2010. július 10., szombat

Az Eclipse ruhásszekrényének titkai

Az Entertainment Weekly Tish Monaghant a New Moon, és az Eclipse jelmeztervezőjét faggatta ki a legújabb Twilight mozi ruhásszekrényének kulisszatitkairól:
Robert Pattinson karate nadrágot akart viselni a harci edzés jelenetek alatt
Tish elmondta, hogy szereztek Robnak karate nadrágot, azonban az ülepe a térdéig ért, ezért kicsit bevettek belőle, így már a Summit is rábólintott, amin Tish is nagyon meglepődött.

Még a film premierjén is odavoltak [értelmezd úgy, hogy sikítottak] az emberek, mikor Taylor megfordult a fekete pólóban
„Majdnem kínos volt. Annyira rosszul éreztem magam miatta.” mondta el Tish nevetve. „Elkezdtek sikítani és ’Woooo!’-zni.” Valamivel kisebb Banana Republic és Gap felsőket adott Tay-ra, hogy ezzel is hangsúlyozzák az izmait. Rob egyébként kizárólag Gap márkájú felsőket hordott a filmben, mert ezek illetek legjobban hozzá.

Rosalie menyasszonyi ruhája

Rosalie visszaemlékezése által az 1930-as évekig repültünk vissza, így korabeli ruhákat is felhasználásra kerültek a forgatás során. Sajnos Rosie-t csak egy rövidke pillanatig láthatjuk bosszúálló menyasszonyként, azonban elméletileg lett volna egy olyan jelenet mikor a folyóson vonul végig a ruhában, de Tish annak tulajdonítja ennek a résznek a törlését, hogy csak a berontás drámaibb fennhangot kölcsönöz a jelenetnek.
Riley-nak nagyon jó az ízlése az áldozatok terén
Az újszülöttek olyan ruhadarabokat hordanak, miket az áldozataikról szereznek, vagy amit az utcán találnak. „Riley véletlenül olyasvalakit talált, aki G-Star dzsekit és egy igazán klassz farmert viselt” mondja Tish nevetve. Éles vonalú és korabeli ruhákba öltöztette Riley-t, ezáltal is a fiatalságát és az erőteljességét hangsúlyozva, de ami valamiféle sötétséget és szexisséget is kölcsönöz neki. Így találtak rá a G-Star dzsekire, egy igazán szűk farmerra és a Paul Smith pólóra. Majd ugyabban a kabátban, de egy pirosas gesztenyebarna farmerben láthatjuk. Fontos szempont volt az öltözékek kiválasztásakor hogy Cullenék színvilágától az újszülöttek ruháinak színe elüssön, ez főleg a csata során volt kiemelkedő jelentőségű. „Meg kellett arról győződnünk hogy nincs semmiféle zavar azt illetően, hogy ki kivel van, mikor a testek a levegőben repkednek.” Szóval Cullenék ruházatában direkt dominál a fekete, a sötétkék és a sötétszürke, míg az újszülötteknél a föld színek és a világosabb/élénkebb árnyalatok.”

Van egy kis régi Victoria az új Victoriában
Mivel Rachelle Lefevere-t lecserélték Bryce Dallas Howard-ra, ezért úgy döntöttek hogy mikor először felbukkan az Eclipse-ben az új Victoria, a New Moon-ban használt kosztümöt láthatjuk Bryce Victoriáján, ezzel is megerősítve a nézőközönséget abban hogy melyik karakter tűnik fel ismét a vásznon. Fokozatosan változtatták meg Victoria stílusát a film során, főleg Riley elcsábítása miatt – sötét tónusú, rossz előérzeteket sugalló ruhadarabokat válogattak össze, ami azonban még mindig áraszt valamiféle érzékiséget.

Sok munka néhány másodper
ces képernyőn töltött időért
A ruhák terén Jasper háttértörténetével is rengeteget kellett foglalkozniuk, azonban csak másodpercek erejéig bukkannak fel Jasper emberi és vámpír életének korábbi szereplői. Jasper átváltoztatója, Maria például hordta Jasper kabátját és vállszalagját/selyemövét a szoknyája felett. „Ezzel csak megpróbáltam megmutatni a közöttük lévő kapcsolatot. Számunkra kihívás ezeket a tematikus kapcsolatokat megoldani, hiszen ez teszi a munkánkat érdemlegessé. Fontos ezeket megcsinálni, még akkor is ha senki sem veszi észre.”
Emmett világosabb színeket viselt, mint a többi Cullen megmutatva Kellan Lutz izmait
Ennek a Victoriás üldözéses jelenetnél van kiemelkedő jelentősége, hiszen itt is arról akartak meggyőződni hogy kitűnik a sötét háttérből, a fák rengetegéből. Tish tudatosan választotta ki a színeket Cullenék esetén, a színpaletta szinte összes színét láthatjuk rajtuk. A Victoria vadászatnál világos színben láthatóak, az edzéseknél középárnyalatokat használt, a végső csatában pedig feketébe öltöztette őket.

Majdnem láttuk Kristen Stewart-ot fürdőruhában
A forgatókönyv szerint Bellának fürdőruhában kellene lennie a floridai jelenetben, azonban Tish-ék ezt nem találták jó ötletnek. Szó volt arról, hogy Floridában veszik fel ezeket, azonban Vancouver mellett döntöttek. „A hőmérséklet melegnek egyáltalán nem volt mondható, de azt akartuk hogy kényelmesen érezzék magukat.” via

0 megjegyzés: