2010. május 13., csütörtök

Emily Haines levele az 'All yours' című dalról

A Metric egyik tagja, Emily Haines az alábbi üzenetet tette közzé a banda Myspace oldalán annak kapcsán hogy az 'All Yours' című daluk az Eclipse Ost-jén szerepel:
Igen… ez már hivatalos. A legendás filmzeneszerzővel Howard Shore-ral közösen írt dalunk, az ’All yours’ a Metric előadásában hallható lesz az Eclipse című filmben, a világjelenség következő részében, amit Twilight Saga-ként ismertek.
Mindig is szerettem volna zenét írni filmhez, de soha nem számítottam arra hogy ilyen súlyú dologgal kezdek, tehát elképzelhetitek hogy mennyire meglepődtem mikor a semmiből kaptam egy telefonhívást Howard Shore-tól, akivel ezelőtt soha nem találkoztam sőt nem is beszéltem. A legtöbb ember úgy ismeri őt, mint aki a Gyűrűk Ura trilógia világhírű filmzenéjét írta, de Shore korábbi munkáin nőttem fel – David Cronenberg Naked Lunch /Meztelen ebéd/ score-ján, melyet a nagyszerű jazz művész Ornette Colemannel készített, és ami ma is az egyik legszokatlanabb és legigényesebb score napjainkban.
Elképedésemre Howard megkért hogy dolgozzak együtt vele a legújabb projektjén: a következő Twilight film, az Eclipse filzenei munkálataiban. Azt akarta Jimmy-től és tőlem, hogy írjunk egy vezérdalt/vezértémát a film kulcsfontosságú utolsó jelenetéhez, miközben integráljuk a már létező score-t egy olyan megfogalmazásba, ami kifejezné a film érzelmi befejeződését. Komolyan?!?! A dalszövegnek a főszereplő, Bella szemszögéből kellene íródnia, úgy hogy a Howard által az utolsó jelenthez elképzelt dallamos és harmonikus témavilágot szem előtt tartsuk.
Ezelőtt is voltak olyan dalok a lemezeinkről, amiket engedéllyel használtak filmekben és TV műsorokban, de egy score-t megkomponálni egészen más. Minden nap, ahogy egy dal létrejön – NYC-ban ülni a zongoránál Jimmy-vel az akusztikus verziók felvétele miatt és olvasni a script-et (lásd a fotót), Howard távoli stúdiójában dolgozni, felvenni a torontói saját stúdiónkban a vokált, hangokat keverni Howarddal az Electric Lady-ben majd felvezetni az Abbey Road-on Londonban - minden lépést amit megtettünk, azért csináltuk, hogy legjobban teljesítsük Howard vízióját a film utolsó momentumaként.
Mindazonáltal, mindenki tudja hogy a filmipar őrületesen versengő, és az olyan dologok mint ez, soha nem biztosak, amíg a film nincs kész és nincs lezárva…
De mától, ez megtörténik. A dalunk, az ’All Yours’ benne van a filmben és a Június 8-án megjelenő soundtrack nyitódala lesz.
Nem tudom elmondani, micsoda megtiszteltetés hogy Howard saját kezűleg választott ki minket erre a munkára. Igazán hálásak vagyunk a lehetőségért és reméljük hogy élvezni fogjátok a Metric legelső filmzenei szerzeményét.
Most pedig, vissza a valóságba…
xo emily
via

0 megjegyzés: