2011. december 3., szombat

Interjú Richard Shermannal, a Breaking Dawn díszlettervezőjével

Richard Shermannal, a kétrészes Breaking Dawn díszlet- és látványtervezőjével az Architectural Digest nevezetű magazin készített egy rövid interjút:

Architectural Digest: Miként választotta ki a Bernardes+Jacobsen házat, Edward és Bella brazíliai nászútjához?
Richard Sherman: Nézegettünk képeket és rátaláltunk egy házra, amibe beleszerettünk. Viszont két nappal később megtudtuk, hogy lebontják, mert illegálisan épült. Másnap reggel egy brazíliába tartó gépen ültem, majd hajóra pattantam és számtalan szigetet jártam körbe Rio déli partvonala mentén. Négy hetembe került mire ráleltem a Bernardes+Jacobsen házra, amelynek trópusi belsőtere van, és közel található Paraty városához, amit szerettünk volna

AD: Megváltoztatott bármit is a házban?
RS: A film kedvéért megalkottuk a saját külső terünket – ami akkor látható, amikor hajóval közelíted meg a házat. Amit láthatsz az igazi házból az az bejárati ajtó, az ehhez vezető rész, a veranda és az üveg ajtók. A belső teret imádtam. Megalkottunk egy hatalmas nyitott konyhát és nappalit. Néhány jelenet, ami a házban játszódik valójában Louisianában vettük fel egy stúdióban, ahol megalkottuk a fürdőszobát és a hálószobát, ahol Edward és Bella tölti el a nászéjszakájukat. Észrevehetetlen az átmenet – tényleg nem tudsz különbséget tenni a valódi ház és az általunk épített stúdió ház között.

AD: Mennyire követte a könyvbéli leírást, amikor Brazíliában forgattak?
RS: Néhány esetben eltértünk a könyvtől. Ami ott működik, nem minden esetben működik jól a vásznon is. A helyszín kihívást jelentett. Stephenie Meyer, aki a regényeket írta, a nászutat egy a semmi közepén található szigetre képzelte el. Brazília híres a partmentén, Rio-tól egészen Paraty-ig húzódó sok-sok szigetéről. Ahol viszont forgattunk kinéztél, nem a víz horizontját láttad, ahogy ő írta, hanem ezeket a gyönyörű trópusi szigeteket. Végül minden egész jól működött.

AD: Alapvetően az egész széria Bella és Edward esküvőjére van kiélezve. Ennek a hatalmas jelenet megalkotásában mi volt a te megközelítésed?
RS: Ez egy nagyon szép esküvő, mármint ahogy Stephenie leírta azt a könyvében – oltárig vezető úttal és fehér székekkel. De Bill Condonnal úgy gondolkodtunk, hogy „Miként tehetnénk ezt igazán különlegesség és egyedülállóvá?” Azok akik ismerik a könyveket és a filmeket, tudják hogy ez az évszázad esküvője. Szóval megalkottuk ezt a természetszerű, fantasztikus és meseszerű atmoszférát – egy A Szentivánéji Álomhoz hasonló dolgot – a földből gyökerező ágakkal, mohával és virágokkal díszített padokkal és ülőhelyekkel. Az egész padlót moha borította. A mennyezetről virágzuhatag csüngött alá.

AD: Volt olyan díszlet, amit újrahasznosítottak az előző filmekből, vagy mind új volt?
RS: Bella háza ugyanaz volt. De Louisianában újraépítettük a teljes Cullent házat egy stúdióban, Vancouver-ben pedig a külső helyszíneket alkottuk újra. Finoman de megváltoztattuk a Cullen ház dekorációját. Ha még emlékszel az eredeti házra akkor észre fogod venni, hogy teljesen más lett. Ugyanaz a hangulat, de sokkal szebb lett. A másik hatalmas változás a Volturi központjában következett be. Az előző filmekben használt díszlet úgy nézett ki – nem megsértve a korábbi díszlettervezőket – mint egy Four Seasons Hotel, márvány oszlopokkal és gyertyatartókkal. Helyette mi egy régi kastély(szerűsége)t építettünk.

AD: Aggódott a rajongók miatt?
RS: Gondolnod kell rájuk, mert ők az igazi kritikusok. Ők ismerik a történet igazán jól, tudják mi történik, ismerik a környezeteket és az atmoszférát. Csak remélheted, hogy az általad megalkotott díszletek egybeesnek a közönség és a rajongók elvárásaival. A producerek, a stúdió, a rendező és Én is nagyon tudatában voltunk ennek.

AD: Milyen volt a forgatáson?
RS: Mindenkivel nagyszerű volt. A három főszereplővel jó volt együtt dolgozni. Kristen eléggé komoly. Rob és Taylor egy icipicit őrültebb/vadabb. Rob és Kristen a való életben is egy párt alkotnak, szóval amikor Rob vele van ő is visszafogottabb. Viszont ha nincs körülötte, mint a legtöbb srác/férj esetén is, egy kicsit lazább. Taylor még kölyök – 19 éves, szóval ő csupa vitalitás, életerő.

4 megjegyzés:

"Rob és Kristen a való életben is egy párt alkotnak..." Ezt kimondhatta? :)

Egy másik oldalon másként volt fordítva, ott Rob Kristen nélkül " kicsit elveszett". Melyik a jó, ki tudja? Nekem mondjuk jobban tetszik a "lazább" Rob kristen nélkül.
Ha a cikkek, és felvételek fordításainak hinni lehet, már elég sok helyen olvastam,hogy ők egy pár az életben is.Tudom ne agyaljunk ezen ennyit, csak válaszoltam, illetve észrevételt jeleztem Pharm-nak.

Elolvastam az eredetit, és ez a helyes fordítás. Csak gondoltam megosztom Ibolyával... :)

Szia Pharm!
Köszönöm!! Inkább lazább legyen, mint elveszett Kristen nélkül. Köszi még egyszer!