2011. január 18., kedd

Robert a Twilight Saga befejezéséről: "Egy egy korszak vége."

A nyilvános beszéd Robert Pattinson munkájának soha sem volt kedvenc része. De vasárnap este átadni az Arany Glóbuszt Susanne Bier-nek, az „In a Better World” című drámájáért kellemes kikapcsolódásnak bizonyult, hiszen a Breaking Dawn, a Twilight Saga utolsó részének forgatásával jelenleg is el van foglalva, amelyet egyébként majd két részletben fognak bemutatni.

„Igazán kemény mindkét filmet egyszerre forgatni,” ismerte el a 24 éves sztár pillanatokkal korábban, ahogy a backstage-ben elszaladt átadni a [Legjobb külföldi filmért járó] díjat a Tron: Örökség sztárjával, Olivia Wilde-dal. „De ez egy korszak végét jelenti.”
Ezen korszak lezárása minden bizonnyal a Summit Entertainment-nek - a filmek forgalmazójának - és nem is beszélve a franchise hű rajongóinak igazán szomorú pillanat lesz. Minden a 2008-as Twilight-tal kezdődött, mikor Pattinson jóképű, búslakodó vámpírja először találkozott halandó szerelmével, Bella Swan-nal (Kristen Stewart). A filmsorozat eddig nagyjából 1,8 milliárd dollárt hozott világszerte a jegypénztárakban, hiszen a közönség sorban állt, hogy láthassa Swan miként küzd meg érzéseivel, amit halhatatlan szerelme, és a legjobb barátja, Jacob (Taylor Lautner) a vérfarkas iránt érez a franchise következő két részben, a 2009-es Twilight Saga: New Moon-ban és a 2010-es Twilight Saga: Eclipse-ben.

A Twilight Saga: Breaking Dawn első részének kezdetén Bella elfogadja Edward házassági ajánlatát – ez Edward feltétele ahhoz, hogy Bella kérést teljesítse, mégpedig azt hogy változtassa át őt vámpírrá – így a fiatalok összeházasodnak, mielőtt elmenekülnének nászútjukra egy távoli szigetre.

Ebben a hónapban a rendezővel, Bill Condon-nal beszéltem - akit mindkét rész irányításával megbíztak - azt mondta, hogy felvillanyozta az, amit a szereplőktől látott. „Minden karakter változik, él [ebben a részben],” mondta. „Ez igazából arról az utazásról szól amit a kamaszkortól egészen a felnőttkorig bejárunk, és úgy tűnik ezáltal ők is erősebbé váltak. Ez összekapcsolja az életüket.”

Ami konkrétan Pattinson-t illeti, Condon hozzátette, „Ez a karakter már inkább olyan, mint ő. A végső film megengedi számunkra, hogy azon függöny mögé tekintsünk, ahol megtudjuk, hogy milyen is vámpírnak lenni. Egyáltalán nem tűnik már furcsának, rendkívülinek; sokkal inkább valóságosnak, emberinek.”

A rendező szűkszavú volt, így nem árult el több részletet a produkcióról, amit New Orleans-ban és a kanadai Vancouver-ben vesznek fel, illetve egy kiruccanás erejéig forgattak egy, a brazil partok mentén található szigeten is – ez a helyszín pedig lehet, hogy a legemlékezetesebbé váik Condon számára, mivel a szereplőgárda és a teljes stáb nehéz helyzetbe került egy hosszú forgatási nap után.

„Hihetetlen volt. Egy hatalmas felhőszakadás/zivatar közepébe szorultunk – örökké emlékezni fogok rá,” mondta Condon. „Nyolcvan ember aludt a díszlet padlóján. Nem tudtunk egyszerűen elmenni.”
LATimes — Nicole Sperling

2 megjegyzés:

Hehe, azért megnéztem volna a 80 ember alvását :'DD

Háát, ebből a buliból is kimaradtam..Mentem volna 81.-nek :XD