2012. augusztus 2., csütörtök

Kristen új szerepe: Feküdj le sötétben - Lie Down in Darkness?

A Vulture exkluzív információ szerint Kristen megkapta azt az áhított filmszerepet, amit már az amerikai Elle-ben is megemlített:
“Olvastad a Lie Down in Darkness-t?” kérdezi Stewart izgatottan. “Életemben mindennél jobban szeretném Peyton-t eljátszani. Borzasztóan akarom." Peyton éleseszű, gyönyörű, öngyilkoshajlamú, nárcisztikus, az apja pedig vadászik utána. De a 22 éves Stewart ennél bonyolultabbnak látja. “Haver, a csaj baromira élvezi! Szerelmes belé. Mármint úgy értem, azt hiszem szereti. De ez nem a pasi hibája. Ők aztán tényleg egy elcseszett família!”
A William Styron 1951-es novellája alapján készülő filmet a Crazy Heart-ot jegyző Scott Cooper fogja rendezni. A cselekmény az 50-es évek Virginiájában helyezkedik el, ahol Kristen egy diszfunkcionális és felbomlóban lévő család lánygyermekét, Peyton-t fogja alakítani. Peyton-t folyton fejlődésben visszamaradott húgához, Maudie-hoz hasonlítgatják, de a lány hihetetlen szépsége féltékenységre készteti frigid anyját és felkelti apja alkoholmámoros, vérfertőző vágyát.

A könyv magyar nyelven is megjelent, Feküdj le sötétben néven kereshetitek az internetes könyvesboltokban.
Egy fiatal, Virginiából származó lány öngyilkosságot követ el New Yorkban. Megdöbbentő halála a kiindulópont, melyre az eseményt előidéző okok, motívumok - az előélet - feltárását, kegyetlen megvilágítását céljául kitűző regény cselekménye épül. Mert e mögött a "mindennapi" haláleset mögött bonyolultnak látszó, s mégis oly logikus rendről tanúskodó bűnök és mulasztások, gyengeségek és csalások láncolata húzódik. Peyton Loftis az "elveszett nemzedékhez" tartozó részeges, kisiklott életű, gyenge apa és a gyűlölet, gyanakvás lelkileg sterilizáló állapotában senyvedő anya végleg "elveszett gyermeke". - Polc.hu

Update: A produkcióhoz közelálló egyik forrás szerint a film még az előkészítési fázisában tart, így a szerepeket illetően sem születettek meg a hivatalos casting döntések - adta hírül a The Hollywood Reporter. Kristen ügynöke, Ken Kaplan is hasonlókat nyilatkozott WashingtonPost-nak azaz nagyon korai szakaszában tart a projekt, a megfelelő pénzügyi háttér még nem áll a rendelkezésükre. Illetve ha meg is kapják a zöld utat a film elkészítésére, egyelőre nincs arra garancia, hogy valóban Kristen formálhatja meg Peyton-t.

1 megjegyzés:

Ó, ennek most én is mindennél jobban örülök :)