2009. november 20., péntek

Kibeszélő - Újhold

Mozikban a New Moon - Újhold! Ide írd a filmmel kapcsolatos véleményed! Mi volt a kedvenc részed? Melyik új szereplőt kedvelted meg? Milyenek voltak a zenék? Mi okozott csalódást?
Egyszóval MINDEN szóba jöhet :) Légyszi ne a chat-be írjatok, hanem ide, hisz van aki csak szombaton fogja megnézni a filmet, de addig meg nem sokan bírják magukban tartani a véleményüket, azok közül akik már látták :)

Segítség a kommenteléshez: ha írod a megjegyzést a kiválaszthatós cuccnál a Megjegyzés írása mint legördülő választósávból válaszd ki a Név/Url-t és bőven elég csak a nevedet megadnod, az URL rész üres maradhat!
Ha nem tudod mi ez:
Úgy döntöttünk Barbival, hogy hetente egyszer véletlenszerű alkalmakkor lesz egy " Kibeszélős" bejegyzés, ahol is bármiről beszélhettek a kommentekben, háziról, suliról, barátokról, twilight-ról, zenéről és problémákról, ha hallottál egy jó viccet oszd meg a többiekkel, egyszóval mindenről ami Titeket érdekel! Egy központi kérdést valószínű felteszünk majd, ami segít elindítani a beszélgetés fonalát, erre várunk ajánlatokat a mail-címünkre (twinform@gmail.com)! Szerintem nem kell senkit emlékeztetnem arra, hogy kulturált keretek között maradjunk, értelmesen is lehet véleményt nyilvánítani.

HA OLYAT KOMMENTELSZ, AMIT MÉG NEM TUDHAT AZ, AKI NEM OLVASTA AZ UTOLSÓ KÖNYVET LÉCCI ÍRD KI HOGY SPOILER!!!

97 megjegyzés:

O Istenem! a New Moon TOKELETES!!! Chris Weitz egy zseni.Total mas,mint az elso resz,de nagyon jo lett...rengeteget nevettunk,mert hogy humorbol is van boven,es szuper..a zenek is nagyon jol lettek kivalasztva..egyedul egy dologba tudok belekotni..a kutyulikkal nem mindig voltam kibekulve,de aranyaban ok is ngyon jok voltak.egyetlen resz volt csak,ahol furan neztek ki...az a bizonyos mezos resz.ott az elso kutyus eleg furi volt...de ahj kit erdekel,h mi a rossz!!! nezzetek meg,amint tudjatok. Pattinson pedig szepsegesebb,mint valaha,es kezdem megkedvelni Kristent is...
Mrs. Robward Cullenson

Huh, végre egy jó kritika, mindenhol csak rosszat olvastam :( sebaj, ma megyek este, nagyon nagyon kíváncsi vagyok, és a lányok (Barbi+Annie) véleményére is holnap!:)

A film nekem is nagyon tetszett! Sokkal profibb, mint az első volt, a rendezőt csak dícsérni tudom. A színészek is jók benne, Ashley nagyon jól játsza Alicet, ő különösen tetszett, és a farkasfalka, meg a Volturi szereplőit is nagyon jól válogatták ki. Taylor is hihetetlenül jól játszott, egészen megszerettem miatta Jacob karakterét, sajnáltam is a film végén, pedig én a könyvek alapján egyértelműen team Edward voltam. Aro és Jane pedig mintha egy az egyben a könyvből lépett volna ki. Egyedül Kristen játékával nem voltam kibékülve, nincs túl sok különböző arca, és nekem Bella fájdalma nem jött át annyira a filmben, mint a könyvben. De más negatív dolgot nem nagyon tudok mondani a filmre, nekem nagyon teszett!!!! Semmilyen fontos részt sem hagytak ki, aminek különösen örültem, sőt még néhány könyvből vett apró részletet is megjelenítettek(pl. Emily hatalmas áfonyás muffinjai :) )

jajj nekem nagyon-nagyon tetszett a film. Nem csalódtam benne. A zenék szerintem a helyükön voltak. A karakterek nekem nagyon mások volt mint az előző részben, de pozitív értelemben:) Nagyon megkedveltem Bellát is:) Edward pedig szívdöglesztő és az a mosoly ott az elején amikor a parkolóban beszélget Bellával :D:D Alice és Jasper, hát zseniálisak:) Meg persze Emmett, Carlisle, Esme és Rose is.
Imádom Rachelle Lefevre-t, szóval nem tudom utálni Victoria-t :):) Még vagy 100000x meg fogom nézni! A premieren ott lenni pedig külön élmény volt :) (én a csabai moziban voltam)
Szóval mindent összevetve csodás volt. A vége ááá, nagyon el lett találva. Amikor SPOILER Bella a vége felé győzködi Edward-ot h él és tényleg ott van SPOILER VÉGE, hát nekem az a kedvenc jelenetem:) TEAM EDWARD! :)

Volt szerencsém kétszer látni a New Moon-t. A jegyek történetet most hagyjuk:) A lényeg, hogy kétszer is láttam.

Először, amikor kijöttem a moziból azt mondtam, hogy ez tök jó volt. Nem mondom, hogy tökéletes, nem mondom, hogy ezt vártam, de jó volt. Ezt a könyvet 2 órába összesűríteni és ilyen logikusan összeállítani, szerintem nem volt könnyű. Mondjuk én eleve úgy mentem be a moziba, hogy rossz lesz a film és mindenképp elvonatkoztatom a könyvtől. Ez többek közt azért van, mert már elkövettem azt a hibát, hogy könyvhöz hasonlítottam egy filmet és ezért nagyon nem tetszett (Pl Harry Potter).

Azzal kezdeném, hogy mik azok amik konkrétan tetszettek és mik azok amik nem.

Az egyik része, amit zseniálisan összehoztam az, amikor múlik az idő, és Bella körül forgunk és látjuk, hogy a hónapok múlását látjuk. Komolyan, az nagyon jó ötlet volt. És szépen megcsinálták. Kellemesen csalódtam benne.
A másik pedig a farkasok. Már miattuk érdemes megnézni még egyszer. Olyan igazinak tűntek, és ezt sokszor nem tudják elérni filmekben.
Ahol pedig majdnem dobtam egy hátast az a Volturi-nál volt, amikor Jane-ékkel együtt Edward-ék beszálltak egy liftbe...az annyira illúzióromboló volt, hogy csak néztem, hogy ezt most komolyan
gondolták-e...és igen. De most komolyan, ezt tényleg így kellett??? Ez olyan, mintha Aro mögött a háttérben egy plazma tv lenne. Oké, hogy modernizálás meg minden és hogy nem tudták megoldani úgy mint a könyvben, de akkor is. Több olyan dologgal meg tudták volna oldani, ami miatt nem érezném azt, hogy ezt a részt nem vették komolyan.

Sajnos voltak olyan szereplők, akiknek kevés szerep jutott, de ez érthető, mert mégiscsak 2 órás lehetett a film és ebbe ennyi mindent lehetetlen belesűríteni. Szóval erre annyira ki sem térnék, mert ez várható volt.
Aminek nagyon örültem az Charlie volt. Ő sokat szerepelt, ahhoz képest, hogy nem erre számítottam. Nagyon jó volt őt több mondat erejéig is látni, nem úgy mint szegény Billy-t, a farkasokat ember alakban vagy akár a Volturi tagjait, mert hiába, hogy ott játszódott egy jelenet, iszonyat kevés volt, amit megmutattak nekünk belőlük. De persze Aro kivétel (akit egyébként nagyon bírtam a filmben), akit szerencsére nagyjából megismertünk, de többiek azt sem tudnám ki a fenék, ha nem láttam volna képet róluk. Ez amúgy igaz a farkasokra is. Nem tudtam volna megmondani, hogy melyik-melyik.

A színészekben nem csalódtam. Mindenki jól eljátszotta a saját szerepét. Csak komolyan azt sajnálom, hogy ennyire kevés jutott egy-egy szereplőre:(

Egyenlőre ennyi, majd még úgyis írogatok ide:)

Huh, hol is kezdjem...rettentően izgatott voltam, hogy végre láthatom a filmet, ehhez képest kettős érzelmekkel jöttem ki a moziból.

Az első reakcióm, hogy muszáj megnéznem még vagy 1000szer. A második, hogy annyira gyorsan történtek az események, hogy ha nem olvastam volna a könyvet és csak úgy beülök a moziba, néhány résznél nem tudtam volna eldönteni, hogy ez most hogy jön ide...
Nekem kicsit sok volt lassítás, de a farkasok igazán zseniálisan lettek megcsinálva.

Azt a részt hozták össze szerintem a legjobban, mikor Harry haldoklik, Bella ugrik, a farkasok meg üldözik Viktóriát, az a rész tetszett a legjobban.

Ami nekem nagyon illúzió romboló volt, az a lift, ahogy Áginak is, és aza jelenet amikor Aro megfogja Alice kezét, hogy lássa Bellából tényleg vámpír lesz....na ott kicsit kiakadtam...nem értem mért pont ugy kellett megcsinálni, h rohannak természetesen lassítva, és bárgyún vigyorognak, aztán Bellán egy ezredmásodpercre megcsillan a nap...na nekem ez a jelenet verte ki a biztosítékot, nagyon nem tetszett.

Összességében viszont jó, kicsit hiányoltam, hogy néhány jelenetre csak úgy átváltottak, amit a könyvben kicsit jobban elővezettek, de persze ez a limitált műsoridő átka...örültem h viccesebbre vették:) Azt hiszem én is megkedveltem Taylort, az ő alakítása tetszett a legjobban, ja és Jasper plusz mondata a szavazásnál...hát az ütött :)

Szóval én még tuti megnézem jó sokszor, és kb annyiszor is fog még változni a véleményem, ahogy a kis részleteket is felfedezem :)

Én kellemes érzésekkel jöttem ki a moziból. Amit ki lehetett hozni az Újholdbó, azt ki is hozták.
Ami nagyon tetszett: A főcím, amikor elfogy a hold, és kijön a cím, az nagyon el lett találva. Imádom A Volturis részt, minden részt, ahol Charlie van.
A farkasok nekem nagyon teszettek, és a Victoriás-üldözös rész is szuper.
Ami kevésbé tetszett, az az, hogy a szülinapos jelenet nagyon rövid lett, meg a filmnek is olyan hirtelen lett vége.
És a főfőfőkedvenc nekem is az, amikor Bella ül a karoszékben, és ahogy fordul körbe a kamera, úgy telnek a hónapok. Göynörű képsor!
Az biztos hogy rongyosra fogom nézni dvd-n, és a filmkönyvet is alig várom!

Ninimusa: Nem értek egyet azzal, hogy a zenék nagyon jól lettek kiválasztva. Voltak olyan részek, ahol nem igazán értettem a zeneválasztást, mert annyira nem illett bele az adott jelenetbe. Nálam az a rész volt fura, amikor Edward nézegette az albumban a képeket és kivett egyet. Na, amit oda betettek zenét, az nem volt jó. És sok helyen az alapzene sem tetszett. Mármint magával a zenével nem volt gond, csak 1-2 helyen nem találták el.

sophie: Én meg voltam elégedve Kristen játékával. Szerintem tök jól játszott és én átéreztem a fájdalmát, amit meg akart mutatni. Ő volt az egyik legjobb benne. És én kihagytam, hogy Taylor remek volt egész végig!

mielőtt hazaértem még gondolkodtam, hogy írja e véleményt, azonban most hogy látom hogy mások is milyen lelkesek, belevágok:)

nagyon vártam, nagyon nagyon, talán mint mindenki, ezért mondom rá azt, hogy jó volt. a jó és a nagyon jó között, néhány felfedezhető hibával :) sajnos nálam azt a szintet nem ütötte meg, mint a twilight, hogy beleborzongok végig, és magával ragad, de tervezem még egyszer megnézni, hogy másodszorra vajon milyen lesz:) tehát így elsőre:

a twilight olyan volt, hogy végig borzongtam, és ahogy vége lett, azt mondtam, hogy wowww, anyámm, ezt aztán odatették:) a NM esetében többször is volt, hogy belebozongtam, de volt hogy kiestem a filmből,nem kapott el.

kedvenc részek: hónapok pörgése - valami zseniális, jó rendezői megoldás szerintem, vizuálisan is ott van, zene odaillik, és kristenhez illő szerep. a másik pedig amit már említettetek, a victoria üldözés - bella ugrás, ott olyan dübörgő lett a film:)

zene: voltak eltalált zenék, de nincs az a feelingem, hogy én most a MN cédét akarom hallgatni:) de a victoria vs bella ugrás alatt zseniális a zene, azt meg kell szereznem. néha úgy éreztem hogy nem tudják eldönteni, romantikus zenét adjanak, vagy a megszokott alternatívba menjen el.

színészek:a rosszat hagyom a végére :) kristen jó volt szerintem, jobbnak tartom az alakítást mint a twilightban, egyetlen csalódás, hogy a szakításnál azt gondoltam, h ott aztán az én szívem is beleroppan... hát mégsem. de ezt leszámítva jó volt nagyon. Rob- keveset de jól:) amikor a rómeó és júliából szavalt, hát aztamindenségit:) engem meggyőzött hogy színész. Aro szerepében Michael Sheen egyszerűen pompás, Dakota is nagyon jó! Nikki Reednek pedig volt vagy 2 igazán összetett mondata, de a végén azzal az eggyel olyat tett, hogy wow. Jacksont új oldaláról ismertem meg, miatta is nagyon várom az Eclipset:) egyetlen ember nem tetszett és ezért lehet erős kövezést kapok: Taylor.... cuki, édes, a vizuális élményt nem is részletezném:) de nekem egyszerűen nem jött át. egy két résznél pedig még olyan érzésem is volt, hogy a hangsúlyozása rossz... nem éreztem rajta a szerelmet bella iránt, míg kristenről elhittem, hogy tényleg majdnem... Nagyon sajnálom és sokan biztos nem értenek egyet velem,dehát ez van :(

jah, és azon a szaladgálós részen ahol Alice már látja Bellát vámpírként, nah ott nálam is borult a bili:)))))))

tetszett tetszett, jó volt, de .... valahogy ott a de:) mintha picit siettek volna vele!

Ettől függetlenül jó film, csak nem olyan "aztamindenségitttt" :)

még biztos megnézem párszor, és az eclipse-t várom naggyoonnnn!!!!

hmm ... nekem pont ezek a részek tetszenek...amit akár poénnak is felfoghatsz..nálunk mindenki röhögött az Alice féle vízión,mert könyörgöm,miért futkároznának olyan "csini" rucikban az erdőben..szóval én ezt abszulút poénnak fogtam fel..az nekem is a kedvencek közé tartozik,amikor telnek múlnak a hónapok ( Lykke Li-Possibility),az Victoriat üldözős rész(Thom Yorke- Hearing Damage),a Volturis festmény nagyon jó lett,meg a hozzájuk tartozó zene.komolyan csak ajánlani tudom a filmzenét! jó mulatást a filmhez mindenkinek ,aki még nem látta

Sziasztok!

Nekem nagyon tetszett a film!Kicsit félve mentem el,mert a bemutató annyira nem jött be,de nagyon-nagyon pozitívan csalódtam :)!Még vagy 1000-szer megnézném (és azt hiszem ezt is fogom tenni).Nagyon jó volt a látvány és szeintem a szereplőket most sokkal szebben tudták ábrázolni mint az első részben!Mikor elolvastam a könyvet bevallom utáltam Jacob figuráját és kicsit Bellát is amiért úgy érez ahogy (persze miután elolvastam a 4. kötetet már tudtam mi miért volt:)),de a film végére már sajnálni is tudtam!
A lényeg,hogy a sok negatív kritika ellenére szerintem szuper volt,aki meg arra panaszkodik,hogy nem érti az igenis olvassa el a könyvet.Nem csak a képernyőt kell bambulni és sajna az olvasás megy ki a divatból!!!

Na, én is túl a filmen. Röviden: nekem tetszett. :)

Valóban az a dolog lényege, hogy nem szabad, nincs értelme összehasonlítani egy 2 órás

filmet egy közel 600 oldalas regénnyel.
Filóztam azon is, hogy nekem lehet, hogy jó is volt, hogy láttam egyes részleteket a filmből

(a héten már azon filóztam, hogy úgy jó 25 percnyi anyag tuti fenn van a youtube-on úgy 10

mp-től 5 percig terjedő részletekben), és így alapvetően a hangulatára fel voltam készülve.
Én azért összességében úgy éreztem, hogy megelevenedett előttem a könyv, és nagyon színes

volt, és nagyon élveztem. :)))

Egy két gondolat azért, csak hogy kiírhassam magamból, de kohézió nélkül, bocs :)

Az összképről. Nagyon örülök, hogy -bár valóban jól érzékeltették Bella lelkiállapotát,

miután Edward elhagyja- a film alaphangulatára a depressziv érzések nem nyomják rá úgy a

bélyegét, mint a könyvre. Legalábbis én tényleg nem tudom újraolvasni a könyvet a 400.

oldalig. Onnan viszont bárhányszor. A filmen nem kell majd tekergetnem, úgy jó, ahogy van.

(majdnem)
Pozitív, hogy sok a humor, az egy-egy jó pillanatban elsütött apró poén, ami lelazítja az

embert. Ez nagyon-nagyon jót tez a filmnek.

Ami szerintem a legnagyobb hiba viszont, és ez számomra érthetetlen, mert hangsúlyos

dologról van szó, az a Volturitól való szabadulási jelenet. Hogy Alice megígéri, hogy

átváltozik Bella, maga változtatja át.
Holott a könyvben itt arról van szó, hogy ez Edward döntése kell, hogy legyen. És ez

Bellának sokat jelent. Itt meg Edward, mint egy balfék fickó, anélkül, hogy tenne valamit,

végignézi, amint Alice effektíve megmenti Bellát. Holott "It's my job to protect you" -

mondja Edward...

+ Tetszett, ahogy megoldották, hogy Harry halála összekapcsolódott a farkasok üldözésével,

Victoria támadásával, bírtam, ahogy eltüntette a farkasnyomokat :)

- Nem tetszett, hogy miután kijutottak a Volturitól a hazautazásból semmi, egyetlen mozzanat

sem volt, legközelebb Bella a saját ágyában ébred. Az egyik barátnőm, aki nem olvasta a

könyvet, azt mondta, hogy neki egy pillanatra olyan érzése volt, mintha Bella az egészet

csak álmodta volna. Én meg mellesleg odaszóltam neki, hogy szerintem itt egy teljes fejezet

maradt ki. Tudom, hogy semmi kihagyhatatlan nem történik út közben, és a bocsánatkérősdi is

megtörténik Rosalie részéről a szavazáskor, de nekem az a repülőtéri jelenet, amikor Jasper és Alice újra látják egymást, az nagyon hiányzott. Arról meg kifejezetten láttam still-t, amikor Alice és Edward hazaviszik Bellát.

+ Imádom, ahogy Billy Burke játssza Charlie-t. Szuper, nagyon jó és nagyon hiteles.

+ Tetszenek a farkasos jelenetek, és a Volturi is teljesen rendben van. A Felix pedig

jópasi. Ahogy a könyvben mondja ő Bellára: "Stipistop, enyimé" ;)
Amúgy szerintem a teljes színész-választás jó, illetve most nekem Mike Welch nem jött be.

Olyan más volt, mint az első részben. És nem tetszik, ahogy megváltozott.
És nagyon sajnálom, hogy Rachelle Lefevre-t kirakták.

+/- A zenék alapvetően szintén viszonylag jól vannak szétszórva. Jó volt, hogy ismerkedtem

már a számokkal korábban, így ismerősként csengtek fel az egyes jelenetek alatt.
Annyi, hogy nem jól rémlik, hogy a kiszivárgott szakítós jelenet alatt végig a Roslyn ment?

Mert itt egy idő után valami más, valami tök jellegtelen megy. Kárérte.

- A vége. Ultragáz. No comment.

-Na, meg a szaladgálós jelenet is. Igazából én azon nagyon ki voltam akadva, de nálunk is röhögés volt ott. Így nem igazán tudom elképzelni, hogy az a jelenet halálosan komoly volt, és a sikítozó tinilányok kedvéért tették bele, vagy irónikus akart lenni? Marhára nem értem, de ráz tőle a hideg!!!

Mindazonáltal én szeretni fogom a filmet, és megnézem majd még sokszor az Eclipse-ig. :)

Tegnap láttam a filmet végre!!! És nekem nagyon tetszett!!! Elég pörgös votl,ezért talán elönyben votl az aki olvasta a könyvet,de még igy is azt mondom, hogy Weitz igazán jó rendezö!!
Imádtam az idömúlásos részt(Kristen remek volt) Borzasztó jók voltak a farkasok...szinte beszélt Jacob szeme amikor elment Bella melett, baromi jól voltak a felvételek a hatások mint a farkasoknál, mind Volturiban és itt meg az kedvenc részem amikor Jane kiprobálja az erejét Bellán...szinte nem mozdul az arca de elöször maru gunyt, nevetést érzel rajta aztán pedig hihetelen nagy dühöt szinte agreszivitást..Isteni szinésznö Dakota!!

Mint tudjátok én Jacob párti vagyok, és szeritnem Taylor tökéletes volt a szerepre..AAnita irta, hogy neki nem jön át, amiért szeritnem senki nem fogja megkövezni, legalábbis én nem :) de valójában igazad van a szerelemmel kapcsolatban, olyan mintha nem szeretné igazán Bellát, de ez nem igy van csak szimplán Ő más mitn Edward ... másképp probálja kimutatni a szerelmét(vagy talán nem tudja igazán kimutatni, hisz csak 16 éves)...megakarja hóditani Bellát, de nem egy romantikus alkat( nem szenvedö szerelmes mint Edward), ...kicsit olyan lázadó, hamar dühbe jön és megprobálja edward lelépéstét felhazsnálni Bellával szemben...én igy érezem, de ettől még nagyon szereti Bellát.csak másképp kell eljátszani ezt, mint Robnak...gondolom zavaros voltam megint...mindegy én értem XD

Tetszett Billy az apa szerepében és Aro is, de mindenki más a rendelkezésére álló rövid kis idöt tökéletetesen használta fel :) ÉS rengeteg poén votl benne, föleg ezért tetszik jobban mint az eslő film!! Habár a Bella vámpirként való rohangálása rész egy tördöfés volt egyenesen a szivembe, de ha viccnek szánta akor tökéletes! XDDD és kicsit idegesitöek volt az ágyban visitozásos részek...de magam se tudom hogy kellett volna elöadni ezt Kristenek..ö igy oldotta meg...

De én midnekinek csak ajánlom a filmet...Klasz volt!
Bocsi a hosszu élménybeszámolóért de még igy is ugy érzem hoyg kihagytam valamit XD

Nemár...mindenki lehúzta a végét, amikor jöttünk ki a moziból akkor is (egy ember kivételével). Most komolyan, mi is volt vele a baj? Nem azt mondom, hogy tökéletes volt, de korrekt. Megkéri a kezét és puff. Kész. Ide nem kell más. Mivel kellett volna befejezni? Nekem bejött. Mint egy sorozat vége. Amit egy év múlva folytatnak.

Ágnes: Nekem az a baj, hogy nem az marad meg bennem, hogy megfogja a kezét (ööö, ez még csak nem is rémlik, de majd holnap jobban figyelek :)), hanem az, hogy Edward közli, hogy "Légy a feleségem!", Bella lesokkol, fekete kép, és betűk.
Csak azért nem hergeltem fel magam, mert tudom, hogyan alakul a soruk az Eclipse-ben. De én szeretek úgy kijönni a moziból, hogy jó érzésekkel. Ha nem olvastam volna a folytatást, ez nem lenne meg!

Hát, a kezét nem nagyon fogta meg, az tény.

De itt az a lényeg, hogy várják a folytatást. Ha úgy nézem, hogy nem olvastam az Eclipse-t, akkor is tetszett volna, mert nagyon érdekelne, hogy pl mit reagál Bella. Mivel, mégiscsak 18 éves...

De az apja reagálása még jobban érdekelne:) Meg Cullen-éké stb...mert ha belegondolsz, ez mindenkit tarkónvágna a film alapján:)

Jaj és tényleg...az kegyetlen amikor a végén Bella azt mondja Jakenek hoyg szereti de ne kényszerintse választásra és teljes rideg arcal mondja neki mert öt választom...és még ezek után képes harcolni érte és edward meg ellöki öt....és a farkas pedig sír...szeritnem nagyon ütös volt ...
ÉS nekem tetszett a vége..ahogy azt mondja neki Rob hogy Légy a feleségem (habár a kezét tényleg megfoghata volna) és szeritnem jó votl hoyg Bella lesokolt arca volt az ucsó kép....igy szinte várja az ember hoyg mikor jön ki a következö és mi a folytatás!!! :D szóval I like it :D

Jaj. Nem tudok olvasni :)
Simán megfogját olvastam megkéri helyett :D :O

Erika: Hát, igen, és ez a lényeg. Örülök, hogy más is így látja:) Már azt hittem velem van a baj:)

Ágnes nem vagy egydül!!!! Itt avgyok!!!:D Erősitjük azok táborát akiknek tetszet...De még Bellát mndig szét akarom tépni Jake miatt XD, de ez már csak az elfogultság...:P

MOst így két nappal a film után kicsit kezd ülepedni nekem is, és egyre nagyobb késztetést érzek h újra megnézzem, és szerdán meg is teszem...:) szerintem nagyon jó lett a vége, bár nekem is hiányzott az a rész amikor még a volturinál várakoznak, h lemenjen a nap és mehessenek, nameg ahogy Cullenék várják őket...legalább egy-két kocka erejéig betehették volna...és a legeslegvégén én Charlie kiabálását vártam( de persze a filmben még a helyszín se volt ugyanaz), de ha így visszagondolok így volt zseniális a vége...azzal a sóhajjal és fekete képpel, lejön, legalábbis nekem,h Bella mekkora sokkot kapott:)

Az elején pedig nem tudom kinek az ötlete volt az, ahogy előjön a főcím, de abba én beleborzongtam :)

Sziasztok!Grat az oldalhoz,nagyon szuper!
Én már ugyan nem tartozom a ti korosztályotokhoz de nagyon szeretem az Alkonyatot.Ma néztem meg a New Moon-t moziban feliratosan és lenyűgözött.Most Jacob lett a nagy kedvenvem,eddig Edward volt.Szerintem nem volt baj a liftes jelenettel hiszen nem arról volt szó hogy visszamentek az időben..úgy ahogy van nagyon klassz a film:)
Aki még nem látta mindenképp nézze meg és feliratosan a legjobb!Sziasztok

A liftezés engem sem zavart, bár tény, hogy volt némi romantikája a könyvben, ahogy Edward ledobja Bellát, és vhol lenn Alice kapja el :)
A liftnél az jutott eszembe, hogy milyen durva, hogy Bella 5 vámpírral van ott összezárva azon a szűk helyen. Huhh.
Továbbá a Volturis részből, amikor mennek kifelé és jön a tömeg "vacsinak", akkor nagyon hiányzott a tébláboló rózsafüzéres kicsi néni, aki előbb megérti, miért vannak itt, mint a többiek. Mert a könyvben igazából ő nagyon megrázó...

Egyetértek Ancsi, én is vártam mikor jelenik meg a néni...meg azt a jelenetet is mikor Bella meg Jake a furgonban ülnek és beszélgetnek a "farkasos" dolgokról, meg a sebhelyről stb. szerettem azt a jelenetet...:(amúgy ezek miatt, meg h hiányzott az átvezetés néhány helyen, szóval hogy olyan hirtelen köveetkeztek a lényeges jelenetek egymás után... szóval aki nem olvasta a könyvet annak szerintem tényleg nem nagyon jönnek le a dolgok és nem lát mást, csak egy romantikus vámpírsztorit félmeztelen farkasokkal...

Bocsi csak kicsit kiakadtam a kritikákon, ezt a filmet csak az tudja igazán átérezni, aki olvasta a könyvet előtte, de ez így is van jól:) végtére is olvasni sokkal jobb, és örülök h ennyi embert visszavonz a Twilight a könyvekhez :)

Az erdei romantikus futkározáshoz annyit fűznék hozzá, hogy akik olvasták a többi könyvet, azok tudhatják, hogy Bella mindig 19. század eleji párként tekint magukra. Ennek függvényében nagyon eltalált a jelenet, az ember látja a házikójukat a fák mögött....

Bocsi, szerintem ez nem igaz, hogy csak azok érti meg a filmet, akik olvasták a könyvet. Találkoztam élő példával, aki azt sem tudta miről fog szólni a film és vágta az egészet. Oké, hogy aki olvasta az jobban átlátja, de itt nem az a lényeg, hogy azok legyenek elégedettek, akik olvasták a könyvet, hanem azok is, akiknek fogalmuk sincs, hogy ez egy könyvből készült. Itt nézőkről beszélünk, akiknek akkor is elégedettnek kell lenniük, ha nem olvasták.

Én rengeteg filmet láttam, amit könyvből csináltak és mégis megértettem:)

*Bocsi, nem miről szól a film, hanem miről szól a könyv:)

Sorry a szóismétlésekért:)

Sziasztok lányok.
A sok tré kritika miatt félve ültem be a moziba - ami mellesleg teli volt (győri Cinema).Nagyon-nagyon tetszett, teljesen a hatása alatt vagyok még most is.Ami fontos volt a könyvben, azt a film is tartalmazza.Remélem hamarosan meg tudom szerezni kalózon, mert az originál DVD-ig nem bírom ki.

Sziasztok!

Én ma láttam a filmet és még nem olvastam el a ti véleményeteket,úgy hogy így fejtem ki belőlem mit hozott ki a film.

Szerintem voltak benne szenzációsan jó ötletek.Például az idő múlása,ahogy Bella ül és néz maga elé,közben forog körbe körbe a kamera..na az tetszett.
A kedvenc részeim a harcolósak voltak,meg amikor Bella beült az idegen hapsi mögé a motorra és akkor mondja,hogy stop!stop! és kiabálva.. Vagy az a rész mikor Bella a vízben hányódik és látjuk Viktóriát hogy közeledik..ha nem olvastam volna el a könyvet komolyan megijjedtem volna ennél a jelenetnél. Meg szintén mikor a vízben van és már nem mozog.Akkor tényleg azt lehet,hinni,hogy Bella már nem él...

A victoriás üldözős jelenetek pedig a kedvenceim.
A farkasok is jók voltak és Taylor színészi képességében sem csalódtam,de be kell,hogy valjam én teljesen TEAM EDWARD vagyok és nekem természetesen Rob alakítása tetszett a legjobban..Az egyik kedvenc jelenetem mikor Edward telefonál Belláékhoz és Jacob mondja neki,hogy Charlie a temetésen van és akkor mutatják Edwardot,ahogy összemorzsolja a telefont.. az valami eszméletlen jó.. És Rob arcán tényleg látszik a szenvedés,mintha valóban ő lenne Edward..eszméletlenül jó volt még a Volturis harc..szerintem az is olyan megható volt,hogy Bella mondta,hogy ne öljék meg Edwardot inkább őt.. én imádom..=)

De ami zavaró volt,hogy a Jacobbal való "összebarátkozást" kicsit elsiették..hiszen az Alkonyatban Bella nem igazán kötődik(sőt nme is kötődik) Jacobhoz,csak egyszerűen kedves és jófej srácnak tartja..itt nekem fura volt,hogy egyből olyan jó barátok lettek.. de persze ez nem von le a film értékéből.

Viszont mielőtt én megnéztem,máshol én is olvastam kritikákat,hogy aki könyvet nem olvasta az nem értheti..talán igaz talán nem..nem ttudom mert én is olvastam,de számomra is néha túl gyorsan történtek az események.

A zenéket alatta meg jól megcsinálták főleg a kicsit ijesztőbb részeknél..Tetszik,hogy Chris kicsit félelmetesebbre vette a figurát..A visszaemlékezések pedig szerintem pont jók voltak a filmbe.. =)

Tehát úgy összegezve nekem nagyon tetszett és a sok rossz kritika ellenére én még azért meg fogom nézni egy jó párszor.

Kristenben,Robban és Taylorban pedig nem csalódtam :D Mindig is tudtam,hogy ők jók..=)

Hát ennyi lettem volna én.
Puszi:Niki1213

New Moon – vélemény – I.

Három részre kellett szednem, mert a blog nem engedte egyben berakni. :(


Hát nem is tudom hol kezdjem az egészet, nagyon de nagyon vegyes érzéseim vannak az Újholddal kapcsolatban. Első blikkre HATALMAS CSALÓDÁS volt, nem tudom hogy a külső körülmények miatt volt-e így, de akkor este és másnap nagyon de nagyon rosszul volt a hangulatom. Csak az üresség érzése volt meg bennem , úgy éreztem hogy nem kaptam meg azt amire hónapok óta vártam. Azt akartam hogy tátva maradjon a szám, és azt mondjam MÉG MÉG MÉG MÉG. De sajnos ezt az első nézésnél nem éreztem, csak fájdalmat. Akkor nagyon de nagyon haragudtam Rob-ra, akkor úgy gondoltam hogy nem adott bele mindent, semmilyennek éreztem a játékát. Csak ott volt. Számomra nem hiányzott mikor elhagyta Bellát – ezt nem a Jacob iránti „hűségem” mondatja, mert az első részben szerettem Rob színészi előadását, ugyanis jó színésznek tartom. De akkor nekem nem adta át azt az élményt amit tőle nagyon is elvártam. De ma láttam megint, és már jobban tetszett ahogy játszott, de még mindig nem volt az igazi, a Volterrás jelenetektől kezdve számomra megint semmilyen volt. A film elején jó volt, bár már ott is néha az a szenvedés kiborító volt, tudom hogy nehéz Bella közelében lennie, és állandó kétségek gyötrik, de az istenért, a szerelmének születésnapja van. Tudjuk hogy Bella ez a napot nem szereti, de a könyvben olyan édes volt, ahogy a születésnapja miatt évődött vele, ezt az érzést hiányoltam nagyon. Persze nem biztos hogy az ő hibája volt, nem engedtek teret neki de megpróbálhatta volna. :(
És a szakításos jelenet, első nézésre nem sírtam rajta, nem hatott meg egyáltalán, Kristen jól játszotta el Bella fájdalmát hogy Edward már „nem akarja őt”, de akkor sem hatott meg, pedig én minden ilyen dolgon tudok sírni. De másodjára már jobban átéreztem azt a fájdalmat, kínt, vágyódást amit első nézésnél is át akartam élni, szóval volt egy-két könnycsepp közben.
De hogy pozitívumot is mondja Rob játékáról: nagyon de nagyon tetszett mikor a Rómeó és Júliából szavalt, akkor még nem gondoltam hogy nem fog tetszeni amit csinál. Ez tényleg felejthetetlen jelent tőle. Ezért nagy gratula jár neki.

A hallucinációkról: nem kellettek volna ezek a jelenések, zavartak, nem éreztem oda valóknak, elég lett volna csak Edward hangját belerakni, jobban kifejezte volna Bella kétségbeesését, és azt a vágyat hogy újra hallhassa Ed hangját, a jelenések nem érték el azt a hatást nálam, amit gondolom hogy el akartak érni. Elsőre jó ötletnek találtam megjeleníteni képileg Edwardot, de ez a filmben már nem valósult meg jól.

New Moon vélemény – II.

És a Volterrás jelenetekről: egyszerűen addig a pontig míg megérkezik Alice a film viszonylag jó, persze közben is vannak problémáim, de ha ezektől eltekintek élveztem – második nézésre. De amint elindultak Olaszországba, az egész film elcsúszik, olyan semmilyen volt. Pedig ahogy a könyvben olvastam majd szétizgultam magam, hogy mikor ér már oda Bella hogy megmentse Edwardot. De a filmben nem oldották meg jól a reunion jelenetet, egyszerűen rossz volt, hiányzott egy fenománilis zene hozzá, olyan amitől borsozik a hátam, egyszerűen odaszaladt egy lassított felvétel keretében Bella és megmentette Ed-et, én nem ezt akartam, azt akartam volna érezni hogy én is hozzá akarok szaladni, megmenteni, hogy újra csak az enyém legyen, de nem ezt éreztem, sajnos. Egyedül azt tetszett hogy Edward mondja, hogy „Heaven!” mikor Bella a karjaiban van, azt mondtam hogy igen, ezt akartam az egész jelenetben. A volturi központjában lezajlott jelenetek rövidek, iszonyatosan azok. Egyedül Aro játssza a főszerepet, megjegyzem Michael Sheen zseniálisan hozza a szerepét. A többiek csak max. 2 mondat erejéig szerepelnek, kevés, de nagyon. Dakota annyira nem volt félelmetes mint amilyennek mindenki mondta, nem ájultam el tőle, volt és kész. És egy pozítívum: a harcolós részek kifejezetten tetszettek.
És Alice látomásáról: mikor elsőre megláttam a futós képet, imádtam, annyira gyönyörű volt, de ezzel a jelenettel el..ték az egészet, nem tudom hogy mit akartak vele, tényleg annyira bugyutának tűnt ahogy futnak. Irónikusnak akarták eredetileg is???? Vagy ez most halálosan komoly???
Én az előbbire gondolok, nem tudom nektek hogy jött le, de Aro-t egy olyan vámpírnak gondolom mint aki imádja az idillikus képeket, felfogásokat, talán Alice ezért mutatta neki ezt a már már csöppögős víziót Belláékról. (Megjegyezem Bella gyönyörű volt vámpírként. :) ) De ez így nagyon gáz volt, nem tudom hogy mit gondoltak mikor ezt kitalálták, nagyon érdekelne. És a legvége, hát igen mint sokaknak nekem nem tetszett, már azt hittem Ed soha nem nyögi ki hogy mit akar. Egyszerűen rossz volt, jobb lett volna ha az eredeti megoldásnál maradnak és Bella ágyánál mondja neki, így olyan furcsa volt, az erdő kellős közepén árulja el hogy szeretné ha Bells a felesége lenne. Ja és ha még nem lenne ez elég egyszerűen itt volt vége a filmnek, jött a feketeség és a stáblista. WTF????????????????????????? Mi volt ez?????????? Simán elfért volna még a végére Victoria, ahogy eredetileg tervezték – egy kocsit vezet nagyon gyorsan egy országúton. Milyen jó átvezetés lett volna az Eclipse-re. Ezt kaptuk, elégedjünk meg vele.

New Moon vélemény III.

És a film pozitívumairól:
Első nézésnél is nagyon de nagyon örültem Taylor alakításának, annyira de annyira jól adta elő Jacob-ot. Elárulom nektek hogy féltem kicsit tőle, még nagyon fiatalnak tartom, nem sok színészi tapasztalattal, tudtam hogy nagyon lelkes egy srác, kitartó hiszen megküzdött az ifjabb Black szerepéért. És nem csalódtam benne, imádtam minden jelenetét, rengeteget nevettem rajta, és sírtam(szakítós jelenet) is. Úgy éreztem közben hogy én is ilyen fiúbarátot akarok, akit semmi pénzért nem akarok elveszíteni, aki talán még a lelki társam is lehetne, de ha a szerelem nem jönne össze még ott marad mint a legeslegjobb barátom. Nagyon de nagyon büszke vagyok erre a 17 éves srácra. Lehet hogy sokaknak nem fog tetszeni amit írok, de most nagyon de nagyon felülkerekedett nálam Taylor Rob-on. Persze Rob keveset szerepelt, de az se volt nekem elég jó, már feljebb megírtam hogy miért.
Kedvenc Jacob-os jeleneteim: garázsos szerelős, a mozis, a szakításos Bellával – imádtam, akkor a legeslegkedvesebb a telefoncsögés miatt megszakított majdnem csók, úristen nagyon de nagyon jó volt, ahogy indiánul mondd valamit Bellának – kiderítem hogy mi volt az :D , tudom hogy sokan megutálnak ezért de úgy akartam hogy megcsókolja, annyira éreztem közöttük vágyódást, azt hogy Bella Jacobbal is boldog lehetne. Nagyon jól megoldotta ezt a jelenetet Kris és Tay, iszonyatosan várom az Eclipse-t a 2 csók miatt, és a 2 fiú közötti évődés miatt is. Imádni fogom a sátras jelenetet. :D

Az összes jelenet amiben a farkas fiúk szerepeltek iszonyatos jók voltak, annyira aranyosak: Kiowa, Tyson, Paul, Bronson és Chaske nálam megütötték a szintet, hiába szerepeltek keveset, annyira felejthetetlenek voltak, a muffinos jelenet mindent vissz, és az ahogy Paul bocsánatot kér Bellától. :D :D
A farkasok is nagyon jól meglettek csinálva, tetszett a Laurent-et megtámadós, akkor Jacob és Paul összeverekedése, és felejthetetlen Victoria üldözése, az iszonyatosan jó lett, imádtam. Tehát a film közepe élvezetes volt, felüdülés volt minden egyes jelenet.

Kristenről: meglepően jó volt, jól hozta a depresszióban szenvedő, vágyódó Bellát, ez Kristen világa. Imádtam az október – november – december jelenetet, ÚÚÚÚÚÚÚRISTEN AZ GYÖNYÖRŰ VOLT, elég volt Bellára nézni, ahogy abban székben ül, és nekem is fájt hogy Ő nincs, hogy nem tud élni nélküle, iszonyatosan sírtam ezen a jeleneten, plusz még a síkitásos-rémálmos részeken, megszakadta szívem érte. :( : ( De összeségében elmondható hogy Kristen nagyszerű volt, rá egy panaszom sincs.

Nagyon hosszúra húztam ezt a véleményt, de még meg kell említenem hogy kik tetszettek:
Billy Burke csodálatos volt, nagyon örültem hogy sokat szerepeltették, Anna Kendrick és Michael Welch is nagyszerű volt, keveset szerepeltek de azt jól, Michael-en annyit nevettem a mozis jeleneten, az a fej!!! :D :D :D Az „emberek” tényleg nagyon jók voltak.

Vagyis négybe kellett szednem. :D :D

New Moon vélemény IV.

Tudom hogy most sokatoknak nem tetszik amit írtam, talán meg is utáltok, de nem hazudok nektek. Ez most nem sikerült a legjobbra. Valamivel jobb volt a Twilight-nál, de nem sokkal. Voltak felejthetetlen megoldások, jelenetek, beszólások, de az egész valahogy nekem nem állt össze. Többet vártam a trailerek alapján, nagyon bíztam Chris Weitz-ben de nem sikerült felejthetetlent alkotnia. Sajnos. Még mielőtt láttam volna a filmet neki adtam volna a BD rendezését, most már határozottan nem. Ez most valahogy nem sikerült. Elhihettek nekem iszonyatosan fáj ez az egész, azt akartam hogy nagyszerű legyen. De csak átlagos lehet, néhány félrenyúlással vegyítve. Azt akartam hogy elsőre szíven üssön, de ez baromira nem jött össze. Másodjára már sokkal jobb volt, de még akkor sem éreztem felszabadult örömöt, és azt hogy imádom. Lehet hogy ha többször látom majd meg fogom szeretni, még nem tudom. Majd meglátjuk.
Nem mondanám a világ legrosszabb filmjének, de számomra nem lett lesz valószínűleg a Saga egyik kedvenc filmadaptációja – még nem tudom hogy mit alkotott David Slade és majd a leendő BD rendezője mit fog, de nagyon remélem hogy ennél csak jobb lesz. Túl fogom tenni magam ezen a csalódáson, de ehhez nekem idő kell. Persze megveszem eredeti DVD-t mert egy hűséges rajongónak az kell, és én még mindig annak érzem magam, imádom az egész jelenséget, szeretek ebben a világban élni.

Szeretlek Twilight!!!!!


Ui: aki végigolvasta a véleményemet annak nagyon köszönöm, tudom hogy iszonyat hosszú lett, de ki kellet adnom magamból azt amit éreztem. Ja és még így sem írtam le mindent amit akartam, így is 2 oldal hosszú lett word-ben.

JA és egy aprócska plusz amin jót nevettem: Mikor Aro felnevetett..az a nevetés..hát az haláli.. :D:D Én azon nevettem,hogy hogy nevetett..hahaha az nagy volt =)

Niki1213

Hát, Barbi, nagyon sajnálom, hogy neked ekkora csalódás volt a film:( és utálom, hogy pont neked nem tetszett...

Sok minden igaz abból, amit leírtál (egyébként nem is vettem észre, hogy ilyen hosszú csak amikor vissza akartam menni a lap tetejére:))...én is sokkal többet vártam a filmtől, ezért is mentem be a moziba már eleve negatívan. És ezért is tetszett nekem jobban, mint pl Neked. Amiket írtál azzal úgy többé-kevésbé egyetértek, de azt nem, hogy mi baj volt Robert-tel. Szerintem jól csinálta. Nekem egy bajom volt vele, hogy a végén nem volt annyira dühös a szavazáson, mint vártam (mondjuk ez azért nem Rob hibája). De ezenkívül szerintem jó volt. Persze Taylor nyomába sem ér, aki szerintem is zseniálisan alakított.

Najó, nem írok le megint mindent, mert már megtettem és a véleményem nem nagyon változott...

Nekem a vége kifejezetten tetszett,h ennyi volt..és kész...a többit majd kapjátok..szerintem jó ötlet volt.Fölösleges lett volna még egy plusz jelenetet csinálni arra,hogy akkor most elviszlek még ide.meg oda,és akkor megkérem a kezed..
Barbival egyetértek..szerintem is azért mutatta ezt a képet Alice,mert Aro "gyökér"...bár az sem tűnik csacskaságnak,amit feljebb olvastam,h B 19.szi párként látja magukat..bár ezt nem tudom,h Alice is tudja-e..Viszont nekem Bella vámpírként NAGYON NEM TETSZETT!!..remélem,h amikor eljön az ideje jobban fog kinézni..

Elrontottam az egyik felsorolást:
*Kiowa, Tyson, Alex - itt Pault írtam, pedig párszor átnéztem, na a színészre gondoltam, nem a karakterére :)

Egyébként baromira örülök, hogy másodszorra is elmentünk megnézni, mert ha pénteken írtam volna meg a véleményemet akkor iszonyatosan megutáltak volna azok akiknek nagyon tetszett a film, mert abban a megjegyzésben nem lett volna köszönet. Így se magasztaltam az egekig a filmet, sőt....

Helo!

Andi vagyok és énis ma néztem meg és nemtudom nekem ugy nemvolt olyan ami ne tetszett volna. Film, nem fér bele egy könyv...ez egyértelmű. Rohamosan követték egymást az eseméynek, de legalább nem voltak lassú felvezetések, ami pl az elsőben szerintem az elején volt, míg szenvedtek hogy végre kiderüljön Edward mi is igazából. A sokak által pedig nem tetszett réten futós jelenete Edwardnak és Bellának, nemtom elsőre énsem tudtam hova tenni de most hogy belegonoltam és elolvastam minden hozzászólást, arra jutottam hogy sztem ez az a látomás mikor előszőr megy vadászni Bella boldogan Edwarddal és a szép ruhát ami Alice-től kap szétszaggatja...és hogy mért kellett ez ide? láttatják Bellát vámpírként, és hogy mért érdekes ez? mert aki nem olvasta a könyvet nemtudhatja biztosra hogy tényleg átfog változni ő is. Indoklom ezt azzal, hogy kijövet a moziból egy lány meg a barátja beszélget...lány kérdezni a fiút: - és mikor fog átváltozni Bella vámpírrá? erre a fiú nemtudom, majd megkérdezek vkit aki olvasta a könyvet...sztem ez elég indok az idilli képre és simán eltudom ezt képzelni a BD-ban. Vagy csak beleképzelem? nemtudom de sztem ez nem egy elcseszett jelenet, nem is hiszem hogy poén....ennek valami jelentése van. Én ezt találtam rá megoldásnak :)szerintetek? :)

Andi

Nagyon-nagyon sok mindennel egyetértek amit Barbi írt. Most én is ürességet érzek, vagyis éreztem, de most hogy tudom megyek szerdán újra, most megint várakozás van bennem.

Nekem a Saga mindig is többet jelentett egyszerű könyvnél/filmnél...ez segített át egy nagyon nehéz időszakon, és a sors fintora, hogy nekem is van egy Jacobom...szerencsére ő sosem árulna el azzal, hogy belémszeret, de valahogy ezért is érzem annyira közelinek Jacobot és Bella érzéseit iránta, és h min megy emiatt keresztül...

És ez a könyvben sokkal drámaibb, és jobban átjön, természetesen, bár Tay nagyon jól odatette. Ezért is írtam h azok értik meg jobban a filmet, akik olvasták a könyvet is, nameg főleg azért mer sajnos az én környezetemben aki nem olvasta, de megnézte, lehúzta...

Remélem még sok apró részlet átjön a többedszeri nézésre, például nekem fel sem tűnt a házikó, a futkározós jelenetben...

csak azt tudom ismételni, h olyan gyors volt minden...gyorsan eljött 20-a, gyorsan pörögtek az események, gyorsan vége lett a filmnek, és most azon kapom magam,h nem értem mi van...vagyis mi nincs... kiváncsi leszek milyen hatással lesz másodjára...szerintem ez tipikusan olyan film lesz, ami mindig hoz majd valami újat akárhányszor nézted már meg.

Mi hárman néztük meg a filmet és a többiek nem olvasták a könyveket...és nekik tetszett, és ebből az egyik fiú :) igaz hogy a párom, de nem azért jött el mert elkellett...hanem mert akart :) csöpögős filmeket amugyis nélküle nézek :D

Örülök h vannak ilyen vélemények is:) tényleg:)remélem egyre több lesz és még többen fogják szeretni ezt az egészet.

Nem nagyon szoktam kritikákat olvasni, meg nem is nagyon adok az ilyen véleményekre, szeretem magam eldönteni h tetszik-e a film vagy nem, de most kicsit kiakadtam a sok negatív kritikán! természetesen nem az ittenieken( itt nemis volt igazi negatív kritika) hanem az alázós, nagyobb hírportálokéin...még most is felmegy bennem a pumpa, de valószínűleg ez csak azért van mert a kedvencemről van szó :)

Barbi sajnálom, hogy igy alakult, de én az elsö filmel voltam igy, viszont mire megnéztem 4dikre imádtam..szerintem te is igy leszel, elveszel majd a részletekben és imádni fogod.. Amiért pedig trónra emelnélek, emeltetnélek :) ha kideritenéd mit mond Jacob!!!!!!!!! pont ez jutott nekem is eszembe amikro ott ültem a moziban...."Ez meg mit jelentett????MONDJA MEG VALAKI!!!!!!!!" :D szóval szurkolok neked...de én is igyekezni fogok kideriteni :)

Erika utána néztünk hogy mit mondhat Jake Bellának: két megoldást találtunk eddig, az egyik:
stay with me forever (maradj velem örökre) --- ezt imádjuk, tudtam hogy valami gyönyörűt mondd neki, alapból imádom azt a jelenetet nagyon jó ötlet volt belerakni azt h quileute-ul beszéljen, még többet akarok!!!!!!!!!!!!
vagy a szeretleket

Jajjjj ez nagyon klasz Barbi!!!!!! :D Baromi ügyes vagy!!!!!!!!!! nekem is tetszet ez az ötlet hogy valamilyen indián nyelven bezséljen!!!! De az tuti hoyg az eslö verzió a tökéletes!!!!!:D Készítem a trónt XD

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Sziasztok!
Ez a sok vélemény engem is megszólaltat:)
Nekem kettős érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban...
Szerintem sok fontos (és jó) jelenetet kihagytak. pl: amikor együtt bontják az ajándékokat és hallgatják Edward cd-jét, és a Volturi jelenetnél is - főleg a hazaút (az én barátnőm (aki még nem ért a könyv végére) is azt hitte hogy Bella csak álmodta az egészet :D)
Az idő múlása és az üldözés tényleg szuper volt
Összességében tetszett de még látnom kell többször hogy rendesen átérezzem, mert kicsit pörgös lett (tudom hogy nem lehet végtelen filmet csinálni, de az sem jó hogy kifejtés nélkül ugrálunk egyik jelenetből a másikba)
Tehát ebből újranézés lesz :)
Nikol

sziasztok!
a film...hát... véreres, könnyes vámpírszemek???!!! és ez nem volt a legnagyobb hiba. a könyv zseniális, de a film nagyon lemarad. szomorkodnak végig. és hol van jakob? a második rész róluk szól. kíváncsi leszek, mit csinálnak a 3. részből. a negyedik is zseniális. nekem nem tetszett elsőre a film, de adok neki még egy lehetőséget. szerintem a húzások voltak szarok, nem a színészek, hanem a dramaturgok.

Sziasztok! Én tegnap este láttam... 3 dolog zavart engem kifejezetten...najó 4:
-kontaklencsék (ezerszer durvább volt, és zavaró az 1. képest)
-zenék (iszonyat depresszívek,ha végighallgatjátok a soundtrack albumot) tudom..tudom igen depresszívek az érzések is.. de akkor is...
-a jövőben Bella-wámpír szaladgálás nagyon Hollywoodi...
-nagyon tömör volt télleg, csak pörgött-pörgött és pörgött (miközben az agyadban meg pörög a film)

De amúgy jó volt...csak nincs meg a varázsa, úgy mint az egynek.
Ha nem lett volna az egy, nem indul meg ez a mánia.

De nem akarom lehúzni :)
Jó volt...Bella gyönyörűűű :)

Nem olvastam Barbi véleményét a dologról, de már beszéltünk többször a filmről, szóval lehet hogy az én írásomban is lesznek hasonló gondolatok.

Szóval: mikor kijöttek a comic con-os videók, nagyon nem voltam elragadtatva a filmtől. Nagyon nem tetszett a kameramozgás, a hátterek szóval engem ott megingattak a ”New Moon rohadt jó lesz” –ben való hitemben… Aztán kijött a 3. előzetes és odáig voltam érte, mondom úúúúristen ez mennyire jó lesz a moziban, legyen már november!!! Szóval izgalommal, és azzal a tudattal ültem be a moziba, hogy végre, ezt vártam mióta és most itt van a pillanat és milyen jó lesz!!

2 órával később csak annyit tudtam, kinyögni, hogy nem tudom. Előjöttek azok azok az érzések, mikor még Kristen-t nem tudtam hova tenni: utáljam vagy csak simán ne foglalkozzak vele? Első megnézésre nagy nagy csalódás, a film ”egész” voltának hiánya, meg úgy cakli-pakli a jelenetek nagy többsége számomra elég alul teljesített. Vártam a nagy érzelmeket, hogy majd lesz sírás, nevetés, szerelem, kétségek stb. Tudjátok, ami a könyvben is volt. Ehelyett a sírásról annyit, hogy 1 alkalommal sikerült nekik megmozgatni a könnycsatornáimat, mégpedig a székben ülős idő-múlós jelenetnél (megjegyzem ez második megnézésre is sikerült), az elég megindító pillanat volt számomra. A többi rész semmi. Sem a szakítós jelenetnél, sem az olaszországi megmentésnél, sem a vége lánykérésnél (ez valami borzalmasan gyenge befejezés volt, nem hiszem el, hogy ezt képesek voltak jóváhagyni. Edward egy ”őserdőben” jön elő a házassággal, mikor A nője épp akkor veszik össze a legeslegjobb barátjával???WTF??) Ezek a jelenetek nagyon fontosak voltak a filmben és nálam olyannyira nem hoztak elő érzelmeket, hogy még egy Pokol Konyhája részen is jobban ”felindulok” . De rájöttem, hogy ez azért van, mert a Score albumot hihetetlenül elcseszték. De most komolyan. Az olaszországi jelenetnél kellettek volna a nagyzenekari fúvósok, a hegedűk a dobok, hogy spanolják fel az érzelmet, hogy én is érezzem, hogy most ha nem érek oda vége mindennek és elvesztek mindent, ami a legfontosabb volt. De semmi. Valami nyekergés meg nyenyere megy a háttérben. ELKÉPESZTŐ. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy tehették ezt.
A film első fele nagyon rendben van (de erre is csak második megnézés után jöttem rá), az olasz utazás után minden szédületes gyorsasággal közeledik a nullához. Nem voltam sem Jacob, sem Taylor rajongó, a könyvben egyenes rühelltem a farkasokat meg Jake karakterét. Átlapoztam az összes részt ahol szerepeltek. Ennyire. De a filmben olyan jól összehozták őket, hogy ha ők nem lettek volna benne, még azt is megkockáztattam volna, hogy én kimegyek a moziból. Taylor Jake ábrázolása csillagos ötös, egyáltalán nem idegesítő és tolakodó, agresszív Bella megszerzésében, sokkal életszagúbb, szerethetőbb figurát hozott össze. Egész megkedveltem. Az esős Jake-Bella párbeszéd az egyik kedvencem, Kristen is szerintem ott hozta ki magából a legtöbbet. Perfection.

2.rész
Ha már kedvenc jelenetek, akkor az említett esős Jake-Bella, Victoria üldözés, és az idő-múlás. Igen jól látjátok, egy kedvenc jelenetemben sem szerepel Edward. A film a score album hiányosságain kívül itt hasalt el szerény véleményem szerint. Annyira próbálták Edward-ot nem háttérbe szorítani a hallucinációkkal, hogy az nálam visszafelé sült el. Egyáltalán nem hiányzott Edward, mert szinte minden 10 perc környékén felbukkant. De két jó jelenete volt, az iskolai parkolós mosolygós és még valami, de arra már nem emlékszem (ennyire volt jó…) .
Nem tudok összeszedetten írni, úgyhogy most még kicsit kicsapongok:
Jelenetek amik nem tetszettek: sziklaugrás, olaszországi Edward megmentés. A zenék (filmzenék) nagyon tetszenek, de elég ötletszegényen tették bele őket a filmbe, a számok nagy része rádióban vagy kocsiban szól és kész. Pocsék. Sokkal jobbat is ki tudtak volna találni, én ezt a lustaságuknak könyvelem el. Sok jó számot pazaroltak el pár másodpercnyi bevillanás erejéig, ami nagyon bánt, főleg az Editors szám esetében. Lykke Li száma a másik főnyeremény a soundtrack-en, a film előszöri megnézése után, akárhányszor meghallgattam, olyan gombóc jött a torkomba a sírástól, hogy nagyon. Az idő-múlós jelenet ettől a számtól lett érzelmileg gazdag. Sosem fogom elfelejteni. Ez az egy jellegzetes szám volt, amire emlékeztem a film után és a Victoria üldözése alatt hallható Thom Yorke számra. Na jó hazudok, még a Muse-t is tudtam. A többi zenét annyira eldugták, hogy egyiket sem tudtam első hallásra megszeretni, csak miután itthon nekiálltam a teljes albumnak.
Te jó ég annyit tudnék még írni, de nem akarok tovább gyötörni senkit.
Summa summarum:
A film első megnézésre felejtős, és csalódás. Második megnézésre élvezhetőbb, de még a tőlem várt színvonalat így sem hozza kellőképpen. Mindenképpen több megnézésre van még szükségem, elsősorban egy itthoni 2 szemköztire, hogy tudjam mennyire tud csak hozzám szólni az egész cselekmény, mert a mozizás mégiscsak egy közösségi élmény. Nagyon sajnálom, hogy ilyeneket kell írnom erről a részről, de nem tehetek mást. Ha hazudok, azzal nekem nem lesz jobb és nem fogok olyan dolgot éltetni, ami szerintem nem érdemli meg. A New Moon belőlem vegyes érzéseket váltott ki, van benne jó és rossz is, de mindenképp keserű a szám íze még mindig.

Ui: Aro zseniális, imádom a sok Charlie és farkasok részt, és utálom, hogy egyes mellékszereplőknek ilyen borzalmasan kevés mondatot adtak a szájukba. Kevés volt ez a 2 óra és az ötletek. Nagyon megbántottnak érzem magam. Chris Weitz nagyon szimpi vagy mint ember, meg minden, de ha netán te rendezed a BD-t és elcseszed, engem is elvesztesz. Végleg.

Hmmm nemakartam többet irni...mert már irtam kettőt ezen kivül, de kezdek kijönni a sodromból...egyik oldalon csak a szapulást látom olyanoktól is akik szimplán a film/könyv övezte imádatot/rajongást utálják, itt meg hogy ez nemjo az nemjo a filmben, meg hogy ellustultak volna a készítők???? most ez komoly??? már nemis emlékeztek mikor forgatták le ezt a filmet???? ne nevettessetek már más filmek legalább 9 hónapig vagy egy évig készülnek...és ez? igen...fél év kb...7 hónap. Ettől többet nemlehetett várni...emberi képtelenség, amugy nekem megelvenedett a könyv...nemvolt ütős de nemis ez a 4 könyvből a legütősebb...áhh nemis tudom mit háborgok de olyan könnyen lehet szapulni... hogy már ettől undorodom... bocs a kitörésért akinek nem inge ne vegye magára!

Névtelen:
Hidd el ha nem szeretném a sorozatot egyszerűen ráírtam volna, hogy szar az egész. Ha nem viselném a szívemen a filmek sorsát szerinted írtunk volna ilyen hosszú véleményt? Igen tudom, sok mindenkinek tetszik azzal nekem nincs gondom, mi is csak azt írtuk le, hogy nekünk épp miért nem tetszett. Ettől még nem utáljuk, de nem azt kaptuk amit vártunk. Ennyi.

Furcsa azért, mennyire másképp éli át egy-egy ember ugyanazt.

Egyik Jake. Taylor valóban jól hozza a figurát, viszont nekem Jake igenis agresszívan közeledik Bellához. És főleg a végefelé, amikor visszajön Alice, és Jake érzi, hogy akkor jön vele Edward is előbb-utóbb. Ott a telefonos jelenet, a könyörgős jelenet. Nem tudom szívből szeretni Jacobot.

A zenékkel kapcsolatban nekem a Meet me on the equinox és a Muse se rémlik, és a Satellite Heart-ot is alig fedeztem fel. Viszont az én kedvenceim, a countrysabb jellegűek tökjól szólnak a farkasos jelenetek mögött.
Más kérdés, hogy barátnőimmel a Friends az egyik nagy kedvenc, és nem értettük, hogy kerül ahhoz a jelenethez, amikor Bella felül egy vadidegen fickó mögé a motorra.

Rob viszont szerintem túljátssza a szenvedést meg a fájdalmat, bár nálam a "Nem vagy elég jó nekem" - mondata és ahogy mondja, iszonyúan üt. És néha Kristen is, bár ő legalább több arcát megmutathatta.

És végül. Volt a Twilight-nak egyfajta misztikuma, ami -miután kiderül a rejtély- már nem misztikum. Viszont akkor is van a könyveknek egy olyan hangulata, amiért én szeretem ezt az egészet, és én ezt a hangulatot megkaptam a filmtől.

Kedves Névtelen!

Azokkal baromira nem kell törődni akik a rajongókat filmeket, könyveket lenézik. Elfogadom a véleményüket, de nem nagyon érdekel ki mit gondol az egész jelenségről. Nekem plusz dolgokat adott ez a sorozat, és ezért csináljuk ezt a blogot is mert szeretjük.
A másik fele hogy kifejeztem nem tetszésemet a filmmel kapcsolatban, meg leírtam mi nem tetszik benne. Ez az igazság nem fogom senki kedvéért az egekig magasztalni, mert egyesek elvakultak és nem látják a hibáit. Nem lett jó, és ezt már egyszer leírtam. Lehet h az volt a baja hogy gyorsan kész lett, de sztem plusz idő sem segített volna rajta.

Sajnos most elrontották, nem tudom ki felelős ezért, de nem is nagyon érdekel már, nekem csalódás, szted meg jó lett. Ennyi. Kinek a pap kinek a papné.

Hát nemtudom fél év alatt ki csinálta volna meg jobban...ez nem a készitők hibája hogy vannak hiányosságok, hanem a studióé aki siettette az elkészitést meg a premiert...nemis tudom mikor volt ilyen hogy év elején forgattak és év végén már mozibemutató volt...és nem téged akartalak Annie személy szerint "leorditani" csak már faszkivan hogy tényleg mindenki ugy itélkezik hogy a dolgok mögé nézne előtte...

Nem mondtam hogy jolett...de az alkonyatot is egy éve mindenki lehuzta mikor kijött filmen hogy tökmás mint a könyv meg szar az egész,nemtudom nemvagyok sem fan sem ilyesmi...csak elolvastam a könyveket és érdekel mit hoznak ki belőle filmen...ennyi. nemlett jó, de filmben nemigazán lehet többet kihozni, meg 3 órásra sem lehet csinélni egy ilyen mozit...főleg hogy a 3. és 4. könyv méghoszabb...

Névtelen:
nem vettem leordításnak :) mindenkinek szíve joga elmondani a véleményét és amíg ez itt kulturált keretek között marad (nincs vita és egymás alázása) addig nyugodtan lehet írni.

Ja és még annyit talán kettőnknek fáj ez az egész a legjobban. Nagyon szerettük volna imádni,de sajnos nem így lett. És nem azért írtuk hogy nekünk nem tetszett hogy egyeseket idegesítsünk, hidd el jobban szerettem volna 4 megjegyzésen át azt írni hogy imádom és hogy 100-szor akarom megnézni.

:( :( :( :( :( :( :( :( :(

Hát sajnos ezvan...nemlesz mésik feldolgozás belőle, talán majd 50-100 év mulva:D

Akkor vámpírrá kell csináltatnom valakivel mer engem érdekel a feldolgozás, de addigra nem hiszem h normál állapotban még életben lennék :D

* csináltatnom magam valakivel :)

:)))))))))))))))))))))))))))))))) vagy ha nagyon sok fölös pénzed van lehet gyüjteni az ujra feldolgozásra:D anno Izaura kiszabaditására is gyüjtöttek pénzt :) ez pedig sztem nagyobb "hisztéria" mint az volt:D

Ja amugy bocsi lányok hogy eddig nem mutatkoztam be :) Andi vagyok 23 éves és fényképész :) és nincs vámpír ismerősöm aki átváltoztatna Annie :D bár néha a párom megtámadja a nyakam mintha az lenne de sztem az nem számit annak:D

Itt az én véleményem - nem akarom ide is begépelni; sajnos beilleszteni nem tudtam.

http://taylorlautnerweb.com/index.php?subaction=showcomments&kid=1258921019&archive=&start_from=&tucat

Nem jó a link, mindegy a Taylor Lautner Weben leírtam. Osztom Annie és Barbi véleményét, az a lényeg.

Most olvastam végig az új kommenteket és teljesen egyetértek Andival. Én is azért látom pozitívan az egészet, mert tényleg nem semmi kiadni ezt ilyen hamar, összesűríteni 2 órába ráadásul úgy hogy érthető legyen. Túl sok minden történt benne. Erre nem elég a 2 óra.
Most pont az a bajuk Annie-éknek a filmmel, mint pl nekem anno a Harry Potter 4. részével. Oké, nem ugyanaz, mert én nem csináltam weboldalt, de rettenetesen vártam és nagyon beleéltem magam, hogy milyen jó lesz. És nagyon csalódottan jöttem ki a moziból, mint most pl Barbi-ék. Ott tanultam meg, hogy egy többszáz oldalas könyvet lehetetlen 2 (Harry Potternél több) órába úgy összesűríteni, hogy elégedettek legyünk. Sosem leszünk elégedettek, ha nem fogadjuk el, hogy ezt máshogy nem lehet. Nincs más rendező, szerintem, aki ezt meg bírja csinálni úgy, hogy jobb legyen. Nekem tetszik amit Chris csinált.

Ebben a könyv/film -ben túl sok szereplő volt, túl sok minden történt (most tök mindegy, hogy olvastad-e a könyvet vagy sem, mert aki nem is olvastam, látja, hogy mennyi minden történik és mennyi új szereplő van a Twilight-hoz képest). Én ebből indulok ki. És ha ebből indulok azt kell mondjam ez a FILM JÓ. Én még meg fogom nézni moziban, ebben biztos vagyok. Legalább ezzel növelem azt, hogy az Eclipse-t moziban adják le:)

Egyébként szerintem az Eclipse-el is ugyanez lesz a gond azoknak, akik csalódtak a New Moon-ban. Most gondoltam bele, hogy abban mennyi minden történik, sokkal több dolog mint a New Moon-ban. És bejönnek még új szereplők is...ha azt is 2 órában akarják leadni, akkor az sem lesz jobb, mint a New Moon.

Jó munkát végeztek. Én elégedett vagyok még mindig:)

Szerintem az volt a baj hogy mindeki nagyon várta már a filmet.És midneki arra számitott hogy nagyon-nagyon jó lesz!.Szerintem jó is lett.Én is bele éltem magam hogy fantasztikus lesz!
Nekem az időbeni ugrások nem nagyon tetszettek.És rövidek voltak a jó jelenetek. Vártam hogy legyen La Pushos.jelenet mikor Bella egyedül van a parton.Jackobbalkirándulnak az erődben.Repülőutat Olaszo.ból Forksba.Vagy amikro Bella elmondja Edwardnak hogy halucinált!
Nekem ezek hiányoztak.
A könyvet imádom!De ott nem szerettem meg Jackobot.De most igen:) Nekem tetszett és még jóóó sokszor megfogom nézni!

Ágnes, szerintem itt nem az elvárásokkal van a baj, hanem azzal, ahogy Chris Weitz látta a történetet. Én rengeteg filmet nézek meg hetente, és már megtanultam, hogy nem szabad nagy elvárásokkal nézni semmit, de ez a film... az a baj, hogy Chris Weitz ha elolvasta is a könyvet elég hülyén értelmezte, vagy nem tudom, tényleg. (Lehet Taylornak kellett volna rendeznie a filmet? xD)

Vikóca, nekem is pont ezek a jelenetek hiányoztak, de nagyon.

Ez a film PROFI! Eszméletlen gyönyörő táj és ötletes rendezői megoldások.Imádom a Twilight saga-t, és a 2. film egész hűen visszaadta a könyvet.
Kedvenc részek: -amikor Bella ül a fotelben, és mennek körbe a hónapok, a vérfarkasos részek(elfelejtettem mondani h Team Jacob), amikor Paul beleugrik az óceánba,valamint a Volterra-i részek.(kár h Heidit nem nagyon mutatják)
A zenével nincs baj. Amikor Alice megmutatja a látomását Aronak, az nagyon vicces. Az egész mozi szakadt a röhögéstől:) Edward fehérben meg bézsben:) A kedvenc szereplőm Rosalie, és nagyon sajnálom h ebben a részben nem sokat szerepel. De majd az Eclipse-ban! Bellát nem csípem mint karaktert, és K-Stew nem adta igazán vissza bella fájdalmát. Jane-ben kellemesen csalódtam, Dakota nagyon jól játszotta, épp ahogy elképzeltem. Én csak ajánlani tudom, és én még tuti megnézem párszor!

TaylorfanÁgi: Nem igazán értem ezt a "Chris, ha olvasta is a könyvet elég hülyén értelmezte.." dolgot:) Mit is értelmezett hülyén? Mert én nem vettem észre...

Hűek vagyunk a könyvhöz, oké, de én nem láttam olyat ebben a filmben, ami alapján Chris bármit is rosszul értelmezett volna.

Lógok a youtube-on és nézem a trailereket...:) Nem igazán értem mért nem lehetett hasonló aláfestő zenét produkálni pl a tömegen átverekedős, Edwardot megmentős jelenethez. Gondolok itt a two steps from hellre, vagy a Craig Armstrongra...annyira gyönyörű és hátborzongató volta atrailerben, és ez hiányzott a filmben ennél a jelenetnél...persze a borzongás megvolt, csak nem a zene miatt..

ja és az sem kerek, hogy mér hagytak ki olyan jeleneteket a filmből, amiket a trailerekben bemutattak?? Szerintem sokan vártuk őket...

Amúgy a többi zenét most kezdem megszeretni, a filmnek hála :) egyszerűen haláli, mikor a parkolós jelenetben Edward "bevonul" a Hurricane Bells-re :D ( ha jól emlékszem erre:)

Egyre jobban várom megint, h megnézzem újra :)))

Ágnes, szerintem ő nem érezte át a könyv történéseit, ezért se tudta úgy visszaadni a filmben. Legalábbis én így érzem.

Felőlem több helyen is elvonatkoztathatott volna a könyvtől, csak éreztem volna azt, amit kell: 1. a fájdalmat 2. Jake és Bella kibontakozó kapcsolatát (utóbbit inkább éreztem Tay miatt)

A fájdalmat én éreztem, amikor Edward elment. Komolyan, amikor Bella ott ült a fotelban és nézett ki az ablakon én kész voltam. Nem azt mondom, hogy sírtam (engem nem könnyű megríkatni), de éreztem azt hogy elment. Szinte átéreztem Bella fájdalmát (főleg a zene miatt sikerült). Vagy amikor Charlie mondta neki, hogy menjen el az édesanyjához vagy amikor moziba ment Jessica-val...láttam Bella-n a fájdalmat, én nem értem mások miért nem...

És azért azt hogy Jake és Bella kapcsolata kibontakozóbb legyen a filmben legalább még félórával meg kellett volna hosszabbítani. Egyébként meg, amikor megjelent Bella Jacob-éknál és Jacob éppen eldobta ami a kezében volt, felragyogott az arca én láttam, hogy rég látták egymást és mennyire örül, hogy Bella ott van. A motoros részeknél pedid éreztem, ahogy egyre jobban közel kerülnek egymáshoz. Ezeket mások nem látják? Komolyan?:(

Szerintem itt a mélységekkel van a baj.

Ööö, picit kifejtenéd?:)

Nah, én sajnos nem vagyok lehengerlő véleménnyel a filmről. Egy idő után biztos megszeretem, de az nem most lesz.

Jónak, jó volt, de semmi extra.

Én hiányoltam belőle Viktória szerepét. Meg se szólalt a filmben és ez igazán kár.
A rémálmos jelentek... hát én nem éreztem a fájdalmat, nem árulta el a sikoltozás, hogy most rémálmai vannak.
Néhény jelenet túl csöpögős volt nekem. de végülis romatikus film, szóval elnéztem.
Hiányoltam több farkasos jelenetet, több akciót, és több félelmet és fájdalmat.
Szerintem a hónapok múlása hű volt a könyvhöz, de egy neves rendezőtől azért frappánsabb megoldást vártam volna.

Viszont a poénokért jó pontok járnak... ÉS talán idővel én is pozitívabb leszek. Talán a túl sok várakoztatás. Talán.

Ágnes én is éreztem hogy azzal a hogy a motort szerelték és szinte pergeték az idöt ezel akarták érzékeltetni, hogy mennyit vannak együtt....csak szerintem is tehett volna bele több ölelést a könyvben Bella és Jacob sokkal többet kerül közelbb kapcsolatban egymáshoz többször megölelik egymsát és Bella is jobban kifejezi menyire hiányzik neki Jacob meleg keze stb....szóvla több ölelés nagyobb mélység lett volna :) (talán TaylorfanÁgi is valami ilyesmire gondol) ...szerintem.
Ja és talán még azt is elrontoták hogy Edwardból olyan sok volt..elég lett voln a ahang szinte ugy érezte az ember hoyg nem is ment el mert ott volt a vásznon elötte... MIndnesetre még igy is azt modnom hoyg nekem tetszet a film...de most igy 2 nap után én is kezdem azt érezni hogy talán anyira nem volt tele érezelemmel...pedig ez tényleg arról szolt volna és mivel edward a film elsö felében is meg a másidkban is szerepelt lényegében a film (középsö) 1 óráját Jacobnak kellet volna szentelni..de ez nem votl meg mert Edward is midngi megjelent a szinen...

Huhh na ha az elözö megjegyzésemet valakiel tudja olvasni, akkor megtapsolom....sorry fáradt vagyok, csak ezt muszáj volt leírnom :)

Jaaaaa és közben ma ujraolvastam a könyvet és szeritem már azzal is jobban lehet volna érzékeltetni hogy Jacob és Bella között kialakutl valami amikro a végén a konyhában Jacob mondja neki hoyg megint megbántottalak...Bellának ott sirnia kellene és azt kellene mondani hogy mi lenne ha Cullenék és Jacob is a barátja lene egyszere...mert Jacob és Alice nem tudnak megmaradni egymás mellet...Erre a filmban csak Bella anyit mond hoyg adig marad Alice amig akar és utána konyhában csak egy megjegyzést tesz neki hogy fuss csak Sam után...Jacob meg teljes lelkiismeretfurdalásal bocsánatot kér amiért megitn magára akarja hagyni (mert nem tud egy légtérben leni Alicel) na itt egy kis sirás nem ártot volna, de Bella csak néz.....De lehet hoyg Kristen nem tud sirni és ezért nem történ ez meg a filmben??? Mindesetre több ölelés elfért volna...:)

Csak most volt időm elolvasni Barbi és Annie véleményét, és csak annyit szeretnék írni, hogy köszönöm! (És érdekes, mert pontról-pontra egyezik a véleményünk.)

Második nézésre nekem is jobban tetszett a film - amíg adják a moziban, biztos meg fogom nézni mégegyszer és a DVD is meg lesz. Biztos.

Még annyit szeretnék írni, hogy remélem ez után a film után Taylorra felfigyelnek a rendezők, hisz' aki 17 éves létére ilyen jó színész, milyen lesz később? Kisebb túlzással ő vitte a hátán a filmet. Köszönöm Taylor! (L)

Én 2 órája jöttem ki a moziból és nekem nagyon tetszett:) Akik már hamarabb látták, mondták nekem, hogy jó, de ne úgy üljek be a moziba, hogy sokat várok. Igazuk volt, de nem azért mert nem lett jól megcsinálva a film, hanem mert eleve mindig úgy nézem a filmeket, hogy a könyvhöz hasonlítom. Szerencsére már elég régen olvastam a New Moon-t ezért nem nagyon emlékeztem, hogy miket hagytak ki belőle, tehát csalódás sem ért...:) Bár a vége kicsit ledöbbentett, hogy így fejezték be...főleg h a lánykérés talán a 3. részhez kapcsolódik...na mind1:) összességében nekem tetszett! Ja, és hogy vmi vicceset hozzátegyek...amikor Jacob először levette a felsőjét, a lányok a teremben mind kuncogni kezdtek:D jó kis hangzavart csinált egyetlen jelenet:D asszem azt még meg fogom nézni párszor...:P

Sziasztok lányok!
Megnéztem a filmet.Megjegyzem tele félelemmel és várakozással. Azt hittem, hogy az első résztől csak jobb lehet, de sajnos nekem is csalódás volt. Nem volt ütős, és a megállapításom az, hogy rendező és rendező között hatalmas különbség van. Nem a szinészek rosszak, hanem a rendezés és a dramaturg teljesített alul, de iszonyatosan. Nem tudták visszaadni az első rész különleges hangulatát és ez nagyban köszönhető annak, hogy a zenére nem fordítottak kellő figyelmet. Az első részben nagy hangsúly volt ezen, ezt a rendezőnő többször hangoztatta és az érzelmeket a százszorosára lehetett volna fokozni egy-egy ütős zenei aláfestéssel. A másik dolog ami nagyon nem tetszett, hogy a két férfi karaktert(Jacob-Edward) nagyon szembetűnően eltúlozták, mint egymás ellentéte. Jacob: kreol bőr, izom izom hátán, tüzes tekintet, míg Edward: iszonyat kontaktlencsék, fehérebbnél fehérebb bőr és ez a viaszos arc, az érzelmeket sem adta vissza igazán. A könyvben Edward Bella végzete, de a film alapján oda jutottam, hogy minek kavar a képbe Edward. A rendező jól ábrázoltatta Jacob megnyilvánulásait, de Bella és Edward karakterét nem. Bellát szenvedélyesebbnek mutatta Jacob felé és Edwardot egy síkra helyezte. Sajnálom, mert sokkal többet vártam....., de voltak jó pillanatok is!!!!!!!! És még mindíg team Edward vagyok!!!!!!!!!!!!!!

Nézem újra a jeleneteket... És fel-felfedezem, hogy vannak benne jó részek is. Külön-külön megállják a helyüket. Összerakva kicsit darabos. Nincs összekötés. Talán ha Bella többet kommentálta volna a dolgokat jobb lett volna.

Szakítós jelenet vontatott, Hónapok múlása... röviden? egy nulla. Semmi érzelmet nem kaptam tőle. Talán egy jobb zenével. Vagy egy jobb alakítással. Jobb beállítással. De mind1, majd megszokom, vagy áttekerem.

Viszont Carlise jelenetei! Imádom! Ahogy ott a áll Aro Marcus és Caius-al, de mégis elkülönülve. Ahogy félre néz, amikor kinyírják a vámpírt. Nah az ő érzelmei átjöttek!
Az szilánkokat szedegetem Bella karjából jelenet nagyon szép! KÖSZÖNÖM Peternek, hogy kiharcolta! Igaza volt.
Aro karakterét IMÁDOM! "Lenyűgöző!"
Paul jobbat alakított mint a könyvben. Legalábbis nálam. A vállam mögött odabökök egy Bocsit. hehe... :)

Liftes jelenet tetszett, bár tényleg jobb lett volna, ha berakják az ijesztőbb verziót is, de nálam így is rendben volt.

Amit siratok: Viktória! Istenem, azt kívántam még-még! Egy kis gúnyos beszólás, ijesztő aláfestőzene. Színt vitt volna a filmbe.

Most hogy ujra ujra néztem én is.. a zenéket nagyon nem találtál el rengeteg helyen... pl amikor Bella szalas Edwardhoz..na ode kellet volna egy ütös zene ami ara késztetei az embert hoyg rettegjen mert lejár az idö és nem ér oda Edwardhoz.... az vol az egyik legroszab zeneválaszts szeritnem de volt mgé egy pár....

nekem alapjába véve tetszett a film. jobban mint az első rész. talán picit a végén túl gyorsak voltak az események. én az osztálytársaimmal mentem, és volt aki nem olvasta a könyvet és nem is értette h bella hirtelen h került egy ágyba:D igen a hazautat kár h kihagyták. a farkasok viszont nagyon tetszettek :D hmm.. vajon miért? :D a volturik is nagyon jók voltak de jane és alec nem igazán néztek ki úgy mintha ikertesók lennének, de mind1:) most szombaton is megyek megnézni. alig várom :) sztem jól megcsinálta a filmet chris :) de a lánykérés nem ép az újholdban volt.. de talán így akarta elérni h jobban várjuk a harmadik részt :) elérte :P:)

Sziasztok!
Elgondolkodtató olvasni a véleményeket...Először is nekem tetszett, ellentétben a Twilight-al (meg is lepődtem, hogy sokaknak az tetszett jobban:-))Valószínűleg azért, mert ez is relatív. A könyveket imádom, de az első film nem váltotta ki belőlem a várt érzelmeket,így a NM-nál már kevesebb volt az elvárás részemről. Most is elsősorban a könyvet szerettem volna viszontlátni, amit meg is kaptam. Abban persze igazuk lehet a bírálóknak, hogy ha már film, akkor élni kellene a hang és kép adta lehetőségekkel a hangulat, érzelmek fokozása érdekében. Szerintem Kristen jobb volt, mint az első részben, és nagyon jó ötlet volt, hogy az Alice-nak írt levelekben folyamatosan hallottuk a gondolatait is, így belecsempészve még több részt a könyv soraiból. A Rómeós szavalós részt megkönnyeztem, de a szakítást is. Írta valaki, hogy Edward többet szenved látványosan, mint kellene; Stephenie oldalán olvastam, hogy ebben nem értenek egyet, Rob kicsit depresszívebb figuraként értelmezi Edwardot, mint maga az írónő. Taylor jó volt, de nem tudtam neki drukkolni, én alig vártam azt a telefoncsörgést, de hát érthető is, mert én "feltétel nélkül és visszavonhatatlanul" team Edward-hoz tartozom;-)
Az lehet a gond, hogy mi soha nem fogjuk tudni úgy nézni ezeket a filmeket, mintha nem olvastuk volna a könyvet, így gondolom az elvárások, egyéni elképzelések miatt egyfajta csalódás mindenképpen borítékolható volt, és lesz is a következő részeknél. Lehet, hogy a rendezőknek el kellene beszélgetni a rajongókkal, persze ez lehetetlen, ráadásul pont Chris-ről olvastam azt hiszem, hogy szándékosan nem olvasott fórumokat, egyebeket a neten, mert nem akart befolyásolódni. Ez kis vigasztalás próbált lenni, tudom milyen érzés ez a csalódás (Twiligh után sírni tudtam volna).

Sziasztok!

Röviden és tömören a New moon számomra egy elnyújtott, száraz rétestészta, melynek pont a legfontosabb alapanyaga hiányzik: a drámai hatás.
Elnézést a nyersességemért, de már láttam kétszer a filmet és vártam is egy kicsit, hagy ülepedjen bennem az élmény, de még mindezek után is megmaradt az inkább negatív véleményem.

Szerintem azzal vétették a legnagyobb hibát, amivel jót akartak nekünk, ez pedig a könyvhűség. Számomra a New moon nem egy film, hanem a könyv filmesített változata. Nem tudom érződik-e a különbség. Olyasmi lett ez a dolog, mintha kiragadnánk a könyvből egy-egy jelenetet, azt vászonra vinnénk, majd láncra fűznénk. Külön-külön helytállnak a szemek, de együtt nem alkotnak egységet. Nem valódi, vérbő, élő film, hanem egy megaszott száraz papírlap.

Ami sokat dobhatott volna rajta, az a filmzene. Valljuk be, a Twilight-nak is fantasztikus a soundtrack-je (és itt most a Score-ra is gondolok), ami nélkül lehet nem ért volna el ekkora hatást. A New moon soundtrack vegyes. A beválogatott dalok (Muse, Editors etc) szerintem jók, ütősek. Ami harmatosra sikeredett, az Alexandre Desplat Score dalai. Annak ellenére, hogy mint zene, a Meadow pl kifejezetten tetszik, de a filmhez nem adnak megfelelő pluszt. Nem mossák össze egy egésszé a filmet. Nem adják meg azt a varázslatos, misztikus hangulatot, amit Carter Burwell-nek sikerült megteremtenie. Mondok példát. Az a jelenet, amikor Edward elhagyja Bellát. Gyönyörűen megkomponált zene szól, amit pl egy Da Vinci kódban el tudnék képzelni (nagy epikus kalandfilm) de semmiképp sem egy drámai szerelmi történetben. Hiányzik belőle a Twilight világ esszenciája, a vadság, a dráma, a szerelem. Minden élet. Olyan, mintha egy megkövült történelmi eposzban lennénk.

Ezt a hatást erősíti az előző rész zöldes-lilás-szürkés-ezüstös, titokzatos látványvilága helyett ránk köszöntő Chris Weitz-t idézem: „viktoriánus korbéli” képi megjelenítés. Az eleddig esős, komor és sötét Forks hirtelen napfényes aranyszínbe burkolózik, s ebben a megvilágításban a vámpírjaink mindennek kinéznek, csak épp embernek nem. Értem ezalatt, hogy sokkal feltűnőbb vámpírságuk. Nem értem, Chris mit akart elérni ezzel. Az oké, hogy a Volterrához még illik a dolog, na meg a Volturi családhoz is, az arany szín, a gazdagság, a hatalom jelképe. De mindez nevetségesen mutat Washington állam legesősebb városában….

Én nagyon vártam még a farkasok világának erősebb lefestését. A zenében az ősi indián hangszerek erőteljesebb megjelenítését, a képi világban valami misztikumot, ami körüllengi a még felfedezetlen falkát (pl ahogy ugrálnak le La Push-ban, én ott végig azt éreztem, hogy ez egy csapatnyi idétlen suhanc, semmi különös nincs bennük).

A jelenetekről külön is ejtenék pár szót. Ami tetszett: Victoria üldözése (magasan a legjobb Thom Yorke zenéjével, kár, hogy a vörös démont nem látjuk sokat és nem is beszél :( ), a hónapok múlása Likke Ly zenéjével, a farkasok összes jelenete élén Paul és Jake verekedésével majd Paul „Sorry”-jával (ezekben volt szufla és humor), Jake és Mike Bellával a moziban (ahogy a két srác keze várja Belláét, azok az arcok… :D na és amikor Mike rosszul lesz, az is viccesre sikerült), Jake és Bella az esőben, valamint a Volturi egész része.

Ami nem tetszett: Jake hatásvadász pólólevetése (félreértés ne essék, nem a színész a hibás, hanem a rendezés!), Edward, Bella és Alice Jane-ékkel a liftben, Edward és Bella fut az erdőben. Ezeknél együntetű röhögés volt mindkét alkalommal a mozi nézői körében.

Amiknél felemás érzésem volt, az a szakításos jelenet, a szülinap, a rémálmok és a cliff jump. Ezektől mind-mind többet vártam. Főleg a szakítás és a sziklaugrás lett gyenge, aminek egyrészt a semmilyen zene az oka. Ezeknél a jeleneteknél én szenvedni akartam, az lett volna a természetes, ehelyett csak azt láttam, hogy oké, a srác elmegy, aztán a csaj leugrik. Semmi olyan, hogy „Atyaég, az életem szerelme hagy el!” vagy „Most oltári veszélyes dolgot csinálok, meg is halhatok! De a szerelmemért mindent, mert még ez a veszély is jó, hisz hallhatom őt!” A rémálmokban az a kezdeményezés, ahogy Bella velőtrázóan sikít… Az hatásos lett volna, ha a szakításkor kicsit jobban szenvedek…én is és talán Bella is.

A három főszereplő triangle-je a könyvhöz képest veszített súlyából, s ezt nem amiatt mondom, mert iszonyatos elvárásaim voltam, hogy én mindenképp a könyvet akarom viszontlátni. Nem. Egész egyszerűen Edward túl sok és mégis túl kevés, s ez felborít mindent. Néhol meg Bella kevés… Magyarázok.

Ugye az elején Ed még nem olyan fásult, mint a szülinap után. Elvileg itt is gondolkodik, hogy bizony nem kéne együtt lenniük, Bellára veszélyes stb, de még kapunk valamit az első rész pimaszul elbűvölő fiújából. Itt ebből az Edward-ből a legelején semmi nincs. Egyedül a Rómeós szavalását emelném ki, de semmi több. Azon kívül, hogy végigsétáltatták szerencsétlent a parkolón, mint egy modellfiút, semmi. Még ahogy Bellának meséli a Volturi sztorit, ott is fásult és öreges. A ruhái is ezt sugározzák (tweedzakó, sötét, öreges színek, póló egyszer van rajta, utána mintha Bella járnak egy 80 éves nagypapával és nem fordítva lenne lehetséges). Aztán a szülinap után vége, teljesen zombi lesz belőle. A könyvben legalább egy félmosolyt megenged neki Steph, de itt úgy látszik Chris vagy Rob még ennyit sem. Ezidáig volt nekem kevés. Majd pont, ahol kevésnek kellene lennie, ott lesz sok.
Minden 10 percben megjelenik, mert hát ez a film ugyanazokat az arányokat követi, mint a könyv, csakhogy itt 2 órára elosztva. Ráadásul még látjuk is a tweedzakós, öregpapás Edwardot, így aztán minden kialakul bennünk, csak a hiányérzet nem..

Bella nekem a szakításnál volt kevés. A zombi üzemmódot már teljesen megfelelően játssza, de nekem a szakításnál nem esett eléggé kétségbe. Tudjuk, hogy Kristen sosem akarta Bellát egy nagyon esendő, nyávogós leányzóvá tenni, s talán itt először éreztem, hogy Kristen keménységén lágyítani kellene, hogy hitelesebb legyen. Hozzáteszem, én így érzem.
Jacob-ot a könyvvel ellentétben itt kedveltem. Tay pont annyira volt agresszív vagy érzékeny, ami jót tett a filmnek.
Szómiszó, rendezőnek/vágónak/soundtrack-nek erős közepest tudok adni/vagy gyenge jót, Rob 4-est kap (csak azért nem hármat, mert rendezték és a jelmezeit se ő választotta), Kristen is 4-est és Taylor 5-öt.

Ebből kiindulva az én álom New moon-om rövidebb, velősebb, kicsit átgyúrtabb szövegű, több indián jellegzetességet tartalmaz, az aláfestő zenéi dögösebbek/drámaibbak, Kristen esendőbb Bella a szakításkor, Rob élénkebb Edward a film elején, Taylor nem veszi le a pólóját, hogy megtörölje Kris fejét :P, a színvilága nem ennyire világos bár barnás/vöröses, Victoria és Charlie több dialógust kap és Edward-ot nem látjuk csak halljuk. Ja, és nem vágok be az előző filmből részleteket, megmutatva a nézőknek, hogy annak mennyire más volt a képi világa ehhez képest…

Mindenesetre remélem, hogy Catherine Hardwick dögös Twilight-ja és Chris Weitz epikusan vontatott New moon-ja után egy igazán izgalmas és füstös David Slade mozi következik.

Ui.: Utólagosan is bocsi, hogy ennyit szövegeltem!!!! :$ :)

NIKI ÍRTA:HELLÓ!!!A NEW MOON SZERINTEM KLASSZ!NAGYON JÓL MEG LETT CSINÁLVA!!!AZ ELSŐ RÉSZNÉL AZ A RÉSZ TETSZIK AMILYIKNÉL BELLA KINYITJA AZ AJÁNDÉKOT ÉS MEGVÁGJA A KEZÉT,ÉS JASPER NEKI AKAR TÁMADNI BELLÁNAK DE EDWARD ESZT MONDJA:NEM!ÉS AKKOR FÉLRE LÖKI FÉLRE LÖKI?ÁÁÁ NEM ODA DE JÓL ODA VÉSI AZ ÜVEGHESZ HA JÓL EMLÉKSZEM JASPERT PEDIG SZINTÉN BEPRÉSELI A ZONGORÁBA AMI KETTÉ TÖRT ALATTA!AZ NAGYON DRÁMAI RÉSZ AMIKOR EDWARD ELHAGGYA BELLÁT BELLA PEDIG MAGÁBA FORDUL NEM BESZÉL SENKIVEL CSAK HA KÉRDEZIK VÁLASZOL .AZ IS JÓ RÉSZ AMIKOR BELLA LE UGRIK A SZIKLÁRÓL MERT UGYE MEG AKARJA MAGÁT ÖLNI DE SZERENCSÉRE JACOB MEGMENTI DE VISZONT ABBÓL JÖN KI A PECH HOGY ALICE HA JÓL EMLÉKSZEM Ő LÁTJA MEG HOGY BELLA LEUGRIK A SZIKLÁRÓL ÉS ASZT HITTE HOGY MEG HALT ÉS ELMONDTA EDWARDNAK HOGY BELLA MEGHALT PEDIG NEM IS.UTÁNA LESZ CSAK A LEGNAGYOBB BAJ MERT EDWARD ÖNGYILKOS AKAR LENNI ÚGY HOGY A VOLTURIKNÁL FÖL AKARJA FEDNI A NAPFÉNYBE EZÜSTEN CSILLOGÓ TESTÉT.ÉPP EZ AZ ÖNGYILKOSSÁG HOGY HA FÖLFEDI A TESTÉT AKKOR A VOLTURIK MEGÖLIK!ALICE PEDIG HA JÓL EMLÉKSZEM AKKOR ELICE VALAKITŐL MEG TUDJA HOGY BELLA NEM IS HALT MEG ÉS FÖL HÍVJA BELLÁT HOGY EDWARD ÚGY TUDJA HOGY BELLA MEGHALT ÉS ÍGY ÖNGYILKOS AKAR LENNI A VOLTURIKNÁL FÖL AKARJA FEDNI ÖMMAGÁT!UTÁNA BELLA GYORSAN ROHAN ALICÉKHOZ DE JACOB MEG AKARJA ŐT ÁLLÍTANI DE BELLA MEGY ÉS ÉPP HOGY ELÉRI EDWARDOT EGY MÁSPDPERC ÉS LEKÉSI UTÁNA MEG HA JÓL TUDOM A VOLTURIK EL AKARJÁK MAGUKKAL VINNI BELLÁT AZTÁN EDWWARD ELKEZD VEREKEDNI AZ EGYIK VOLTURIVAL ÉS JÓL ODA CSAPJA A KŐHÖZ AZ A LEGDURVÁBB!NA ENNYIT TUDOK ELMONDANI NEKEM EZEK TETSZETTEK A LEGJOBBAN A NEW MOONBÓL LEHET HOGY NEM MINDEN ÍGY TÖRTÉNTDE ÉN ÍGY EMLÉKSZEK RÁ!ÉS SZERINTEM FILMBEN IS JÓ DE KÖNYVBEN MÉG JOBB!!!!!!!!!!!MÁR AZ ECLIPSET IS ELOLVASTAM AZ IS EGYSZERŰEN KIRÁLY!!!!!!!!!!!!!NA MOSTMÁR BEFEJEZEM MERT MÁR SZERINTEM EGY KICSIT TÚL SOKAT BESZÉLTEM VAGY NEM?LEHET HOGY NEM AHYOGY ELNÉZEM EZT A TÖBBI BESZÉDET !!DE MOSTMÁR TÉNYLEG ABBA HAGYOM NA !NA JÓ MÉG ÍROK VALAMIT:SZIASZTOKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niki örülünk hogy írtál, de máskor figyelj oda hogy normálisan, tehát kisbetűkkel írj kommentet. Mert ha a teljes mondanivalódat csupa nagybetűvel írod, az olyan mintha a való életben ordítanál. Nem bántásból írom, de az internethasználatnak is vannak íratlan szabályai.
Természetesen szavakat, esetleg mondatokat lehet nagybetűvel írni, de annak megalapozottnak kell lennie, és ezzel is megerősítesz egyfajta érzelmet.

Én is pont most akartam írni, hogy legközelebb lécci ne ordibálj. Köszi!

Helló! Pár napja találtam ezt az oldalt, nagyon tetszik. Már kétszer láttam a filmet, nagyon tetszett. Nem olvastam előtte a könyvet, az első filmet többször is láttam, de nem nyügözött le annyira, mint a New Moon. Voltak, amiket hiányoltam belőle,(csak utólag, hogy olvastam a könyveket) egy dolog nem tetszett, amit már mások is kiemeltek: Alice látomása, amikor Bella már vámpír. Összeségében teljesen "felbolygatott" a film, másnap rohantam, hogy megvegyem a könyveket.Nagyon várom a következő részt.