2013. március 13., szerda

Az első hivatalos jelenetfotó a The Roverből

Entertainment Weekly – Ausztrália bűnözők és gonosztevők telephelyeként jött létre – ami, mint a Brit Birodalom saját Mos Eisley*-ja, nyamvadt kaptára volt az aljasságnak és gazságnak. Természetesen azóta nagyon hosszú idő telt el és az ausztrál nemzet attitűdje átváltott az élve vagy halva / ölsz vagy halsz állapotából az élni és élni hagyniéba, viszont David Michôd 2010-es drámája, az Animal Kingdom már megmerítkezett a bűnözők leszármazottainak modern kori világában. Ámde második nekifutásra a rendező még tovább gondolja a dolgokat.

A közeli jövőben játszódó új filmje, a The Rover során Robert Pattinson az Outback* egyik (bevándorló) lakóját alakítja, akit - mint még oly sokakat - egy globális pénzügyi összeomlás az ausztrál sivatag még működő, életképes bányái felé irányít. „Olyan ez mint egy új aranyláz,” teszi hozzá Michôd. „Az emberek a világ minden szegletéből a sivatagba érkeznek a fennmaradásuk, létük érdekében. Alantas bűnözők, gazfickók és szélhámosok.” Szemben Pattinsonnal Guy Pearce-nek - az Animal Kingdombéli szokatlanul kimért szerepe után - itt lehetősége nyílt egy igencsak veszélyes alak bőrébe bújnia. „Az alapsztori igazán elemi,” mondja Michôd. „Van egy nagyon komor, veszélyes, durva Guy alakította személyiséged, majd Rob karakterében egy meglehetősen zavart, gondterhelt és sérült ugyanakkor gyönyörű, naiv lelked.”

Persze már a helyszín illetve a történet alapja miatt a The Rover nem kerülheti el, hogy ne hasonlítsák az antipodiális ország egyik legemlékezetesebb filmtörténeti hozzájárulásához. „Autókat teszel az ausztrál sivatagba és az emberek rögtön a Mad Max-re asszociálnak,” mondja Michôd. „Minden tiszteletem azon filmmé – ezt hangsúlyozom – de úgy hiszem, hogy a The Rover hátborzongatóan autentikusabb és vészjóslóbb lesz.”

Mos Eisley: a Csillagok háborúja elképzelt univerzumában a Tatuin nevű bolygó egyik városa.
** Outback: Ausztrália területének nagy részét, körülbelül 85%-át úgynevezett outback, a világ legősibb tája foglalja el.
*** Antipodiális: átellenes.

0 megjegyzés: