2012. április 10., kedd

Röviden a Twilight Saga korábbi rendezőinek munkásságáról

Nagyjából összeszedtem, hogy Hardwicke, Weitz és Slade mivel foglalatoskodtak miután elhagyták a Saga fedélzetét, illetve a jövőben milyen érdekes projektekben vesznek majd részt. Condon azért nem szerepel a listában, mert ő jelenleg is a Breaking Dawn 2. részén dolgozik. 

David Slade
Az Eclipse óta főleg televíziós sorozatok körül tevékenykedik, 2011-ben a Breaking Bad (Totál Szívás) című széria harmadik évadjának egyik részének munkálatait vezényelte le, idén március elején pedig az ő rendezésében mutatkozott be a Jason Isaacs főszereplésével készült két alternatív világban játszódó pszicho-krimi-thriller, az Awake. Továbbá két újabb széria pilotjának elkészítésében fog részt venni: az egyik az Antonio Banderas és Melanie Griffith közreműködésével készülő This American Housewife lesz, míg a másik Thomas Harris amerikai író kitalált alakjainak, azaz Dr. Hannibal Lecternek és az őt üldöző Wil Graham nyomozónak történetét fogja feldolgozni. Azonban az utóbbi egy-két évben olyan mozifilmek kapcsán is felmerült a neve mint a Daredevil, a fenegyerek remake-je, illetve The Last Voyage of Demeter című Drakulás film, ám ezen projektek felől azóta sem igazán hallani…

Chris Weitz
A 2010-es New Moon óta elkészítette a kritikusok körében kedvező fogadtatásra lelt A Better Life című drámát, amelynek főszereplőjét, Demián Bichirt az alakításáért idén Oscarra is jelöltek. Azóta mint producer (új Pite film) és forgatókönyvíró tevékenykedik (a Disney rábízta az élőszereplős Hamupipőke film scriptjének elkészítését). Továbbá egy tegnap érkezett hír szerint belevág az első, fiatal felnőtteknek szóló poszt-apokaliptikus regényszériájának megírásába is, amelynek első kötete a tervek szerint 2014-ben debütál The Young World címmel a Little Brown Books gondozásában. A könyv történetéről többet a HollywoodCrush oldalán olvashattok.

Catherine Hardwicke
Az első Alkonyat film után viszonylag sokára, tavaly ült ismét a rendezői székbe, akkor viszont a Piroska és a farkas történetének újraértelmezett, modern változatával jelentkezett, nálunk ez A lány és a farkas címen futott. A naptárjába 2013-ra viszont két film elkészítése is be van vésve: az egyik egy erotikus thriller lesz, mégpedig a Plush, amelyben ismét Evan Rachel Woodot fogja rendezni, a másik során pedig egy ifjúsági-fantasy regényt fog vászonra álmodni, mégpedig a James Patterson által írt Maximum Ride-ot. A könyvszéria olyan fiatalokról szól, akik genetikai kísérletek alanyai: 98%-ban emberek, a maradék 2%-ot viszont madárgének töltik ki. Egy laboratóriumban, ketrecbe zárva nőttek fel, ám miután megtanultak repülni, sikerül megszökniük. de egy csapat farkasszerű teremtmény utánuk ered.

2 megjegyzés:

Klassz vagy Barbi, köszi!!!

Catherinet vonzzák a farkasok.. :D
Szilvi