2010. december 1., szerda

David Slade új részleteket árul el az Eclipse-ről

A Napfogyatkozás DVD megjelenése alkalmából David Slade-del számos interjút készítettek, amelyekben néhány új dolgot is elárult a Saga harmadik részéről. Az interjúkból csak a kintiek által fontosnak és új információkat tartalmazó részeket fordítottam le, a teljes interjúkat a linkekre kattintva megtaláljátok (a Collideres elképzelhető, hogy teljes egészében lefordításra kerül).

Edward és Bella esküvője majdnem bemutatásra került az Eclipse végén:
„Sokmindenről beszélgettünk a forgatókönyv írásának szakaszában – egy ponton felmerült, hogy leforgatjuk az esküvőt, de tisztában voltunk vele hogy a Breaking Dawn-t megfilmesítik. [...] Amennyire csak tudtuk így mi csak ennek a történetnek a legvelősebb verzióját alkottuk meg.”

Miért nincs David Slade audiokommentár a DVD-n?
„Nem szokásom kommentárokat készíteni a filmjeimhez, mert A) nem igazán vagyok jó bennük B) ez annyira furcsa dolog - amire az első filmem esetén jöttem – hisz keresztülesel a filmkészítés intenzív folyamatán, majd beülsz egy kis szobába egy monitor elé és egy csomó buta anekdotával csökkented az élvezeti értéket. Egyébként is soha nem élveztem az audiokommentárokat, szóval nem is csinálom őket. Nálam elvi kérdés, hogy nem kommentálok.”

Emlékezetes pillanat:
„Charlie (Billy Burke) és Bella (Kristen Stewart) a konyhában zajló beszélgetés, mely során Bella megpróbálja megérteni/megtudni hogy számára fontos-e a házasság majd ez az egész átfordul szüzességének megvitatásába, amely igazán szórakoztató volt, mert mindketten nagyszerű humorérzékkel rendelkeznek. Egyáltalán nem arról szólt, hogy a viccet megtaláljuk. Hisz a vicc maga már ott volt, minden más csak ajándék volt. Emlékszem, hogy igazán szórakoztató volt.”

Charlie&Bella érettségi utáni törölt jelenetéről:
„Mikor 30-szor vagy többször megnézed a filmet rájössz, hogy ott van minden Billy arcán, többet elárul az arca mint a szavai. Teljesen biztos voltam benne hogy ezt meg kellett csinálnunk, hisz két ember megpróbált annyira közel kerülni egymáshoz amennyire csak lehetséges.”
via pattinsonstew Lj

0 megjegyzés: