2011. február 24., csütörtök

Interjú Noel Fisher-rel - a Breaking Dawn Vladimirjával

2011. február - Noel Fishert hamarosan viszont láthatjuk a mozik vásznain A Föld inváziója – Csata: Los Angeles-ben című filmben (magyar bemutató: március 17.), majd Vladimir-ként tűnik fel a Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 és Part 2-ben. Vladimir – csak azoknak mondom, akik nincsenek képben a Twilight világával kapcsolatban – a romániai vámpírok egyike, akik azért látogatták meg a Cullen klánt, hogy támogatásukról biztosítsák őket a halálos fenyegetést jelentő Volturi-val szemben. Vladimirék támogatása azonban öncélú, hiszen társával, Stefan-nal (Guri Weinberg) együtt nem mást szeretnének, mint holtan látni a Volturit – vagy ha ez nem jön össze, szeretnék legalább a hatalmuktól megfosztani őket.

Fisher megszakítva a Breaking Dawn munkálatait telefonon válaszolt a kérdéseinkre, amelyeket a legjobban várt Twilight filmekben betöltött szerepével kapcsolatban tettünk fel neki. Habár nem fedhetett fel titkokat a jeleneteivel kapcsolatban, Fisher azért egy kis betekintést nyújt abba, hogy a rajongók mire számíthatnak a Breaking Dawn-ban.

Tudom, hogy nem mondhatsz el sokat a Breaking Dawn-ról, de még forgatsz?
Noel Fisher: Még igen. Most visszautaztam Los Angeles-be, mivel két hét szünetet kaptam. A Lousiana-i részekkel végeztünk. Ami a karakteremet érinti annak nagy részét már felvettük. De még van pár dolog, így Vancouver-ben is forgatok majd. Szóval oda megyek majd vissza és felveszünk néhány dolgot. Nagyon jó lesz. Mindenki nagyon klassz.

Az eredeti stáb már nagyon jól ismeri egymást, de a Breaking Dawn-ra egy csomó új ember csatlakozott hozzájuk. Miként fogadtak titeket a már veteránnak számító stábtagok?
Noel Fisher: Oh teljesen befogadtak. Nagyon jó dolog, hogy a mindenki igazán kedves volt ezt illetően. Tanácsért is fordulhattál a már veteránnak számítókhoz. Együtt lógtunk. A Baton Rouge-i Hilton Hotelt szinte teljes „megszállás” alá vontuk. Körülbelül 60, 70 ember lakott ott a stábból. Olyan volt, mint egy egyetemi kolesz.

Milyen tanácsokkal láttak el?
Noel Fisher: Például azzal, hogy a rajongó találkozók nagyon klasszak. Ugyanis sokan közül járnak ilyen rendezvényekre, így beutazhatják a világot és a találkozhatnak a Saga csodálatos rajongóival szerte a világon. Együtt lélegeznek a Twilight jelenséggel, és azt akarják, hogy mi újoncok és részesüljünk ebből, így azt mondják, „Hé, van itt pár dolog, amit mindenképpen át kell élned, amíg ennek részese vagy.”

Eddigi szerepeid közül ez lesz leginkább felülvizsgálva és erről fognak a legtöbbet beszélni köszönhetően a Twilight hatalmas rajongóbázisának. Így kézenfekvő az a kérdés, hogy miként kezeled a nyomást?
Noel Fisher: Nos ugyanúgy kezelem, mint bármelyik más szerepet, tudod? Megvan a határozott különbség a nyilvánosság szempontjából, de megpróbálok a feladatomra koncentrálni és azért felelősséget vállalni. Úgy vélem, hogy nagyon klassz karaktert tudok kibontakoztatni… nagyon szerencsének érzem, hogy egy ennyire jó figurát kaptam. Ez a munkám, a többi megoldódik magától.

Nehéz átlényegülnöd egy rendkívülien hatalomteljes vámpírrá? Hogyan hozod ezt elő magadból?
Noel Fisher: Tudod, ami igazán vicces, hogy a kontaklencsék ebben sokat segítenek, mivel meglátod magad egy tükörben és máris megvan ez a vámpíros feelinged.

Szemfogak nélkül nehezebb beleilleszkedned ebbe a vámpír szerepbe? Kérdezted arról Stephenie Meyer-t egyáltalán, hogy az ő vámpírjainak miért nincsenek nagy szemfogaik?
Noel Fisher: Nem. Úgy vélem ez egy nagyon érdekes tulajdonság, mert a vámpírok Stephenie világában annyira különböznek az eddig ismertektől. A ruhatár is - bámulatos mindenkié. Az újoncok kinézete nagyon klassz, de a veteránoké is az, de ők csak folytatják ezt a trendet. Igazán dögös kinézetet kreáltak nekünk, csak felveszem a ruhákat, a makeup-ot, belövik a hajam, berakom a lencséket és máris vámpírnak érzed magad. Határozottan annak. Hasonlóan, mint a Csata: Los Angeles-nél, felvetted a harci felszerelést, elkezdesz egy gépfegyverrel mászkálni és voálá máris úgy érzed magad mint egy tengerészgyalogos.

Kaptál valamiféle információkat Vladimir háttértörténetéről? Mondjuk jegyzeteket Stephenie Meyer-től, amik olyan részleteket tartalmaznak amelyeket a könyv nem említ?
Noel Fisher: Bill Condon-nal beszéltem erről, de egyébként nem. Persze olvastam a könyvet, plusz a neten is kutakodtam egy kicsit. És nagyszerű, hogy mennyi oldal van, amiből informálódhatsz. Rákeresel a Google-ben Vladimir-ra, egy csomó találatot kiad, és máris megvan a háttértörténeted.

[…]

Kialakult bármiféle speciális kötelék azzal a színésszel, aki Stefan-t játssza?
Noel Fisher: Nos szerencsémre, Guri Weinberg alakítja Stefant, akivel már az első találkozásunkkor egy nagyon természetes barátság alakult ki. Szóval ez nagy segítség volt. Jól kijövünk egymással.

Együtt estetek át a meghallgatási folyamaton, vagy csak a forgatáson találkoztak először?
Noel Fisher: A forgatáson a smink és haj teszten. De ez azon nagyszerű dolgok egyike mikor találkozol valakivel és megvan az a természetes egymásra hangolódás. Hasonló humorérzékünk van, cseszegetjük, bolondozunk egymással. És baromi szórakoztató.

Szóval követitek a könyvet abból a szempontból, hogy befejezitek egymás mondatait?
Noel Fisher: [Nevet] Na, itt még nem tartunk. Adj nekünk még pár évet.

Készen állsz a PR körutakra? Őrület lesz.
Noel Fisher: Igen. Bírom ezeket a PR-os dolgokat. Szeretek emberekkel találkozni, akik izgatottak egy-egy projekt miatt ,aminek én is részese vagyok. Szeretek velük erről beszélgetni. Szóval, igen, alig várom.

A filmek rendezője, Bill Condon nem igazán jártas az ilyesfajta filmekben. Mit gondolsz, hogy birkózik meg az akció jelenetekkel?
Noel Fisher: Azt hiszem, nagyon jól. Amit eddig láttam a harci jelenetemből, ami nem valami nagy, de igazán, igazán klassz volt. És elmagyarázták, hogy milyen vizuális effektekkel fogják majd megbolondítani.

Szorosan követi majd a könyv eseményeit?
Noel Fisher: Nos, igen. Abszolút.

Szóval ez azt jelenti, hogy hallani fogjuk mikor Jacob Black [Taylor Lautner] Dracula Egynek nevez?
Noel Fisher: [Nevet.] Nem mondhatom el!

Meg kellett próbálnom.
Noel Fisher: Hát persze.
Rebecca Murray-től, About.com

0 megjegyzés: