2012. február 12., vasárnap

4 érdekesség Bill Condon audiokommentárjából

A (hiányzó) törölt jelenetekről

Condon három jelenetet emelt ki, amiket ugyan leforgattak, de a vágás során kikerültek a végső változatból:
1. egy bevezető jelenet a Volturival, amelyben Aro kézhez kapja az esküvői meghívót. Ezt röviden az első előzetesben láthattuk is, Condon viszont úgy érezte, hogy ez a jelenet nem igazán illik a film témájához, hangulatához – most nem a Volturi által keltett fenyegetés áll a középpontban, hanem Bella és Edward illetve az a váratlan akadály, amit a közös gyermekük érkezése okoz.
2. Rosalie és Jacob kutyatál dobálós jelenete. Az ok, amiért kivágták: Bill szerint ez a fajta könnyed humor abban a pillanatban nem lett volna a megfelelő.
3. Edward és Jacob kisebb verekedéséből is láthattunk ízelőt az előzetesekben, azonban Bill végül úgy gondolta, hogy ezzel ellentmondásossá teszik azt a koncepciót, ahogy a bevésődést be akarják mutatni.
A szereplőgárdáról
Egy valami egyértelművé vált Condon audiokommentárja alatt, mégpedig a szereplőgárda iránt érzet hatalmas szeretete és tisztelete. Továbbá a triót illetően elmondta, hogy szerinte a jövőben milyen irányt vesz majd a karrierjük: Kristent rendezőként, Robot forgatókönyvíróként, Taylort pedig mint későbbi producerként/stúdiófejesként látja.
A közös munkáról Stephenie Meyerrel és Melissa Rosenberggel
Meyerrel mindkét minőségében nagyszerűen tudott együtt dolgozni – producerként hajlandó volt arra, hogy a film érdekében változtassanak az alapanyagon, míg íróként rengeteget segített a stábnak a hiteles információival. Melissa kapcsán pedig elmondta, hogy az általa írt forgatókönyvet olyan anyagnak találta amelyben az tükröződött, hogy az írója keresztül-kasul ismeri az abban szereplő karaktereket.
A Breaking Dawn második részéről
Elárulta, hogy ott fogja a második rész felvenni a cselekmény szálát, ahol az első befejeződött. Valamint úgy gondolja, hogy Bella mindenkit le fog nyűgözni az anya és harcos istennő személyiségével.

A TwilightExaminer összeállítása alapján készült.

0 megjegyzés: