2012. december 27., csütörtök

Box Office: A Breaking Dawn Pt. 2 a franchise legsikeresebbje

Az Alkonyat: Hajnalhasadás 2 lett az Alkonyat széria legsikeresebb darabja, hiszen eddig világszinten majdnem 800 millió, egészen pontosan 795,640,200 dollárnyi bevételt termelt. Érdekesség: összehasonlító statisztika az összes rész BO eredményéről. Magyar adat: a befejező rész a héten szerezte meg a 300 189-dik nézőjét, ezzel itthon is a franchise legsikeresebb darabjává vált.

Mivel hamarosan átlépünk az újévbe, az utolsó pár nap az összegzésekről és a különböző listákról szól, ezekből csemegéztem:
  • A Forbes által összeállította azon színészek és színésznők 10-es listáját, akik 2012-ben a legjövedelmezőbb "befektetéseknek" bizonyultak: Natalie Portman után Kristen Stewart lett a második, aki minden egyes ráköltött egy dollár után átlagosan 40,6 dollárnyi profitot "termelt." Robert Pattinson a 4-dik, míg Taylor Lautner a 6-dik helyet szerezte meg. A Forbes a filmes összbevételek alapján is készített egy listát: ez alapján pedig Robert Downey Jr. lett az első, a Hajnalhasadás második részével valamint a Hófehér és a vadász 1,1 millárd dolláros összbevételével szintén második lett Kristen, Robert az 5., még Taylor a 6. helyre fért fel.
  • A Glamour UK idén is megszavaztatta olvasóival, hogy ki 2012 legszexisebb férfija: az első immáron harmadik éve Robert Pattinson lett, Taylor Lautner a 7., Jamie C. Bower a 45., míg Kellan Lutz az 54. helyet szerezte meg. 
  • Az MTV.com pedig 2012 Top 50 Filmkarakteréről készített egy listát, ezen pedig Garrett (Lee Pace) a 47., Snow White (Kristen Stewart) a 31., Eric Packer (Robert Pattinson) a 20., míg Arót (Michael Sheen) a 13. legjobb karakternek találták. 

0 megjegyzés: