2012. augusztus 3., péntek

New Face Friday: Interjú MyAnna Buringgel

A Tanyát alakító MyAnna Buringgel folytatódik a múlt hét pénteken elkezdett New Face Friday nevezetű interjúsorozat:
A szereplőgárda sok tagja mondta már, hogy amikor meglátták magukat a vörös- illetve az aranyszínű kontaktlencséikben, akkor érezték először igazán magukat vámpírnak. Mesélnél arról, hogy ez  a pillanat a te esetedben milyen volt?
MyAnna Buring: Bámulatos volt. És igen, az volt az első alkalom, amikor valóban tudatosult bennem, hogy ezt a filmet forgatom. Mert hiába kaptam meg a szerepet nem igazán hittem el, hogy ez az egész igaz, majd amikor megérkeztem a helyszínre még akkor sem igazán.
Vámpírrá, és egy ilyen hihetetlen vámpírcsapat tagjává válni, amely Stephenie könyveiben/filmjeiben megjelennek, bizonyos tekintetben annyira eltúlzott elgondolás, majd hirtelen ahogy a lencsék bekerülnek, ez valósággá válik. Egy csapásra már ennek a csapatnak/csoportnak a tagjaként tekintesz magadra, és ez az érzés elképesztő.

Mindemellett gratulálunk, hisz csatlakoztál a Downtown Abbey című brit sorozat stábjához. Tudnál erről egy kicsit mesélni? Mikor kezdesz majd hozzá?
MyAnna Buring: Már lekezdtem rajta dolgozni. Egy szoba/cselédlányt alakítok, a neve Edna. Egy kis felfordulást okoz majd… nagyon izgatott vagyok ezen szerep miatt.

Fantasztikus. Alig várjuk, hogy láthassunk benne.
MyAnna Buring: Nagyszerű ez az egész, az utóbbi két évben hirtelen a legcsodálatosabb történetek részesévé válhattam, ott volt a Twilight most pedig itt a Downton…

Végigtekintve a pályádat sok tévésorozatban és filmben szerepeltél. Melyiket preferálod inkább, és miért?
MyAnna Buring: Az egyes médiumokkal kapcsolatban nincsenek preferenciáim. Számomra, ami igazán fontos és érdekel, azok a karakterek, a szerepek és az elmesélt történetek – mindegy, hogy az most egy film, avagy egy sorozat formájában valósul meg. Az utóbbi pár évben nagyon szerencsésnek érzem magam, mivel lehetőségem nyílt sok különböző szerep, karakter megformálására számos különböző történet során.

A világ az Olimpia lázában ég. Tudod majd az eseményeket követni?
MyAnna Buring: Remélhetőleg, az atlétikai versenyeket izgatottan várom. Viszont nagyon nehéz jegyeket szerezni...

Mennyit láthatunk az Edward és Tanya között zajlott történésékből? A Midnight Sun-ban nagyobb szerepet játszik a karaktered így azon gondolkodtam, hogy ebből mennyit látunk majd a filmben…
MyAnna Buring: Nos ez a rész természetesen a Breaking Dawn történésein alapszik, szóval annak a történetéhez fog hűen igazodni. Ha a múltbéli történések bármely eleme megjelenik, az inkább lesz utalásszerű mint kifejező/beszédes.

A történet bizonyos elemei/részei miatt nagyon izgatottak a rajongók. Ilyen például a Volturival szemben kialakult konfrontáció, illetve a vámpír Bella felkészítése, amelyben az újonc vámpírok is részt vesznek. Ezen jelenetek benne lesznek a filmben?
MyAnna Buring: Nagyon is valószínű, nagyon is. De csak annyit mondhatok, hogy a végső konfrontáció/összecsapás benne lesz, amit azt hiszem a nézőközönség, főleg a rajongók örömmel fognak fogadni. Ezen  rész forgatását illetően is már nagyon izgatott voltam. Tényleg csak ennyit mondhatok. [Nevet]

A forgatás közben voltak kedvenc momentumaid?
MyAnna Buring: Ó sok. Azt hiszem minden egyes forgatási nap a kedvencem volt. De persze van pár, ami jobban kiemelkedett/megragadt. Ilyen volt az a nap Baton Rouge-ban, amikor néhányunk kieszelt egy kis tervet Bill Condon meglepésére, ez az a bizonyos táncos performansz volt. Tudod egy technikailag nagyon nehéz jelenetet csináltunk, újra, újra és újra meg kellett ismételnünk, így arra gondoltunk, hogy ezzel a forgatást hangulatát könnyebbé tesszük, mindenki számára egy kis szórakozást, nevetést csempészünk be. Nagyon hasznos/kifizetődő volt számunkra, annyira jól éreztük magunkat. Aznap mindenki annyit nevetett, egyszerűen örömteli volt látni a táncoló embereket.
Majd volt egy kaszkadőrjelenetem, amit remélhetőleg majd láthatsz a film során, viszont eleinte nem igazán volt az ínyemre. Egy velem és a hóval kapcsolatos dolog volt. Az aznapi munkálatok legutolsó pillanataiban jártunk, az utolsó felvételnél, késésben voltunk és Bill odajött hozzám azt mondva, „MyAnna neked kellene megcsinálni, mert látniuk kell az arcodat.” Nem fogom elárulni, hogy melyik kaszkadőrjelenet volt az, vagy egészen pontosan mit is kellett csinálnom, mert nem szeretném elspoilerezni a meglepetést. Végülis készen álltam kimenni a hidegbe, a stáb már nagyon fázott és didergett. Egész nap ott voltak, szóval nem szúrhattam el, egy felvételből meg kellett lennie. És meg is csináltuk egyből, és életemben soha nem éreztem magam ennyire elégedettnek egy felvétellel sem. Bámulatos és egyszerűen csodálatos volt, látni mindenki arcán a megkönnyebbülést, hogy nem kell többé a hidegben fagyoskodniuk.

Volt lehetőséged Stephenie-vel beszélgetni a karakteredről? Ha igen, milyen volt?
MyAnna Buring: Igen. Nagyszerű volt, hogy Stephenie ott volt a forgatáson, minden nap. Nyilvánvalóan alapanyagként/forrásként ott voltak a könyvei, de a franchise kapcsán számtalan (fanfiction/mellék) történet született, amelyek szintén nagyszerű kutatási anyagnak bizonyultak. De az, hogy a történet megálmodója ott volt a forgatáson, hihetetlen volt. Szóval igen, kihasználtam minden egyes lehetőséget és beszéltem vele Tanyáról. Viccelődtem is vele a kapcsán, hogy „gyerünk már, Tanya mellé kell valaki, hisz mindenkinek szüksége van egy társra.”

Mit mondott?
MyAnna Buring: Nos, amit mondott az nagyon boldoggá tett, de itt be is fejeztem. [Nevet]

Na, mondd el nekünk!
MyAnna Buring: Tanyára végül a Twilight világában nagyszerű sors vár. Nagyon boldog lesz.

Benne lennél egy olyan spin-offban, amelyben a Denalik is szerepelnek?
MyAnna Buring: Soha nem mondd, hogy soha. A jelenlegi helyzet szerint viszont nem hiszem, hogy ilyesmi folyamatban lenne. De mint mondtam soha nem tudhatod mi fog történni, egyébként ha úgy alakul talán. A két film forgatása során nagyon jól éreztem magam így biztos, hogy nem mondanék azonnal nemet.

Már a beválogatás előtt rajongója voltál a szériának?
MyAnna Buring: Igen, abszolúte.

Úgy gondolom, hogy sok nagyszerű vizuális megoldást láthattunk/láthatunk majd a Breaking Dawnban. A forgatás közben volt olyan jelenet, amire azt mondtad, „Ó a mindenit, ez olyan mint a könyvben!” vagy ahogy te elképzelted?
MyAnna Buring: Umm. Nos az esküvő, a Breaking Dawn első részében, beváltotta a hozzá fűzött reményeimet – minden tekintetben. Bella oltárhoz vonulása szerintem lélegzetelállító volt, teljesen mértékben magában foglalta azt, amit olvasás közben elképzeltem. Túlszárnyalta az elképzeléseimet… ó annyi minden volt, ami felülmúlta az elvárásaimat. Viszont van egy olyan érzésem, hogy ebben az utolsó részben a végéhez közeledve lesznek olyan pillanatok, amik azt hiszem le fogják nyűgözni az embereket. Már forgatás közben ezt éreztem, nagyon izgatott vagyok emiatt.

Ebben a részben rengeteg új vámpírt, így új színészt ismerhetünk meg. Milyen dolgokat csináltatok, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz?
MyAnna Buring: Nos amikor megérkeztünk Baton Rouge-ban, ott Louisianában kezdődött el a forgatás, ugyanabban a hotelben voltunk elszállásolva. Így eljártunk szórakozni, bejártuk Baton Rouge-t majd ott is összefutottunk másokkal és más felé vettük az irányt, új kalandokat éltünk át, közösen zenét hallgattunk, szereztünk stb. Egyfajta (zenei) fesztiválszerűségként vagy egy hat hónapos nyári táborként jellemezném. Tudod hirtelen ott vagy, nem ismersz senkit, izgalmas az egész és végül pár nap után úgy érzed, mintha ezeket az embereket már évek óta ismernéd. Hihetetlen élmény volt - ilyet korábban még soha nem tapasztaltam.

Megtartottál bármit is a forgatásról? Egy kelléket/kiegészítőt vagy bármi ilyesmit?
MyAnna Buring: A végén egy gyűrűt. Casey Labow-nak van egy barátja, egy ékszertervező, akinek a munkáit Michael Wilkinson látta és akkor azt mondta, hogy feltétlenül fel kell használnunk az ékszereiből a Denalik öltözékéhez. Nagyon Denalisak voltak. Szóval mindannyian az ő hihetetlen tervezéseivel voltunk feldíszítve, annyira gyönyörűek voltak. Egyébként kieszeltünk egy kis háttértörténetet e köré, amely szerint a Denalik talán világszerte, mondjuk Dél-Amerikában ékkövek után bányásztak/kutattak majd ezekből elkészítették a saját ékszereiket, és ezeket viselik mindannyian. A forgatás közben az egyikben található kő eltörött, nem lehetett már újra használni, így azt végül megtartottam.
via Twifans

1 megjegyzés:

Nagyon tetszik ez a New Face Friday sorozat :))