2010. december 4., szombat

Kibeszélő - Eclipse DVD

Rég volt már Kibeszélő, most az Eclipse dvd megjelenésének köszönhetően ismét van miről bővebben írni :) A lemezeken található több órányi extra új információit nem lehet szó nélkül hagyni, úgyhogy kommenteljétek meg a kedvenc kimaradt/bővített jeleneteteket, a Rob-Kristen audiókommentár legjobb pillanatait, a legérdekesebb új infót a dokumentumfilmből, kedvenc új képet a galériából, mennyire vagytok megelégedve a kiadvánnyal, extrák mennyiségével és minőségével stb. illetve ha valamit hiányoltatok esetleg nem tetszett/másra számítottál, az se maradjon benned :)

Kis segítség a kommeteléshez, ha nem tudod, hogy kell: ha írod a megjegyzést a kiválaszthatós cuccnál a 'Megjegyzés írása mint' legördülő választósávból válaszd ki a Név/Url-t és bőven elég csak a nevedet megadnod, az URL rész üres maradhat!

9 megjegyzés:

Majdnem 100%-osan kivégeztük a DVD-t (csak a Wyck&Steph audiokommentár van hátra).
Összegezve: elégedett(ek) vagyok/unk a kiadással. Nagy piros pont a kiadónak amiért fehér tokos lett (ez a vesszőparipám, szóval nagy köszi GHE), de azért egy belső borítót elviseltem volna még. A lemezek szépek, a slipcase is. :) A Rob&Kris audikommentár nagyon jó volt, szakadtunk, ja és már egyértelmű hogy Rob nem normális!! :D A 6 részes extra is nagyon jó volt, sok új dolgot tudtunk meg, ja és a nevetés sem maradt el lásd Alex-ra ragadt csirkefalat, plusz Bronson csirkezabálása. :DD A Taylor-Time-ért külön hatalmas pirospont.
Negatívumok: kimaradt/bővített jelenetek - rohadt kevés és semmitmondóak (de David kommentárjával így is érdekes volt), az újszinkronhangok meg, hát ja, ilyen lett.

De tényleg jól összerakott, tartalmas kis DVD lett, mégegyszer köszi a GHE-nek h mi is ugyanazt kaptuk mint a kintiek!

Mivel Barbival néztem meg a cuccot ezért a nagyját már leírta és egyetértek vele, ami még eszembe jutott, hogy a zenéről furcsa mód most nagyon keveset beszéltek, a New Moon extráinál külön részt kapott, itt meg semmi. Pedig szerintem Patsavas simán beszélhetett volna a zenék kiválasztásának folyamatáról, hogy milyen előadók, együttesek jöttek még szóba illetve Howard Shore gondolatai, ötletei is érdekeltek volna, hogy mi alapján inspirálódott. Valamint ugyan David-é az első rész a dokumentumfilmben én azt is túl rövidnek találtam, lehetett volna sokkal több infó és érdekesség róla (David bácsiból sosem elég:) ).
A kibővített és törölt jelenetek nekem is fájó pont, ez kb a nagy semmi amit ráraktak. Nincs Bella-Jake öregedős jelenet, Edward-Alice mint Volturi tagok jelenet, Rosalie menyasszonyi ruhás folyosói vadulása, Bella mint harmadik feleség jelenet (ezzel sokkal drámaibb lett volna a vége rész, mikor Bella meg akarja menteni Edward-ot). Hirtelen csak ennyi jut eszembe amiket tutira, hogy felvettek mert említik is őket, illetve a régi 7 perces Eclipse anyagban ugye ott volt a rész ahol Edward-nak lógott a nyakában a Volturi lánc... Viszont tök jó volt látni a New Moon kulisszák mögül azt a rész mikor Aro tiszta őrült módjára nevet (talán Edward kínzásán) kár, hogy Chris Weitz ezt nem tette bele, sokkal jobban ki tudta volna hangsúlyozni vele, hogy Aro igazából nem teljesen épelméjű. Remélem Condon bá is megmarad ennél az iránynál.

Húúú. Hát én tegnap kaptam meg, vagyis a futár tegnap este 8kor csöngetett X-faktor alatt. :D Mikor vége lett, betettem az Extrákat, hogy megnézzem a kimaradt kibővített jeleneteket. Hát őszintén szólva ezt én igen kevésnek véltem. Annie-val értek egyet, hogy azok a jelenetek, hol a francban vannak? Olyan kevés, pedig biztos van még sok más is...
Ja és ami még elsőre beugrott, az a menü. Hát az istenkirály, hogy ugyan olyan, mint kinn.. A New Moon DVD menü után, hát nem is tudom. Nem jutok szóhoz. Köszönjük a kiadónak! :D
Aztán fél 12-kor elkezdtem nézni az audiokommentárt Kris és Rob előadásában. Jaj istenem hát ők nagyon hülyék. Rob mennyit nevetett istenem :'D Szakadtam. :D Ezt nagyon élveztem: fa'kas xDDD Bubu :D Mindegy :'DDDD
Ma jön a többi rész, tanulás után. Összegzésképpen: Én nagyon meg vagyok elégedve a DVD-vel. A kimaradt/bővített jeleneteket keveseltem, de ez nem a kiadó hibája. Szóval sok-sok puszi nekik! *-*

Na, én is végigjutottam a DVD-ken, és már sok mindent leírtatok előttem, ami nekem is eszembe jutott.

Negatívumok:
1. Igen. Hol vannak a törölt jelenetek?
Igen, az egyik Edward-"látomása", vagyis emlékei, amit Aro fejében látott, a másik pedig a Bella-Jacob csók alatti rész, ami az alternatív jövőképet mutatja be, és Kristen említi is az audiokommentárban.

2. Zenék. Én is hiányoltam. Nem csak a NewMoon-ban, de az Alkonyatban is helyet kapott, épp ezért hiányzik most nagyon.
Ugyanígy az előzetesek.

3. Ha már Bella említette: a menü. Na, az ami nekem nem annyira bejövős. Olyat szerettem volna, mint a portugáloknak, azt a zöldes hátterű, Cullen-es, Volturis, újszülöttes. De mindegy, emiatt nem dőlök kardomba :)

Akkor a pozitívumok, mert azért erősen afelé billen a mérleg nyelve, hogy jó ez a DVD, na.
1. Mindenekelőtt a Rob-Kristen audiokommentár. Nagyon élveztem. Főleg, hogy ott a dokumentumfilm, ami nagyon jól előadja a film készítését, komoly hangvétellel. Ez az audiokommentár meg kicsit olyan, mintha beültem volna Robbal meg Kristennel egy szobába, és együtt néznénk a filmet. Rob már megint olyan volt, mint bármelyik öcsém :)) A szürcsöléstől a Bubu-n át, a fa'kastól a hamburgerig, kecsöpig, minden. De Kristen is jófej csaj, és bírtam őket. Tuti recept lesz ez, hogy nyűgös, depis téli estéken Rob/Kristen audiokommentárral fogok Eclipse-t nézni. És talán újra nekifutok az Alkonyatos audiokommentárnak is.

2. A film elkészítéséről szóló dokumentumfilm egyre hosszabb, egyre részletesebb, és egyre inkább saját önálló filmként is megállja a helyét. Ahogy a zenék alá vannak téve, ahogy a jelenetek összevágva, ahogy az egész összeszerkesztve. És nagy-nagy plusz nekem, hogy ezúttal a film egyhatoda sem szól fan-eventekről. Szívesebben néztem a harci edzések hangulatát, mint sikoltozó amerikai hmmm... hagyjuk...

3. Isssteni jó volt végre az _eredeti_ képeket látni, eredeti hanggal, mozis háttérzajok nélkül. Imádom David-képábrázolását, változatos színeit, hangulatait. És a változatossága ellenére jellegzetes tud maradni a film. Mégse lett túl kék, mint az Alkonyat, vagy túl sárga, mint az Újhold. Csak az kár, hogy túl erősen van vágva.

4. A szinkronba még csak belehallgattam, nekem ez is jobb, mint az Újholdé, szerintem meg lehet hallgatni, csak Angela hangját tudnám feledni. Viszont Bella legalább jobb lett. Na, nem Kristen hangjánál, csak az Újholdas, magas-hangú Belláénál.

Sziasztok!

Na én nem elemzem ki mi maradt ki a dvd-ből,mert mindenki tudja,és felsorolta már.

Ami engem nagyon zavart: szinkron!
B O R Z A L M A S!
KB. mintha minden szinkronszínész egy erős torokgyulladásban küzdene!
Jacob szinkron: úristen, baromira nem illik hozzá
Alice: hol a magas csilingelő hang???
Carlise: túlon túl mély,nem is értem miért rakták be ezt
...és még sorolhatnám, a szinkron az én véleményem szerint szörnyű, ha részről részre ilyen szarul csinálják majd meg,akkor inkább ne is! Jah, és a szinkron egyhangú is, hanglejtés vagy valami érzelem benne,hát nuku. Ennyi :) A film természetesen nagyszerű,de SZINKRONT INKÁBB NE,MERT SZÖRNYŰ!!!!!!!!!!

Sziasztok!!
No végre a Westend Libri is megkapta az Alkonyat szállítmányát, így én is hozzájutottam az előrendelt DVD-mhez :D Nagyon tetszik a menü, meg hogy van angol felirat is a filmhez!! Meg, hogy azokat az extrákat kaptuk, mint a kintiek! Szóval megy a nagy köszi GHE :)
A kimaradt / bővített jeleneteket kicsit én is keveselltem. De soknál tényleg érthető volt, hogy miért vágták meg, mert ahogy David is elmondta nem illett volna bele.
Az így készült videót imádtam!! Minden percét!! Taylor time... igen :) Csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy nem tudom ki ötlete volt, de gratulálok neki :) Megmelengette kicsi szívem :) Tubby Taylor :D
Audiókommentár :D Mivel akkor értem haza és a családom többi tagja is folyamatosan hazaérkezett, így csak 3 felvonásban sikerült megnézni Kristen és Rob munkáját!! De megérte :) Imádom őket, hogy ilyen dilisek :P
Bár nem sok maradt volna, ha mindent kivágnak, amire azt mondják :D De szerencsére nem így lett!!
Steph - Wyck kommentre még nem volt időm, de gyanítom abból is sok infót meglehet tudni!

Magyarhangok: eddig csak belehallgattam, de tényleg sok hang nagyon mély lett. Mintha így szeretnék komorrá tenni, hogy mindenki dörmög... Sajnos nekem üres. Nem azt mondom, hogy érzelemmentes, mert pl Bella és Renée közötti magyar párbeszédben vannak érzelmek, de semmiképp sem olyanok, mint amilyen Bella és édesanyja között van! Kb olyan mikor két 40-50 éves, rég nem látott barátnő beül egy kávéra és nosztalgiázik... De persze eredeti hanggal az igazi, mint azt hiszem minden!!

Amit Bubu-val művelnek az kész!! :) És hát többi fa'kas a csirkefalatokkal :P

Szóval én meg vagyok elégedve, így első körben! Nagyon tetszik!! De most mennek kell... Olaj van ;)

Lényegében mindent leírtak az előttem szólók de akivel nagyon is egyetértek az Barbyca! 100%-ig igaza van! A szinkron egyenesen SZAR!!!!! Olyan mintha mások lennének a szinkronhangok lehet hogy azok is néhányuknál! Ezutánn csak eredeti nyelven fogom megnézni vagy Kris-Rob kommentárral az ugyanis nagyon-nagyon jó! Végig röhögtem! Tiszta hülyék!:) Ja és David Slade annyira cuki nekem ő a legszimpatikusabb az eddigi rendezők közül!:)

..................................................Sajnos én csak januárban tudom megvenni. (legalábbis remélem, hogy akkor már meglesz) De nem bírtam ki, így megnéztem a filmet online. A szinkron tényleg BORZALMAS. Már az előző kettőnél sem szerettem, de ez fülsértően MÉLY, de úgy felétől mintha más lenne. Lehet, hogy úgy belefáradtak a szinkronszínészek ebbe a mély hangszínbe, hogy már elfelejtették, hogy kell csinálni :D és visszaváltoztak a "normális kerékvágásba" vagy annyira megszoktam. Nem bántam meg, hogy megnéztem, mert nagyon jó volt már így látni DVD minőségbe. Tényleg nagyon szép, mert nem olyan sárga, mint a New Moon ill. nem olyan kék, mint a Twilight volt, igaza van Ancsinak. Szóval alig várom, hogy meg tudjam venni és megnézzem eredeti hanggal és magyar felirattal, mert úgy az IGAZI. Illetve még az extrákat is nagyon szeretném már látni, meg mindent :)
Ui: jaj, de sok idő van még a BD-ig :S

Én eddig csak az audiokommentárt néztem végig, Rob-al és Kris-el, de azon nagyon jót szórakoztam! Bolondok :D Mintha egy vígjátékot néztem volna. :D Tesóm bejött, h min röhögök, meglátja a képet,erre: "Ezen mi olyan vicces? Nem Alkonyat 3?" Merthogy ő is látta már. Hát na. Jó kis este volt. :)
De megnézem majd a többi extrát is,csak hát vizsgaidőszak van... :P