2011. december 5., hétfő

Seventeen magazin interjú Nikki Reeddel

Fogd a Tini Mamik drámáját, a napi 24 órában bulizó Jersey Shore-t, valamint a K, mint Kardashian káoszát és alapvetően bekukucskálhatsz Nikki Reed tinédzser éveibe. Los Angelesben nevelkedett fel, gyerekkora pedig tartalmazta mindazt, amit ezek a pikáns reality TV Show-k. Először is, apja elhagyta amikor még totyogós baba volt, és anyja inkább volt barát, mint igazi édesanyja. „Megvolt a szeretet, de szabályok és határok nem igen voltak,” vallotta be. „Ha nem akartam megcsinálni a házimat, vagy épp fogat mosni, akkor nem csináltam meg.” A családja anyagi helyzete is rátett egy lapáttal, hogy totálisan aszociális/beilleszkedni nem tudó egyénnek érezze magát a suliban. „Mindig is zavarban voltam, amikor átjöttek hozzánk,” ismerte el. „Rossz szag volt, anyám fodrászként dolgozott, és a bátyám régi gönceit hordtam.” Nikki elkezdett egy zárt társasággal lógni – egy csapat kívülállóval, amilyen ő maga is volt. Amíg viszont barátait csak a bulizás éltette, Nikki imádott a naplójába írni – a legbelsőbb titkaival, az elszabadult éjszakákkal, a barátai között zajló drámákkal és az apjával folytatott harcával írta tele annak oldalait. „Ezt úgy láttam, mint egy tinédzser zavaros és hosszadalmas írásait,” mondta. De egy családi barát, a rendező és forgatókönyvíró Catherine Hardwicke segítsége révén azokat a naplóbejegyzéseket egy kritikusok által is elismert filmmé változtatta, a Tizenhárommá. (Hardwicke Nikkit a film egyik főszereplőjének is megtette, és később ő választotta ki a Twilight Saga Rosalie Hale-jének is.) Ez Nikki életét teljesen megváltoztatta: gyakorlatilag egyik napról a másikra a 15 éves kiközösítettből egy hollywoodi lánnyá vált. Nikki viszont bevallotta, hogy nehéz volt lerázni magáról ezt a vad-gyerek imidzst, ami ismertté tette. „Amikor kijött a Tizenhárom úgy könyveltek el mint egy party girlt,” emlékszik vissza. „A vicces az volt, hogy szűz voltam, nem drogoztam és alig ittam.” A drámát fokozva, visszatérni az őrült otthoni életéhez, miután végigpromózta az egész világot, kemény átmenetet jelentett számára. Így elköltözött egy lakásba, elkezdett otthon tanulni mielőtt betöltötte volna a 16 születésnapját. „Titokban azt reméltem, hogy a szüleim ezt nem engedik meg,” árulta el. De Nikki rájött, hogy miként élheti túl mindezt saját maga – zacskós leveseken élve és a kis szerepekért (például a Narancsvidékért) kapott fizetési csekkjeiből.
Öt évvel később Rosalie szerepében landolt, Edward rosszindulatú de gyönyörű testvérében. „Ez a legjobb és a legrosszabb dolog, ami egyszerre valaha is történhetett velem,” mondta. Mindenki hallott azokról a pletykákról, amik az Alkonyatos szerelmi háromszögek, a forgatásokon zajló harcokról és barátságok megszakadásáról szóltak. „Kezdetekben ez egy ártatlan és szórakoztató dolog volt, olyanok voltunk, mint egy nagy boldog család – mint egy ottalvós tábor. Majd a sikerrel karöltve a dinamika megváltozott. Nem mindannyian vagyunk nagyon jó barátok, és ahogy az utolsó rész is lement többé nem mind fogunk együtt lógni.”
De mégis, a 23 éves színésznő totálisan hálás mindezért – főleg most, hogy a Twilight franchise is a befejezéséhez közeledik (az első részt idén novemberben mutatják be). „A Twilight nélkül nem lenne semmim. Gyerekkoromban nem tudtunk elmenni éttermekbe, mert nagyon drágák voltak – most az egész családomat el tudom vinni egy-egy speciális alkalomkor, és ez annyira jó érzés.”
Manapság Nikki még boldogabb dolgokat is ünnepelhet, úgy mint nemrégiben tartott menyegzőjét, ami a volt American Idol versenyzővel, Paul McDonalddal kötetett és akivel őrülten szerelmesek. Továbbá tervei között szerepel, hogy megírja első regényét/novelláját és belekezdjen saját divatkollekciójába. A haja lófarokba fogva a kutyája, Enzo pedig a lábainál és mesélni kezd azon kapcsolatokról, amik manapság számítanak – és azon pletykákról, amik nem.

17: Tinédzserként milyen szerettél volna lenni?
Nikki Reed: Egyedülálló és különleges – de emlékszem arra, hogy nem volt bennem semmi, ami kivételessé tett volna. Rendkívül bizonytalan voltam azt illetően, hogy nézek ki és ahogy élünk, szóval mindig kerestem azt a módot, hogy kitűnjek. A középsuli idején hajnali négykor keltem, hogy a hajam ki legyen simítva és hogy a szempilláim tökéletesen álljanak. Annyi erőfeszítést tettem, hogy lenyűgözzek más embereket. De azt hiszem ez része a folyamatnak – keresztül menni ezen az összes baromságon, és végül rájönni, hogy ez az egész nem számít.

17: Volt bármi, amit szerettél magadban?
Nikki Reed: Egy dolog, ami büszkévé tett magammal kapcsolatban az, hogy mindig is jó tanuló voltam. És a mai napig sem csinálok semmit félgőzzel.

17: Valaha gondoltad úgy, hogy túl gyorsan nőttél fel?
Nikki Reed: Soha nem gondoltam erre. Még akkor sem, amikor az anyám azt mondaná, „Csak egy 11 éves vagy, nyelv piercinggel,” soha nem gondoltam azt, hogy ez nem normális. Számomra ez azt jelentette, hogy „Igen, klassz vagyok, csak megelőztem a koromat.”

17: Mit tanultál abból, hogy a saját lábadon kellett megállnod?
Nikki Reed: Megtanultam, hogyha úgy öltözködsz, mint anno én – ami olcsó volt, és szexisnek akart tűnni – akkor ilyesfajta figyelemben is részesülsz. Valamint ha tiszteletlenül beszélsz más emberekkel, barátokat veszítesz. Minderre magam jöttem rá. 

17: Jelenleg milyen a kapcsolatod a családoddal?
Nikki Reed: Az apámmal nem is állhatnánk egymáshoz közelebb. Valószínűleg egy héten 5 estét együtt töltünk el. Az anyukám a legjobb barátom, teljes tisztelettel viseltetünk egymás iránt.

17: Segítettek megküzdeni azzal a korai zűrzavarral, amit az Alkonyat okozott?
Nikki Reed: Az apám adta a legjobb tanácsokat, amikor meg kellett küzdenem a pletykákkal. Azt mondta, hogy a legérettebb dolog, amit tehetek az ha csendben maradok és várok. Az emberek nem buták, rá fognak jönni az adott szituáció igaz voltára. Következetesnek lenned, és hűnek önmagadhoz.

17: Milyen érzés volt látni, hogy a szereplőtársaiddal a kapcsolataid megváltoztak?
Nikki Reed: Ez nagyon-nagyon szomorú. A kapcsolatok, érzések kialakulnak ha az emberek ilyen hosszú ideig együtt dolgoznak. Az emberek barátokká válnak, szerelembe esnek, küzdenek egymással. Ebből a szempontból nem vagyunk robotok. Persze a dolgok haladnak a maguk útján, de furcsa nyilvánosság előtt lenni.

17: Mit gondolsz miért volt annyi dráma a Twilight körül?
Nikki Reed: A fiatalság része, hogy hibákat követünk el. Ez egy tanulási folyamat. Ilyenkor vannak olyan mechanizmusok, amik életbe lépnek: a múlt, a szerelem, harc, és sírás. Ez nagyon bonyolult.

17: Mennyiben hasonlítasz és különbözöl Rosalie-tól?
Nikki Reed: Rosalie szenvedélyes, erős és rendkívül hűséges a családjához, és védelmezi őket, ez határozottan nem én vagyok. Nagyon őszinte, és az egyetlen családtag, aki nem tud mindenhez jó képet vágni. Kiáll amellett, amit érez és gondol, csak azt szeretné ha minden normális mederben folyjon – ezekben egyezünk. Teljesen szilárd az önbizalma/meggyőződése, nekem viszont nem. Tovább rengeteg olyan pillanatom van, amikor megkérdőjelezem saját magam, viszont nem hinném hogy ő is így tenne.

17: Meg kell kérdeznünk: Mi az Rob Pattinsonban, ami az embereket megszállottá teszi?
Nikki Reed: A könyvbéli karater az oka amiért az emberek „szerelmesek” lettek Edward Cullenbe, mielőtt Rob Pattinson a bőrébe bújt volna. Ez a karakter annyira kívánatos. Minden jó és rossz is benne van, amit egy lány kívánhat egy férfiban. Megfelelő mennyiségben van meg benne az elérhetetlenség, plusz hihetetlenül szexis. Ő egy úriember, lélekkel. Ami Robot illeti bájos és nagyon jóképű, amellett hogy brit, intelligens és sokoldalú is. Zenél, az embereket kíváncsivá teszi, és az életét titokzatosan tartja. Az emberek nem tudnak betelni sem Edwarddal sem Robbal.

17: Boldog vagy, hogy tovább léphetsz?
Nikki Reed: Érzelmileg túl vagyok az Alkonyaton. De hálás vagyok, mert a széria nélkül nem lenne semmim. Jelenleg viszont az az elsődleges számomra, hogy én boldog legyek és a családom is az legyen.

17: Hogy estetek szerelembe Paullal?
Nikki Reed: Amikor először találkoztam Paullal, nem volt rögtön kézfogás, nem volt semmi – csak úgy voltunk, hogy „Lógjunk együtt, és beszélgessünk, legyünk először barátok.” Majd írt nekem egy dalt, az volt a címe, hogy „I love you, I’m just letting you know.” Ez egy héttel az első találkozásunk után történt! Ez az ő kifejezési módja. Én viszont csak hallgattam, mert nagyon féltem beleugrani bármibe is. Pár hónappal később összeházasodtunk, tudom, hogy ez hogy hangzik – de ez van. Viszont ha valamikor is találkoztál Paullal, megérted. Ő a legjobb ember a világon. És ami a legbámulatosabb, hogy nem látta a Twilightot!

17: Honnan tudtad, hogy Paul az a srác, akivel le akarod élni az életed hátra lévő részét?
Nikki Reed: Úgy érezem, hogy olyan személlyel sikerült összeakadnom, akinek nincs egyetlenegy hibája sem. Hihetetlenül kedves, nemes és különleges - eléri, hogy először rá gondoljak, ezt másnál ezelőtt soha nem éreztem. Az egyetlen dolog, amin vitatkozunk, az hogy ki a szerencsésebb! 17

Írta: Lori Berger
Szkennek

0 megjegyzés: