2012. július 10., kedd

Rajongói interjú a Breaking Dawn Pt. 2 Henri-jével, azaz Amadou Ly-val

November végén derült ki, hogy a meglévő 9-10 vámpírklán mellé a Twilight széria zárófináléjához Melissa Rosenberg Stephenie Meyerrel egyetértésben egy új, a könyvben nem szereplő klánt alkotott - ez pedig a francia klán, amely két tagját azaz Henri-t Amadou Ly, míg Yvette-t Janelle Froehlich fogja a filmben alakítani. Amadou Ly egy korábbi interjúban már elárulta, hogy Henri speciális képességgel is fog rendelkezni, mégpedig távolabbra tud taszítani személyeket/tárgyakat, szóval egyfajta telekinézisszerű erővel bír.
Ly-val nemrég a His Golden Eyes nevezetű rajongói oldal készíthetett egy interjút, ezt alább olvashatjátok:

His Golden Eyes (HGE): Mesélj valamit a karakteredről, Henri-ről!
Amadou Ly: Henri egy francia vámpír és az a legjobb benne, hogy nem szerepel a könyvekben szóval a rajongók csak most először fognak a francia vámpírokkal megismerkedni és látni, hogy mi tudnak hozzáadni ehhez a hatalmas franchise-hoz. Nagyon izgatott vagyok emiatt, de egyelőre csak ennyit mondhatok.

HGE: Egyik nap twitteren azt kérdezték tőled, hogy Henri Cullenék avagy a Volturi oldalán fog-e állni a Breaking Dawn Pt. 2-ben…
Amadou Ly: (Nevet.) Nem árulhatom el, de határozottan állíthatom, hogy azon karakterek közé fog tartozni, akit a rajongók szeretni fognak. A karakter sok különböző komponensből épül fel - francia akcentus, kis szexisség, vámpír ördögiesség -  de remélhetőleg a nézők, a rajongók élvezni fogják azt amit majd láthatnak.

HGE: Laurent-hoz lesz bármi köze?
Amadou Ly: (Nevet.) Nem árulhatom el.

HGE: Egy olyan franchise-hoz csatlakoztál, amely már 4 részen túl van, és ez lesz az utolsó, ahol végül a karaktered bemutatásra kerül. Tudnál arról mesélni, hogy milyen volt azon színészek között lenni, akik már a kezdetektől részt vesznek ebben illetve csatlakozni a szintén újoncokhoz?
Amadou Ly: Az biztos, hogy ideges voltam. Emlékszem, amikor először megérkeztem a hotelbe és ezekbe az ismerős arcokba botlottam. A szobám felé kellett vennem az irányt – feldolgozni az élményt. De számomra ez egy valóra vált álom volt. Sok dolgoztam azon, hogy színészként megalapozzam magam, és most lehetőség nyílt arra, hogy együtt dolgozzam Bill Condonnal. Tulajdonképpen egy korábbi filmje, a Dreamgirls inspirált első helyen abban, hogy az elém tornyosuló akadályokat legyőzzem… és most a karrierem ilyen korai szakaszában, az első nagyobb filmem során együtt dolgozhattam vele – a hideg kiráz ettől. Ez remek dolog.

A forgatáson pedig nagyon szerű volt. A színészek szívélyesen voltak velünk. Ők már ismerik ezt a játékot. Tudják, hogy ilyen helyzetben az ember milyen ideges, de tárt karokkal fogadtak minket. Nagyszerű időt töltöttem el Michael Sheennel; de a többi színésszel is, Taylorral, Robbal, bárkit emlegethetnék. A szereplőgárdán belül barátságokat kötöttem. Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem nyílt mindannyiukkal megismerkedni és együtt dolgozni.

HGE: Apropó barátok, Marisa Quinn (Huilen) miatt vagyunk ma itt*. Tudsz nekünk egy kicsit mesélni a kapcsolatotokról vagy arról, hogy milyen volt vele együtt dolgozni a filmen?
Amadou Ly: Ó, hát persze. Bámulatos nő. J.D Pardo-val (Nahuel) együtt érkezett meg a forgatásra, és mi csak… egyszerűen jól éreztük magunkat. Nagyon intelligens és gondoskodó. Kedvelem őt, tényleg fantasztikus ember.

HGE: Láthathunk majd a Comic Con során?
Amadou: Nem tudom, de tuti, hogy nagyon izgalmas lesz mert ez lesz az utolsó Twilight film… ha a film panelja benne van a programban biztos vagyok benne, hogy nem kis dolgokkal készülnek rá.

HGE: Már említetted, hogy láttad az új 15 másodperces teasert, sőt twitteren azt írtad, hogy bizonyos emberek reggel felkeltettek emiatt. Milyen volt látni ezt a rövid előzetest és hogyan érzed magad azt tudva, hogy holnap kikerül a teljes hosszúságú változat?
Amadou Ly: Woo! Izgalmas! Ugyanannyira vagyok izgatott mint egy rajongó. Ma reggel 8-kor a telefonon elkezdett jelezni. SMS-eket kaptam. Úgy voltam vele, hogy oké, 'mutatták az arcom? Mi történik benne?' Egyébként ezen üzeneteket a személyes Twihard barátaim küldték. Majd beléptem twittere és elképesztő volt – az az izgalom. De én is nagyon izgatott voltam, nem tudtam visszaaludni. Neked elárulhatom, hogy ez volt az első alkalom amikor ez az egész mellbevágott. Úgy értem az első alkalom amikor azt mondtam magamnak, 'Hűha, én ebben szerepelek, ez valódi, ez hatalmas.' Megláttam Michael Sheen-t és elkezdtek visszajönni az emlékek - a különböző jelenetek, felvételek – alig várom, hogy a rajongók lássák. Mert tudom, hogy imádni fogják! Ez olyasmi lesz, amikor örökké emlékezni fognak, ezt megígérhetem. Ó és igen, holnap jön a teljes – nem hagyhatod ki, vétek lenne.

HGE: Köszönöm, hogy beszéltél velünk. Novemberben még látjuk egymást.
Amadou Ly: Én köszönöm. Nagyon boldog vagyok, hogy a rajongókkal a twitter segítségével (@AmadouLy) közvetlenül tudok kommunikálni – csodálatosak. Annyira támogatóak. A francia klánnal kapcsolatban is nagyon nyitottak és izgatottak voltak...

*Június 19. - a Latinos Laugh Out Loud: Marisa Quinn új szitkomjának, a Sweet Mary and Jane-nek a premiernapja.

0 megjegyzés: