2012. augusztus 28., kedd

Az MTV News interjúja Bill Condonnal

Az MTVNews-nak Bill Condon adott egy rövid interjút, amely során felfedi, hogy milyen hosszú lesz a Breaking Dawn második része, melyik speciális effekttel különösen elégedett illetve Renesmee képességének megjelenítése is szóba került.
MTV News: Hogy érzi magát? Az utómunka melyik fázisában tart?
Bill Condon: A hangkeverés és a color timing (fényelés) szakaszában tartunk, illetve az utolsó nagy vizuális effektek-csokrot adjuk hozzá a filmhez - ez kissé bonyolult, hisz a legtöbb kihívással járóak mindig az utolsóként kerülnek sorra, úgyhogy meg kell győződnünk arról, hogy olyan jól néznek ki amennyire csak lehetséges, szóval jelenleg ez a nagy feladatunk.

MTV News: Van olyan FX felvétel, amivel különösen elégedett?
Bill Condon: Ó ember, számtalan olyan van, ami nagyon szép. Igazán hátborzongató, ugyanakkor imádom azt a módot, ahogy Alec füst/ködszerű képessége kinéz. A füst/köd során megfoszt bárkit, vagy nagyobb csoportokat is a fizikai érzékelés (látás, hallás) képességétől - nagyon jól néz ki a filmben. Olyasmi, mint a legjobb Hammer [horror] filmek egyike, amit valaha is láttál.

MTV News: Nemrég beszéltem Mackenzie Foyjal, aki egyébként a legaranyosabb személy a bolygón és arról mesélt, hogy milyen szórakoztató volt a képességével kapcsolatos jeleneteket leforgatni.
Bill Condon: Tudom, aranyos igaz? A képessége abból áll, hogy ha megérint valakit, akkor meg tudja nekik mutatni hogy mi van a fejében, mit érez. Lesz némi vizuális megjelenítés, de ez nagyrészt Carter Burwell score-ja során fog szuperálni, illetve épp nemrég a hangkeverés során Dane Davis, aki egy briliáns hangzás-tervező/hangkeverő, ő csinálta a Mátrix és sok egyéb más film keverését is, arra kérte Mackenzie-t hogy beszéljen, olvasson verset stb., amikből több száz tracket/hangsávot legyártott. Valójában nem hallod majd a szavait, csak a hangjának a zengését/zsivaját, ez egy olyan abrakszt mód, amelyet ezelőtt soha nem tapasztaltam, hallottam. Tényleg nagyon klassz.

MTV News: Melyik volt a legnagyobb, leghektikusabb, legszórakoztatóbb forgatási nap?
Bill Condon: A legnagyobb és leginkább szórakoztatóbb, már csak azért is mert előálltak ezzel a meglepetéssel, az volt amikor olyan magasra mentünk amennyire csak tudtunk ebben az arénában, hogy a legszélesebb képet tudjuk felvenni a harcmezőről az egyik oldalon a Volturival, a másik oldalon pedig Cullenékkel. Az utolsó felvételnél pedig hirtelen felcsendültek az Eurythmics dallamai, és mindannyian belekezdtek ebbe a betanult tánckoreográfiába. Az egy hatalmas nap volt, és a valaha tartott legnagyobb buli.

MTV News: Már csak abban bizakodhatunk, hogy ez rákerül a DVD-re.
Bill Condn: Azt hiszem, így lesz.

MTV News: A soundtrackkel kapcsolatban megszületett már a döntés? A stáb soraiban rengeteg zenész található...
Bill Condon: Ó igen, ez egy érdekes dolog. Nem is tudom, hogy beszélhetek-e már erről, de már a végső simításoknál/megegyezéseknél tartunk, ez is nagyon izgalmas.

MTV News: És mi a helyzet a film hosszával? Hivatalos már?
Bill Condon: Igen. 1 óra 56 perc hosszú lesz, egy perccel rövidebb, mint a Breaking Dawn első része, és azt hiszem ez egyben a legrövidebb az összes rész közül.

MTV News: Beszélgettünk már a legnagyobb és leghektikusabb napról, viszont mi a helyzet a legcsendesebb, legérzelmesebb pillanattal?
Bill Condon: Ebből is sok van, de… nem akarok egy bizonyos jelenetről beszélni, mert meglepetésnek szánjuk, viszont tudjátok ott az a jelenet, amikor Charlie először találkozik a vámpír Bellával, majd Renesmeével. Ebben a részben igazán csak egy teljesen emberi személy lesz, így Charlie valamiképp a mi szemünk/viszonyítási alapunk lesz. Szóval ha Charlie el tudja hinni és meg is tudja érteni ezt az egészet, akkor azt hiszem hogy a közönség is képes lesz erre. Persze, Billy Burke egy olyan hihetetlen színész, aki igazán emberivé tud tenni bármilyen pillanatot, úgyhogy látni őt és Kristent együtt azon jelenetben valóban örömteli volt.

MTV News: Milyen tanácsot adna a rajongóknak azt illetően, hogy miként húzzák ki a hátralévő időt a második rész mozikba kerüléséig?
Bill Condon: Hát ez egy érdekes kérdés. Lesz egy kis meglepetés a score-ral kapcsolatban is. Hallgassák meg az összes régi Twilight film CD-jét, talán ez segít felfrissíteni a különböző zenei témákat.

0 megjegyzés: