2012. július 31., kedd

Movies.com interjú Ashley-vel, Kellannal és Jacksonnal

Movies.com: Jelenleg a Comic Con-on vagyunk, a western, a szuperhősök és a geekek birodalmában. Így kézen fekvő az a kérdés, hogy melyik szuperhős emlékeztet leginkább titeket a karakteretekre?
Kellan Lutz: A harci technika miatt Vérontót mondanám a Pókember szériából. Ha elszabadul, Emmett szétszaggat.
Jackson Rathbone: A harci modora miatt Amerika kapitány, csak akkor a neve Texas kapitány lenne, Jasper gyökerei miatt. A múltja miatt technikai szempontból Jasper igen jártas. Harcos gondolkodásmóddal bír. Nagyon erős, de hallgatag. Igazán csöndes. Nincs sok hallgatag, csöndes szuperhős. Sokuk (mély dörgő hangon) „Elfogom azt a rosszfiút!” fajta. Agyban kell ott lenni (mutat a fejére), Jasper szavak nélkül intézi ezt. De említetted a westernt. Jasper az ultimate Clint Eastwood, soha nem pislog.
Ashley Greene: Nem is tudom, talán Macskanő. Catherine Hardwicke a Twilightnál szervezett számunkra „macska órákat”. Alice nagyon lopakodós, és fürge.

Movies.com: Jackson, a Breaking Dawn Pt. 2 főként egy teljesen ártatlan gyermek megvédése köré épül. Most hogy te is apa lettél, ez a téma jobban megérint/rezonál veled mint amikor forgattátok a filmet?
Jackson: Azt hiszem igen. Az ösztönök elkezdenek dolgozni. Ott van ez kisember, és ahogy meghallod az első felsírását a tested minden apró sejtje azonnal védelmezővé válik iránta. Ez abszolúte bámulatos érzés.

Movies.com: Ashley, állandóan arról volt szó, hogy ez a széria a srácok számára milyen fizikai kihívásokkal járt, mennyit kellett az izmosodásért dolgozniuk. Azonban az az érzésem Alice nem kap elég méltatlást. Persze édes, aranyos, kedves, mindenki legjobb barátja, de ebben a filmben szétrúg majd néhány segget. Mesélnél nekünk az erre való felkészülésről?
Ashley: Igen, így lesz! Egyre és egyre aktívabb. Alice végre kiveszi a részét az akcióból. Mindig is érdekes erre felkészülni, mivel látja a jövőt, előre látja a dologok bekövetkeztét. Szóval így megpróbálod nagyon könnyűnek mutatni, hisz látja mi fog történni. A kaszakdőrkoreográfussal, Jack-kel csináltuk ezt a wax-on wax-off* dolgot lehunyt szemmel - minden érzékemet használva. Nagyon érdekes volt, és jópofa. A franchise-ban a nők kivették a részüket az edzésekből, egyébként szórakoztató módon eléggé versengőek voltak/voltunk egymással.

Movies.com: Kellan említetted, hogy alig vártad a Bella és az Emmett között zajló szkanderjelenetet. Miért szeretted volna ezt ennyire leforgatni?
Kellan: Amikor olvastam a könyvet, majd kiugrottam a bőrömből ennél a jelenetnél. Különleges volt, mert Emmettnek nem igazán volt eddig Bellával négyszemközti pillanata. Emmett Bella vámpírrá változásáért mindig is szurkolt. Úgy volt, hogy „csak változtasd már át!” Ezért olyan hosszú ideje drukkolt, végül bekövetkezett, viszont egy kicsit beképzelt az erejét és azt illetően, hogy azt senki nem tudja felülmúlni. Csakhogy jön Bella, aki mindig is esetlen, ügyetlen ember volt, most pedig ezekkel a felfokozott képességekkel bír. Különleges jelenet volt. Kristen odatette magát. Fizikailag sokkal erősebb mint bárki is gondolná, sokkal erősebb mint én gondoltam, csodás volt.

Movies.com: A Breaking Dawn sajtótájékoztatóján mindannyian meséltetek arról, hogy Bill Condon egy igazi színész-rendező, és milyen kiváltság volt egy olyan kaliberű valakivel együtt dolgozni, mint amelyen ő is. Mi volt az a konkrét dolog, ami miatt Bill Condon ekkora hatással volt rátok?
Kellan: Személy szerint az, hogy szánt időt a kérdezésre. Ő volt az új a csapatban. Évek voltak mögöttünk, elegendő időnk volt a karaktereink fejlesztésére és arra, hogy életre keltsük őket. Abban az időszakban, amit nagyra becsültem és igazán szerettem az volt, hogy fordított arra időt, hogy leüljön velünk és kérdezzen minket. Azt mondta, „Mesélj a karakteredről. Hogy gondolkodik, és miért cselekszik úgy ahogy…” Majd a forgatókönyvről is beszélgettünk. Igazán jó dolog volt az utolsó film ezen hosszú folyamatába ilyen módon belekezdeni. Mindannyian ugyanazon az oldalon álltunk.
Ashley: Nagyon, nagyon kellemes volt egy ilyen pozitív személyiséggel zárni az egész Sagát, és ennyire élvezetes folyamattá tenni azt. Ő egy hihetetlen, díjnyertes rendező, de részese lette ennek az egésznek és arra törekedett, hogy amennyire csak tudja a legjobbá tegye ezt a filmet. Mivel nagyon pozitív ember, igazán szórakoztatóvá tette a munkát. Láthattad, hogy mennyire szereti ezt a projektet, ami nagyon jó érzés volt. Megmosolyogtat, igazi "napsugár".
Jackson: Mikor a H csarnokban voltunk a panelon és a klipek előtt Bill felvett üzenet elkezdődött, egyszerűen csak mosolyogtam. Nem is volt ott velünk, de a jelenléte ennyit tesz. Szeretnék egy zsebméretű Bill Condont, akit hurcolászhatsz magaddal ---
Ashley: Pontosan ez az. Bármit kérne, megtennénk - még több felvételt, újraszinkronizálást, akármit!

Movies.com: Mit szólnátok a sorozat folytatásához? A karakteretek merre haladna?
Kellan:
Ha az időzítés megfelelő, azt hiszem, de mindannyian készen állunk a búcsúra. Mindannyian szeretjük a karaktereinket, de készen állunk a továbblépésre és arra, hogy mi a következő lépés számunkra. A széria lezárásához elérkezett a tökéletes idő.
Ashley: Egy reunion show biztos lesz valamikor… de mindannyian öregszünk, nem tudunk már megfelelni ezeknek a karaktereknek.
Jackson: Tudod mit kellene csinálniuk? Egy Twilight musicalt. A Muse-nak kellene írnia [a zenét]. Klassz lenne.

*utalás a Karate kölyök egyik jelenetére

0 megjegyzés: