2013. március 17., vasárnap

A The Sunday Morning Herald cikke a The Roverről

„Nagyon furcsa,” mondta Robert Pattinson. „Van valami különös és nyugtalanító az egész kapcsolatban.” Az Alkonyat színésze új filmjének, a The Rover, két karaktere kapcsán mondta ezeket, amelynek forgatása szombaton fejeződött be Dél-Ausztráliában. A nem túl távoli jövőben játszódó film során Pattinson egy Rey nevezetű fiatalembert alakít, aki rázós és veszélyes szövetségre lép egy idegennel, a Guy Pearce alakította Eric-kel. A The Rover David Michôd az Animal Kingdom író-rendezőjének várva-várt új filmje, aminek címe Pearce karakterének jellemére utal: sérült, magára maradt, végképp remény nélküli.
A munkákat illetően Pattinson széles körben vetheti ki hálóját mióta az Alkonyat filmek főszerepe hírnevet valamint a paparazzik kellő figyelmét hozta meg számára. Néha ugyan önmarcangaló, de a nevetése meglepően szívből jövő. Az Alkonyat utáni szerepeit tekintve a következőket mondja, „Nem tudom, hogy természetesen vagyok-e jó a karrieremet illető döntésekben vagy bármiben is - de tudom, mit akarok csinálni.” Részt akart venni a The Rover-ben, mert „eredeti volt a forgatókönyve és ott voltak azon részei, amikor olvastad azt gondoltad, 'Imádnám ezt csinálni, de tudom hogy soha nem lesz rá lehetőségem.'” Viszont itt van a „már azelőtt saját magam ellen megyek, hogy belevágtam volna [aspektus].” mondta.
Ebben a filmben, Pattinson nagyon távol kerül a Bel Ami 19. század franciájától vagy a Cosmopolis New York-i milliárdosától – a korábbi két szerepétől. A közeli jövőben élő Rey-t átlengi a megtörtség, kétségbeesettség, reménytelenség érzése és ezzel Pattinson megjelenése is összhangban van: ápolatlan, borostás és (a smink által) elszíneződött a fogsora. Rey egy amerikai, aki a testvérével együtt utazott Ausztráliába. „Ő az a fajta ember, aki 'a képtelen vagyok az önálló életre' felfogásban nőtt fel. Valaki mindig vigyázott rá.” Amikor elszeparálódik a testvérétől, „szinte az útjába eső első emberbe beleakaszkodik és az se számít, hogy az a személy milyen keményen viselkedik vele.” És Eric először igencsak rosszul bánik vele.
A The Rovert több mint hét héten át forgatták, amiből majdnem az utolsó kettő az Adelaide-től 685 kilométerre,  északra található Marree-ben telt el – a kisváros populációja 90 főt tesz ki, azonban a stábnak köszönhetően ez a szám megduplázódott. A filmkészítők szerint olyan volt az egész mintha egy saját hollywoodi backlotjuk* lett volna, mivel Marree szinte minden része bekerült a filmbe.
A The Rover „egy meghatározhatatlan, viszonylag közeli jövőben játszódik, a nyugati gazdaság egy több éven tartó igen komoly és folyamatos hanyatlása után,” mondja Michôd. „Nem igazán egy poszt-apokaliptikus Ausztráliát mutat be, hanem inkább egy olyat, amely természeti kincsekben gazdag harmadik világbéli országgá degradálódott le.”
Michôd nem is igazán ezen közeli jövő gondolatával kezdett, hanem a két fő karakter közötti enigmatikus, változékony kapcsolattal. Eric szerepét kifejezetten Pearce számára írta, de Pattinsonban addig nem kezdett el gondolkodni, amíg nem találkoztak Los Angeles-ben. Akkor még – és a mai napig sem – látott egyetlen Alkonyat filmet, de az eljutott hozzá, hogy Pattinson érdekes. „Nagyon okos, és egyáltalán nem az a fajta szépfiú, akire számítottam. Amint eljött a casting ideje… messze ő volt a favoritom.” via

A The Courier Mail illetve a The Daily Telegraph oldalán is megjelent egy-egy cikk: ezekben Rob elmondta, hogy a nem épp luxus körülmények sokat hozzátettek a performansz(á)hoz, „Talpig koszosan, izzadtan és a körülötted röpdöső tonnányi léggyel – a gátlásaidat jó hamar levetkőzöd.” […]  „A sivatagban levésnek megvan a maga vicces hatása. Bizonyos szempontból megváltoztat.” A különböző időzónák és szakadozó térerő miatt a szeretteivel való kapcsolattartás se volt egyszerű. „Igen, ez kemény. De végül is csak két hónap volt.” Mindemellett pedig megerősítette, hogy szerepelni fog a Queen of Desert-ben, a Maps to the Stars-ban valamint a Hold On the Me-ben.

*Backlot: Nagy beépítetlen terület egy stúdióban, melyet nagyszabású szabadtéri jelenetekhez használnak.

0 megjegyzés: