2009. július 13., hétfő

Érdekességek a Twilightról és a New Moonról

Találtam néhány új infót a Twilight és New Moon filmhez kapcsolódóan:
Twilight

1. Mikor Bella először megy a Cullen-házba a többiek főznek neki, Bella nem eszik, amin Rosalie beidegesedik és összetöri kezében lévő tálat. Az eredeti felvételen ugyanez történt, azzal a különbséggel, hogy Rosalie/Nikki saját kezével roppantotta össze a tálat, aminek következtében megvágta a kezét /gondolom elég rendesen/, mert a filmbe bekerült jelentben már ennél a résznél kesztyűt visel.
2. Peter Facinelli eredetileg nem kapta meg Carlisle szerepét. Mikor rájött, hogy elbukta a szereplőválogatás utolsó fordulóját írt egy jegyzetet Catherine Hardwicke-nek, hogy reméli valamikor együtt dolgozhatnak. A forgatás kezdete előtti utolsó pillanatban a kiválasztott színész lemondta a szerepét és Catherine felajánlotta Peter-nek a lehetőséget, aki azon nyomban igen-t mondott, és kiszőkítte a haját, hogy megfelelő legyen Carlisle-nak.
3. Bella haldoklós jelenetében felbukkanó emlékképek eredetileg egy víz alatti teljesen más jelenetként lettek volna felvéve, de sajnos a film költségvetése ezt nem engedte meg, így a film egyes jeleneteit vágták össze és digitális trükökkel homályosították el.

New Moon
1. Eredetileg Catherine rendezte volna a New Moon-t is, de az időbeosztás miatt sajnos nem tudta elvállalni.
2. Bella szülinapi jelenetében Jackson Rathbone annyira beleélte magát a szerepébe, hogy Peter Facinelli-nek és Kellan Lutz-nak ténylegesen lekellett fognia őt. Ugyanezen jelenet egy másik felvételekor az Esmé-t alakító Elizabeth Reaser-t sikerült a földre lökniük.
Forrás: Imdb.com

0 megjegyzés: