2012. június 18., hétfő

A Twilight széria folytatásáról

Januárban nagy visszhangja volt azon hírnek miszerint a Lionsgate-Summit vezetősége nem bánná ha elkészülne egy újabb Twilight film vagy akár egy Sagán alapuló televíziós sorozat. Később azzal pontosították ezen a kijelentésüket, hogyha Stephenie ír egy újabb kötetet ők segítik és mellette állnak a filmes megvalósításban. Közben azért a szokásos kavarás(?) is megtörtént a Variety egyik munkatársa részéről, mivel információi szerint Stephenie dühös a LG vezetőségére a kijelentésük miatt. De ahogy az lenni szokott Steph szinte rögtön cáfolta is ezt az értesülést: "Hello Mindenki, Csak tisztázni szeretném a keringő kis pletykát. Abszolúte nincs problémám senkivel sem a Lionsgate-nél. Valójában nagyon jó érzés tudni, hogy mind a Lionsgate mind a Summit szeretne egy újabb filmet csinálni, ha valaha is előrukkolnék egy vadiúj Twilight kötettel. Szóval köszönet a támogatásért a Lionsgate-nak és Summitnak. Alig várom, hogy együtt dolgozhassam először az új barátaimmal a Lionsgate-nél és természetesen a Summit-os régi barátaimmal is! Steph"

Múlt héten elérkeztünk kis történetünk újabb állomásához, mivel a Bloddy-Disgusting.com bejegyzése szerint a Lionsgate berkin belül már folynak a tárgyalások a Twilight franchise továbbviteléről. Bár azt még nem tudják, hogy ezt mégis milyen formában, azaz remake-ként, rebootként, spin-off-ként vagy közvetlen folytásként képzelik-e el. De itt is jött szinte azonnal a cáfolat, ugyanis a Deadline-nak Rob Friedman (LG vezető) elmondta, hogy nem remakelik a Twilight-ot és megismételte a februári kijelentését, miszerint ők boldogan támogatják és kiállnak Stephenie mellett.

Erre az egészre a "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél" nevezetű jó régi közmondásunk jutott eszembe, de azt már most kijelenthetem, hogy számunkra a Twilight-korszak a BD Pt. 2 bemutatásával biztosan véget fog érni - ha lesz (bármiféle) folytatás, ha nem.

4 megjegyzés:

Én Imádom a Twilight-ot, de tényleg... A filmeket és a könyveket is egyaránt, viszont úgy gondolom, hogy ennek itt a Breaking Dawn-nal kell vége lennie. Nagyon szeretem nézni a filmeket is a könyveket pedig olvasni, de úgy vélem, ha folytatnák azzal csak az egészet elrontanák. Már nem lenne meg többé az a varázs, ami körülöleli a történetet...

Az pedig hogyha mégis folytatnák a történetet és a filmben már a szereplők sem ugyanazok lennének (csak mert hallottam róla, hogy Rob már nem vállalna el újabb alkonyat filmet, azért mert már nem tudná eljátszani hitelesen Edwardot) akkor nem is tudom.. a lényeg, hogy csalódnék benne.

Szerintem ennek itt kell véget vetni, mert ahogy a mondás is tartja "Egyszer minden jónak vége szakad!"

Nem tudom, hogy ki hogy van ezzel. hogy ki mennyire is ért velem egyet ebben az ügyben, de én így gondolom.

Millió puszii
Vivien

Vivien 100%osan egyet értek veled.
Szerintem is teljesen felesleges lenne egy ujabb Twilight film. Sagának igy kell véget érnie.
Meg eleve mit találnának ki már???
Minden kérdésre választ kaptunk, minden probléma megoldodott, happy end lett a vége...
BTW: alig várom, h láthassam már a part 2-t:)

Jacob rajongóként én még nagyon szeretnék egy folytatást Jake-Nessie kapcsolatáról.
De csakis úgy, ha Steph-nek van kedve megírni és nem külső nyomására történik az egész, mert sztem abból nem sok jó sülne ki.
És sok-sok "HA" után a filmet csakis az eredeti szereplőgárdával tudnám elképzelni. De erre nem sok esély van.
Remake, reboot, spin-off... csakis akkor, ha az alapját Steph írja, mert ő is így szeretné. Ezen kívül bármi más az én szememben nem tartozik a Sagahoz.

A csúcson kell abbahagyni...