2012. november 14., szerda

Hajnalhasadás II. rész - Kibeszélő

Ma éjféltől a (magyar) Twihardok számára egy korszak lezárul: négy év után bemutatásra kerül az utolsó Alkonyat mozifilm. A komment-szekcióba várjuk a szinte mindenre kiterjedő (rendezés, színészi játék, kedvenc jelenet, kedvenc új szereplő, mit gondoltok a beharangozott "csavarról," a zenei aláfestésről stb.) véleményeteket, elemzéseteket a Hajnalhasadás második részéről. :)) A szokásos ne-spoilerezzünk-a-chatbe szabály természetesen most is él! 

54 megjegyzés:

Egy gyors kérdés! Hollandiában mikor volt a premier? Mert az egyik holland barátnőm írta hogy már látta és ő csalódott a végében....

Mivan még senki nem látta? Meghalok a kiváncsiságtol.
A BD hivatalos oldalán mindenki agyondicséri a filmet... Állitolag a legjobb Twilight film az egész szériában...
Elég volt elolvasnom a kommenteket és pityergésben törtem ki...h már vége...

Én nekem tegnap sikerült megnéznem de szerintem még mindig sokkban vagyok...az opening credit iszonyat jó lett ahogy azt Barbiék is mondták.A barátnőm valami bélrendszert is észrevett azon belül de mint utóbb kiderült ezt csak ő látta.Kár hogy megnéztem a Comic Con-os klipppet mert az eleje nem hozott újdonságot a nagy képernyőn és a tiszta minőségen kívül.De ami utána jött...Az a gyerek egyszerűen ijesztő volt. Látszottt hogy próbálták emberire faragni meg minden de akkor is nagyon fura volt.Amikor elkezdte birizgálni Kris haját akkor az holott eszembe hogy pont ő mondta hogy ennél az alkalomnál beleragadt a robot baba keze a hajába..viszont azt hittem hogy lesz egy közeli Jacob arcáról és minden el lesz intézve Bella meglátja hogy úgy néz rá mint...És akkor elveszti a fejét.Ehelyett úgy kellet harapófogóval kihúzni belőle.Ahogy megfogta a nyakát és kivonszolta majd ott fizikális kontaktusba keveredtek az eszméletlen jó volt.Az utána való 20-25 perc mind fantasztikus volt egy kifogásom se lehete.Amikor elkezdték gyűjteni a vámpírokat kicsit mássabb volt mint a könyvben de ez sem volt baj.Hihetetlen jó volt látni ahogy Bella elérzékenyűl amiatt hogy el kelljen válnia a gyermekétől miközben Edward ebből semmit sem sejt.Mackenzie Foynak ha jutott 4 mondat akkor sokat mondok.Szerintem beszélhetett volna Renesmee kicsitt többet.Az apa lánya viszony a filmben magasan sokkal jobb volt mint a könyvben és jó volt látni azt a szenvedélyes anya lánya kapcsolatot amit Kristen és Mackenzie nyújtott.Edward először a spotok alapján azt hittem hogy bellának köszöni meg ezt a hihetetlen életet.A HARc.Na ez kivsit érdekes volt.Számítottam hogy a vége felé lesz majd a "csavar" és amikor Tanya meg Kate elszabadult akkor éreztem azt hogy most jön a támadás.De nem.Viszont amikor Alice megjött és odaadta a kezét Arónak akkor elkezdtem 'még jobban' figyelni.Számomra ott lepleződött le minden amikor azt mondta hogy Aro eldöntötte hogy harcolni fog és oda tátogja Bellának hogy most.Akkor és ami azután következett az nekem már csak egy jó akciófilmbe illő csat volt speciális effektekke.Odasúgtam anyukámnak is hogy nyugi ezt nem kell elhinnni enm igaz.De a mozi egyként sohajtott fel amikor újra Alice-t láttuk amint megmondja Arónak hogy ez fog történni.A Voulturi elég "gyorsa" távozott ezutánViszont amikor Aro visszafordult akkor nekem kicsitt olyan volt hogy:Vissza jövök még értetek...A vendégek távozása és de leginkább Alice viziójánál kezdett szúrni a szemem.Amikor viszont a réten ültek és Bella mutatta az emlékeit akkor jött a várva várt könny áradat.Szerintem méltó befejezése volt ez a Sagának lehetett volna hosszabb is:)Mindenkivel megvoltam elégedve a horcos, szenvedélyes, anyatigris Bella és Aro voltak a kedvenceim.Örülök hogy egy lehettem a sok közül aki ezt az egész JELENSÉGET átélhette!!!!

Gondoltam leírom a tegnap éjféli filmpremier kapcsán, bennem megfogalmazódott saját "érzelmi" tapasztalataimat a filmmel kapcsolatban, most hogy már túlvagyok az első érzelmi hullámokon! :)
Előre leszögezem, hogy nem vagyok fanatikus Twilight rajongó, de minden filmet láttam, egyébként ezt az utolsót egyedül premierkor.
A könyveket most szereztem be, az első könyvön vagyok eddig túl, így az utolsó részről nem fogok tudni könyv-film összehasonlítást kieszközölni.
A filmmel kapcsolatban elég vegyes érzelmeim vannak, mielőtt elhatároztam, hogy véleményt írok, kíváncsi voltam, mások hogy élték át az "epic final"-t és arra jöttem rá, hogy sokkal egy véleményen vagyok.
Szóval, ami engem illet, tetszett a film, de nem vagyok tőle elragadtatva.
Mai napig azt gondolom, hogy az első rész vitte nálam a pálmát, ez az utolsó rész, már csak egy GYORS lezárása volt az egésznek, ezt mindjárt részletezem is miért gondolom így.
Az eleje Bella átalakulása után számomra nagyon gyors volt, és tényszerű, 0 érzelmi vonal, mint egy bevásárlólista kábé (ezt a kifejezést egy külföldi kommentelőtől loptam, de 100%-ig egyetértek vele, én is ezt éreztem) :
Bella ébredés – pipa - Edward csók –pipa- vadászat – pipa - Renesmé – pipa - bevésődés, Jacob harag – pipa - szex – pipa stb-stb.
Közölték velünk a tényeket képekben, nem volt összekötő kapocs, nem volt történet.
A könyv gondolom ezerszer jobb, de mint mondtam, azt még nem olvastam, így ezt nem is S.Meyer hibájának tartom, hanem a rendezők hibájának.
Vagy rosszul értelmezték a történetet, vagy mindent bele akartak sűríteni a filmbe, hogy minden területen kiszolgálják a rajongókat, és itt hibáztak azt gondolom.
Nincs lelke, nincs hangulata a filmnek (leszámítva azt az 1-2 Edward-Bella pillanatot, ami számomra a MAG-ot jelenti, és feltölt, hiányoltam belőle azt a valamit, ami érzelemdússá teszi számomra a filmet, és teljesen magával ragad.
Nem tudtam beleélni magam a filmbe úgy ahogy eddig, ez kissé zavaró volt. Valahogy az eddigieknél benne éreztem magam a történetbe, most pedig totál kívülállóként, fura ezt így megfogalmazni, de kb. ezt éreztem.
Ami tetszett, hogy voltak benne vicces jelenetek, nem is kevés, és egy spontán is, mikor Jacob és Bella autóval hazaviszi Charlie-hoz Renesmét.
A film vége édes jelenet, az term. nagyon tetszett, de nem kárpótolt az egész film alatt érzett hiányomért.
A „csavar”, amit beharangoztak az fenomenális, megadják a rajongóknak, amit akarnak, én teljesen lehidaltam tőle, és persze örültem is neki, jól ki lett találva.
Itt nagyon várom hogy elérjek a könyv végéhez, mert azt mondták többször Robék az interjúkban, hogy a 2 eltér egymástól, de remélik a rajongók nem fognak csalódni.
Nagyon kíváncsi lennék, hogy Rob, Taylor és Kristen valójában mit gondol erről az utolsó részről, nekik mennyire tetszett.
Mindenesetre az illetékes filmesek sztem hibáztak ennél a filmnél, az tény, hogy tele volt effektekkel, az ember a csatába baromira beleélte magát, de érzelemmentes volt, nem váltott ki belőlem nagy érzelmi hullámokat, amit vártam azért, az eddigi 4 filmre alapozva.
A kicsi Renesmé technikai kivitelezése sem tetszett túlságosan, term. sütött róla, hogy nem igazi babával forgatnak, de talán kihozták belőle, amit lehetett.
Összességében ha pontoznom kéne a filmet 10-ből egy 6-7et adnék rá, de nyomatékosítom, nem Rob, Taylor és Kristen játékán múlt, ők sztem a forgatókönyvhöz képest 100%-ot nyújtottak, kihozták belőle, amit lehetett.
„Röviden ennyi”! :) Alig várom, hogy más is megossza a véleményét, nagyon kíváncsi vagyok rá, mennyiben térünk el egymástól! Üdv. Nektek!

Jah még annyi, hogy a zenelista Nr. 1, azok iszonyat jók voltak,
és ahogy az elején a főcím indul, ahogy többen nevezik az opening credit, az is nagyon ott van!
A favoritom Christina Perri (feat Steve Kazee) - A Thousand Years Pt 2 zenéje, a végén az meghozta nálam is a kellő hatást, a végét látva volt azért szemtörölgetés! :)

AAAAHHHHHHHHHHH!!!!! Egyáltalán nem csalódtam, bár nekem a harc jelenet elképzelése nem tetszett annyira! Meg kevés volt a felnőtt Renesmee.... :/ De így is nagyon jó lett. Csatlakozom az előttem szólóhoz, nekem kissé rövidnek tűnt a film... :( A filmzenék viszont tényleg zseniálisak. Nem térek magamhoz amúgy. Úgy tűnik, mintha nem is láttam volna. Meg kell néznem még vagy négyszer, hogy rendesen megmaradjon. Sajnálom, hogy ez az utolsó. Ha film több nem is készül, remélem az írónő meggondolja magát és csinál még egy részt..... :)))

Na akkor én is leírom a véleményem - de mivel nekem már fent van a blogom így én csak azt osztanám meg :)
Zseniális film, zseniális színészek és színészi teljesítmény!
A premier előtti vetítés az én szemszögemből:
http://onlinenaplo-libricica.blogspot.hu/2012/11/20121114.html

Végigvártam a stáblistát odáig, amíg mindenki képe megjelent és kiírták hogy CAST... de semmi plusz jelenet nem jött! Arról lehet tudni valamit, hogy mi volt a végén? Egyáltalán volt e még plusz vagy a legvége, hogy beszélgetnek a mezőn??

Nita, a meglepetés maga a stáblista volt! :)
Hiszen mind az 5 film szereplője benne volt: Victoria, Bree, az összes ember szereplő és a farkasok. Nekem pl. akkor esett le, hogy Mike-ék és a farkasok nem is voltak benne a filmben, utóbbiak ember alakban.

Fantasztikus volt!!!
Ahogy kezdődött teljesen eltért a megszokottól! Bella fantasztikus főleg a kirohanása!:D
Edwardnak (és Robnak)nagyon jól állt a kezében a gyerek! Pont oda illett!:D Bár nagyon családias volt a hangulat én még elbírtam volna viselni többet is főleg Renesmevel kapcsolatban! Ő többet is beszélhetett volna!!!
A többiekről nem mondok semmit mert úgy ahogy voltak fantasztikusak!!!:D
Nos, a nagy beharangozást/meglepit alapnak vettem mivel az utolsó rész volt! Én minden másra gondoltam csak erre nem!!!:D
A lényeg hogy nagyszerűen sikerült megcsinálniuk! zene, effect, érzelem ...
Minden ott volt!!!!!!!

üdv
Anita

Most értem haza a vetítésről, vszleg még ülepednie kell a filmnek... vagy nem is tudom... egyelőre csalódott vagyok, számomra iszonyú mű volt, gyakorlatilag mindenen látszott, ami számítógépes, hogy az az, pedig az előző részeknél én ezt nme éreztem! A farkasok is, a hátterek, Nessie-ről nem is beszélve... én nem értem, hogy lehetett ennyire elbénázni a fejét a mai technikai háttérrel és tudással.

Enézést kérek, nem szeretném elvenni senkinek sem a kedvét, de én most így érzek... és nagyon rossz, hogy így érzek, imádom ezt a történetet!!!!
Igaz, ahogy látom, másnak is hasonló a véleménye. Teljesen egyetértek a 4. hozzászólással. Sajnos. :o((((

Vszleg túl nagy volt az elvárásom az előzetes részletek, beharangozók, interjúk révén. A férjemnek tetszett, ő nem látta semmivel sem rosszabbnak a többinél.

Hiányoztak a régi farkasok!

JA és még vmi!!!!!!
Ha Stephenie-nak volt tényleg beleszólása az eseményekben akkor most megvalósíthatta egy korábbi megjegyzését/álmát a harcban/Alice látomásában: Megölni az összes Cullen-t!!!!!!!!
Szerintem teljesítette!!!!!!!
Még vmi mind közül ez a legjobb film!!!!!!!:D:D:D

üdv
Anita

Virág, sztem is az volt a gond velünk, hogy az előzmények elvittek!!
Én speciel iszonyat sokat vártam a filmtől, és itt rontottam el szerintem.
Ennek köze nem volt az eddigi részekhez, az oka nem tudom mi lehet.
Ahogy olvastam az eddigi hozzászólásokat, valóban több a pozitív, mintsem a negatív kritika, de egy kicsit örülök,
hogy nem én vagyok egyedül, mert furi volt, hogy csak én látom ennyire másként az összképet??
Kb. 2 hét múlva tudok legközelebb eljutni moziba, és próbálom kihozni belőle a legjobb kritikát,
amit csak adhatok rá, akkor már több mindenre oda tudok fókuszálni!

sziasztok. Tegnap megnéztem. Kétszer is! XD Egyszer reggel a 10 órásit, aztán a délutáni 4 órásit. Nekem tetszett. A csata alatt nem akartam hinni a szememnek, mikor hullani kezdtek a szereplők. Még könnybe lábadt a szemem is. Jasper halála már teljesen kiborított, és mikor jött a csattanó, h az egész csak látomás, így szóltam hangosan: a ku..va anyátokat! Megkönnyebbültem de közben bosszus is lettem...h tök feleslegesen izgúltam értük, és gyászoltam a halottakat. Ha bele gondolok, jó h nem történt meg az egész. És eszembe jutott a könyv. Hát persze, a könyvben semmi harc nem volt. És a filmben sem, végül is mit morgok? Hűek maradtak a könyvhöz. Renesmee nagyon aranyos kis animált baba volt. Valóban gyenguszka volt de attól még aranyos. Próbáltam elfogadni őt így amilyen, mert úgyse tehetek mást. :D Charliet sajnáltam nagyon. A legviccesebb jelenet szerintem az volt mikor Jacobb vetkőzni kezdett előtte. XD Hát a romantikus vámpír szex nem olyanra sikeredett mint amilyet képzeltem... de így is tökéletes! Tetszett a könyv lapozgatása a film végén. Nagyon bejött. :D Csak azt sajnálom h VÉGE! :'( Hát részemről ennyi. :)

Ez is egy érdekes megközelítése a dolgoknak:
http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20121114-orok-szerelemnek-nyoges-a-vege-alkonyat-hajnalhasadas-.html

Nos, én tegnap láttam a filmet.
Sajnos a kiváncsiságombol kifolyolag én elolvastam pár vélemyényt a filmhez, ahol lelőtték a lényeget...szoval én már tudtam mi lesz a Volturis résznél.
Szinte csak pozitiv kommenteket olvastam, igy nagy elvárásaim voltak a filmet illetően.
19:00-mozihoz odaér, jegy megvesz, helyeket elfoglal.
Pár reklám a film előtt.
És a kezdés: itt megjegyezném, h Bill bácsiék nagyon frappánsan megoldották. A betűk fehérből-pirossá változtak, mint a BD könyvboriton is a paraszt bábu-királynővé. A sejtek is ahogy megfagytak...brrr még most is kiráz a hideg ahogy belegondolok :).
Az ébredés/vadászat jelenetet már megismerhettük, megjegyezném kár volt ellőnni ennyi részt a filmből :/ . Meghato pillanat volt mikor Bella találkozott a kicsi Renesmee-vel, csak a baba feje nem tette annyira élvezhetővé a jelenetet... Értem én, h nehéz 'meganimálni' egy nemlétező gyereket...de akkor is...borzaszto volt szegény...Mikor már Mackenzie játszotta ott már minden tökéletes volt :).
Na, és mikor a Bella rájön a bevésődésre...Hát az az egyik kedvenc jelenetem volt. Ahogy Bella orditott vele... igazi anyatigris...teljesen ilyenek képzeltem ezt a részt.
A ' cottage scene' is nagyon helyes volt. Mondjuk a szex részt szenvedélyesebbre vártam :P , de még igy is elég lángra lobbantora sikeredett :D.
Következő kedvenc: Jacob vetkőzése Charlie előtt :D Na, az minden pénzt megért.
Bella találkozása Charlieval is jol sikerült... Sikerült ugy megcsinálni, h a nézőnek is érthető legyen- Charlie rájött, h Bella már nem az a régi Bella aki volt...
Apa-lánya jelenetek is nagyon édesre sikerültek. Mondanom sem kell, h Edwardnak klasszul áll a gyerek a kezében :).
Kifejezetten tetszett a Denaliékkal valo kis konfliktus, mikor megmutatták nekik a picit+visszavezetés a halhatatlan gyermekek szörnyű tetteire szintén jó ötlet volt.
Továbbá találkozás Irinával, látomás, többi vámpir klán.
Kár, h olyan keveset mutattak meg a többi vámpirokbol...de elhiszem, h már akkor tul hosszura nyult volna a film. De a románok minden pénzt megértek. Az egész lényük, a kiejtésüjk 10 pont!!! Szerintem a best klán-Cullenékon kivül természetesen :P
Na, és a Volturi...
Toshiro jelenetét nemtudtam hova tenni...az sztem teljesen felesleges volt a filmben...
A Battle scene...amint a bejegyzésem elején irtam én már saját magamnak lelőttem a poént, de még igy is kb 5 litert leizzadtam az adrenalintol :D.
Bill egy hatalmas csokot küldök neked ezért a jelenért mert ez aztán vitt mindent.
A cseles fordulat... te vén róka jol beijesztettél mindenkit :D.
A felnőtt Nessie-s jelenet is megnyerő volt+ Jacob beszolása hozzá :D
A befejező jelenettől vhogy többet vártam... Mivel szinte minden rajongó azt ecsetelte, h mennyire sirtak azon, h Bella kivetitette a gondolatait Edward felé...ok a könyvben is igy volt, de számomra egy kicsit elcsépelt lett az Bella emberi emlékeiből összeállitott kollázs. Mivel az BD. 1.részében ezt már elsütötték Bella átváltozása közben.
A stáblista okos ötlet volt, mivel véget ért egy korszak és fair volt a részükről minden egyes szereplő/közreműködö nevét feltüntetni.
Egy szó mint száz, nagyon jó film volt. Hogy megnézem-e mégegyszer?
Talán még 20szor is :)
És egy nagy köszönetet mondanák Stephenie Meyernek, h ilyen varázslatos történettel gazdagitotta emberek millioinak életét. Ezt szerintem mindannyian tudjuk, h ez nem csak egy könyv...nem csak egy film, hanem egy olyan jelenség mely a fiatalokat olvasásra/saját könyv irására buzditotta. Többen a Twilight kapcsán barátokat/szerelmet ismerhettek meg a rajongoi oldalak által.
Köszönöm, hogy én is a Twilight Saga világában élhettem. :)


Azt az egyet bánom, hogy Edwardot nem láthattuk vadászni....

Jah, és még valami!!! Nagyon hiányoltam az idézetet a film elejéről. Mivel mindegyik Twilight film igy kezdődött és ha nem csal az emlékezetem akkor a könyvben is volt vmi idézet a második résznél...

Na, én is túl vagyok az első BD 2-es moziélményen, és - váratlan módon - egészen elégedett vagyok az eredménnyel. Csak _azt_ a 10 percet tudnám feledni.

Az eleje érdekes volt. Így utólag logikus, de ott és akkor inkább azt a szeptemberi hangulatot próbáltam volna keresni, ahol ott hagytuk Bellát, ébredezőben - tavaly ilyenkor. Viszont jó volt viszonthallani a New Moon dallamát, bár ez szintén nem sejtetett túl jót.

Aztán a film első részében én is többször éreztem azt, amit itt többen írtatok, hogy leltárra készültek a jelenetek. Én szívesebben elmélyedtem volna a hangulatban, persze az az én sajátom, hogy szeretem a könyvben, amikor Bella felfedezi vámpír énjét. És kislányát. És ahogy kiteljesedik vámpírként. És ezt az egészet - ami tény, hogy egy békés, nem történik semmi rész (mondhatni), letudták kb fél órában. Én húztam volna még. Mondjuk _azzal_ a 10 perccel. :)

Visszagondolva viszont keveselltem Jaspert. Én kifejezetten szerettem, ahogyan Bella mögött állt a könyvben, miközben Bella magára talál, itt meg sehol se volt. Csak úgy beolvadt a háttérbe. :(

Persze a rég várt szkanderjelenetet Emmettel élveztem, amikor végre McKenzie Foyt láthattuk Renesmee szerepében, akkor nagyon aranyos volt, mondjuk viszonylag kevés állapotát láthattuk növekedésének: egyik jelenetben még baba volt, a másikban már kislány.

Élveztem viszont a családi pillanatokat, én nem tudtam - és nem is akarok - elvonatkoztatni attól, hogy Kristen és Rob mennyire összeillik, és olyan kis helyesek voltak Foy-jal együtt hármasban.

Jól esett, hogy élvezem az új vámpírok összegyűjtését, és egyáltalán az új vámpírokat. Arra számítottam, hogy tökre nem leszek képben, ki kicsoda, de nem így történt. Tökjó, hogy rengeteg anyagot: képet, interjúkat gyűjtöttetek, hogy őket is megismerhessük, ezért nagy-nagy köszönetemet szeretném kifejezni!!
És amúgy tetszett, hogy jutott is idő ezeknek a vámpíroknak a megismerésére, nekem a könyvben egy hatalmas káosz volt, ki kicsoda is.

Viszont abszolút nem közvetítettek érzéseket azzal kapcsolatban, hogy Alice és Jasper lelépett. Emlékszem, nekem a könyvben az egy megrázkódtatás volt. Nem ítéltem el őket, de iszonyatos volt a hiányuk. Itt meg nem. És nem éreztem azt sem, hogy megdöbbentek volna a szereplők vagy bármi. Pedig amikor alapvető szereplő tűnik el egy sorozatból, annak megrázkódtatónak kellene lennie, nem? Persze, lehet, az is belejátszott, hogy én tudtam, hogy Alice és Jasper visszajönnek. Nem tudom, de nekem hiányzott az érzés.

Nekem el lehet adni a CGI-t. Meg a látványosságot. Így volt ez most is. Hátborzongató volt, ahogyan megjelent a Volturik túlereje a Cullenek maroknyi csapatával szemben.

Nem tudok elmenni mellette, de csak röviden fogom kifejteni, mennyire nem szerettem Alice látomását. Nem azért, ami benne volt, nem azért, mert nem történik meg, hanem azért, mert nekem nem hiányzott a filmbe. Szóval ahelyett a 10 perc helyett én mást szívesebben láttam volna. Ez van. Mindegy. Azért egyetlen dolgot emelnék ki, ami tetszett: az, hogy érzelmeket láttam Jane arcán, és itt nem csak a döbbenetre gondolok, hanem elkeseredésre, amikor Alec is meghal.

Bella erejének ábrázolása viszont kifejezetten tetszett. Én ezt nagyon vizuálisan képzeltem el a könyvben és szinte biztos voltam benne, hogy nem fog tetszeni. Lehet, épp azért tetszett, mert le is mondtam róla :) Alec erejének ábrázolása is találó, mert az a feketeség a veszélyességére/halálosságára utal.

És a vége. Szép volt, hogy lezárták: ahogyan hazamennek a többi vámpírok, ahogyan Edward odaszól Jake-nek, hogy örül, hogy ott van Renesmee-nek, a rét. Azzal nem leptek meg, én számítottam rá, hogy ott lesz az a legvégső jelenet: odaillett.

Két dolog még a filmmel kapcsolatban: egyik a zene, ami ezúttal is nagyon remek volt, és nagyon jó volt újra visszahallani az előző filmek témáit, mind a filmzenében mind a score-ban. A másik pedig a sok-sok vicces beszólás. Az nagyon jót tett neki. Imádtam :)

Összefoglalva: én is méltó befejezésnek érzem. De akkor is az első film marad a kedvencem.

Sziasztok! Én tegnap előtt néztem meg a filmet, gondoltam, alszok rá még és úgy írok véleményt. Semmi újat nem tudok megfogalmazni, de azzal egyet kell értenem, hogy az első Twilight movie-t képtelenek überelni. Nem hiába, Catherine Hardwicke nem csak a technikát, hanem a SZÍVÉT is beleadta a forgatásba, zseniális nő. Sajna, én is éreztem némi erőltetettséget ezen a részen, kb mint a Napfogyatkozás esetében. Oké, oké CGI meg miegymás, de nekem ez annyira nem jön be. És tényleg, Renesmee valami borzalmas volt, a fél mozi (mármint a nem áhitatos nézők) össze-vissza röhögtek szerencsétlen kislány agyon szerkesztett fején... Nem akarom elvenni senki kedvét sem, mert azért tetszettek dolgok: az opening credit/nyitó tényleg fantasztikus volt, de aztán nálam ott megállt a lelkesedés, mert már eleve Bella kinézetével sem voltam megelégedve. Tudom, nevetséges, de iszonyúan bosszantott az a gagyi póthaja... Az első részekben még az eredeti haja volt és mennyivel szebben mutatott! Persze, Kristen más filmekben is játszott, de nem hiszem el, hogy nem lehetett egy normális, egyben lelógó parókát a fejére illeszteni (a Napfogyatkozásban is az volt, nem?)! Idegesített a cikk-cakkos vágású, lenőtt haja. Bella Cullen az én fejemben nem ilyen, de kinek mi... Na mindegy, túllépve ezen a kis apróságon, azért nem volt vészes a film, hiszen nehéz egy ilyen könyvet belesulykolni kb 2 órába, úgy, hogy még értsék is a saga-ban nem járatos nézők. Biztos volt, aki csak kapkodta a fejét, hogy "Mi van?". A színészek jól játszottak, Kristen is alakított, de nem lesz a kedvenc színésznőm. Negatívat nem mondanék róla, mert látszott, hogy igyekezett! Edward/Rob a szokásos (szerintem ő is az első részben volt hiteles). Úgy gondolom, annak való ez a film, aki nem olvasta a könyveket, mert nekünk, twilightosoknak ez kissé kiszámítható, plusz magasak az elvárásaink. Részemről egy Hardwicke stílusú befejezés lett volna az ideális és szívbemarkoló. Ez tiszta marketing volt...:)

tegnap láttam :D szval kezdeném először is azokkal amiket megint kihagytak de azért képekbe, vidikbe mutattak: Ed tanítgatja Bellát harcolni; Ed és Bella gardrób jelenete. Imádtam a filmet kétszer bőgtem is miatta először mikor tudtam h ennek nem kéne igaznak lennie (harcjelenet) de mikor megláttam Carlisle fejét aztán Jasper na meg a farkasok a szívem szorult össze nálunk a moziban is meg volt a sóhaj a közönségtől mikor újra láttuk Alice-t :D Aztán a második mikor a stáblista jött a legvégén és belegondoltam, hogy ennyi nincs több belőle :( :( ezt máig alig vagyok képes felfogni.
Voltak olyan jelenetek, amiket nem értettem pl. Alice nem látja a farkasokat de a látomásában mindig benne voltak -.- .
Igazat adok az előttem szólóknak a film eleje tényleg egy bevásárló listára hasonlított. Pedig úgy vártam, hogy majd Bells ledönti a lábáról Ed-et :) :/. Kicsit én is többet vártam a szexjelenettől, de nem volt mondjuk olyan rossz..(csak lassan túl sok fifty-t olvasunk :P)
Szegény baba (nem is a baba a gyerek volt inkább csúnyácska, még Foy kisasszony előtt) nahát ilyen fejeket :O :O és hát igen az a CGI-vel nem voltak a toppon.
A legnagyobb mérgem, ami miatt már film közben kiakadtam az egyik kedvenc jelenetemet nem csak, hogy totálisan átírták, hanem le is hagytak belőle egy jókora részt: Bella & J.Jenks.
Imádtam a poénokat mikor Jake a Drakula 1. és 2. megemlíti és az FEJ!!! vagy mikor Bella próbálgatja az erejét és Ed rá néz, amolyan ( Na asszony szedd össze magad, mert nem akarom hogy fájjon!! :D :D) szintén ennél a jelenetnél Emmett ugratása. Jó volt Bells és Jake "harca" is.

Nem értem, hogy miért kellett ennyi mindent megmutatniuk pedig már így is volt olyan amit nem néztem meg..
Na meg, ahogy Bells felébred az egész annyira nem volt új. Ajh
A legeleje és a legvége nekem is nagyon bejött..Ahh azok a könyv lapozgatások *.*
Hiányzott az idézet :(:(
és bevallom a film közbe elgondolkodtam, hogy mi lett volna ha C. H. rendezi..

Viszont sokan akkor sírtak mikor visszatekintett Bella.. ebben az a baj h ezt tényleg ellőtték a part1-ban és én legfeljebb csak elérzékenyültem rajta.


Mozis attrocitások: egy nő pár lánynak akik vihogtak, olyan résznél amin semmi vihogni való nem volt(bár én ezt nem figyeltem) odaszólt h Kussoljatok!! óriási volt :D :D és tök igaza van.
A másik h két ember is a felét végigmobilozta -.- hogy vki ennyire ne tudjon elszakadni tőle :/

Tervezem még megnézni..csak most túl sok sulis dolog jött össze, úgyhogy majd pár hét múlva :P

Szilvi

Számoltam a napokat, hogy végre láthassama filmet, ami a mai napon végre be is következett. A film első 5-10 perce nagyon szép volt! A jégvirágok, a téli táj..Gyönyörű volt! Az összes Tv Spotot és egyéb Comic Conos videót láttam, szóval a Bella ébredése után percek már ismerősek voltak. Persze így is elmosolyodtam, amikor Edward Bella karjai közt nyöszörög. :DD A vadászat...Igazából nekem hiányzott a könyvből ismert "folyót átugrós jelenet". Sok volt az éles váltás, ami kissé fura volt. Renesme...Értem én, hogy próbálkoztak megalkotni egy ilyen különleges gyereket, de annyira látszik, hogy számítógépes a dolog...Persze, amikor már Mackenzie Foy játssza, az már nagyon tetszett! Iszonyat aranyos az a kislány! :) Hópehelygyűjtés...Nagyon édesek voltak együtt Bella-Jake-Renesme..Irina viszont belerondított ebbe az aranyos jelenetbe..:/ Bevésődés...Legjobb jelenet! :D De komolyan..Ahogy Bella kiráncigálja Jacobot a nyakánál fogva..Hatalmas :DD Úgy érzem Kristen fejlődött..Legalábbis nagyon jól játszotta az anyatigris Bellát!:) Edward arckifejezése, és megjegyzései sem voltak egyszerűek :DD Szex jelenet...Igazán...érdekes volt! De hasonlóan képzeltem el én is a könyv olvasása közben! :) Szkander jelenet...Bella tombolása nagyon tetszett..Kár,hogy nem rakták bele, amikor Renesmének zúzza porrá a kővet...Charlie-Bella találkozás...Első pillanat,amikor bekönnyesedett a szemem! :') Olyan idillikus volt, minden erre persze Alice látomása..Majd a vámpírok gyűjtése...Benjamin nagy kedvencem lett :) Karácsonyozás..Igazából már egyszer volt karácsony a Twilightban,dehát az a New Moon idején volt, és ott nem volt mit ünnepelni...Már ténylegesen látszik, hogy Bella komoly feleség és családanya :) Nagyon családias volt az egész..Tetszett! :) Garett és Kate, nagyon aranyosak együtt, főleg Garett megjegyzése a harc előtt :) A vámpírok meggyőzésénél Tanyara kicsit kiakadtam meg Katere..Megrázták Edwardot..(durcás fej) Mikor Jacob felfedi magát Charlie előtt..Szerintem mind tudjuk miért lett az a jelenet az egyik kedvencem :D :P Alice látomása a harc idején..Teljességgel megdöbbentem..Carisle,Jasper,Leah?! Mi van? :OO..Caius-t kb. percekként letudtam volna ütni..Lenyalt hajú majom.. Aztán azok a román törpék..De kajak úgy néztek ki..Főleg az az ősz hajú,asszem Vladimir (nem biztos)..Viccek voltak..Meg Jacob beszólása is rájuk..Drakula Egy és Kettő, és az az arckifejezés :DDD Nagyon jó volt :) Amikor Bella Renesmétől búcsúzik a sátorban..Második könnyezős jelenet :') Aztán Edward és Carlisle beszélgetése..Edward:"Néha elgondolkodom, hogy ez az egész azért van, mert egy emberbe szerettem bele." De aztán az a tekintet, amivel a sátorban lévő Bellára és Renesmére vet..Mindent elárul :)Rétjelenet...Teljes mécsestörés..Kb. a zokogás határa :') Annyira szép volt, és megható, ahogy az összes emlékeit és érzéseit megmutatta Edwardnak :') Végignéztem a stáblistát is, és szerintem jó volt, hogy az eddigi filmben szerepelteket (James,Victoria,Laurent,Jessica,Mike,stb.) is berakták a végére. Összegezve, szerintem méltó befejezése volt ez a filmnek! Kár, hogy vége, és nem lesz több film,de örülök, hogy a részese lehettem ennek az élménynek/dolognak! :') :D. Pati. :)

Visszanéztem a BD1en Nessie-t és most már végképp nem értem, hogy ha akkor normálisan meg tudták csinálni, akkor most miért nem?!

Azt hiszem, ezen jobb lesz túltenni magam ezen és a többi kérdéses részen és megszeretni az utolsó részt is, mert mást úgysem tehetek. Magamban kibővítem a könyvvel. :o))

Úgy érzem eljött az idő, hogy én is hozzájáruljak a magam kis véleményével a kommentekhez. Hosszú leszek és 2 részes :)

Most is a csak a trailer megtekintése volt az egyetlen dolog, amit engedélyeztem magamnak, hogy a lehető legtöbb újdonság a mozira maradjon és úgy érzem ez a legjobban sikeredett.

Az opening credit-et imádtam, csodálatos zene és tájak, hihetetlen szép kivetelezés, kellően meghozta a hangulatot, amit utána jó gyorsan le is rombolt a Passion Pit tingli-tanglija, Burwell szerzeménye után borzalmasan idegesítő volt számomra, alig vártam, hogy vége legyen.
Az eleji bevásárlólistás dolog így utólag már nekem is feltűnik, a széken ülve ez nem jutott eszembe, de tény, hogy én az egész filmen egy nagy rohanást érzek, mintha alig várták volna, hogy végre a csata részhez érhessenek.
Szerintem a bevésődés nem volt kellőképpen ábrázolva, egyetlen egy helyen láttam, hogy Jacob tényleg hihetetlen szeretettel van a kislány iránt: mikor Bella rendreutasítja a lépcsőnél majd Jake megemlíti Reneesme nevét, és már rohan is befelé. Ennél a jelenetnél nálam Jacob mosolya volt az ami nagyon eladta azt a részt.
Az Edward-Bella-Reneesme rész nekem túl kevés volt, alig voltak együtt. A CGI gyerek nekem sem tetszett, nagyon kilógott a lóláb, akármennyire is igyekeztem, nem sikerült összehozniuk ezt a dolgot.

A rengeteg új szereplővel annyi volt a gond, hogy legtöbbjüknek egy nyamvadt sor sem jutott. Tudom, hogy sokan voltak és lehetetlenség mindenkire 10 percet szánni egy ilyen filmben, de basszus. Foglalkoztak k. 5 új szereplővel majdnem normális szinten, a többiek meg kb. statisztáltak a háttérben.

A csata jelenet jó volt, Aro kissé beteg nyerítése über-top, nekem ez ahhoz hasonlított mikor az utolsó HP-ben Voldemort megöleli Draco-t. A tipikus awkward pillanat, mikor te is kínosan érzed magad a helyzetben.
A csavar előtt viszont meghajolok, én olyanokat pislogtam meg hadonásztam mikor hullottak a népek, mondom WTF. Tudtam, hogy lesz halál, de azt hittem, hogy valamelyik farkast kinyírják, mondom jó, ha szerintük ez oké, akkor biztos úgy van. Na de mikor Carlisle.... Aztán Jasper... Aztán Seth.... Az Esme-Leah egymásrapillantásnál a szakadékba eséskor már nagyokat nyeltem, mondom ilyen a világon nincs bazmeg. Komolyan nem tudtam mi van, azt hittem ez totál komoly. Aztán mikor hirtelen megint ott áll Aro.... kész voltam. Olyan kézzsibbadásom lett, ami csak nagyon ritka helyzetekben jön elő. Ezért örülök, hogy ezt a titkot sikerült előttem megtartaniuk, mert ez így olyat ütött, hogy csak na. Remélem mielőtt kitalálták Dallas-t néztek, mert ez kb. ahhoz hasonlít, mikor kiderül, hogy Bobby nem is halt meg és Pamela csak álmodta az egész évadot :D

Bella újszülöttjén még lehetett volna csiszolni, az első vadászatot kifejezetten nem szerettem. Az életmód váltást (a táplálkozásra gondolok) is jobban bemutathatták volna, az egyik percben még majd leszedni a hegymászót a falról, a másikban meg már egyáltalán nem érdekli. A legjobb pillanatai a Jake rendreutasítása jelenet, az Aro lefejezése (ahogy a nyakában ül és a fejét szorongatja, na az a tökéletes, vad, újszülött, erős vámpír mintaképe, igazi állat), és mikor visszahúzza Aro-tól a lányát, ott az arckifejezése nagyon ott van, szinte érzem, ahogy mondja, "rá se merj nézni többet a gyerekre te rohadék".

Bill saját magának okozott nehézséget azzal, hogy a montázst ellőtte az előző részben, nálam az akkora zokogást váltott ki, hogy még kifelé jövet is sírtam tőle. Itt már csak a vége-érzés és a nosztalgia miatt jöttek a könnyek, sajnos már nem volt annyira hatásos, mint szerették volna. A záró-stáblistát jó érzés volt nézni, nekem ez is meglepetés volt (bár azért gondoltam, hogy készülnek valamire), öröm volt mindenkit újra látni és felidézni pár gyors pillanatot az elmúlt évekből. Én személy szerint a rendezőket is simán beleraktam volna, de ehhez valószínűleg ők nem járultak volna hozzá.

Folyt. köv.

Folytatás:

A score nem szokott a kedvencem lenni, de itt tökéletesen illeszkedett minden jelenethez, ellentétben az OST-vel. Azt kívánom néhány résznél bár inkább ne használtak volna semmit, mert amit épp beraktak az pont elvonta a figyelmet a jelenetről (pl. az elején említett passion pit), legalább 3 olyan rész volt, ahol nagyon irritáló volt számomra. Az OST-t azóta többször is végighallgattam, abszolút kedvenc az Iko és a Feist dal, az Ellie Goulding nekem túl fura, bár a zenéjét nagyon szeretem, sok számot hallgatok tőle. A Greenday nem az én világom, nem is értem miért vállalták el egyáltalán, nekem ők nagyon kilógnak az albumról. St. Vincent-nek úgy tűnik bejött a Saga, a New Moon után ismét hozzájárult egy számmal a hagyatékhoz. Christina Perry pedig végre megkapta az elégtételt, az első részhez készített alkotása sajnos fel sem hangozhatott a filmben, most viszont a dal új változatával ők adták a befejező hangulatot a legutolsó részhez, ami után nem lehet rossz szájíze senkinek :)

Úgy összességében azt mondanám, hogy én még simán 30 perccel hosszabbra vágtam volna, sőt én még egy harmadik részt is csináltam volna :D

Egyébként az 5 részből rangsorolni nem nagyon tudok, mindegyik különleges valamilyen okból:
1. ezt szerintem nem kell magyarázni
2. bár a film nem volt a legjobb, a soundtrack a mai napig a kedvencem
3. David bácsi :)
4. Bella vámpírrá válási montázsa
5. ez meg mert lezárja az egészet

Keserédes a búcsú, mint mikor a tündék elhajóznak és beköszönt az emberek kora Középföldén. Szép utazás volt, itt a vége és mindannyian továbblépünk, de az emlékek és az élmények megmaradnak :)

nekem is nagyon tetszett a film teljes egészében. viszont az első fél óra olyan gyors volt hogy felfogni alig maradt idő. még jó hogy olvastam a könyvet... kb onnantól lett jó, amikor jacob elkezdett vetkőzni charlie előtt. az nagyvolt<3<3 a másik kedvenc részem amikor bella nekitámad jacobnak.u gyerekek az kegyetlen volt:'D a csatajelenetben viszont elkezdtem bőgni, annyira meghatóra sikerült.pl.carlisle a kedvenc szereplőm erre megölik... akkor ott volt még seth.esmeről és leahról nem is beszélve. noha tudtam hogy ez csak látomás lesz, mégis megijedtem amikor feltűnt hogy túl hosszú látomásnak... még mindig összeszorul a gyomrom. szerintem szép, jó és felejthetetlen lett zárás képpen. <3

Sziasztok!

Eljött az ideje, hogy én is elhozzam Nektek a Breaking Dawn Pt. 2-ről alkotott véleményemet, hiszen már 2 alkalommal is láttam a filmet. Próbálok kitérni a lehető legtöbb dologra, és kifejteni a véleményemet. Naaagyon hosszú lett, így jó pár kommentbe tudom csak elküldeni, ezért előre bocsi csajok, de úgy éreztem, hogy az utolsó filmnél megadom a módját a véleményem kinyilvánításának. :))Akkor kezdjük is el, egy általános jellemzéssel. A film maga, egészében tetszett, vannak olyan részek, amelyek nem annyira (hál Istennek, ebből alig van), és vannak olyanok, amelyek maximálisan (ebből pedig szinte megszámlálhatatlan (képletesen értve :D)). De ez minden filmnél így van, hiszen olyan nem létezik h vmi az elejétől a végéig tetszik vkinek. Na mind1, a lényeg, hogy a történetet (mivel olvastam már :) ) ismertem, és imádtam, és jelenleg is imádom. Ez a kedvencem a könyvek közül. Voltak benne változtatások, ez sajnos elkerülhetetlen, de nem akkorák mint amekkorára én számítottam. Kellemes meglepetés volt. A szereplőgárdával csak minimális gondjaim akadtak, de ezek már tényleg a "legeslegkisebb" problémák. Valószínűleg, sőt biztos is hogy elfogult vagyok. Szeretem őket, mindenkit, így igazából nem is tudok rosszat mondani róluk. Ebből adódik, hogy nem is alkothatok "igazi" véleményt róluk, de úgy gondolom, hogy sok más ember is így van ezzel. Későbbiekben kitérek a problémákra külön-külön is, de két szóval jellemezve az egész csapatot: IMÁDTAM őket! És igen a CGI, igazából nincs gondom vele, hiszen a szgépes világban elég mélyen beleestem, így nem tud annyira zavarni 1-2 kicsit elhanyagolt megoldás. Egy pici mosolyt megeresztek, de kb. ennyivel le is zárnám, hiszen nem ez adja a film lényegét, sztem.

És akkor most részletezzünk:

Folyt. Köv.

Történet: (nem mesélek, csak véleményezek, minimális Spoilerrel :D)

Az apró változtatásokon nem akadtam fent, pedig az előzőknél nagyon feltudtak vele húzni. Nem igazán kedveltem meg Melissa Rosenberget, és ezért elnézést kérek mindenkitől aki nem ezen a véleményen van, ne aggódjatok, nem fogom őt emiatt becsmérelni, hiszen gondolom, és remélem hogy a lehető legnagyobb odaadással alkotta meg a filmek történetét. Egyszerűen lehetett volna máshogyan is, de ezen már mi változtatni nem tudunk. Elfogadtam, és kész :) A beígért, Stephenie és Melissa általi változtatással nagyon megijesztettek a promó idején, nagyon elkezdtem aggódni és hatalmas félelmekkel (nem viccelek!!) ültem be az első alkalommal, mert fogalmam sem volt róla h mi is lehet az. És amikor láttam elkezdődni a csatát és Carlisle fejét Aro kezében..., hirtelen azt éreztem, hogy "Ezt nem tudom elhinni, ekkora változtatást készíteni...", picit (nagyon) dühös lettem, de amikor visszaugrottunk a jelenbe, a jövőből... huh akkora megkönnyebbülést éreztem, hogy már-már aggódni kezdtem amiatt, hogy ekkora hatással van rám :D De a viccet félretéve, 5 mp-es gondolkodás után már tetszett. Nem vagyok egy nagyon nagy akció fan, de ez tetszett. És mielőtt félreértenétek, nem amiatt mert sokan meghaltak. Talán azért mert képet kaphattunk arról hogy mekkora ereje is van mind2 csapatnak (ez ugye a könyvben kicsit el van túlozva a Volturi felé), talán azért mert elképesztően bejött a színészek mimikája és érzelmeinek feltörése az események kapcsán. Sok válasz lehet erre, még magam sem tudom, hogy melyik alapján jutottam erre a döntésre. A lényeg, hogy megtetszett, és most már ÖRÖMMEL kijelenthetem, hogy boldog vagyok ezen változatás miatt. Erre én egy *5-öst adok Melissának és Stepheninek (talán az első alkalommal a széria folyamán :$). A felvételek között, főleg az elején nagyon gyorsan ugrálunk, ahogy írtátok sokan előttem a bevásárló lista hatást egyetértek veletek. Szinte semmi kapocs sincs a jelenetek között. Hiszen egyikről ugrunk a másikra. Ez az egyik a nem tetszik listámon. De a többi részen elég jól halad a történet, kicsit gyorsan, és a csata elég sok "időt" kapott. A vége pedig, mi is mondjak, nagyon vártam már ezt a jelenetet, hiszen ez az egyik olyan dolog amit (azt hiszem nem csak én) vártunk az egész széria alatt, a könyvek olvasása során is, hogy valaha esélye lesz-e Edwardnak olvasni Bella elméjében. És a válasz: Igen. És nagyon tetszett a megoldás, bár írtátok előttem hogy sokaknak nem volt olyan hatással a BD 1 vége miatt. Nálam telibe ütött, minden egyes filmből láthattunk részleteket, amik (elvileg) Bella legszebb emlékei (és itt kicsit hanyagoltam Renesmee-t). Igazából ebben a pillanatban borította el az elmémet az a tény, hogy itt a vége, a filmnek, a Saganak, és talán egy korszaknak is bennem, amit nem szégyellek bevallani, megsirattam, a mozi közepén. A szemeim vörösek voltak!!! Annyira meghatott. (huh ez hosszúra sikeredett, bocsi :$)

Folyt. Köv:

Szereplők:

Nagyon nem térek ki mindenkire külön, főleg nem bőven, hiszen akkor napokig részletezhetnénk a dolgot. Annyit szeretnék írni, hogy számomra valamelyest kicsit más volt a színészek alakítása. Talán mert ekkor már őket is belengte a Saga vége hangulat. De nem negatív irányban mozdult a játékuk. Bár 1-2 jelenetben kicsit más mimikát várt volna az ember, alapjában véve a film 98%-ban elégedett voltam. Emett viccei, Ed-Bella jelenetek, és a Vamp Bella (miatti) felszabadultság tetszett közöttük. Bár a bevésődés kiderülését kicsit erőltetettnek tartottam, nem nehezteltem rá, hiszen ez az egyik kedvencem a könyvben is. Jake jól játszotta a bevésődést, amiből kicsit keveset láthattunk, de hát így alakult. Charlie most is remek formát hozott, és Aro is jó volt. Kicsit háttérbe szorultak a Cullen család tagjai, a tanúkról nem is beszélve, a farkasokat pedig már meg sem említem. Igaz ők a könyvben sem sokat vannak jelen, de azért még vmit vártam volna. A különleges vámpírerők bemutatása tetszett, bár amikor Benjamin keze lángolt... azon kicsit morgolódtam magamban, de úgy döntöttem hogy betudom egy filmes bakinak, mulasztásnak. Bella pajzsa tetszett, viszont hiányoltam a csata idején a kiteljesedését. Igazából ennek jelentőségét nagyon megcsorbították a filmben, pedig hatalmas szerepe volt a könyvben, ez volt az egyik kulcsa annak, hogy megnyerték a "csak szavak" harcát. De ezt sem akartam túlreagálni, így nem is akarok erről többet írni.

Amire külön kitérnék itt, az Kristen alakítása, anyaként. Nagyon tetszett, el sem tudom mondani mennyire. Az egyik legszomorúbb pillanat a könyvben számomra az, amikor Bella összecsomagolja Renesmeenek a táskát, és megírja a levelet számára. Azon a részen mindig elsírom magam... Annyira megható, ahogy ezt a pici apróságot tudja biztosítani neki, és a csöndes beletörődés abba, hogy nem lehet mellette, nem mehet el vele. Ezt a filmben kicsit korábban, a J. Jenks-es jelenetnél elkezdték megvalósítani, de így is nagyon tetszett. Amikor hazaérnek és Nessie Edward karjaiba szalad, majd Edward ránéz Bellára... az nagyon meghatott, rögtön beleéltem magam a jelenetbe, és azon gondolkodtam el, hogy mit érezhetne Bella ha valóság lenne... Megható volt. Igaz hogy számomra Alaister megjelenése meglehetősen rondította a jelenetek összképét, így nem is tudtam rajta könnyeket hullajtani. De akkor is tetszett a megoldás. A másik ilyen jelenet, amit írtam már, az emlékek megmutatása. Azt hibátlannak nyilvánítom ismét, és a nagyon tetszik kategóriába helyezem.

Folyt köv:

Zene:

Erről csak pár szót írnék. Az első rész OST albumát egyik film sem tudta überelni, de talán ennek az is az oka, mert rengetegen, köztük én is az első filmmel szerettem és kerültem bele a Saga világába, és ez maradandó élmény volt. A Score albumok között a mai napig a NM albuma viszi a pálmát. Ezen kívül persze mindegyik albumról van jó pár kedvenc, amiket a mai napig szívesen hallgatok és imádok. A BD Pt 2 albumaival még csak most ismerkedek, de érzem, hogy lesz köztük sok-sok kedvenc. Azt én is kiemelném, hogy nagyon tetszik az, hogy az előző részekből is felcsendül 1-1 ismerős Score szám, ezért egy másik *5-ös jár a filmnek. Az első helyeket már nem fogják elnyerni, ezt biztosra tudom. A filmbeli elhelyezkedéssel nem igazán tudtam még foglalkozni, ahhoz nekem sokszor megkell hogy nézzem, hogy erről nyilatkozzak. Bár 3 jelenetet kiemelnék amik biztos h elnyerték a tetszésemet, és betudtam azonosítani a számokat alatta. VampBella és Edward első "ágyas" jelenete alatt a Feist - Fire in the water rögtön elnyerte a tetszésemet. Annyira odaillik sztem, hogy mást nem is találhattak volna! A másik jelenet az, amikor Bella Seattleből autózik hazafelé. A szomorúság csak úgy csöpög a jelenetből, és ezt a James Vincent McMorrow - Ghost-ja még fokozza is. A Harmadik pedig az emlék jelenet. Christina Perri száma már az előző filmnél is az egyik kedvencem volt. De itt, a jelenettel együtt, kiütött! *.* Még ha csak rágondolok is elérzékenyülök.

Összegezve:

Számomra egy kellemes csalódás lett a film a története (változtatások) miatt. Nagyon tetszett, is imádom. Annyiszor megakarom nézni, amennyiszer csak tudom. Alig várom a jövő hetet amikor a Twilightos csapattal is megtudom nézni, mert az számomra egy külön élmény, és valahogy jobban hatalmába tud keríteni a film. És várom a DVD megjelenést is: Méltó zárása volt a Saganak, efelől kétségem sincs. És bár nagyon nem akarom, hogy vége legyen, ez nem rajtam múlik. Jaj csak ne lenne ennyire nehéz, de el kell búcsúzni....

Vagy mégsem?....

Ezt tényleg csak off témaként írom, és ez csak a saját véleményem, még sehol sem láttam így vszínűleg csak én gondolom így. De egyvalamire felfigyeltem, vagyis helyesbítve hiányoltam a film legvégéről. Egy apró feliratot, ami nem más, mint a könyv végén is található: VÉGE.
Valószínűleg tényleg csak én gondolom így, de amikor a Volturi elvonulásának végén, Aro ránéz Alice-re, és Belllára, azt a nagy jelentőséget amit adtak ennek a filmben, és Aro arckifejezése, na meg a Vége hiánya, számomra rögtön azt a benyomást keltette, hogy itt még nincs vége. Nem fogok lehetőségeket írni, mert értelmetlen lenne, de nagyon reménykedek, hogy nem csak az én agyszüleményem ez a gondolat, és tényleg van ennek a 2 dolognak jelentősége!! :)

1. rész
Tegnap végre én is megnéztem. Nagyon sokan voltunk a moziban még úgy is, hogy délelőtti vetítés volt. No, meg sok pasi - az előző részekhez képest - is volt :)
Tavaly Bill Condon magasra tette a lécet. De abszolút úgy mentem a moziba, hogy jóóó lesz, mivel a létező összes trailert, spotot, jelenetet és képet is megnéztem. És nem csalódtam, persze voltak hiányosságai és apró hibái a filmnek, mert tökéletes film nincs, de így is imádtam az egészet.
Innentől nagyon RÉSZLETES, ÉS HOSSZÚ lesz. (Én szóltam :))
TETSZETT:
- OPENING CREDIT: A film előtt már láttam, hogy több embernek bejött ez és kíváncsivá tett, de minden várakozásomat felülmúlta. Ahogy elkezdődött igazi Twilight-feeling jött elő, amit úúúgy imádtam az első részben. Meg alatta a score zenék is megtették a hatásukat. Először Burwell, majd Desplat aztán meg Shore. Fantasztikus volt, ahogy a betűk színe folyamatosan változott meg a tájképek is gyönyörűek voltak :) És nekem is egy picit későn esett le, hogy ez az átváltozás.
- Bella és első találkozása a többiekkel: Annyira jó volt, amikor Jake mondta Bellának és Edwardnak, hogy jól mutatnak együtt :) Meg amikor Bella megszagolta Jake-t :D Az is tetszett, amikor bent körbe állták Nessie-t és utána megmutatta Bellának a képességét.
- Bella meg tudta a bevésődést: itt egy kicsit sajnáltam, hogy Jake nem úgy nézett Nessie-re, mint a könyvben, amiből Bellának egyből lejön a szitu. De amikor Bella „kivezette” Jake-t az haláli volt, meg utána, ahogy kijött belőle az anyatigris :D És imádtam Edward arckifejezéseit és beszólásait :D
- Vámpírszex: én valahogy fel voltam készülve, hogy gáz lesz, de kellemesen csalódtam benne. Pont így volt jó.
- Carlisle és Esme sakkozása, ha csak egy pillanatra is, de újra felbukkant a borító :)
- EMMETT beszólásai :D
- JAKE VETKŐZÉSE CHARLIE ELŐTT: ZSENIÁLIS! Az egész mozi szakadt rajta XDDD Charlie arckifejezése + mellé Jake szövege és vetkőzése, egyszerűen hibátlan az a jelenet :D
- Amikor Cullenék Bellát tanítják az emberi viselkedésre :) Itt főleg Carlisle és Jake arckifejezését bírtam
- Charlie meglátogatja Bellát: jó volt látni, hogy Charlie átlátja a helyzetet
- SZKANDER JELENET: IMÁDTAM! Már megnéztem az, amit kiadtak belőle és utána se kellett nagyon csalódnom. Emmett arckifejezése haláli meg, ahogy a háttérben Edward nevet :D Csak az sajnáltam, hogy kimaradt, amikor Bella a szikladarabokkal játszik, és ez tetszik Nessie-nek
- Alice látomása: nagyon könyv hű lett ez a jelenet. Először minden idilli, aztán bumm jön a látomás.
- VÁMPÍROK TOBORZÁSA: Jó volt látni, hogyan „szedik össze” Cullenék a különböző vámpírokat a világ minden tájáról. Tetszett, hogy volt egy kis csetepaté Edward és a Denali klán között. A visszaemlékezős jelenet, ott nagyon durván és sötéten van beállítva a Volturi. Az újak közül Benjamint imádom, de amúgy a könyvben is ő a kedvencem. Tetszett, ahogyan megmutatták a képességét. Másik nagy kedvencem még Garrett lett. Bár kettejüket már a trailer alapján is imádtam :) Aztán lett két olyan kedvencem, akikről nem gondoltam volna: a románok. Két ekkora trollfészt XD Kb. minden mondatukat imádtam, no meg az akcentusokat is :)

- J. Jenks: tetszett, hogy nem lett annyira elnyújtva ez a jelenet, mint a könyvben és így végig pörgött a film. Nem lassított rajta.
- Bella pajzsa: nagyon féltem, hogy elrontják, de tetszett. Szerencsére nem bonyolították túl, egyszerű és nagyszerű.
- BELLA ELVISZI JAKE-T ÉS NESSEI-T CHARLIEHOZ: FANTASZTIKUS! Drakula 1 és Drakula 2 és utána az a fej :DDD Meg utána az a nevetés Jaketől, áááá nagyon imádtam végig Jake-t :)
- Karácsonyi jelenet Charlie-nál: annyira aranyosak voltak. Charlie és Sue :) Edward-Bella-Nessie hármas. Utóbbi a filmben végig. DaddyEdwardot imádtam :)
- A csata végén a nagy össznépi „összeborulás”. És Alice látomása is awhhh kategória a felnőtt Nessie-ről és Jake-ről meg Edwardékról :) Ja, meg Edward, amikor mondta Jake-nek, hogy jó, hogy itt vagy neki :) És Jake beszólása, hogy hívjalak ezután apának XD
- TISZTÁS: tökéletes zárása a filmnek. Tudtam, hogy itt lesz a zárás, meg az, hogy Ed tud olvasni Bella gondolataiban. És azt hittem nem lesz olyan jó, mert Bill már az első rész végén ellőtte ez a montázst, ami akkor nagyot ütött. DE szerencsére tévedtem. Imádtam Christina Perri számát alatta meg újra imádtam az emlékeket, és újra sikerült elsírni magam rajta :’) És, ahogy megjelenik a könyv utolsó sora és becsukódik, tényleg keserédes.
- STÁBLISTA: sejtettem, hogy készülnek valamivel, de azt gondoltam, hogy egy plusz jelenetet raknak majd alá. DE sokkal jobb így, ez annyira jóóó volt, ahogy elbúcsúztunk az összes szereplőtől :) (Sírás 2.0)

NEM TETSZETT:
- CGI Nessie: borzalmas volt :/ Az első rész végén, amikor Jacob bevésődik elég korrektül megoldották, de itt sajnos nem.
- Jasper és Alice elhagyják Cullenéket: A könyvben sokkal sötétebb utána a hangulat, de alig lehetett ebből észrevenni valamit. Esme és Bella egyszer beszélgettek róla, aztán Esme megölelte Bellát és kb. ennyivel le is lett tudva. Jobb lett volna, ha nagyobb hangsúlyt fektetnek erre.
- A farkasok most valahogy nagyon el voltak hanyagolva :/ Értem én, hogy új vámpírok meg minden, de szánhattak volna rájuk egy kis időt is…

3. rész

RÉSZBEN TETSZETT, RÉSZBEN NEM:
- Az első fél óra: tetszett Bella ébredése, amikor először találkozik Edwarddal és az első vadásztat. És azért nem tetszett, mert kevés volt. Több időt is szánhattak volna rá, részletesebben is ki lehetett volna dolgozni. És hiányoltam Jaspert Bella mögül meg azt, amikor kiborul, mert alig tudja felfogni, hogy Bellának milyen könnyű a vámpírlét.
- Nem tetszett, amikor a Volturi megölte a japán vámpírt, de ugyanakkor jó volt látni a Volturi képességét, azt, hogy kivel állunk szemben

CSATAJELENET:
Ez a WTF kategória. Itt aztán minden volt. Egyszerre gyűlölöm és egyszerre imádom az egészet. Tetszett is meg nem is. Az elején nagyon tetszett, azaz érzelmi feszültség, ami a könyvben is van, amikor megjelenik a Volturi és nem tudni, hogy mi lesz. Aztán jött Aro a ripacskodásával és még ez is szerettem, az a nevetés :D Aztán Irina halála abszolút könyvhű volt és itt volt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy ez indítja el a csatát. Aztán jött Alice, de Nahuel sehol sem volt és itt bizony elkezdtem aggódni. Aztán Alice monológja…. majd a jel Bellának, hogy most, kezdődik…. húúú.. Amikor Carlisle és Aro összeütközött, akkor abban a pillanatban Edward és Emmett ütközése ugrott be a Twilightból (baseball), persze ez közel se az a szituáció volt. És aztán Carlisle feje o.O :’( Elöszőr csak pislogtam, aztán meg már a könnyeim is folytak és azt gondoltam, hogy NE! Aztán elszabadult a pokol. Jasper :( aztán Seth :( Itt már alig láttam a könnyeimtől, majd Leah. És itt csak az tudott mosolyt csalni közben az arcomra, amikor Sam végzett Jane-nel. Aztán odavesz Demetri, Caius, Marcus, aztán végül Aro is Edward és Bella által és, ahogy Bella a tűzbe hajítja, ami maradt belőle…. és újra Aro-t mutatják, vagyis a félelmet a szemében és Alice közli, hogy ez a jövő vár rád. Akkor áááhhh egyszerre könnyebbült meg a közönség és hangzottak el szép sorba a baaazmeeegek :D De meg se fordult a fejemben, hogy látomás :) Ügyes volt a Summit, leborulok előttük. Mert nem lehet eldönteni, hogy mikor kezdődik a látomás, mert egész végig, nem látunk egyszer sem bele Aro fejébe. Aztán jött Nahuel, elég kevés szerep jutott neki a könyvhöz képest.

ZENE:
- OST: én részről részre éreztem a gyengülést ezen a téren. Az első film zenéjét nem überelte felül semmi. Persze vannak kedvencek így is: Ellie Goulding – Bittersweet, St. Vincent - The Antidote, POP ETC - Speak Up, Paul McDonald & Nikki Reed - All I've Ever Needed, Christina Perri - A Thousand Years [Part 2] és Green Day - The Forgotten
- SCORE: IMÁDOM! Óriási, fenomális stb. Illik az egész filmhez. Az elején örültem a régi jól ismert dallamoknak. Aztán a végén pedig nagyon epic :)

SZÍNÉSZI ALAKÍTÁSOK:
Imádtam mindenkit egytől-egyig. Sajnáltam, hogy voltak olyanok, akiknek kevés szerep jutott, de tényleg mindenki odatette magát. Kristen nagyon jó volt végig, Rob dettó, imádtam minden arcát. Taylort is oda-vissza imádom, MacKanzie nagyon aranyos volt.
Kellan: olyan jó volt, hogy végre kibontakozhatott :D Minden jelenetét imádtam
Billy Burke: egyszerűen fantasztikus volt minden jelenete, az öt rész alatt az egyik legszerethetőbb figura bőrébe bújhatott.
Az új vámpírok, és a Volturi is nagyon oda tette magát.


Összességében, tehát IMÁDOM a filmet. Legnagyobb erősségei a CGI (kivéve kicsi Nessie), a színészi alakítások, a score , a nagy csavar és a vége. Legnagyobb gyengesége az idő. Ha a New Moon megkapta a maga 130 percét, nem tudom, hogy ezt miért nem lehetett itt is megcsinálni :/ El tudtam volna még viselni 20 percet is belőle.

Méltó befejezése a történetnek és keserédes a búcsú :’)


Segítségeteket kérném, aki már többször látta az talán jobban emlékszik, a kérdésem: az ágyjelenet alatt melyik szám szólt? a New for you?
Köszönöm

Elvileg a Fire in the water

Annie jól mondja, a Fire in the water! Ezt 100%-ra tudom!

Köszönöm mindkettőtöknek :D

ÉS tényleg! most h meghallgattam :))

Sziasztok! Most olvastam a könyvet megint és abban Alistair sötét hajú vámpírnak írja az írónő. Ez is valami változtatás gondolom. Amúgy azt sem értettem, hogy miért pont Bellához megy és neki mondja el a véleményét, majd ott is hagyja Cullenéket. A könyvben is eléggé pesszimista vámpírként ábrázolják. Kb. az egyetlen ember ( vámpír) akivel szóba állna az Carlisle. É legalábbis úgy gondoltam.

Sztem azért pont Bellával beszél, mert így van oka hogy elmenjen. Mármint pont akkor megy oda amikor Bella csomagolja össze Nessie táskáját, sztetek ebből mit szűr le? Hogy mindenképpen sor kerül a harcra és nagy bizonyossággal nem fogják azt túlélni. Egyébként mondja is h: "Engem is meggyőztetek egy pillanatra". én legalábbis ezzel tudnám magyarázni.

A másik dolog, rájöttem nagysokára, hogy kit hiányolok az új vámpírok közül!!! KACHIRI az amazonok közül! Ő ugyan miért nem szerepel? pedig ő segít megtalálni Alice-nek és Japspernek Huilent és Nahuelt, mert ugye ők ketten nem igazán jártasak az őserdőben! Ezen gondolkodtam már az első alkalom óta, hogy Nahuelék mellől vki még hiányzik! És most h újranéztem itthon eszembe jutott :D

Igen lehet, hogy így van. Talán az volt az az egy pillanat amikor ő is elhitte ,hogy van esélyük a Volturi ellen amikor Bella a pajzsát próbálgatta?? vagy annak ott mi volt a jelentése.... egészen megbűvölten nézte azt Alistair...

Egyrészt azért, ebben biztos vagyok. hiszen a Volturi ereje az Jane és Alec elsősorban, ők a legerősebb láncszemek, és Bella ugye mind a 2 ellen védve van, sőt, meg is tudja védeni tőlük a többieket is!!! Másrészt mert Bella képessége egyedi, az, hogy kitudja vetíteni a védelmét egy nagy csoportra, sztem még nem fordult elő a vámpírvilágban! Ez ahogy írtad elbűvölte őt!

Igen mondjuk igaz, elég egyedi ez a képesség :)

1.

Nos összességében nekem is vegyesek az érzelmeim a filmmel kapcsolatban. Mivel elolvastam a beszámolókat, ezért a nagy csavart már ismertem (nem kellett volna, így nem ütött akkorát, bár azért így is kellemetlen volt…).
Opening credit: Az valami gyönyörűséges volt! Tökéletes részletek, Carter Burwell meseszép zenéje a Lullaby és a Meadow dallamaival (ha jól emlékszem). Teljesen elvarázsolt. Ezután én biztosan egy zene nélküli részt raktam volna Bella ébredezése és a világ felfedezése alá, majd amikor vadászni indulnak, onnan indulhatott volna a Passion Pit, így nekem lerombolta az Opening utáni hangulatot (egyet kell értsek Annie-vel ebben abszolút).
Amúgy azok a nézők, akik nem olvasták a könyveket vagy nem láttak előző részeket (ha van ilyen), szerintem egy gyors emlékeztetőt az első részről (részekről) megérdemeltek volna. Ez így olyan in medias res jellegű lett, csapjunk a közepébe, végülis tökmindegy, mi az előzmény…
Oké, hogy Bella azt mondja magáról, hogy vámpírlétre született, de gyanús azért, hogy kicsit sem látszik rajta az ismeretlentől való bizonytalanság. Tökéletesen mozog, rögtön megállja, hogy ne igyon embervért, stb. Ezt mondjuk megmagyarázzák azzal, hogy az emberi viselkedését viszont teljesen elvesztette (az nagyon jó jelenet, ahol tanítják neki, hogyan üljön és lélegezzen).
Összességében szerintem dögös lett a vámpír Bella, a hajából én is hiányolom kicsit a természetes hullámokat. A bőrszerkójában és ezzel a tépett hajjal olyan vad motoros fílinget kapott.

2.

Nagyon szerettem (ahogy az egyik kritika is írta), hogy visszacsempésztek valamit az első rész bájából ebbe a filmbe, az pedig az epikusság mellett a természetesség, emberiesség. Ennek a sztorinak ez a kettőség lenne a lényege, de én ezeket a New Moonból és az Eclipse-ből hiányoltam. A BD part 1.-ben már megjelentek ezek az elemek, de ott inkább a szülés és az átváltozás nyűgözött le. Mire gondolok: humor, családi nevetések, összekacsintások, ahogy Jake levetkőzik Charlie előtt, az a szöveg. :D Drakula 1 és 2. :D Ahogy Edward reagál, miközben Bella Jacobot osztja a bevésődés miatt. :D Annyira aranyos és emberi pillanatok! Az intim beszélgetés a kunyhóban, Bella pakolja Renesmee ruháit, mint olyan bensőségesek. Szóval ezek nagyon tetszettek!
Én sem értem, hogy Alice és Jasper távozására miért csak ennyi hangsúlyt fektettek. A könyv olvasása alatt ez engem rendkívül szíven ütött, hiszen azt hittem, hogy végleg elhagyják a családot.
Renesmee-t szerintem babakorában, kislánykorában és tinikorában is Mackenzie-re hasonlító színészeknek kellett volna eljátszaniuk. Bevett szokás, hogy más életkorban más szereplő játssza az adott karaktert. Oké, ő gyorsan növekszik, de ettől függetlenül szerintem az hitelesebb lett volna, mint a creepy computer baba.
Az új vámpírok elég sokan voltak, szóval én megértem, hogy nem jutott rájuk elég idő. Azért örülök, hogy ízelítőt kaphattunk a képességeikből. Garett szerintem nagyon jó volt, örülök, hogy kapott teret, de Benjamin képességeit is szerettem látni.
A csata mint már említettem annyira nem lepett meg, viszont azt nem tudtam (nem emlékeztem), hogy kik halnak meg, ezért Carlisle halála rendesen szíven ütött. Ezután csak úgy szorongattam a karfát, hogy hagyják már abba, elég lesz ennyi. Még a Volturi tagok halála sem oldotta fel ezt, sőt, Jane-t szinte már sajnáltam, Dakota is csodás volt.
Michael Sheen egy őrült zseni! Charlie-t is kiemelném, sokkal emberibb, kevésbé fásult karaktert játszott, mint korábban.

3.

Nekem nagyon hiányoztak a farkasok, az emberek, ezért örültem, hogy a végén mindenki előkerült. Nálam a pityergés Bella emlékeinél kezdődött, pedig azt gondoltam, hogy nem fogok elérzékenyülni. Kicsit azért más volt ez, mint a BD 1-ben, más hangulat vette körül. Örömöt, nosztalgiát éreztem, főleg az első részből mutatott jeleneteknél. Szépen lezárták ezzel a Sagát. (BTW, a meadow-t az első rész óta nem tudják úgy megcsinálni, hogy valódinak tűnjenek a virágok. Fekete pont!)
Szerintem Kristen nagyon jól megmutatta, hogy mennyire megváltozott Bella. Nem csak a suta mozgását vagy zavartságát veszítette el, bátrabb lett, nyíltabb, igazi ragadozó és anyatigris. Edward ismét egy kissé cocky, szóval pimaszosabb karaktert öltött, amit én nagyon szeretek benne. A rágódó Edwardot elég sok alkalmunk volt látni. :P Jake is más lett, felszabadult, már tudja, miért vonzódott Bellához. Vicces volt de azért határozott. Emmett, Rosalie, Carlisle, Esme, Alice és Jasper mind azonosak voltak magukkal, nem éreztem azt, amit pl. a New Moonnál, hogy ez nem is ugyanaz a Cullen család, amit az első részben láttunk. Nagyon szerethetőek voltak.
Maga az akció szerintem nagyon látványos volt, alig kaptam levegőt. Szóval gratula! Bár a véleményem az, hogy a Sagának nem feltétlenül ezen az epic vonalon kellett volna haladnia, főleg ha Hardwicke kamaramozi jellegű filmjét nézzük, de a BD 2 visszanyúlt a gyökerekhez és ezt köszönöm neki!

Filmek sorrendje:
1. ezt kb 20x láttam, kívülről fújom, örök szerelem marad -5*
2. nagyon nem szerettem, száraz és érzelemmentes lett -3
3. tetszett is meg nem is, Bella parókája nem kellett volna, a Riley-újszülött vonal izgalmas – 3/4
4/1. bár az esküvő és a nászút szép és romantikus, én mégis a horrorisztikusabb részeket szerettem, azok nagyon ütősek lettek! -4
4/2. visszanyúlás a kezdetekhez, csodás zene, emberi momentumok, bizarr csata- 5

Ebből kiindulva a sorrend: Twilight, BD 2, BD 1, Eclipse és New Moon nálam. Bár az utolsó kettőt is szerettem azért, csak nem azt kaptam, amit vártam. Könyveben a New moon volt a kedvencem, rengeteget sírtam rajta, a film inkább a nagyívűségre helyezte a hangsúlyt.

A zenék szerintem score és OST szinten is jók a BD 2-ben, bár nem minden dal ott van, ahol kellene. A stáblistába szorult a Bittersweet és az All I ever needed is, amik szerintem nagyon jók! A Saga legerősebb OST-je szerintem az első, de a második is szuper, azt hallgattam a legtöbbet függetlenül a filmektől.

Valamint szeretném megköszönni a csajoknak, amiért csináltak egy ilyen intelligens oldalt, amin keresztül végig követhettem a Sagát. Sokban hozzájárultatok a maradandó élményhez! Köszönöm! :))))

Sziasztok! Most, hogy túl vagyunk az összes könyvön, és a belőlük készült filmeken, talán le lehet vonni a következtetéseket. A könyvek nagyon jók voltak, izgalmasak, érdekesek, vitték a cselekményt, jó volt olvasni. Egyetlen dolog nem tetszett nekem, az a befejezés. Mikor kiderült, hogy a Volturi eljön értük, mert halálra vannak ítélve, rögtön az jutott eszembe, istenem ki nem fogja túlélni, mi lesz. Vártam a katarzist, és ehelyett csak lett a nagy semmi. Annak ismeretében, hogy milyen hataloméhes, következetlen...stb. az egész Volturi-klán, a Cullenek csak simán kidumálják magukat a harcból, ez valahogy életszerűtlen volt. Tehát én nagy izgalommal vártam a befejezést, mert reméltem, hogy megkapom amit várok. Nem csalódtam!!! Önmagában egyik film sem tudta meghaladni a könyveket. Mindig az volt az érzésem, hogy kicsit felületesek, kapkodóak, sokszor nem értettem, ez most miért történt. Az volt az érzésem, hogy arra alapoznak, hogy aki rajongó, az úgyis elolvassa a könyvet is, és fogja tudni a történetet. A rajongónak csak a könyv mellé képeket is kell adni, és legyen boldog. Tehát összevetve, már az első rész után le kellett volna cserélni a forgatókönyv írót. Nem a rendezőket váltogatni, mert rossz anyagból nem lehet jót kihozni. És ezt azért is gondolom így, mert sosem fogom megérteni, hogy az első könyv volt talán a legszebb, és a film sem volt rossz, csak a kettő teljesen más volt. De mivel nagy rajongó vagyok, és a végén sikerült egy számomra izgalmas és méltó befejezést kreálnia, ezért összességében nagy élmény volt ez a 4 év, és biztos, hogy mindig szívesen fogom elővenni a könyveket, a filmeket ha nosztalgiázni lesz kedvem.
Ui: szegény Renesmee tényleg horrorisztikusra sikerült!

Tegnap láttam a filmet először és azóta sokat gondolkoztam rajta és arra a megállapításra jutottam, hogy számomra nagy szerencse volt, hogy az utolsó könyvet csak addig olvastam, amíg Cullenék elkezdik felkutatni a klánokat. Így halvány lila gőzöm sem volt mire számítsak (spoilereket sem olvastam a könyv/film végével kapcsolatban), egyszerűen csak beültem azzal az érzéssel, hogy na akkor lássuk, de nem számítottam többre egy sima Twilight filmnél. És milyen jól tettem, mert k-rvára jól szórakoztam végül!!! Főleg a csatajelenettel engem olyan szinten átejtettek a palánkon, hogy nem is igaz - végig izgultam, sőt úgy voltam vele, hogy na ne, én hazamegyek, ilyen dolgokat nem tehetnek ezekkel a karakterekkel. És pont ezt szeretem egy jó filmben, ha hatással van rám. Na ez film nagy hatással volt!!! Nálam a csata jelenet 10/10-es volt, végig feszülten izgultam az elejétől a végéig. És bár elég Dallasos megoldása lett végül, de a könyvhöz képest még mindig jobb volt ez a megvalósítás! Kedvenc jeleneteim voltak még, amikor Bella leüvölti Jacobot, mert Nessie-nek hívja a lányát, vagy mikor Jake felfedi Charlie előtt a titkát (nagyon el volt találva ez a jelenet is - éreztem benne egy kis fricskát is Taylor folytonos meztelensége miatt). A Nessie-Jake jelenetek is nagyon aranyosak voltak – pont elvoltak találva, nem csúsztak túl semmilyen határon, nagyon cukkerek voltak.

Ami a színészeket illeti Kristen nagyot alakított, pacsi neki, Rob hozta a szokásos Edward színvonalat és Taylorra is nagyon büszke voltam – végre nem csak csúnyán kellett nézni Jake megformáláshoz.

Összességében nekem ez a rész: 8/10-es volt.

Twilight: 7/10
New Moon: 6/10
Eclipse: 6/10
Breaking Dawn I. rész: 7/10
Breaking Dawn II. rész: 8/10

Szombaton sikerült végre megnéznem az utolsó filmet. A mozi még mindig teljesen tele volt. Az opening Creditnél végig a hideg rázott, borsódzott a lábam a hátam, iszonyat jó volt :D Az első tíz perc után, kicsit kritikusabb lettem, mert szerintem sok apró részlet hiányzott (jó, mondhatjuk hogy telhetetlen vagyok),. tulajdonképpen 5 perc alatt lezavarták az első vadászatot. Mindazonáltal nagyon tetszett a film egész jellege, és felépítése, Reneesme szerintem cukki volt babaként, és bár világ életemben utáltam a könyvekben itt mégismegszerettem a kislányt.. egyetlen bajom az utolsó Alice féle jövőképben volt.. mert felnőttként kifejezetten rondára sikeredett, szerintem. Legjobb rész számomra a Bella Jacob fight volt, és az újvámpírok feltűnése..nomeg a véége. :] Viszont az Emmett Bella szkanderben csalódtam, szerinte az nagyon gagyira sikedett ahogy Bella töri a követ aztán kiáll a napfénybe, gyors monológ és következő jelenet.. nekem az nem tetszett:/ Viszont a vééége, HÁT AZ CSÚÚCS VOLT!.. amikor elkezdődött harc teljesen ledöbbentem, és szó szerint a szám elé kaptam a kezem mikor Carlislet kinyírta Aro.. kb így néztem O.o mert persze bevolt harangozva hogy megölnek pár szereplőt de akkor is 1. pont az egyik legpozitívabbat kell rögtön elsőre? 2: ennyire átírták volna az egészet.. ??
aztán a harcot nagyon nagyon nagyon jól csinálták meg! végig izgultam, főleg hogy Edwardot vagy Bellát meg ne öljék. Sajnáltam Jaspert és a farkasokat is nagyon - most mit mondjak? bőgtem mint egy ovis :D - és annyira vártam hogy kinyírják Janet és Arot hogy azt elmondani nem lehet! :D a legjobb résznek azt tartottam ahogy Bella végigszivatta Jane-t :] végül a zárásnál mikor letépik a kriptaszökevény fejét..kamera a szemekre, távolodás. majd szinte hallhatóan az egész teremben: baaaaaaa****eeeeeeg :O :D én nem győztem kapkodni a levegőt..iszonyat jól megcsinálták! Mindent összevetve eddig az Alkonyat vitte nálam a az első helyett, és még most is, de bekerült mellé a Breaking Dawn. Nagyon szép lezárása volt a négy évnek, és az egész szériának. De azért sajnálom hogy vége, mert nekem - és szerintem nem vagyok ezzel egyedül - nagyon fog hiányozni :]

Még év vége előtt mindenképpen meg akartam nézni a filmet - újra. Ma sikerült ez, tehát úgy érzem, itt az ideje, hogy én is megosszam és összegezem a véleményem. (Azóta leülepedett az élmény és több cikket, véleményt és kritikát is olvastam - ez is segített tisztábban szemlélni.)
Nem először láttam, de a hatás (szinte) ugyanaz volt. Voltak dolgok, amik elvarázsoltak, voltak, amik nem, de - nem sok, épp ezért - utóbbival nem foglalkozok, mert ezek ellenére imádom a filmet!
Az opening credit képei, zenéi valami gyönyörűségesek - igaz, elsőre nem értettem a kapcsolatot.
Az ébredés után nagyon tetszett a Bella-szemszög - a változások így váltak igazán láthatóvá. :)
A CGI... igen, furcsa volt. Először ez a vadászatnál volt feltűnő számomra - talán még Renesmeenél is feltűnőbb. De mindegy, nem lehet minden tökéletes, engem meg annyira nem is zavart ez.
Még a promo időszak elején eldöntöttem, hogy egyetlen spotot, részletet, semmit nem nézek meg. Kivéve a trailert, persze. A film közben jöttem rá, hogy ez egy borzasztóan jó döntés volt! Nem tudom, mennyi mindent láttatok/láthattatok, de így az éjfélin csak úgy faltam a képsorokat. Tetszett a sztori mesélése, vonalvezetése, bár abban igazatok van, hogy ezt-azt lehetett volna bővebben is kifejteni, és abban is egyetértek, hogy Mackenzie beszélhetett volna többet. (Ma már kifejezetten zavaró volt.)
Sokat nevettem, és rengeteg felejthetetlen jelenet, részlet volt: Jake vetkőzése, ahogy kiderül a bevésődés, a szkander, Emmett beszólásai tényleg viccesek voltak, az az ölelés a legelején - vagyis Edward arca (meg egyáltalán, jó volt, hogy felszabadult(abb) és sokat mosolygott!), meg a "creepy Dracula 1 and 2" beszólástól kész voltam/vagyok. :D Jó volt az új vámpírokat látni, szimpatikus volt Benjamin, de az abszolút kedvencem Garrett lett, természetesen. :) Nagyon bejön a stílusa, és iszonyú jó párost alkotott Kate-tel.

2.
És amikor elkezdődött a harc... Elöljáróban annyit, hogy szerintem ezt akárhányszor látja az ember, mindig görcsbe rándul a gyomra... velem ez így van. De az első sokkot sose felejtem: kapaszkodok a karfámba, és amikor meglátom Carlise-t, hááát, majd' kiugrott a szívem, és azt hittem sikítani fogok. De szerencsére nem tettem, annyira megijedtem. Egyfolytában azt mondogattam, hogy "Ezt nem tehetik, ezt nem!", meg ilyenek. Aztán jött Jasper, majd Seth... komolyan, ott már bepárásodtam rendesen. Egyik Volturi halála sem nyugtatott meg. Apróság, de Marcusról sokat elárult az az egy mondat a halála előtt... az azért elgondolkodtató volt, pláne ismerve a történetét. Leah önfeláldozása is érzelmes volt számomra. Nem szerette a Cullenéket - vagyis, sose fejezte ezt ki - és mégis megmentette Esmét. Eléggé kikészültem, és amikor Edward nyaka is majdhogynem ropogni kezdett... És amikor kiderült, hogy látomás volt sóhajtottam egy nagyot, mintha a csata alatt nem is vettem volna levegőt. Lehet, így is volt. (Mesélték, hogy a mellettünk ülő is kapkodta a levegőt... igen, ez mindenkiből ugyanazt váltja ki nagyjából, de a magas vérnyomás biztosan garantált.)Örültem, hogy lényegesen így sem tértek el a könyvtől: a lényeg ugyanaz volt, nem változtatták meg a legfontosabbat, hogy nem volt harc, de mégis kaptunk akciót, és csavart is.
Utána jó volt a jövőt látni - azt hiszem Steph a legnagyobb változtatásra itt volt hajlandó - Jake jövőjének látomásával kapcsolatban. Nem bántam ezt a "szabályszegést", ez így volt a jó, látni, hogy összetartoznak. És az is tetszett, hogy ezt már akkor és ott is elismerte Edward. Olyan idillikus volt.
Végül, a rét jelenet. A Pt. 1-nél határozottan éreztem, hogy mi lesz a végén, és az is lett. Itt elképzelésem sem volt. De mégis gyönyörű lett! Az egész itt kezdődött, és itt is fejezték be, amihez az, hogy Bella megosztotta a gondolatait Edwarddal... semmi sem lehetett volna találóbb, érzelmesebb. A montázs nagyon tetszett, annak ellenére, hogy már volt hasonló - amiért akkor is odavoltam. Összefoglalt és összekötött mindent. Fantasztikus volt látni a képsorokat. Borzasztó megható volt, nekem is könnyek szöktek a szemembe. A stáblista pedig a lehető legszebb meglepetés. Egyfajta tisztelgés a színészek előtt, és jó volt visszaemlékezni is. Csodás megkoronázás, így a végén - és a könyves, lapozós megoldás is tetszett. Kristen, Rob és Taylor - csakúgy, mint a többiek - meg is érdemlik, mert igazán nagyot alakítottak ebben a részben (is). Szerintem a karakterfejlődés is látható volt. Michael Sheen alakítása pedig... szó szerint hátborzongatóan jó volt!
Ma is arra gondoltam, hogy ez egy korszak lezárása - az én életemben is -, ennek ellenére nincs teljesen vége, mert az, amit a saga adott, nem fog elveszni számomra.

Az a Christina Perri-szám pedig nagyon illett a hangulathoz a végén. Bevallom, az OST-ot még nem annyira ismerem (mint az előzőekét), de a score-ok kivétel nélkül fantasztikusak, imádom mindet! :)

3.
A legkedvesebb/kedvenc részem így is az Twilight marad, hiszen minden ott kezdődött el, és tagadhatatlanul van valami különleges misztikuma, ami engem teljesen elvarázsolt. De az egész saga - BD Pt. 1-2, Eclipse, New Moon - ugyanúgy meghatározó marad az életemben.
Szerintem ez méltó befejezése volt a történetnek. Sajnálom, hogy vége, talán még fel sem fogtam egészen, hisz az űr még csak most következik - de ahogy írtam már, attól még ugyanúgy velem, velünk marad a történet. A könyvek, a filmek, a hangulat, és az élmény. Ezeket nem veheti el senki tőlünk, és ez így a jó. Úgy hiszem, sokan örökre rajongók maradunk.

Ui.: Nem hittem, hogy hosszú bejegyzés lesz és mégis... Ennek ellenére ha valami eszembe jut még, feltétlen leírom azt is. :D De amúgy annyira jól leírtátok a véleményeteket, csomó mindenben egyetértek veletek! Vagyis, szinte mindenben. :) Ennek ellenére örülök, hogy megoszthattam a gondolataimat, érzéseimet. :)

Két hónap után tegnap néztem meg újra a filmet moziban a tesómmal, aki az előzőeket dvdn látta és abszolút "szűz" volt amúgy a témában. Egyetlen előzeteset nem látott, és nem meséltem neki semmit sem a történetről.
Nagyon kíváncsi voltam, a reakcióira, főleg ugye a csatajelenetnél!
Ledöbbent, de azt mondta, hogy végülis elfogadta, hogy áldozatokkal járt a harc. Persze nagyon megörült, mikor kiderült, hogy csak látomás volt! :)
Ő nem fertőződött meg twilighttal, mint én, de össességében nagyon tetszett neki a befejező rész és a többi is.

Én tengap éreztem meg igazán, hogy vége... tegnap döbbentem rá a befejező képsorokat látva, hogy ennyi volt.
DE! Ahogy Aro elfordult, nekem teljesen az az érzésem támadt, hogy nyitva hagyták a történetet. :o)))
Már más is írta, hogy nem volt END a végén. Tényleg nem volt. Hátha... reménykedik a rajongó, hátha folytatják majd vmilyen formában.
Addig pedig marad az a sok-sok fanfic! :o)

Hálás vagyok a sorsnak, az életnek vagy Bárkinek, hogy egy borongós délutánon az utamba sodorta a sagát!!

Hát szóval! Mivel az unokám halálra szekírozott, elolvastam mind négy könyvet, és megnéztem a filmeket is!
És a megvilágosodás az utolsó/BD.II./ -ben jött, mégpedig a Dracula I-II-nél. Az a hamisítatlanul eredeti kamaszröhögés! Isten áldjon meg Bill Condon, hogy benne hagytad ezt a spontán jelenetet a filmben. Kinéztél a színfalak mögül, egyenesen a szemembe kacsintva : Ne vedd komolyan öreganyám, hiszen ezek csak gyerekek!
És így van. Egy koravén spleenes iskola esze, egy magányos, szeretetre éhes kis balfék, és egy pimasz kis macsó gatyában...Ilyen minden suliban van! És innentől kezdve már az egész történet más! Ez a tiniknek..és róluk szól! Mert melyik kamaszlány nem vágyik egy igazi és örök szerelemre? És nyilván, hogy a rajongótábort a lányok adják..Meyer remekül eltalálta a klasszikus limonádéregények két férfialakját: a szerelmes, ámde rosszfiú Adonist, aki jófiú akar lenni, és a kőkemény, ámde kissé infantilis pucér macsót, nagy szívvel! Érthető a team Edward, team Jacob!
Tündéri! És ki a fenéért álmodozzon a tinilány..Bruce Willisért, vagy Vin Dieselért, vagy a koszos büdös szemtelen pattanásos osztálytársáért?..Na ugye! Majd kinövik az álmokat, az biztos!
És azért van a filmnek néhány jelenete..pillanatok, amiből kiderül, hogy nem rossz rendező Bill Condon! Felsorolva : A halhatatlan gyermekek legendája,.. Aro hisztérikus nevetése,... a csatában Alice Sam pusztító farkaspofája elé löki a félig megfojtott Jane-t= lenyűgöző bosszú Jasper és Seth haláláért,.. a négyük felvonulása /Nessie, Bella Jacob, Emmet/ a Volturi elé, zenével aláfestve, távlati képben,.
..a két csapat, a Volturi személytelen, fekete falanxa, távlatban, szemben az elszórt kis csoportokban álló családokkal=a hatalom pusztító ereje,...és természetesen Jake frenetikus kamaszröhögése! Ültek a képek!
Amit hiányoltam a könyvből.Ugyebár Bella azt mondja Jacobnak, hogy büdös vagy! Namármost az vigyorog egy tapintatost és aztán hercigeskedik velük egy kicsit. Jacob Black, aki éppen tapintatos és hercig! Ne már!..Mit mond a könyvben? "te beszélsz?!" Ez illet volna a "farkaskölni rendel"-hez!
Aztán J. Jenks talán idegesebb lehetett volna egy kissé, elég lett volna egy verítékcsepp is! Aztán talán rávehették volna a Stewart lányt, hogy legalább jelezze valahogy, hogy vérszomja van apucira! Hé ez egy vámpír...a könyvbe ez kiválóan megoldott!
Színészi játék..az nincs. Nem is kell a szereplőket úgy válogatták ki, hogy önmagukat kell adniuk...ez elég is. Az operatőri munka és a filmzene tökéletes! Kivéve természetesen a rettenetesen elpaccolt kislányarcokat..nem is hasonlítanak egymásra!
Mindent összevetve ajánlom ezeket a könyveket és filmeket minden tininek...ez nekik, róluk szól! És inkább ezt nézzék, mint pl. az Amerikai pszicho, vagy a Postás mindig kétszer csenget című opuszt! vagy az Alien sorozatot! Ezektől nem lesznek rémálmaik....És a tinikori ábrándjaikat úgyis kinövik...sajnos!