2010. szeptember 8., szerda

Breaking Dawn elmélkedések

1) mindenki tudja hogy elég sok hír/pletyka látott napvilágot azt illetően, hogy vajon Brazíliában is forgat-e majd a stáb. Nos eddig hivatalos közleményt/tájékoztatást nem adtak ki ezt illetően, azonban az RioFilm elnöke az egyik külföldi fansite-nak elárult pár részletet az egyeztetésekről:
- a BD producerei látogatásuk során számtalan szigetet, partot megnéztek. Elképzelhető hogy több szigetet használnak majd a jelenetek rögzítése során
- előreláthatólag 5 napig tart majd a forgatás, de Rob és Kristen csupán egy vagy két napot tölt el ténylegesen a jelenetek rögzítésével
- még nincs aláírva semmilyen szerződés, semmi sincs megerősítve. A Riofilm elnöke szerint a forgatás megkezdése előtt maximum egy hónappal valóban meg is erősíthetik a forgatás tényét [vajon honnan számítva?]
- elképzelhető, hogy tartanak majd egy sajtótájékoztatót is Bill Condon részvételével
- akik részt vettek a tárgyalási folyamatokban, olyan nem nyilvános szerződésfélét kellett aláírniuk, amiben vállalják hogy semmilyen nagyobb, fontosabb részletet nem árulnak el a filmről, és a forgatásról. Például az időpontokat és a helyszíneket illetően. [Valószínűleg ezen kikötések akkor is élni fognak, ha tényleg Brazília egyes szigeteit fogják használni.]
Amit ebből le lehet vonni: tényleg folynak/folytak tárgyalások a brazil filmes szakemberekkel - próbálnak a részletekben megegyezni, azonban még semmi sem biztos. Dönthetnek a producerek úgy, hogy mindent borítanak és mégsem Brazília ad otthon Esmé szigetének.
2) úgy néz ki, hogy minden általunk szeretett színész visszatér a BD-ben (kopogjuk le!!). Peter tegnap pedig egy tweet formájában arról tájékoztatott bennünket hogy már részt vett egy 3 órás BD ruhapróbán.
Új színészek: eddig csak Rami Malek-et köszönthetjük újoncként a Twilight univerzumában, aki Benjamint az egyiptomi vámpírt fogja alakítani a második részben. Vajon ki lesz a következő?
3) számtalan pletyka napvilágot azt illetően hogy elkezdték Nessie szerepére is castingolni a jelölteket. Számos nevet dobtak be a köztudatba, illetve számtalan lehetőség is felvetődött [pl. CGI Nessie]. Azonban egyelőre ezen sarkalatos kérdésről egyáltalán nem adtak ki semmilyen hivatalos információt.
Egy szó mint száz: dolgoznak a forgatás előkészítésén [amely lássuk be hatalmas feladat], azonban minden megváltozhat egyik percről a másikra. Ezért ha olvastok egy-egy hírt ezzel kapcsolatban, kezeljétek pletykaként és várjátok/várjuk meg a hivatalos megerősítést - ezért nem is számolunk be minden egyes 'hírről', csak akkor ha már 100%-ig biztos a dolog.

0 megjegyzés: