2012. február 17., péntek

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál: Bel Ami Sajtótájékoztató

Miután lezajlott a photocall azt követően rögtön bele is vágtak a Bel Ami 30-40 perces sajtótájékoztatójába (Képek: Zimbio, TeamPattinsonUK | HQ videók: 1. rész, 2. rész, 3. rész | HD videók: 1. rész, 2. rész, 3. rész), amelyen sokféle témáról szó esett, de én csak az érdekesebb infókat emeltem ki:
- A rendezők Rob beválogatásáról: "Nagyon szerencsések vagyunk a beválogatását illetően, azonnal ráhangolódott, teljesen megértette a szerep lényegét. Totálisan az ellentéte, de csodálatos benne. Rob brilliáns." 
- Rob az esetleges példakép státuszáról elmondta, hogy főleg abban érzi felelősnek magát, hogy  a munkája során megpróbálja a legjobbját nyújtani. Valamint szerinte a legrosszabb szolgálatot azzal teheti a közönségének, ha állandóan ugyanazt tenné/cselekedné. 
- Rob szerint sem igazán a Twilight közönségének szól a Bel Ami, de boldog lenne ha elmennének megnézni, mivel ő is rengeteget tanult belőle így úgy véli, hogy a fiatalabbak is sokat okolhatnának a film történetéből. 
- Rob George-ról: "Soha nem gondoltam azt, hogy menekülne a szegénységből, csak úgy érzi őt megilleti a gazdagság." valamint "Rendkívül érzékeny, de önmaga megszállottja."
- Amikor a meztelen jelenetekről volt szó Rob elmesélte, hogy e kapcsán a legrosszabb tanács, amit Declan Donnellantől kapott a következő volt: "Az 1890-es években senkinek sem volt kockahasa, szóval ne eddz!"
- Miért vágatta ilyen rövidre Rob a haját, egy esetleges jövőbeli munka miatt? Egy "nem is igazán tudom miért"-tel és viccelődéssel ("valahogy klassz haj nélkül" v. "igen, megpróbálok úgy kinézni, mint Declan") tért ki a valódi válaszadás alól. 
- A Berlinaléről: "Nagyszerű. Ezelőtt soha nem voltam fesztiválon egy film miatt. Imádom Berlint. Izgalmas."
- Egy esetleg újabb Twilight filmről: "Kíváncsi lennék, hogy Stephenie Meyer mivel állna elő. De azt hiszem már túl idős lennék, habár érdekes lenne..." 

0 megjegyzés: