2012. november 21., szerda

Összefoglalás: A Movieline és az MTV News interjúja Bill Condonnal I.

A kedvenc pillanata a Hajnalhasadás második részéből: "Sok van, de Michael Sheen vihogását mondanám, amikor meglátja Renesmeét. Hát nem klassz? Igazi meglepetés volt, amikor először előállt ezzel. Azt mondtam, 'Ó Istenem, imádlak.'" [...] "Van belőle egy A és B verziónk, egy hosszabb és rövidebb változat. A film során felhasznált vihogás pedig a rövidebb változat." 
A bevésődésről: "Az a helyzet, hogy nyilvánvalóan ez már a megírásának pillanatában egy vitás, kényes dolog volt. Filmkészítőként viszont Taylor Lautnerben nagy szövetségesre leletem de az tény, hogy aggódott emiatt. Taylor egy tiszta lélek. Képes úgy szeretettel tekinteni [a kislányra], hogy abban más komponens nem játszik szerepet és úgy hiszem ezt más színész nem is tudta volna megcsinálni."
A DVD/BluRay törölt jeleneteiről: "A csatamezőn Garrettnek van egy nagyobbacska felszólalása, ami alatt Alec füstje/ködje kezdi elérni, ám Bella megállítja. Nagyszerű volt megcsinálni, Lee Pace bámulatos volt, de közel fél órát töltöttünk el a mezőn, ez pedig újabb 5 percet jelentett volna, ami egyben ismétlés is lett volna hisz Bella már Jane fájdalomokozó képessége során elsütötte a védelmezést.... gyalázat, de kivágásra került. Van még pár jelenetünk - felvettük Bella kiképzését is a harcra. Ez is szórakoztató/mókás volt, de kicsit feleslegesnek tűnt a pajzs felfedezése és az erősítésének kigyakorlása mellett." 
Kiegészítésképp a rendező úr így mesélt az MTV Newsnak a törölt jelenetekről: "Van pár plusz jelenetünk a Volturival, ahogy beutazzák a világot. Majd ott van Bella harci edzése is, ami feleslegesnek tűnt, így kivettük. De nagyon klassz, tudod? [...] Az egyetlen oka amiért nagyon hiányolom az Rob/Edward által megtanított pörgőrúgás."

1 megjegyzés:

Jaj, annyira jó, hogy lesznek törölt jelenetek megint a DVD-n. Tudom, hogy ezt nem itt írjátok, de már nem keresem vissza melyik bejegyzésből rémlik, de nekem az nagyon hiányzik a BD 1-ből.

És tök jó olvasni ezeket a kulisszatitkokat tartalmazó nyilatkozatokat!! :)