2012. március 22., csütörtök

Hajnalhasadás 1. rész DVD kibeszélő


Megkésve bár, de törve nem kis hazánkban is megjelenik a Saga utolsó előtti felvonása DVD-n. A mostani kibeszélőben elsősorban a lemezeken található extrákat lehet kivesézni. Mivel ebben a részben elég sok speciális effektust és vizuális trükköt alkalmaztak elég sok érdekességet tudhatunk meg Bella "babájáról", ami szerintem az egyik legérdekesebb infókat tartalmazza azoknak, akik imádnak benézni a függöny mögé. A mostani részhez nem kaptunk kimaradt jeleneteket, de írjátok meg, Ti melyik jelenetet szerettétek volna hosszabb változatban vagy mi az amit hiányoltatok a filmből. Illetve ha valaki a menyasszonyi ruhás köntösbe bujtatott kiadást veszi meg, bátran fényképezze le, hátha valaki a képek hatására kap hozzá kedvet. Egyébként érdekel, hogy ki az aki még egy részt sem vett meg, mert a végső gyűjtői kiadásra vár? Vagy akik most szorgosan beruháznak mindegyik részre megvennék a gyűjteményes kiadást is a sorozat végén?

18 megjegyzés:

Én mindegyik részt megvettem/megveszem!!
A végső gyűjtői kiadás sem fog több extrát tartalmazni mint ezek, nem beszélve arról, hogy a gyűjtői kiadások horror áron mennek, főleg ha valaki Blu-ray gyűjtő, mint én!!!
Várom, hogy az első rész is kijöjjön BD-n, az csak dupla lemezes változatban van meg.A 2-3 és hamarosan a 4 is BD van/lesz meg!!

Sziasztok!
Én nagyon szerettem volna megvenni anno az Alkonyat különkiadású-díszdobozos változatát is,de lemaradtam róla.
Igaz,imádom a filmeket és az első három rész dupla lemezes változatban megvan,de elszántam magam,hogy megvárom majd,hogy kiadják az összed részt,és akkor meglepem majd magam a gyűjtői kiadással. :) Szerintem nem lesz több,mint úgy,hogy megvesszük egyenként a részeket...majdnem ugyanaz a végöszzeg. De nagyon vigyáznom kell most is,hogy ne csábuljak el a Hajnalhasadás 1.részének különkiadása láttán...
És ti?

Én még egyik részt sem vettem meg :)
Türelmesen várok a végső gyűjtői kiadásra, ami remélem 2013
januárjában már megjelenik :)

Én szorgosan megvettem mindegyik részt dupla lemezes kiadásban és ahogy ismerem magamat a gyűjtői kiadást is meg fogom szerezni csak hogy meglegyen. Egyébként és nem rögtön hanem pár hónap várakozás után szoktam megvenni a filmeket aukciós portálokon az Eclipse is féláron lett meg duplalemezes papírtokos vadiuj állapotban.

Egyáltalán találkozott valaki a Hajnalhasadás (esküvői) díszdobozos kiadásával. Üzletekben nem találtam és a webáruházaknál már március 23-i megjelenésről írnak.

Én viszont mindegyik filmből dupla DVD-s kiadást veszek, és eszem ágában sincs elcsábulni a gyűjtői kiadásra :-)

Én mindig letöltöttem, megnéztem, gondoltam elég lesz, hogy megvan a film, aztán mindig megvettem a dupla lemezes extra kiadást. A könyveket is megvettem és rongyosra olvastam őket. Szerintem aki szereti és tiszteli ezt az élményt amit neki a Saga okozott, az nem fogja sajnálni a pénzt rá, elmegy és megveszi. Én így voltam ezzel, és most is meg fogom venni holnap a dupla lemezes kiadást. Az viszont felettébb felháborít, hogy nincsenek benne a kimaradt illetve bővített jelenetek, hisz, ez számomra a dvd megvétel fő szempontja volt eddig. Remélem, hogy a Breaking dawn part 2.-nél meglepnek bennünket és felteszik a dvd-re a delete jeleneteket együtt. :) Imádlak benneteket, és mindennap feljövök az oldalra, köszönjük az áldozatos munkátokat, és ezt az oldalt, hogy összehozzátok a rajongókat :)

Nekem a könyvekből is megvan a Twilight sorozat zsebkönyvben, kemény- és puha kötésben, fehér - valamint díszkötésben is. A DVD -nél sem teszek majd másképp :P
Én eddig minden részből megvettem az egylemezes és a dupla lemezes kiadást és ez a BD-nél sem lesz másként ^.^ csak itt még megveszem a díszkiadást is :) Amúgy a gyűjtői kiadást is szándékomban áll majd megvenni... :D Aztán már csak a BluRay kiadások lesznek vissza *.*

WOW ez aztán a gyűjtemény!

Hát akkor én is csatlakozom a DVD-sek közé :D Spoileres részek előfordulhatnak!
Először szeretnék egy-két szót a filmről is szólni:
1. Be kell valljam nekem soha nem volt kedvencem a BD könyv (persze a "második résztől" már engem is feltüzelt egy kicsit). Azért talán, mert nagyon az érzelmekre volt alapozva, kevés történéssel. Viszont a filmben nagyon jól megcsinálták és ezt tisztelem :)
2. A szinkronhangokról csak annyit tudok mondani, hogy a hangjuk változott - minden résznél -, de ez csak az első percekben furcsa. Akitől nagyon féltem az Charlie új magyarhangja volt, nagyon féltem, hogy valami dörmögő hangú szinkronszínészt találtak - de nem így lett. Akinek nagyon örültem az Carlisle magyarhangja, Jasper magyarhangja és Rosalie magyarhangja volt :) Alice, Edward, Bella és Jacob hangján nem hittem, hogy változtatni fognak - és nem is tették.
Akin mindig mosolygok az Emmett... És természetesen a Denali-klán hangjaira is kíváncsi voltam.
3. Vélemény:
Szerintem nagyon jó lett. A színészek odatették magukat és szerintem nagyon sokat fejlődtek az első résztől kezdve. Biztos, hogy nem utoljára láttam a filmet, hogy édesapám szavaival éljek - miután felhívtam, hogy akkor megvan: "Akkor ma este mozizunk!" :D

Az extrák:
1. Vélemény:
Tetszettek, bár most inkább a vizuális effektusokra álltak rá - aminek én örültem, mert imádom a technikát :D
Jaj és az nagyon tetszett, amikor volt egy olyan rész benne, hogy Peter azt mondja (Stephenie mellett): "Ki próbált rúgni. Minden résznél." Aztán a többit majd megnézitek :D
2. Mit láttam volna rajta:
Kimaradt jelenetek, amiket láttam volna... (és az extránknál néha felfedezhető volt, vagy nem)
- Carlisle és Edward beszélgetése. Amiről Bill annyit mondott, hogy nevettek.
- Ha már Jacob, akkor az az autós rész. (Egy autóbolondtól nem lehet mást várni)
- Alice-Jacob jelenet. A könyvben volt egy olyan jelenet, hogy Jacob alszik és Alice odamegy hozzá, mert akkor nem látja senkinek a jövőjét.
- Rosalie-Jacob viccek. Na, azokat vártam és sehol sem... :(

De lehet, hogy majd a BD part2 extráira rákerül... Reménykedem :)

Hát, ha a sorozat végén megjelenne egy gyűjtői kiadás valószínűleg megvenném (bár akkor már most elkezdek rá gyűjteni - HP gyűjtői kiadásából már tudom...)

U.i.: Arról mit tudtuk, hogy a Blue Ray-es verzióhoz karkötőt/nyakláncot adnak? (Csak mert a Bookline-ba láttam)

Szia Libricica :)
Hol láttad a Bookline-on belül a BluRay DVD - hez a karkötőt/nyakláncot? Csak mert kerestem, de nem találtam ilyet, és kezd érdekelni, hogy van-e most ajándék a dvd-hez vagy nincs :)

Hát ahogy pakolták ki előttem (akkor érkezett a szállítmány) volt ott egy csomó BluRay DVD és azok egy zacskóban/tasakban voltak, mert ott volt előtte egy nyaklánc/karkötő. Utánanéztem a honlapon és nem írnak olyat... Nem tudom :/

Sziasztok!

Én előrendeltem azt a DVD-t amelyik olyan esküvős dobozban van. (Az Alexandra könyvesboltnál) Először az volt kiírva, hogy megjelenés: 2012. márc..21... aztán azt írták ki, hogy márc.. 23... most meg már az van hogy várható megjelenés: 2012. márc. 30.

Úgyhogy várok türelemmel, kicsit csalódott vagyok, mert drágább volt mint a sima DVD, ráadásul még többet is kell várni rá. Nem tudja valaki, hogy mégis mi lesz benne (a dobozban)?

Sziasztok!

Rockmantic, én ugy sejtem hogy a film+ plakát..semmivel sem másabb mint a nem exkluzív kiadás.Csak a borítója menyasszonyi ruhás.

Lányok javítsatok,ha tévednék :)

Igen, a lemezeket illetően olyan lesz mint a 2 lemezes (tehát ugyanazon extrákkal), csak lesz egy menyasszonyi ruhás köntöse, plusz benne egy textilposzter.

Végre hozzám került a gyűjtői DVD, így gyorsan le is tudtam az extrákat. :)
Nagyon tetszett a kulisszák mögött videó. Mikor néztem moziban, mindig gondolkodtam rajta, hogy nem zúzzák össze Kristent az újraélesztésnél, de Bella-doll mindent megmagyaráz. Félelmetes, ahogy megcsinálták.
Ami tetszett:
- A kulisszák mögött videó.
- Kristen zöld szeme, és sárga Converse ;)
- hogy megmutatták hogy soványították le, és csinálták meg a bábut
- tetszett, hogy elmesélték (utaltak rá) kinek mit jelentett érzelmileg egy-egy rész, és hogyan is alakították azt
Ami nem tetszett:
- Zokogok, hogy nincs audiokommentár... :'(
- az autós jelenet nekem is hiányzott. Akár Bella Mercedes-e, akár a Vanquish (mióta olvastam a 4. könyvet erre izzítok)
- Kimaradt jelenetek

Hali, én az extrát vettem meg, és miután hazaértem, az volt az első dolgom, hogy beültem a szobámba a laptopommaal, és megnéztem az egészet.
Tetszett:
-kulisszák mögötti videó
-a nászút kulisszái(volt benne egy két jelenet, ami nem volt benne a filmben)
-amikor ottragadtak a szigeten, meg a falka hogy vacogott abban a rengeteg ruhában
-az esküvői videó is nagyon jó lett, bár pont Bella szüleit nem vitték nagy túlzásba(mármint búcsúzást illetően)
Hiányoltam/nem tetszettt:
-kimaradt jelenetek :(((
-audiokommentár
-az esküvői videóban hiányoltam Esmét, Carlislet, és a többiu főbb szereplőt
Egy kis baki, amit észrevettem:
amikor Edwardék leugranak a vízesésről, akkor látszik, hogy Bellán van cipő, és amikor belecsobbanak a vízba, akkor már nincs, és amikor mennek a repülőhöz visszafelé, akkor látszik, hogy a telefonon nem tárcsáz, hanem a billentyűzár van rajta.
Összességében tetszik a dvd, bár ráférhetett volna több minden is.

Sziasztok!
Nekem eddig az összes filmből a dupla lemezes kiadás van meg, így BD-ből is azt vettem. Ami nagyon tetszett, az a szokásos Hogyan készült? rész az interjúkkal, kommentárokkal, technikai háttérrel. A forgatások nem lehettek mesések (főleg a brazil, de így videón összevágva izgis, szóval én ezeket is szeretem megnézni). Durva a Bella-baba :o, ha rólam készülne ilyen, tuti beájulnék. A Jacob sorsa, esküvői videó részt még nem néztem meg, de őszintén, engem a korábbi dvdken sem izgattak az ugorjunk Jacob vagy Edwardhoz részek meg ilyesmi, engem úgy az egész filmről érdekelnek a háttérinfók, illetve a kimaradt jeleneteket hiányoltam. Szerintem filmről filmre szegényesebbek az extrák, belenéztem a Twilight extráiba, ott még tucatnyi klipp, Catherine ilyen videója, olyan interjú, milyenek a karakterek, stb. Jó, persze, azóta már megismertük a szereplőket, karaktereket, de ők is fejlődnek, azt nyomon lehetne követni. Összességében azért a BD-n is jó a 6 részes film. Ami funny, hogy egymás mellé téve a borítókat mennyire másak, az első három sötét, szinte fekete, a BD-é meg világos, rózsaszínes, nekem kicsit túmaccs is. Persze, eljön a hajnal, love, death, birth, értem én, csak na. :)
Szóval alapjáraton meg vagyok elégedve, a film jó, én magyar szinkronnal sosem láttam, talán egyszer a NM-t, borzasztó szerintem, ezért csak angolul vagyok hajlandó nézni. :D
Nagyjából ennyi.
Puszi