2012. június 7., csütörtök

Röviden a következő Pattinson és Cronenberg együttműködésről

Az utóbbi napokban megjelent jó pár cikk Robert és a Cosmopolis tekintetében, azonban nagyrészükben a már hallott/olvasott témákról van szó, de azért akadt bennük egy-két újdonság, érdekesség is - főleg a következő Cronenberg&Pattinson film kapcsán. Ezt gyűjtöttem most ki:
A Vancouver Sun-nak David Cronenberg így nyilatkozott: „Reméljük, hogy újra együtt dolgozhatunk. Még zöld utat kapott film nincs, de nem akarunk megállni a Cosmopolis-szal. Nagyon jól éreztük magunkat, Rob pedig az egyik kedvenc színészemmé vált.” Erre a kijelentésre Rob szégyenlősen mosolygott és egy csendes köszönömmel felelt, majd hozzátette, „Ez fantasztikus, eddig nem különösen gondoltam magamra, mint színész.” NowToronto.com-nak is hasonlóakat mondott Mr. Cronenberg, azaz amikor együtt dolgozik bizonyos emberekkel úgy érzi, hogy nagyon szeretne még egyszer velük együttműködni. Ez történt meg Robert és Viggo Mortensen esetén is. Majd elkezdte ezt továbbgondolni és arra jutott, hogy „Hűha, Rob és Viggo ugyanabban a filmben fantasztikus lenne.” A Playlist-nek adott interjúja szerint a Pattinson&Mortensen film a Maps to the Stars című lenne, amelynek szkriptjét Bruce Wagner „egy csodálatos Los Angeles-i forgatókönyvíró” jegyzi. A film alapvetően a Cosmopolis-tól eltérő, nehezen terjeszthető „nagyon szélsőséges, fanyar, szatírikus” fekete komédia lenne, amely két gyerekszínészről szólna, akiket Hollywood romlottsága/gonoszsága tesz tönkre. Cronenberg ezt a filmet már 5 éve szeretné tető alá hozni és a NowToronto-nak kifejtette, hogy lehet végül az egészből nem lesz semmi, mert nagyon nehéz ilyesfajta érdekes filmeket manapság összehozni. De a rendező úr bizakodó a Robbal való újabb közös munkát illetően, „Úgy érezzük, hogy a sors újra összehoz majd minket.” Robert nevetve megjegyezte, „Majd létrehozok egy PayPal számlát.” „Igen. Kérem ha valakinél most van pénz, csak tegye le az asztalra.” – tette hozzá Cronenberg. A torontói eseményekkel viszont nem zárult le a Cosmopolis pormója, ugyanis a TheGlobe&Mail.com-on megjelent cikk szerint júliusban és augusztusban Amerikában, pontosabban New York-ban és Los Angeles-ben fogják a filmet reklámozni. 
Végezetül a Le Monde holnapján megjelent publikációban Robert már nem a Cosmopolis-ról hanem következő filmje, a David Michod-féle The Rover meghallgatásáról így nyilatkozott: „Hét órán át vártam, de megcsináltam. Kiválasztottak, ez egy nagyszerű film lesz.” Egyelőre ezen film forgatási időpontja sem ismert.

0 megjegyzés: