyon nehéz is, mert nincs irányításod afelett, hogy miként áll össze az egész. De láttam már néhány dolgot, ami egyben volt, és elég jónak tűnt. Nagyon igazgatott vagyok, hogy láthassam a kész produkciót.

Guri Weinberg a Breaking Dawn-os kezdeteiről

Guri Weinberg (Stefan a Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2-ben) nemrégiben a Daily Twimes-nek mesélt a Twilight világába történő belépéséről, továbbá egy kis betekintést engedett a film produkciós folyamatába, ami főleg a lousianai Baton Rouge-ban zajlott, majd idén tavasztól Brit-Columbiában.

„Az első alkalommal mikor találkoztam az öltöztetővel,” magyarázta „Stefan személyiségét az öltözékén keresztül is kifejeztük. Ahogy a ruha, a smink, a haj, és a kontaklencsék a helyükre kerültek, nagyon elégedett voltam azzal, amit megalkottunk.”

Nyilvánvalóan, Weinberg a meghallgatására gyakorolta a romániai akcentust, „Stephenie Meyer hallotta az akcentusomat a meghallgatási felvételen, mielőtt megkaptam volna a szerepet. Majd a rendező, Bill Condon egy, a helyes akcentust betanító tanárt fogadott fel Noel Fisher-hez (Vladimir) és hozzám. Fontos volt számunkra, hogy a dialektust annyira tökéletesen adjuk vissza, amennyire csak tudjuk.”

Amint azt már korábbról tudjuk, Stephenie Meyer Weinberg-et tökéletes Stefan-nak találta, olyannak, aki az ő elméjében is létezett. „Találkoztam Stephenie-val a smink és ruha próbafelvételen, mielőtt hozzáláttunk volna a forgatásnak. Részt vett a forgatási folyamatban is. Azonnal egymásra hangolódtunk. Nagyon józan, gyakorlatias személyiség, viszont eléggé ideges voltam amiatt, hogy milyen érzései lesznek, mikor meglát a kosztümömben és a sminkkel. Ahogy ez megtörtént, azt mondta, hogy pontosan így képzelte el Stefan-t. Nagyon boldog voltam emiatt.”

Ami a karakterének fejlődését illeti, Weinberg a következőket mondta: „Nagyon tetszett a Volturi történelme. Imádom ezen karakterek hatalmát, korát…annyi lehetőség kínálkozik egy színész számára, hogy ezeket eljátssza… Michael Sheen-nel (Aro) elbeszélgettünk egy kicsit a karaktereink között bekövetkezett történelmi eseményekről. Michael nem bánná, ha Stephenie előzményként megírná a Volturi és a Romániaiak között zajló háborút.”

2011. április 25., hétfő

Robert interjú az olasz Style Magazinban

A korunk generációs elváltozásának igazi prototípusa Robert Pattinson: 24 éves, egy hollywoodi angol férfi, ahol a sápadt vámpír Edward Cullen megformálásával vált híressé (ez előtt pedig Cedric Diggory-ként, a Harry Potter sorozat Roxfort-os diákjaként). Viccesen úgy említi magát, hogy „semmi különleges, olyan valaki, aki hotelekben él és beutazza a világot”. Azonban egy új férfiideált hozott létre, meglepődést keltve még a Facebook közösségében is, akik az internet segítségével csináltak belőle sztárt. A mai nap egy fontos teszt előestéje: új filmje a Vizet az Elefántnak, egy cirkuszban játszódik – Sara Gruen bestseller könyve alapján.

Breaking Dawn forgatás a Virgin-szigeteken

Őszinte leszek, nem bántam volna, ha a Virgin-szigeteki Breaking Dawn (újra)forgatást megússzuk képek nélkül. Sajnos nem így lett, rengeteg felvételt sikerült készíteniük a lesifotósoknak. A tovább mögé raktam a képeket, így is megvédve azokat, akik nem igazán akarnak már többet látni a készülő filmekből. Sok lesz lassan már a jóból. :/

2011. április 24., vasárnap

A Breaking Dawn-ról Peter Facinelli

A Twilight franchise forgatása hamarosan befejeződik Kandadában, habár a két részre szelt filmeket 2011, illetve 2012 novemberiéig nem láthatja a nagyközönség.
A Zap2it Peter Facinelli-vel beszélgetett és elmondta milyen érzés azon utolsó színészek között lenni, akik ott lehetnek a Breaking Dawn forgatásán. „Elfogott egy kis nosztalgikus érzés, de ez még nem igazán uralkodott el rajtam. Több mint hat hónapig ebben éltünk, csak akkor érzem ezt mikor bemész a munkahelyedre és látod, hogy sok ember már befejezte a munkát. Hiányolom őket.”
Facinelli, aki még egy hétig fog a kaszkadőrmunkákon ügyködni azt mondja, hogy a két filmet egyszerre felvenni más volt, de a Breaking Dawn esetén az igazi különbséget az ekkora nagy szereplőgárdával való együttműködés jelentette. „Baton Rouge-ban egy ponton nagyon klassz volt.” mondja a második rész tetőpontjáról. „Csináltuk azt a jelenetet, ahol a Volturi és Cullenék néznek szembe egymással. 100 ember esett keresztül a haj és sminkfolyamaton… olyan volt, mint a cirkusz. Soha nem láttam ilyesmit, 100 ember közreműködésével két héten át vettük fel ezeket a jeleneteket. Eléggé intenzív volt, ugyanakkor nagyon szórakoztató is.”

2011. április 23., szombat

Kibeszélő - Twilight Saga nagykalauz

Itthon is megjelent a legutolsó, mindenre választ adó nagy összefoglaló kalauz, melyben többek között részletesebben megismerhetjük Alice és Victoria vámpírrá válásának történetét, valamint teljes karakterleírások, illusztrációk és a Stephenie inspirációját adó dalok, történések kaptak még helyet.
Ha már végeztél vele, vagy csak épp elkezdted, vagy csak ajánlani szeretnéd ne fogd vissza magad és kommentelj! Írd meg a könyv mely része tetszett a legjobban, kinek a háttértörténete volt a legmeglepőbb, milyen új infót találtál amire korábban még csak nem is gondoltál? A Twilight képregény illusztrátorának munkáját se hagyjátok szó nélkül, van akinek bejön a manga stílus viszont van akitől távol áll ez a fajta ábrázolás mód.
Várjuk a véleményeket ezekről és minden másról is ami olvasás közben felmerül/t Bennetek! :)

Trailerek: The Help és Homework

Megérkezett az első trailer Bryce Dallas Howard és Elizabeth Reaser egy-egy hamarosan bemutatásra kerülő filmjéhez. Bryce-t legközelebb a The Help-ben láthatjuk, ami Kathryn Stockett bestsellerregénye alapján készült. A történet során egy fiatal írónő (Emma Stone) interjúkat készít cselédekkel, amelyekben azon tapasztalataikat osztják meg, hogy milyen a 60-as években afro-amerikainak lenni. Ez viszont az írónő pár ismerősének nem fog tetszeni, úgy mint a Bryce, vagy Viola Davis által alakított karakternek. Hazai bemutató: 2011. szeptember 20.
Elizabeth-et pedig az idei Sundance Filmfesztivált is megjárt Homework, új címén a The Art of Getting By-ban láthatjuk majd. A film egy ambícióktól mentes fiúról szól (Freddie Highmore), aki akkor kezd önmagára találni mikor elkezd korábbi szerelmével, Sally-vel lógni (Emma Roberts). Liz Sally édesanyját alakítja majd, a filmben egyébként még feltűnik Michael Angarano is. Trailer a tovább mögött.

2011. április 22., péntek

Megjelenések, fotósorozat

Tegnap Xavier Samuel (+4) és Tinsel Korey (+5) a T-Mobile új androidos telefonjának bemutatóján vett részt Beverly Hillsben. Anna Kendrick még mindig Tribecázik New Yorkban, a The Bang Bang Club című film vörösszőnyegén vonult végig (+35), illetve a feszt zsűrije számára rendezett vacsorán is megjelent (+9). Jamie C. Bowerről pedig a Vogue májusi  számához készítettek egy fotósorozatot (+5). via brandheroin Lj, AKF

2011. április 21., csütörtök

Összefoglalás II: Ellen DeGeneres Show

Ellen DeGeneres Show (videók: Vágatlan Show, Közeli: Rob iszik és eszik a Backstage-ben)
A beszélgetést azzal kezdi Ellen, hogy milyen gyorsan lett Rob-ból szupersztár, 3 év alatt, hisz 21 évesen forgatták a Twilight-ot most pedig 24 éves, és a világon szinte mindenhol ismerik a nevét. Ennek viszont ára is van, nem tudod bizonyos dolgokat megtenni, amit előtte még igen. Ellen ennek kapcsán megemlít egy iPhone alkalmazást, a neve ’Find Robert/Where is Robert’, ilyen GPRS-szerűségként működik, és kiírja, hol van épp Rob. LOL
Megemlítik az Államokon átívelő körutazását is, amit a barátai társaságában tett meg, elmeséli a Vanity Fair-ben olvasott sztorit is: a texasi Lubbock-ban voltak, betértek egy bárba, ahol 7 órán keresztül karaokéztak, az 'I believie I can fly'-t nyomták, és az egyik barátja csinált is erről egy videót, amin látni, hogy pár hapsi bemutogatott neki. Plusz nem tudták, hogy Lubbock az egyik legnagyobb egyetemi város, aznap még focimeccs is volt, így egy idő után elkezdtek kint gyűlni az emberek. Hívni kellett a zsarukat, hogy vigyék ki onnan őket. Ezek ellenére élete ezt az egyik legjobb napjának tartja.

Összefoglalás I.: Jimmy Kimmel Show

Jimmy Kimmel Show (videók: Part 1, Part 2, Part 3, megérkezés a stúdióhoz)
A Show közepén hangzott el talán legérdekesebb rész, ekkor Rob arról beszélt, hogy kölyökként szerette az amerikai rajzfilmeket, különösen a Cápali és Cápetit, illetve az MC Hammer-ről szóló (amerikai MC, aki a késő 1980-as és a kora '90-es években volt népszerű), Hammer Time (videó) címűt. Jimmy Kimmel előre tudott erről a dologról, így egy ezzel kapcsolatos ajándékkal lepte meg Rob-ot – egy bekeretezett, fóliára rajzolt eredeti HammerMan képet kapott, amit Kimmel-ék az egyik ott dolgozó faláról loptak el (mutatják majd a kép hűlt helyét is az irodában). Rob nagyon örült neki, azt mondta, hogy ez a legjobb ajándék, amit valaha is kapott. Rob még nem találkozott MC Hammer-rel, de megosztott egy nagyon érdekes sztorit: állítólag Hammer Ausztráliában turnézott, és csak két bőröndöt vitt magával, az egyik tele volt elemmel/aksival, a másik meg KFC kajával. MC Hammer egyébként fent van twitteren, aki kommentálta ezt a részt, és elismerte, hogy az elemes rész igaz belőle.

Megjelenések: Anna és Nikki

Nikki két eseményen is volt a napokban: az egyik a T-Mobilie egyik rendezvénye (+13), a másik pedig egy jótékonysági koktélparti (+7). A H&M 'Divattal az AIDS ellen' kampányához pedig a múltkori képeken túl megérkezett Nikki fotózásról készült BTS videó is, katt ide érte. Anna ellenben fesztiválozik New York-ban - a Tribecán, ahol a The Union című dokumentumfilm (Elton John és "bálványa", Leon Russell együttműködését mutatja be) premierjén jelent meg (+23). E mellett pedig zsűrizni is fog a feszten, mégpedig az 'Emerging Narrative' szekcióban.
via N-Reed.com, AKF

Peter Edward és Bella esküvőjéről: "Gyönyörű és látványos."

Peter Facinelli az MTV News-nak adott telefonos interjút, amelyben a következőkről mesélt a Breaking Dawn kapcsán:

Ellentétben más Twilight-os kollégáival, Peter még nem végzet a befejező résszel. „Még két hét hátra van a 2nd Unittal a kaszkadőrmunkákból, így még nem érzem, hogy itt lenne a vége. Még nem vagyok a befejezés szomorúságának és lehangoltságának pillanatában.”
Peter mellett Ashley, Kellan és Jackson se végzett még a BD-vel, ők már Couve-ban vannak. Kristen pedig tegnap reggel hagyta el a kanadai várost, és a hétvége felé Rob-bal mennek majd a Virgin-szigetekre, ahol egyes források szerint újra fognak venni néhány nászutas jelenetet, mások szerint újraforgatásról egyáltalán nincs szó, hanem teljesen új jelenetek felvételéről. Hmm.

Az interjú további részében Peter-nek megemlítették azt a jelenetet, amit Taylor mondott az MTV First-ben - Bella rátámad Jake-re az imprinting miatt -, PFach egyetértett abban, hogy látni a sokkal kisebb Kristen-t harcolni Taylor-ral nagyon szórakoztató volt: „Igen, ott voltam. Nagyon vicces volt. De egy kicsit szét kell rúgni a seggét.” mondta arra vonatkozóan, hogy meg kell bűnhődnie Jacob-nak, amiért bevésődött Edward és Bella kislányába, Nessie-be.
Bár nem mehettek bele túlságosan részletesen az esküvői jelenet taglalásába, azért Peter elmondott néhány dolgot ezzel kapcsolatban. „Gyönyörű és látványos. Ez vicces, mert amikor fontos jeleneteket kell forgatnunk a Twilight szériából, mindig esik. Mikor a Twilight-ból a baseball jelenetet vettük fel, szintén esett. De a filmen ezt nem láttad. Az esküvői jelenet felvételénél is egész idő alatt esett. De ezt sem fogod látni, el fogják tüntetni. Vízhatlan ponyvákat feszítettek ki, amiket szintén láthatatlanok lesznek a filmben. Ettől függetlenül, nagyon sáros, nedves és hideg volt ránk.”

Peter kapcsán még említésre méltó hír, hogy a Loosies című filmjéhez, Nikki Reed jelenlegi barátja, a korábbi American Idol versenyző Paul McDonald fogja megírni a soundtracket.

2011. április 20., szerda

Előzetes: Ellen Show

Mr. Pattinson TV-s körutazása továbbra is tart, ma Ellen DeGeneres-nél és Jimmy Kimmel-nél fog vendégeskedni. Az Ellen Show-ból pedig már egy kis előzetest is kiadtak (videó), amelyben Ellen arra a bizonyos esetre kérdezett rá, amelyben Ő is szerepet játszott, pontosan nem is Ellen, hanem az általa korábban ajándékozott ruhadarab.
„Hasonló ahhoz a sztorihoz, amit a kocsim ablaktörlőiről meséltem neked, amik nem működtek. Szintén nem tudom, hogy kell a mosógépet kezelni. Különleges alkalmakra eltettem az 'Ellen alsógatyát'. […] Nagyon ritkán kerül elő, de az utolsó Twilight filmet forgattam, mikor már csak egy pár maradt, az pedig az a bizonyos 'Ellen alsónemű' volt. Ezt a hatalmas harci jelenetet csináltuk, és valamilyen oknál fogva, azt hiszem a testalkatom miatt, a hátsó részem túl hosszú, vagy ilyesmi, de a seggem állandóan kilógott. […] Elérkezett egy olyan pillanat, mikor a producerek felhívták az ügynökömet, hogy nem tudják, hogy mit akar ezzel elérni, de nagyon nem tetszik nekik.” – mondta nevetve Rob. Ezen sztori okán Ellen viszont egy egész kosárnyi 'Ellen alsógatyával' ajándékozta meg Robot. :) A holnapi nap folyamán a két TV-s szereplés összefoglalása szokás szerint jönni fog majd.
via Popsugar, GC
E mellett új Robowski stillt is kiadtak, a tovább mögött megtaláljátok.

2011. április 19., kedd

Kristen, Noel és Guri a tegnapi Breaking Dawn forgatáson

Az előző posztban említettem, hogy az OLTV-seknek nem sikerült a tegnapi forgatásról képeket csinálni, viszont egy paparazzi megoldotta a problémát, és lőtt néhány képet a vamp Kris-ről, Guri-ról és Noel-ről.
Több kép: Celebrity-Gossip, Celebuzz
via CG.net

Még mindig forog a Breaking Dawn

Múlt héten úgy tűnt, hogy befejeződött a Breaking Dawn forgatása, szinte minden színész elindult haza, Bill Condon-ról is készült kép a vancouveri repülőtéren.
Azonban tegnap a Couve-i Stanley Park-ban a 2nd Unit (nem a főstáb, a kevésbé lényeges beállítások felvételéért felelnek) a kaszkadőrökkel és néhány színésszel kiegészülve még forgatott, mégpedig a vámpírfutást rögzítették (ezt az Eclipse DVD-én is bemutatták: felálltak egy kocsira majd húzták őket). Az OLTV-sek beszámolója szerint személyesen ott volt Noel Fisher (Vladimir), Guri Weinberg (Stephan) - twitteren is írták, hogy vissza kell menniük -, Elizabeth Reaser és Kristen Stewart is. Őket a kosztümjeikbe beöltözve is látták, de képek nem készültek/nem készíthettek, hatalmas fekete vásznakkal és esernyőkkel takarták a kilátást. Nem tudni, hogy egyesek jelenlétére miért volt szükség, másokéra meg nem. További képek.
A forgatás előreláthatólag ezen a héten véglegesen befejeződik, nem bánnák ha ennek kapcsán kapnánk majd Bill Condon-tól egy levelecskét. :)
Update: Noel este kitweetelte, hogy ő és Guri tegnap hivatalosan is végeztek a BD-vel.
via OLTV

Dark Magazin: „Jobban szeretek állatokkal dolgozni, mint emberekkel.”

Amikor fiatal, helyes és a Twilight-nak köszönhetően nagyon híres vagy, lehet, hogy örökre ilyennek skatulyáznak be. De Robert tehetsége összekapcsolódik azzal a képességével, hogy folyamatosan dolgozik és hogy Edward Cullen-től teljesen eltérő karaktereket alakít. A Remember Me című dráma után, egy újabb szerelmi történetben láthatjuk az Academy Awards győztes Reese Witherspoon-nal (A nyughatatlan) és Christopher Waltz-cal (Becstelen brigantyk).
A Dark Magazine-nak beszélt nem mindennapi tapasztalatáról, miközben Jacob-ot játszotta; egy fiatal férfit, aki a szülei tragédiája után abbahagyja az állatorvosi tanulmányait, és megváltoztatja az életmódját, amikor csatlakozik egy cirkuszhoz. Beleszeret egy fiatal nőbe, Marlena-ba, és meglepő módon egy elefántba: Rosie-ba. A történet Amerikában játszódik az 1930-as években… a mozikban Franciaországban pedig május 4-től.

Szia Robert, beszélnél Jacob-ról, ki Ő? Hogyan csatlakozik a cirkuszhoz?
Jacob állatorvosnak tanul a Cornell Egyetemen, éppen a záróvizsgáit tenné le, amikor a szülei meghalnak egy autóbalesetben. Néhány hónap alatt összeomlik az élete. Felugrik egy vonatra, hogy előröl kezdje az életét és, hogy találjon egy állást valahol, majd felfedezi, hogy egy cirkuszi vonatra szállt. Az első nap meglátja Marlena-t és ez a két fő oka annak, ami miatt maradni akar és a cirkusz részéve akar válni. Fokozatosan sikerül elfogadnia az új életét és beleszeret Marlena-ba. Majd egyúttal sikerül mindent szét is rombolnia. (Nevet.)

2011. április 18., hétfő

Rob a Today Showban és Regis&Kelly-nél

Ma reggel Rob útja egyenesen a Today Show-ba vezetett, először a kint várakozó rajongóknak autogramokat osztogatott (képek), majd a stúdióban Matt Lauer faggatta (videó) a következő témákban: Azzal kezdték a beszélgetést, hogy a gyerekeknek általában vágyálmuk, hogy elszökhessenek és egy cirkuszban dolgozhassanak, Rob-nak ez valaha felmerült mint lehetőség? Meglepő választ ad, ugyanis amikor először volt cirkuszban a szüleivel egy bohóc 'meghalt' a fellépésén, na nem igazából, csak egy vicces autófelrobbanásban, akkor ez úgy megijesztette, hogy többé nem is ment cirkuszba.
 Ezt követően a WFE-ről beszélgetnek: Rob elmeséli a történet lényegét, a '30-as évek világválságról és az akkor uralkodó hangulatról csevegnek. Ismét előkerült a 100-szor olvasott/hallott sztori arról, hogy Rob és Reese szerepeltek már korábban egy filmben, a Hiúságok vásárában, de végül kivágták a jeleneteit. Milyen volt az állatokkal együtt dolgozni, az emberek helyett? "Sokkal jobb. Imádok állatokkal és gyerekekkel együttműködni. Minél több kiszámíthatatlan elemet teszel bele egy filmbe, én annál jobban szeretem."

Jackson twitteren, megjelenések

Jackson mióta befejezte a Breaking Dawn forgatását, és visszatért Vancouver-ből LA-be két eseményen is megjelent: az egyik a Mortal Kombat Legacy élőszereplős websorozatának premierje volt (+30), a másik pedig a Gay&Lesbian Centerben megrendezett An Evening with Women elnevezésű buli (+70, +3). Akit pedig magával vitt az Melissa Carnell volt, vele a Young Again című rövidfilmben szerepelt, és 2008-ban szintén az oldalán jelent meg a Twilight premierjén.
Továbbá tegnap este kiderült, hogy Jackson is felregisztrált twittere (bizonyításképp pedig egy csinált egy nagyon ötletes videót) - a @JacksonRathbone profilon keresztül követhetitek be.
via JRO

Lisa Howard (Siobhan) a Breaking Dawn-ról

Lisa Howard nemrég - ő fogja Siobhan-t, az ír klán vezetőjét alakítani a Breaking Dawn-ban - a Broadwayworld.com-nak adott interjút, amelyben új lemeze (Songs of Innocence and Experience) és a színházi munkái mellett a Twilight világában szerzett tapasztalatairól is kérdezték.

[...] PC: Szerepelni fogsz az egyik leginkább várt filmben, a Twilight Saga: Breaking Dawn-ban, igaz?
LH: Igen, igen! (Nevet.) Hát nem őrületes!

PC: Micsoda jó hír! És együtt dolgozol Bill Condon-nal, aki otthonos a Broadway világában, plusz ő rendezte a Dreamgirls-t is!
LH: Valószínűleg ezért is esett rám a választása – hisz én is a Broadway-ról jöttem, jól megérti a mi világunkat, nem igaz?

New York-i Water for Elephants premier

Az éjszaka folyamán lezajlott a WFE New York-i világpremierje, ahol természetesen a fim főszereplői is tiszteletüket tették, úgy mint Reese Witherspoon, Christoph Waltz és Robert Pattinson is (rengeteg kép a premierről). Ott volt továbbá Sara Gruen a könyv írónője (a képen a fekete hosszúhajú), Francis Lawrence a film rendezője, illetve a filmben szereplő más színészek is, pl. Hal Holbrook, Mark Provinelli és Donna Scott. Egyéb hírességek is tiszteletüket tették a vörösszőnyegen, úgy mint Julia Stiles, Gina Gershon (Ál/arc), Max Carven (Született feleségek). 
Rob-ot a családja teljes létszámban támogatta - ott voltak a szülei, és két nővére is, ők a vörösszőnyegen is végigvonultak. Kristen is ott volt (a hírek szerint Stew szülei, és bátyja is Taylor) a premieren, viszont ők úgy döntöttek, hogy kihagyják a fotósok, rajongók hadának kereszttűzét és csak a vetítésre csatlakoztak a társasághoz. (Videók, ahogy Robbal Kristen elhagyja a mozit.
A nap folyamán remélhetőleg jönnek majd afterpartis képek is, azokból is kirakok majd pár darabot. Ma viszont Robnak jelenése lesz Regis&Kelly-nél, illetve a Today Showban is. via @RPLife

2011. április 17., vasárnap

Vámpírok az idei Coachellán

Emlékeztek még a tavalyi GangstaStewra? Hát abból sajnos most nem kapunk, viszont van helyette két nagyon helyes pasink Kellan (képek) és (nedves) Xavier személyében (képek), valamint a női szakasz képviseletében Miss Ashley (képek). Ha valaki nem tudná mi is az a Coachella: olyan mint nálunk a Sziget Fesztivál csak ötször kulturáltabb és a fellépők is sokkal többen vannak.
És ha már Sziget: idén ki az aki tervezi a kimenetelt? Az eddigi fellépők alapján mi még erősen gondolkodunk rajta, nem nagyon találtunk olyant aki miatt kimennénk... :/
via KLO, AGO, brandheroin LJ

Abduction előzetes felirattal

2011. április 16., szombat

Szkennek: Rob a Joy-ban, Cam a Cosmopolitanban

A magyar Joy-ban egy Robert, míg a Cosmopolitanban egy Cam Gigandet interjú jelent meg - Edit volt olyan kedves és beszkennelte nekünk mindkettőt. Köszi csajszi! 

Cam a Flauntban és a GQ-ban

via brandheroin Lj

2011. április 15., péntek

Első Abduction poszter

A teljes méretűt a tovább mögött találjátok

Chicago Sun-Times: Robert Pattinson vámpírfogtalanítva

Ennyit a halhatatlanságról. A vámpír Edward Cullen a múlté. A tépőfogak elrakva, a csillogó, fénylő smink mehet a szemetesben. Jöhet a napfény. Amikor ezt a cikket olvasod, Robert Pattinson már be fogja fejezni a Breaking Dawn utolsó jeleneteinek felvételét is.
Bizonyos tekintetben, szakít éteri legjobb barátjával. „Olyan, mint egy szakítás. Szerettem ezt a srácot alakítani – hiányozni fog,” mondja a 24 éves Pattinson azon interjú közben amit a Sun-Times-nak adott egy hűvös vasárnap délután Santa Monica-i hoteljének lakosztályában. „Jobban szeretek úgy a franchise végére gondolni, mintha a sulit hagynám magam mögött. Az utolsó nap a gimiben.”
Azért vannak pozitív következményei is, hogy maga mögött hagyja romantikus alteregóját. „Nagyon fogok örülni, mikor többször már nem kell beraknom a kontaklencséket, és viselnem a csillogó make-up-ot,” mondja kuncogva. Egy dolog Pattinson-nal kapcsolatban, szeret nevetni. Sokat. Aztán a hangja ellágyul. „Bámulatos volt ugyanazt a karaktert ennyi kalandon át eljátszani. Ugyanakkor nagyon furcsa is, mert az életem annyira megváltozott az elmúlt években, de a Twilight és Edward Cullen mindig is a részem lesz. Az egész életemé, a 20-as éveimé,” mondja. Tudja, hogy nincs arra mód, hogy anélkül távozzon ebből a szobából, hogy eláruljon néhány titkot a Breaking Dawn-ról, a kétrészes fináléról, amely első része Novemberben debütál. „Nem nagyon láttam belőle felvételeket, úgyhogy nem igazán tudom mi fog ebből kisülni. Amit el tudok mondani, az hogy jónak éreztem. Ugyanannyira kíváncsi vagyok, mint a Twilight rajongók,” állítja.

Abduction és On The Road

Mint látható az Abduction-höz érkezett egy új still, továbbá a film hivatalos oldala és Facebook oldala is megnyitotta kapuit. Jó szokásunkhoz híven pedig az Abduction trailerét is feliratozni fogjuk, türelmetek kérjük.
Az On The Road-hoz szintén érkezett két kép, amelyek a forgatásra való felkészülés okán szervezett 3 hetes beat tábor során készültek. A felkészülést Gerald Nicosia (lásd középen) is segítette, a Memory Babe: A Critical Biography of Jack Kerouac - a mindeddig megjelent, legátfogóbb Kerouac életrajz szerzője. A képhez tartozó New York Times cikket itt érhetitek el, a másik képet pedig a TheBayCitizen.org oldalán találjátok.

2011. április 14., csütörtök

MTV First: Taylor a Breaking Dawnról, az Abduction-ról és sok egyéb másról

A tegnapi előzetesek után megérkezett a teljes hosszúságú MTV-s interjú (videók), amit vegyünk át témákra bontva:

Breaking Dawn/Twilight Saga
Már csak pár nap maradt vissza a Breaking Dawn forgatásából, amely kapcsán vegyes érzései vannak, egyrészről megkönnyebbülés tölti el, hisz több ideje lesz a családjára, barátaira, lesz ideje új dolgokat kipróbálni, másfelől pedig furcsa lesz, hisz lezárul egy korszak.
Mackenzie Foy-t (Renesmee) dicsérte: csodálatos kislánynak tartja, aki nagyon tehetséges és okos, és szerinte sok embert meg fog majd lepni. Josh megemlítette Taylor-nak, hogy Stephenie felvetette annak a gondolatát, hogy esetleg Jacob és Nessie történetét is megírja. Tay-t vártatlanul érte ez a dolog, mert erről még nem hallott. Ha ez megtörténne és csinálnának belőle filmet, még nem tudja, hogy tovább vinné-e Jacob karakterét, mindenesetre érdekes elképzelésnek tartja.
Melyik jelenetet szerette leginkább forgatni a Breaking Dawnból? Azt mondja nehéz a választás, mert a két filmet 4-5 hónapon keresztül egyszerre forgatták, így hatalmas a választási lehetőség. De nagyon szerette azt a jelenetet felvenni, mikor kint vannak Cullenék hátsókertjében, Bella dühös lesz Jake-re amiért bevésődött Nessie-be. Bella elveszíti a fejét, és szó szerint átsüvít a kerten és rátámad Jake-re.
A könyvben eltávolodunk Bella szemszögétől és átváltunk Jacob-éra, ezt miként oldották meg a film során? Erre mondott egy példát, „láthatjuk majd ahogy arra gondolok, hogy mit csinálhatnak vajon a nászútjuk alatt. Ez aaannyira furcsa, mivel mikor forgattuk ezt a jelenetet, azt kérdeztem Bill Condon-tól, ’Most mire gondoljak?’ Ő pedig azt mondta, ’képzeld el, hogy mi folyik most Brazíliában.’ Én meg, ’Uh, jól van,’” mondja nevetve.

Abduction trailer

2011. április 13., szerda

MTV First: interjú-előzetesek Taylorral

Ma este, pontosabban holnap hajnalban az MTV-n debütál Taylor Lautner Abduction című filmjének első trailere. Azt pedig egy harminc perces interjú fogja követni, amiben Josh Horowitz fogja Tay-t faggatni az Abduction-ről, a Breaking Dawn-ról és egyebekről. Viszont ma 3 videóelőzetest is kiadtak a teljes interjúból, vegyük hát ezeket sorra. Az elsőben (videó) arról kérdezték, hogy milyen érzések kavarognak benne azzal kapcsolatban, hogy a Breaking Dawn forgatása hamarosan befejeződik. "Vegyes érzésekkel gondolok rá, az biztos. Egyik felem úgy van vele, hogy megkönnyebbülhetek. Tudod, több időm lesz, többet tudok a családommal, a barátaimmal lenni… más dolgokba kezdhetek. Viszont a másik felem, azt mondja, ’Annyira furcsa lesz.’ Úgy gondolom, hogy lesz sírás. Ezt most senki sem ismerné el, de garantálom, hogy lesznek ott könnyek," teszi hozzá mosolyogva.
második videóban már az Abduction-t is érintik, Josh arra volt kíváncsi, hogy milyen hasonlóságokat vél felfedezni karaktere, Nathan Price és Jason Bourne között. Tay elmondta, hogy Jason már kész akcióhős volt, mikor belekeveredett azon életveszélyes szituációba mikor az identitása után kutatott, így ha kettőjük között harca kerülne a sor, akkor Nathan valószínűleg alul maradna, "Szerintem még több edzésre lenne szüksége, de adj neki még pár évet," mondja nevetve.
Az utolsó videóban pedig más vizekre evezünk: kitől és melyik dalt énekelné el szívesen, ha szerepelhetne a Glee - Sztárok leszünk egyik részében? A válasz meglepő, Britney Spears-től az Oops I did it again-t, tovább Taylor meg is jegyezte, hogy Brit legújabb albuma, a Femme Fatale nagyon bejött neki. LOL

Terveim szerint megvárom a trailert, szóval ha kint van, azonnal kirakom ide is az éjjeli baglyoknak, viszont az interjút majd csak a holnapi nap folyamán fogom teljes egészében megnézni és feldolgozni. :)

Angela Sarafyan (Tia) a Troix magazinban

A Troix magazin áprilisi számában egy egész fotósorozat található Angela Sarafyan-ról (képek), aki a Breaking Dawn-ban Tiát, az egyiptomi klán tagját alakítja. A képeken túl pedig egy interjút is készítettek vele (videó), amelyben elmondja, hogy nagyon izgatott volt, mikor megtudta, övé Tia szerepe. Mindenki nagyon kedvesen fogadta a szereplőgárdából, ami kicsit meg is lepte, de örült neki. Továbbá elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a forgatáson, Bill Condon-t nagyszerű rendezőnek tartja, szeretett vele együtt dolgozni. A videó további részében pedig  arról mesél, hogy miként lett belőle színésznő, illetve jelenlegi/jövőbeni filmprojektjei is szóba kerülnek. via brandheroin Lj

Második Love, Wedding, Marriage trailer

Megérkezett Kellan Love, Wedding, Marriage című filmjéhez a második trailer, új jelenetekkel ötvözve. A filmet Amerikában júniustól vetítik, de csak bizonyos mozikban. Nem bánnám, ha hozzánk legalább DVD formájában eljutna, mert klassznak tűnik, és éhezem a jó romantikus vígjátékokra. 

2011. április 12., kedd

Lee Pace üdvözlete

Tegnap a Twilight Saga Facebook oldala elérte a 20 milliós taglétszámot, ebből az alkalomból pedig feltettek egy exkluzív videót, amelyben Lee Pace üdvözli a Saga rajongóit:
"Hello Twilight rajongók. Itt Lee Pace. Garrett-et játszom a Breaking Dawn-ban. Csak egy perc erejéig el akarom nektek mondani, hogy mennyire izgatott vagyok amiatt, hogy részese lehetek a Twilight családnak. Nagyon keményen dolgozunk, hogy egy nagy klassz filmet hozzunk össze. Nélkületek nem lehetnék a Breaking Dawn részese, szóval köszönöm! Alig várom, hogy hamarosan beszéljetek veletek/jobban megismerjük egymást. Remélem továbbra is élvezni fogjátok azokat a híreket, amiket Bill Condon tartogat számotokra. Imádom Bill Condont! Imádom."

2011. április 11., hétfő

Vizet az Elefántnak – Új magyar premierdátum: 2011. július 14.

Múlthét pénteken a Facebook oldalunkon már kiírtam, hogy az előzetes hírek szerint eltolták a Vizet az Elefántnak magyar premierjét. Akkor megígértem, hogy utánajárunk a dolognak, az Intercom-tól - a film hazai forgalmazójától - pedig meg is jött a válaszlevél: sajnos a hír igaz, május 19-éről ELŐRELÁTHATÓLAG JÚLIUS 14-ére tolták el a film hazai mozipremierjét, a stúdió döntése alapján.

Esetleg ha történik e kapcsán valamiféle változás, értesítünk benneteket. Az Intercom-nak pedig köszönjük a gyors tájékoztatást!

"A film új bemutató dátuma egyelőre július 14. A jogtulajdonos Fox úgy határozott, hogy eltolja a magyarországi megjelenést (is), és először "teszteli" a filmet a nagyobb piacokon. Amint lesz új hírünk, megosztjuk veletek!" via Vizet az Elefántnak - A film FB

Forbes: Idén Carlisle Cullen a második leggazdagabb fikciós karakter

A Forbes magazin idén is összeállította a 15 leggazdagabb fikciós karakter listáját. Tavaly Carlisle volt az éllovas, idén viszont Dagobert McCsip megelőzte. Peter Facinelli viszont nem hagyta magyarázat nélkül a trónfosztás okát: "Első lennék, de egy nagyon drága esküvőt kellett finanszíroznom ebben az évben. A fenébe is Dagobert, én csak egy orvos vagyok." Alig várjuk, hogy lássuk azt a méregdrága esküvőt! ;)

2011. április 10., vasárnap

Interjú: Empire Magazin - Robert Pattinson

Az Empire magazin májusi számában Damon Wise Robert Pattinson-nal beszélgetett korai filmes próbálkozásairól, a Twilightról, az áprilisban debütáló Vizet az Elefántnak-ról, valamint következő filmes projektjéről, a Cosmopolisról, amely David Cronenberg rendezésében nyártól forog Torontóban.  Elolvasom

További képek, infók a Twilight Kalauz kapcsán

Mandy-t szerintem már jól ismeritek, ő szokott nekünk infókat szállítani a Breaking Dawn kanadai forgatásával kapcsolatban. Egyik ismerőse által viszont - 2009-ben rendelte meg a könyvet, és most 2011. április 1-jén már kézbe is vehette - a The Twilight Saga Illustrated Official Guide-ból új képek kerültek fel a blogjába: láthatunk rajzokat a fontosabb szereplőkről, úgy mint Cullenékről, Charlie-ról, Jacob-ról, illetve Nessie-ről is. Továbbá Esme-szigetéről, Edward és Bella kisházáról, Renesmee kiságyáról. Ezek mellett a könyvben Stephenie részletes családfákat is készített például a Clearwater, a Black, az Ateara és az Uley famíliáról is. 
Mandy bámulatosnak írja le a könyvet, hisz a fentebb felsoroltakon túl a kalauzban további rajzok várhatók az autókról, a házakról, a helyszínekről, illetve olyan történeteket, leírásokat is olvashatunk majd, amikkel ezelőtt sehol máshol nem találkozhattunk. Akik nem tudnak várni a magyar megjelenésig, azok ide kattintva érik el a rajzok egy részét, a könyv tartalomjegyzékért pedig kattintsatok ide.

Már említettem a könyv magyar címe A Twilight világa - hitelesen, színesen lett, várhatóan a Könyvfesztivál első napján már lehet kapni (április 15-17., Millenáris) kétféle verzióban: a puha 4999 Ft lesz, míg a kemény fedelű 5999Ft.

2011. április 9., szombat

Egy magyar fan élményei Montepulciano-ban

Azt hiszem Montepulciano városka nevét alaposan megjegyeztük a tavalyi 2009-es New Moon forgatásakor. A sok kinti beszámoló olvasása után bizton állíthatom, hogy nem sokan panaszkodtak arra, hogy végül nem az igazi Volterrában forgatták a második rész legfontosabb jeleneteit. Egyik olvasónk, KRÉ a helyszínen járt pár napja és elküldte képekkel tűzdelt beszámolóját:

"Mivel itt a blogon mindenről naprakészen értesülhetek, ezért úgy gondoltam, hogyha már eljutottam egy Twilight miatt is neves helyre, akkor ezt megosztom itt a Lányok segítségével, hogy mindenki kicsit közelebb kerülhessen az olasz kisvároshoz: Montepulciano-hoz. Ugyanis olyan szerencsében volt részem, hogy fél napot eltölthettem itt. Mint kiderült, több részből áll, és a vonatok nem a hegyi részére érkeznek meg, hanem attól, mintegy 9 km-re lévő, síkabb városrészhez (Montepulciano Stazione). De egy olasz úriembernek hála, nem gyalog kellett megtenni ezt a távolságot. A fenti város pedig teljesen olyan, mint ahogy a könyvben elképzeltem Volterra-'t. (Persze most már egyre kíváncsibb vagyok arra a településre is.) Kanyargós kaptató a városig, parkoló a fallal körülvett régi rész előtt és boltíves kőkapu. Aztán továbbra is megmarad az utak lejtése, de félelmetesen szűkek, és ezeket pedig lépcsős, vagy egyszerűen kővel kirakott kis keskeny utak kötik össze. Mindenhol kövekből kirakott utak (nem díszburkolat). Semmi aszfalt a falakon belül!! ÁLOMSZÉP!!