2012. augusztus 20., hétfő

Entertainment Weekly interjú Stephenie Meyerrel

Stephenie Meyer Twilight Saga szériájának kötetei több mint 100 millió példányban keltek el és ez ebből született filmfranchise világsikerré vált. Amikor az Entertainment Weekly leült beszélgetni a 38 éves írónővel múlt hónapban a Comic Con alkalmával (azóta egyébként nem kívánta kommentálni a Stewart-Pattinson ügyet) már két újabb könyv filmadaptációján dolgozott: az egyik a 2008-as regénye a The Host (2013. Március 29-től a mozikban), míg a másik Lois Duncan 1974-es fiatal felnőtteknek szóló klasszikusa, a Down a Dark Hall volt.
A Breaking Dawn Pt. 2 November 16-ai bemutatása után elérkezünk a The Twilight Saga cinematográfiai végéhez. Hogy érzi magát?
Mostanáig féken tartottam a szomorúságot, de lassan kezd elérni. Nagyon hiányzik mindenki – Kristen, Taylor és Rob. Hozzászoktam, hogy minden nap látom őket.

Jelenleg a másik regényének, a The Host filmes feldolgozásán munkálkodik. A Twilight során szerzett tapasztalatai megváltoztatták az érzéseit a könyveiből készült filmes adaptációk iránt?
Hát ezt így nehéz megmondani. Általánosságban a tapasztalataim/élményeim pozitívak és nem hiszem, hogy szerzőként bárki másnak is nyújtottak volna olyan hozzáférhetőséget, mint ami nekem megadatott. Minden egyes filmmel kicsivel jobban belevonódtam. Nagyon szerettem, hogy forrásként használtak – ha például egy színésznek volt kérdése a karaktere háttéréről, történetéről. A közelmúltban pedig a The Host forgatásán én voltam az egyetlen az egész stábból, aki észrevette, hogy a jelenet hátterében látható egy kosaras emelő. Szóval hébe-hóba hasznos vagyok – fantasztikus a látásom. [Nevet]

A Breaking Dawn első részében Edward és Bella menyegzőjén mint esküvői vendég cameózott.
Nem az én ötletem volt – utáltam azt a ruhát! Utálom magam látni a filmvásznon. De eltekintve attól, hogy lefagyott a fenekünk, nagyszerű volt. [A széria producerével] Wyck Godfrey-val üldögéltem, aki szintén ott volt az első naptól kezdve, és egy kis történetet kreáltunk: ő egy helyettes rendőr volt, a házasságunk pedig zátonyra futott mert beleesett [Bella apjába] Charlie-ba. Jól mulattunk a hideg erdőben.

Bella és Edward lányát Renesmeének nevezte el, ami még a buzgó, lelkes Twilight rajongók között is gúny tárgyát képezi.
Olyasvalaki vagyok, aki erősen hisz a realitásban és nem szórakozik az emberek neveivel. Mindegy hogy sztripper vagy ügyvéd lesz valakiből, a nevének így is, úgy is fontos szerepe lesz. De soha nem neveznék el egy igazi gyermeket Renesmeének. A fantáziavilágban viszont olyan nevet adsz a karaktereidnek, amilyet csak akarsz. De nem tudtam volna Bella és Edward gyermekét Lindsay-nek elnevezni, vagy már létező nevet adni neki – az rossz lépésnek tűnt volna. Olyan nevet kellett választanom, amiről úgy éreztem, hogy teljesen, totálisan egyedülálló, s ami némi kötözködésre/ugratásra késztet. Amit bevállaltam, szóval elfogadom és tökéletesen meg is értem az egészet!

Ahogy beszélgetünk valaki talán épp most nevezi el a gyermekét Renesmeének.
Nos, az igazán nyugtalanítana. [Nevet]

Van kedvence a Twilight filmek közül?
Nem azt mondom, hogy a legjobb, mert mindegyikben vannak ajánlható/kiemelkedő dolgok, de azt hiszem a New Moon az, ami leginkább összepasszolt a fejemben kialakult elképzeléssel. Erre lehet, hogy az is rásegít, hogy imádom Chris Weitz-et – álom vele dolgozni. Mindenkivel jó volt, de Chris-szel igazán egymásra hangolódtunk.

Amikor írta a Twilight első részét, el tudta volna képzelni, hogy ez ekkora jelenséggé növi ki magát?
Ha lett volna fogalmam arról, hogy bárki látja/olvassa amit csinálok, azonnal abbahagyom. Soha nem lettem volna képes a befejezésére. Hatalmas nyomással jár, és egy örökkévalóságig tartott hogy képes legyek magamat írónak nevezni. Én egyszerűen csak egy olvasó vagyok, és számomra az írók/szerzők mágikus lények.

Valaha belenézett a True Blood-ba vagy a The Vampire Diaries-be, hogy lássa a többi vámpír mit művel?
Nem. Nagyon gyáva vagyok. [Nevet] Valójában igazán finnyás, kényes vagyok.

Sarah Vilkomerson - #1220/1221 Aug. 17/24, 2012 - Fall Movie Preview

4 megjegyzés:

Sajnos ezzel a képpel nálam lelőtték a meglepetést :/ :(

Milyen meglepetést lőttek le? :|

Láttam ezt a képet teljes valójában vmelyik másik twilight fan oldalon...Stephenie azon a réten van lefényképezve ahová Edward és Bella szokott járni.
Tehát feltételezni merem, h a film Stephenie-vel fog véget érni...
+még már a filmkészitők emlegették, h egy nagyon nagy meglepetés lesz a filmben.

most raktam össze (Jackson legutóbbi interjúja segítségével), mire gondolhatsz... szép vég, ha tényleg bejön a megérzésünk, de tényleg kár, hogy lelőtték a poént
már, ha nem csavarnak rajta még vmit, mert akkor mi is meglepődhetünk :o)