2009. július 29., szerda

5 Eclipse jelenet, aminek mindenképpen szerepelnie kell a filmben

A ReelzChannel összeállított egy listát, hogy melyik 5 jelenetnek kell mindenképpen benne lenni az Eclipse fimváltozatában.
Mikor egy könyvet próbálnak filmmé alakítani, nem minden jelenet lehet benne a film cselekményében, de mindig vannak olyan kulcsfontosságú jelenetek és párbeszédek amiknek mindenképpen meg kell jeleníteni a képernyőn.
Ezt szem előtt tartva, összeszedték azt az 5 jelenetet, amit mindenképpen bele kell rakni a filmbe.

Figyelmeztetés: a könyv/film cselekményére nézve spoiler-t tartalmaz.

A karakterek múltjai
Az Eclipse-ban megismerkedhetünk Jasper és Rosalie történetével. Jasper félhold-szerű hegeire magyarázatot kapunk és megtudjuk Alice-szel való találkozásának történetét is. Rosalie múltja kissé drámai: a veszélyes vőlegénye és barátai megölik őt. Ezen fejezetek filmben tartása fontos, és talán Rosalie is megnyer magának néhány rajongót. Plusz, Jasper története kulcsfontosságú az Eclipse története során – megmagyarázza az újszülöttek és az idősebb vámpírok hűségét a Volturihoz.

15. fejezet – Fogadás
Ebben a fejezetben van minden: Jacob megcsókolja Bellát akarata ellenére, Bella behúz egyet Jake-nek ezáltal eltöri a kezét, Edward pedig hősiesen megvédi szerelmét.
Reméljük, hogy Melissa Rosenberg az egész fejezetet beleírja a forgatókönyvbe – különösen Edward egyik mondatát: „És ha még egyszer megcsókolod, eltöröm az állkapcsodat érte.”
Semmi kétség: a mozi közönsége el fog ájulni.


22. fejezet – Tűz és jég
A rajongók kedvenc fejezetében, Edward és Jacob között lezajlik egy férfi és férfi közötti beszélgetés és előkerül a Bellával kapcsolatos kompomisszum is. Minden olyan jelenet ami lehetőséget ad Robert Pattinson-nak beszélni Edward féltékenységéről és Bella iránti szerelméről a tömeg elégedetté válik.
Mi már előre halljuk az elégedett sóhajokat a női rajongóktól, ahogy rosszkedvűen belebámul a kamerába.


Bella beleegyezése
A 20. fejezetben Bella végül beleegyezik abba, hogy hozzámegy Edwardhoz miután hosszú vitát folytattak a halhatatlanságról és az egyikük erkölcsének elvesztéséről. A rajongók el voltak ragadtatva mikor Bella végre meghallgatta imájukat és elkötelezte magát Edward mellett – az egyetlen kérdés az volt – mi a fene tartott ilyen sokáig?


A végső küzdelem Victoriával
Egy fantasztikus leszámolás van az Eclipse végén, mely Victoria és újszülött vámpírhadserege és a farkasok valamint a Cullenek között zajlik. Van akció, izgatott várakozás, meglepetés – minden ami egy jó csatához szükséges. Vitathatatlanul ez a legjobb akció jelenet az egész Twilight Saga-ban és az egyik ok végre hogy a fiúk odafigyeljenek rá. Szexis női vámpírok és egy élőhalott halála vagy kettőé – kell ennél több?


Ti melyik jeleneteket tartjátok kulcsfontosságúnak az Eclipse-ben? Ha van kedvetek ti is állítsatok össze egy 5-ös listát, hogy mely jeleneteknek kell mindenképpen benne lennie a filmben.

0 megjegyzés: