2012. január 25., szerda

David Cronenberg a Cosmopolisról és Robertről

Tegnapelőtt a Cosmopolis megnyerte az MTV, Movie Brawl nevezetű szavazását e apropóján pedig meginterjúvolták a filmrendezőjét, David Cronenberget. A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el, az informatív részek viszont kiemelésre kerültek. 
Robról és a közös munkáról: "Fantasztikus. Megérdemli a rajongók szeretetet. Hihetetlenül kedves, igazán vicces, okos és nagyon tájékozott a mozifilmeket illetően. De nem csak a filmek terén, hanem úgy en bloc a mozitörténelemből. [...] Jól szórakoztunk a forgatás alkalmával, mert mint ahogy mondtam jó humorérzékkel rendelkezik. Úgy vélem, hogy a forgatásokon a megfelelő/remek hangulat hatással van mindenkire, és a főszereplő ennek megteremtésében nagy szerepet játszik. Ha egy olyan embered van, aki nagyon bonyolult eset és neurotikus, az nem segít, sőt kihatással van a filmen dolgozók napjára. De Rob nem ilyen, ő egy napsugár. Valójában a film minden egyes jelenetében benne van, szóval az ő temperamentuma nagyban befolyásolta a forgatás menetét... de álomszerű, szép forgatási folyamat volt."
Az előzetesről: "Úgy gondoljuk, hogy őszig nem kerül kiadásra. Ez nem egészen egy nyári film, és nem áll készen (a megjelenésre) még jó darabig. A film ugyan be van fejezve, de a rajongók talán azt nem tudják, hogy mennyi időbe is telik egy filmet bemutatni. Filmfesztiválozni szeretnél, akkor minden egyes országnak fel kell készülnie. A fényképekkel, előzetesekkel és egyebekkel... ez sok időt igényel, tudod?"
A biztos premierdátumról: "Nem, ilyenünk még nincs egyáltalán. Világszerte sok országnak és forgalmazónak el lett adva, de például amerikai forgalmazója még nincs. De ez egyébként jó dolog, mert addig nem is akartunk keresni, amíg nincs kész. Őszintén szólva ez a MTV Movie Brawl eredmény talán hozzásegít minket ahhoz, hogy egy jó amerikai forgalmazó kezébe kerüljünk! (Nevet.) Tudod akár ez is lehetséges!"
Továbbá kiadták a Bel Ami-hoz az ún. Production Note-ot, amelyben a készítők mesélnek a film készítési folyamatáról. Például a jelmeztervező, Odile Dicks-Mireaux elárulta, hogy Robnak volt egy olyan elképzelése miszerint Duroy a film végére talán viselhetne bajuszt. A feljegyzést az alábbi linkre kattintva tudjátok letölteni.

0 megjegyzés: