2012. július 13., péntek

Comic Con (2012): Beszámoló a leadott BD2 jelenetekről

A Breaking Dawn Pt. 2 Comic Con-os panelje alatt leadták a film első 7 percét illetve azt a jelenetet ahol  Charlie közelgő látogatása miatt Bella azt tanulja, hogy miként viselkedjen megint emberként. A közeljövőben hivatalosan ezeket nem fogják a nagyközönség számára rendelkezésre bocsájtani (maximum majd a promóidőszakban klipek és tv spotok formájában), a kalózverziók pedig még nem kerültek fel a netre, így pár liveblog beszámolója alapján összegeztem, hogy mi volt a 7 perces anyagban:

Bella kinyitja a szemeit. Azt látjuk amit ő. A legkisebb miniatűr részleteket, pl a kis repedéseket a falon, a port szállni a levegőben. Majd meglátja Edwardot, az ajtóban áll. Kinyújtja Bella felé a kezét. Bella megvizsgálja a saját kezeit, a gyűrűjét, elindul Edward felé, a kezek egymásba csúsznak. Megölelik egymást, Edward keze az arcát nyúlj, Bella élvezi érintést. Edward a trailerből ismerős mondatokat mondja, „Gyönyörű vagy/Ez gyönyörű. Már ugyanolyan hőmérsékletűek vagyunk.” A tükörhöz mennek, Bella tetőtől talpig megnézni magát. Már erős, szép a testtartása, már nincs nyoma a bizonytalan Bellának. A tekintetük összetalálkozik a tükörben, Bella megfordul, hogy megölelje Edwardot, de még nincs tisztában az erejével.
Nem veszi észre, hogy az ölelése kellemetlen Edwardnak, de mi ezt látjuk, kényelmetlenül érzi magát. „Már rajtad a sor, hogy ne törj össze.” mondja Edward Bellának. Majd a derekánál fogva Bella magához húzza Edwardot, csókolóznak. Bellának eszébe jut a kislánya… látni akarja. Edward azt mondja, hogy először a szomjúságát kell csillapítani/kontrollálni. A szomjúságtól elkezd égni a torka – vágás, az erdőn keresztül száguldunk. Ismét Bella perspektívájából szemlélődünk, mintha lassítva látna mindent – egy virág kinyílását, egy pókot a hálójában – Edward megpróbálja lefutni, átugranak egy vízesés fölött, felülről látjuk őket, nagyon kicsi, nagyon gyors vámpír „barbie babák” futnak végig a hegygerincen. Megállnak a csúcsnál, Edward arra kéri, hogy csukja be a szemét, csak füleljen – bagoly, mókus, őz/szarvas van a közelben – Bella kinyitja a szemét, az őz/szarvas meglepetten néz fel, Bella mint egy vadász lassan felé kúszik. (Egyébként Kristen nagyon erős vámpírként, nincs többé sebezhető énje - teszi hozzá a blogoló.) Edwardra néz, bólint neki hogy indulhat. A szél egy embert szagát hozza, egy hegymászóét, megsérült a térde/keze (mindenki mást ír). Edward azt mondja Bellának, hogy ne menjen sehová, de már túl késő. A férfi után felmászik a sziklfalon (a kék, szűk ruhájában). Edward megjelenik, Bella ráeszmél, hogy mire készül. Edward azt hitte, hogy egyetlen ember sem lesz a közelben, felajánlja a segítségét Bellának. Bella viszont leugrik,  visszaszáguld az erdőbe, az őzhöz, de meglát egy pumát amely szintén az őzre/szarvasra vadászik. Majd paff, Bella leteríti a pumát, a földön harcol vele, majd megharapja a nyakát.
Vágás, a Cullen házhoz sétálnak vissza. Edwardot a hegymászós eset lenyűgözte, mivel a vér illatának csábítás még egy tapasztalt/idősebb vámpír számára is nagy kihívást jelent, nem beszélve egy újszülöttről. Közben a házból egy vidám, gondtalan Jacob tart feléjük. Jön a trailerből ismerős, „Nem gondoltam volna, hogy ennyire önmagadnak tűnsz – leszámítva a szemeidet” mondat. Bella figyelmezteti Jake-t hogy maradjon ott ahol van. Jake szerint viszont mielőtt látná a lányát az a legbiztonságosabb ha először ő teszteli le. „Mióta törődsz Renesmeével?” - jön erre a jogos kérdés Bellától. Majd Bella odahajol hozzá, azt mondja: érti, hogy miről beszélt mindenki, Jacob tényleg bűzlik. Jake erre csak mosolyog és megjegyzi, hogy „Szép pár vagytok.” Elindulnak a ház felé. Itt a klip vége.

A második jelenet röviden: Bella felhelyezi a speciális kontaklencsét. Carlisle, Esme és Alice megpróbálja elmagyarázni neki, hogy üljön a széken, keresztezze a lábát. Bella megpróbálja, de a szék a falhoz nyomódik, viccesen megy a lábkeresztezés. Cullenék figyelmeztetik, hogy pislogni se felejtsen el - legalább 3-szor percenként. Ezt is megpróbálja, gyorsan pislog, vicces. És mozgassa is a vállát, hogy úgy tűnjön lélegzik valamint ne üljön nagyon egyenesen, kicsit púposítson. Ezt is megpróbálja, sikerül! Vége a klipnek.

2 megjegyzés:

A film első 7 percét bemutatják??!!! ejjha...:)

alig várom, h láthassam!!! kalozfelvételek nincsenek?