2012. november 19., hétfő

Összefoglalás: A Collider interjúja Bill Condonnal

Bill Condon még a Los Angeles-i press junket idején exkluzív interjút adott a Collidernek, amely során - csak néhányat kiemelve - az alábbi érdekességek osztotta meg velünk a rendező úr:
  • a press junket előtti este fejezte be a DVD/BluRay-re szánt rendezői kommentár felvételét, a szereplőgárdával viszont nem hiszi hogy készül kommentár
  • unrated változata nem lesz a filmnek, extended (hosszabb) változata viszont igen, ami egyelőre úgy néz ki, hogy a BluRay-re fog rákerülni (remélhetőleg ezt majd a DVD-kre is ráteszik és hozzánk is eljut)
  • a film első vágott változata 2 óra 12 perc hosszú volt, később ezt redukálták le 1 óra 59 percre
  • felvettek egy olyan 2 és fél perc hosszú jelenetet, ahol Aro Párizsban gyűjt be tanúkat. Bill elmondása szerint nagyon szórakoztató felvétel, Dakota Fanning is benne van, de mivel megtörte a film lendületét így kénytelen voltak kiszedni.
  • a film végén látható intenzív, erőteljes csatajelenet miatt (főleg a lefejezésekkel és az azzal járó hanghatásokkal volt gondjuk) az MPAA [Amerikai Filmforgalmazók Szövetsége] ideiglenesen R besorolásba tette a filmet, de Bill írt nekik egy levelet amiben elmagyarázta ezek szükségességét. Végül a besorolóbizottság konkrét javaslatai alapján visszavettek a kritikus pontokból és megkapták a PG-13-as besorolást (ezek ellenére itthon mégis 16-osba került). Megjegyzés: aki nem tudná, Amerikában ennek nagyon fontos jelentősége van, a nyilvánvaló nézőközönség kiesés mellett, a hirdetések és promóció szempontjából. Egy R-es filmet nem lehet olyan széles körben reklámozni mint egy PG-13-ast.
  • tudja, hogy David Slade az Eclipse idején saját maga készített képeket a szereplőkről vagy épp egy-egy érdekesebb momentumról, de neki erre nem volt ideje. Viszont egy csomó kulisszák mögötti felvétel van, mivel Keith Clark lelkesen végigdokumentálta a forgatást (a Dreamgirls és a Kinsey idején is ő segített Billnek).

0 megjegyzés: