2012. augusztus 22., szerda

New Face Friday: Interjú Rami Malekkal

Lehetőséged nyílt már bármit is látni a filmben szereplő jeleneteidből – ha igen, mit gondolsz a speciális effektekről?
Rami Malek: Voltam utószinkronizálni, szóval akkor volt szerencsém az ideiglenes effektekből látni néhányat, amikkel még nem egészen voltak készen, de a részemről megfelelőek voltak – nagyon valósnak tűntek – így ennek örülök, mert voltak olyan pillanatok, amikor emiatt aggódtam. Tudod mindig nyugtalankodom az ilyen típusú filmeknél, mert vannak olyan esetek amikor látszik ha valami számítógéppel generált, és nagyon kilóg a filmből. De a jelenetek látva nagyon örültem annak, hogy tényleg úgy néz ki az egész mintha a valóságban csináltam volna ezen dolgokat.
Hogyan készültél fel a szerepre? Volt lehetőséged Stephenie-vel beszélgetni a karakteredről?
Rami Malek: Nos miután elolvastam a regényt arra jutottam, hogy sok munka áll még előttem, mivel Stephenie az utolsó kötet során nem sok információt árul el rólunk vagy akár a többiekről – szóval sok elgondolást agyaltam ki, csakúgy mint Angela, aki Tiát alakítja, így azokat megosztottuk egymással a forgatás során. És amikor végre találkoztunk Stephenie-val konkrét információkkal tudott minket ellátni, amik egyébként nem is álltak olyan távol az általunk kitaláltaktól. Nagyon különleges élmény volt, hogy a tőle kapott visszaigazolás szerint, a saját örült képzeletünk során helyes úton jártunk a történetét illetően.

Néhányunknak lehetősége nyílt meginterjúvolni Bill Condont, aki megemlítette hogy beszélgetett veled Benjamin erejéről, arról hogy az honnan ered és öltetekkel is előálltál ezzel kapcsolatban. Tudnál mesélni egy kicsit nekünk a Bill Condonnal folytatott együttműködésről, valamint az erődről, vagy csak úgy általánosságban a karakteredről?
Rami Malek: Nem tudom, hogy erről mesélt-e más is, de amikor először találkoztunk Bill-lel megadatott számunkra, hogy egy elég hosszú beszélgetést lefolytassunk vele, ami az egyes rendezőknél nem minden esetben adatódik meg. Az egész olyan volt mint egy igazi közös munka: meghallgatott, megbízott bennem és ez fordítva is működött, hisz mégiscsak a rendezők egyik legjobbikának a kezében voltam. Ebben a tekintetben az egész a közös erőfeszítésünk gyümölcse, szóval amikor már a forgatáson voltunk már nagyjából tudtuk, hogy Benjamin miként használja az erejét, ami inkább fizika mozgások során nyilvánul meg, nem pedig úgy mint például Dakota Fanning Jane-ként prezentált ereje. A fizikai mozgások során számtalan módot kipróbáltunk így biztosítva Bill számára, hogy a különböző opciók közül választhasson, attól függően hogy épp mit szeretne/mire van szüksége, és úgy hiszem elégedett, boldog volt ezt illetően.

Az előzetesben láthattuk a vizes trükköt – de láthatjuk majd Benjamint az összes ereje használata közben? (Emlékeztető: Benjamin a négy alapvető elemet: a földet, a tűzet, a vizet és a levegőt tudja befolyásolni. Képes fizikailag , a telekinézishez hasonló módon manipulálni környezetét.)
Rami Malek: Ez még a jövő zenéje, viszont azt elárulhatom, hogy elég sok dolgot felvettünk a különböző erők kapcsán, viszont azt már nem tudom, hogy ezekből mi marad meg a végső változatban. De kell ott lennie néhány klassz dolognak az elemek manipulálása tekintetében. Vagyis remélem, hogy így van!

Rami sok más klassz projekted is folyamatban van, az egyik ezek közül a The Master (előzetes), amit már befejeztél. Mesélnél erről egy kicsit?
Rami Malek: A The Master az egyik leginspirálóbb dolgok egyike, amin valaha is volt szerencsém dolgozni. Nagy mázlista vagyok, hogy olyan rendezőkkel dolgozhattam együtt, mint Bill Condon és Paul Thomas Anderson, akik szerintem napjaink egyik legnagyszerűbb filmkészítői. De nagy megtiszteltetés volt napi rendszerességgel Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman és Amy Adams mellett színészkedni. Ezen élmények igazán különlegesek egy színész számára, hisz együtt dolgozhatsz azon emberekkel, akik a szakmájuk tekintetében a topot képviselik

Egyébként köszönöm, hogy erről kérdeztél. Tudod igazán respektálom azon rajongói oldalakat/embereket, akik a többi projektjeinkkel is foglalkoznak, írnak róluk. Látni ezt a törődést - ha egy egyszer bekerülsz egy Twilight filmbe, úgy érzed mintha a teljes karriered során valaki mindig állna mögötted. Szóval nagy köszönet mindenért srácok, nagyra értékelem!

Ha már a rajongók szóba kerültek – van valami, aminek TE vagy a nagy rajongója? Legyen az akár egy televíziós sorozat, zene vagy bármi más?
Rami Malek: Hadd gondolkodjam egy kicsit… Mit szeretek? Adj nekem egy másodpercet - csak próbálok kreatív lenni és nem a hagyományos válasszal előállni…

Akkor van olyan zenész, akit a Twilight soundtrackeknek köszönhetően fedeztél fel és megszeretted?
Rami Malek: Szeretem a Twilight soundtrackjét – hébe-hóba játsszák a KTRW-en (egy Los Angeles-i rádióállomás). Az Iron and Wine-t mindig is szerettem – Los Angeles-ben nőttem fel, de valamilyen oknál fogva mindig is ez a blues-folk zenei vonal vonzott, ami kissé belehasít a szíved közepébe. Az a típusú srác vagyok, aki időnként kicsit sok 'eret felvágós' zenét hallgat, ettől jövök lázba, de tényleg. Johnny Flynn-t is bírom, ő egy fiatal brit zenész srác.

Szeretek új művészeti alkotásokat, műremekeket is felfedezni – nem szeretnék ütődöttnek hangzani – de szeretek művészeti bemutatókra járni. Ami pedig a TV-t illeti, most kezdtem el nézni a Breaking Bad-et (a Totál szívást), és nagyon nehezen tudom magam elrángatni előle. A zenére visszatérve tényleg ez a 'felvágom az ereim' típusú zene vonz, de nem taszít depresszióba, sőt furcsa módon boldogabbá tesz – amilyen őrülten és szadistán hangzik, a szomorú melankóliák boldoggá tesznek.

Viszonylag korán megtudtuk, hogy bekerültél a Breaking Dawn második részébe… e hír hallatán sok ember boldog volt, hisz rögtön beugrott nekik Ahkmenrah. Van valami hasonlóság közte és Benjamin között?
Rami Malek: A szemszínük nem ugyanolyan, szóval ez már egy jó kezdet. De a két film során mindketten szép kis barnasággal rendelkeznek – Stephenie a könyvében azt írja, hogy az egyiptomi klán olívzöld sápadatsággal rendelkezik, szóval jó volt hogy nem kellett annyi fehér sminket ránk kenniük, mint a többiekre. Ami nem épp kellemes, mármint nem hiszem hogy bárki is jobban nézett volna ki a fehér sminktől. De ez már csak a vámpírsággal jár, a napbarnított bőrű vámpírok kicsit furcsán hatnának.
Mindazonáltal mindkét élményt nagyon szerettem, de a két karakter teljesen eltér egymástól: igen, mindketten egyiptomiak, de… az Éjszaka a múzeumban során brit akcentusom volt, ebben viszont nem – továbbá két totálisan eltérő világból érkeztek. Ami viszont közös bennük: Ahkremrah egy igazán öreg lélek, csak úgy mint Benjamin.

Voltak kedvenc pillanataid a forgatás folyamán? Mi a helyzet a táncos betéttel?
Rami Malek: Nem vagyok a legjobb táncos, szóval nem igazán tartozik a top pillanatok közé, mégis jó volt látni, ahogy Bill arca felragyog a meglepetésünk láttán.
Nem is tudom, hogy beszélhetek-e ezekről… viszont a kedvenc pillanataim azok voltak, amikor az újoncokkal illetve a már veterán színészekkel találkoztam, és a nagyszerű barátságok kialakultak. Egyébként most megyek néhányukkal találkozni, de nem árulom el hogy kik azok. Tényleg kialakult néhány klassz baráti kapcsolat, ami nem gyakran fordul elő a munkák alatt. De szerencsére a Twilight illetve a The Pacific – A hős alakulat esetén is így alakult, persze nem mindenkivel fogod hosszú távon tartani a kapcsolatot, de azt gondolom, hogy a legtöbbjükkel azért igen.
Korábbi interjúk:

0 megjegyzés: