2010. július 17., szombat

Popsugar interjú Melissa Rosenberggel

PS: Melyik a kedvenc jeleneted a könyvekből és a filmekből? Van egy amit különösen szerettél írni, vagy nagyon vársz hogy megírhasd?
MR: Számos van. Látni Bellát vámpírként és a megismerkedését a képességivel, azt hiszem ezeket igazán szórakoztató megírni. Különösen mikor elképzeled Kristen Stewart-ot eljátszani őt, és azt a módot, ahogy Bellát megtestesíti mint ügyetlen, nyugtalan személyt. Mikor átváltozik vámpírrá, mindez eltűnik. Elolvasom

9 megjegyzés:

szerintem ezt a hölgyet ideje lenne lecserélni. az Eclipse-ben nem igazán értette meg a történet lényegét. Összedobált jeleneteket irt, kihagyva a legszebb leglényegesebb Stephenie mondatokat. Mindig azt nyilatkozza, milyen jól kijönnek. Stephenie twifan-es interjújából pedig egyáltalán nem ez jön le. akárhogy is, azért megnyugtató, hogy S.M. producerként jelen lesz a BD forgatásán, és megígérte meg fog tenni minden tőle telhetőt(szövegtől a parókákig), hogy hiteles legyen az adaptáció. reménykedem :)

Lecserélni már biztos h nem fogják Melissát, ez tény. Az más kérdés h találhattak volna jobb forgatókönyvírót is a Sagának, ugyanez elmondható a HP szériára is -- ott is nagyon sokat panaszkodnak a forgatókönyvíróra Steve Kloves-ra,sőt ő is végigviszi a sorozatot, ahogy Melissa is. Ha ennyi baj van a forgatókönyvírókkal (mindkét széria esetén) akkor miért nem cserélték le őket??? Elgondolkodtató kérdés ez...
A többieknek: a G által említett twifans-os Steph interjú fordítás alatt.

Ja még annyit: Rowling-nál sem értettem soha miért hagyj jóvá bizonyos jeleneteket, átírásokat, mikor egyértelműen rosszat tesznek a filmeknek. Ezt Steph-nél sem értem mindig. Ha én írtam volna egy könyvet amit meg akarnak filmesíteni, de olyan szinten bele akarnak nyúlni ami csak ront az egészen, akkor addig harcolok, amíg olyan megoldás nem születik ami mindenki számára elfogadható - nem válik kárára a megfilmesített változatnak, és valamilyen szinten hű az eredeti történethez - de akkor ezek után nem mondom azt hogy ez nekem nem tetszik, nem így kellett volna. Hiszen rábólintottam a dologra.
Fogalmam sincs h milyen szerződést kötöttek mindkét írónővel a megfilmesítés tárgyában, de előbb kellett volna átgondolni a feltételeket és azt hogy mennyire szólhatnak bele. Steph valószínűleg a BD-re tanult ezekből, és ezért fog most produceri státuszban tetszelegni.

De még mindig amondó vagyok: egy könyvet nem lehet 100%-osan filmvászonra adaptálni. Ezért jön ki néhány ember keserű szájízzel a moziból - ami nálam a New Moon esetén bőven fennállt, de ott sem Melissára haragudtam különösképpen.

Barbi, igen egyetértek veled, nagyon furcsa, hogy mehetett bele S.M egy csomó változtatásba, ami egyértelműen nem tett jót a történetnek a filmben...vagy ez kőkemeny üzlet? nekünk erről fogalmunk sem lehet mindaddig, mig nem akarja egy hollywood-i studió a mi könyvünket megfilmesíteni.(de jó is lenne:).
abban is egyetértünk, hogy nem lehet egy könyvet 1oo%-ban adaptálni(kiv. Elfújta a szél), de...ez a saga a világ egyik legnépszerűbb könyve, a legtöbb rajongóval szerte a világon. mindenki a rajongók által vált híressé, szóval a filmeknek őket kellene szolgálnia, és hiszem, hogy mindenki aki szenvedélyesen szereti a könyveket elvárná, hogy a lényeges dolgok megjelenjenek. nem minden, persze...de legalább a vége. engem kifejezetten egyébként az Eclipse film vége idegesített, illetve elég nagy csalódás volt, kiderül, hogy a "filmbella", és a "könyvbella", két teljesen különböző karakter, és valahol Edward is átalakult. de ez csak magánvélemény :) mindenesetre reménykedem, amit te is írtál, hogy Stephenie, a végére ha nem is írja át a forgatókönyvet, de azért a sarkalatos pontokba beleszól, és harcol. végülis ez az ő gyereke....meg azt sem értem, a forgatókönyvek gyengeségén kívül,sem tűnik fel pl a színészeknek, sminkeseknek, jelmeztervezőknek, hogy hajak(parókák) borzasztóak, hogy Edward pajesza fertelmes, és össze sem hasonlítható a "twilightos" Edwardal(pedig ugye sosem öregszik, nekem mégis tíz évvel volt több legalább:)...hogy lehet így elrontani. bosszantó kicsit na :) de elkanyarodtam Melissától, bocsánat. a New Moon nekem még mindig jobban tetszett, a változtatások ellenére is volt hangulata. és Kristen abban összehasonlíthatatlanul jobb volt. mostmár tényleg abbahagyom :)))

egyetértek G-vel!
De ez igen valoban kökemény üzlet és nem akarok senkit bántani de nagy lovék forognak kockán és ha St.a gyereke a Saga de csak LOVÉRÓL van szó!!!
De nem akarok elöre itélkezni lehet tényleg betelt St.nél a pohár és ezért vesz részt producerként is benne mert jobban bele akar szolni.
Ed.pajesza tényleg borzalom és Bella nagyon más volt!!!
Meg,hogy Ed.csak olyan elnézö volt vele a csoknál a fenébe ha te valakit annyia szeretsz hogy meg is halnál érte ne már,hogy egy váll rándításal megoldja az egészet.
Bella meg nem is bánta,holot mikor a könyvbe olvastam azért nekem kicsit szégyenkezönek tünt a "könyvbéli"Bella.
Na jó befejeztem

Azt hiszem most én is klaviatúrát ragadok, mert pár dologról, amit itt említettetek nekem is megvan a véleményem.
A külső kinézetről..
Szerintem ezek olyan apróságok, amik bosszantóan zavaróra tudnak nőni. Azt, hogy képtelenek hasonlóra (nem ugyanolyanra), legalább hasonlóra megcsinálni főleg a Cullenek kinézetét az egymást követő filmekben. Nem hiszem, hogy nem veszik a fáradtságot, hogy megnézzék az előző filmet, hogy abban hogy néztek ki. Jackson haja nagyon megnőtt, Nikki mindhárom filmben teljesen más Rosalie, Edward pedig... Nekem az Alkonyat óta nem Edward, csupán egy elmaszkírozott Rob.
Ami pedig a filmes és könyves karakterek közötti különbséget illeti... ezt én is észrevettem, de nem kifogásoltam. Azért, mert amikor a könyveket olvasom, ott a sokkal érzelmesebb Bella is belefér nekem. Talán Kristen Bellája sokaknak nyers... Én jobban örülök annak, hogy nyers, mintha valami túlérzelgős alakítást adna.
És őszintén szólva ezért lehet felnyársaltok majd, főleg akinek friss a könyvélménye, de szerintem egy könyv forgatókönyve inkább legyen más, mint a könyv,csak alakuljon belőle egy jó film, mint hűen kövesse a könyvet, de totálisan száraz és vontatott legyen, lásd New Moon..

természetesen mindenkinek megvan a maga elvárása, úgymond "követelménye" egy könyvből vagy akár színdarabból történő feldolgozással szemben. mindenki máshogy képzeli, és a forgatókönyv csak ritka esetekben követi pontról pontra az alapművet.ez tiszta sor. és pl mikor beülök egy Rómeó és Júliára, mindig máshogy ábrázolják őket, minden feldolgozásban különbözően néznek ki, vagy pl egy balettben nem is beszélnek. de ez a könyv más. ez a könyv egyedi és megismételhetetlen, nem véletlenül ennyiretöbbrétegűen népszerű.egy jelenség.
de pl az kifejezetten kiakasztana, ha mondjuk Rómeó a kriptába érvén a tetszhalott Júliától találna egy levelet, hogy ő igazából azért választotta őt és nem Párizst, mert az ő világába jobban beleillik, minta herceg. nem azért, mert halálosan szerette és még meghalni is képes volt érte. szóval kifejezetten ignorálnám azt a verziót, ha Júlia karakterét megváltoztatnák.akár meghal végül Rómeóért, akár nem. bocsánat a hasonlatért, és a sarkosságért, de ez ugrott be:)
amúgy nekem Kristen Bellája már a Twilight óta nagyon tetszik nagyszerű színésznő. az eddigi két filmben nekem átjöttek az érzelmek(hiába volt vontatott(ami nekem nem volt az)), együtt tudtam érezni vele. a boldogságát, fájdalmát, félelmét, a dilemmáját. a filmekben is.eddig. és azt sajnálom, hogy pont az Eclipse-ben nem ment., ahol ki kelllett volna az egész feszültségnek teljesednia. a választás. ez volt a mottó.sztem sajna a legfontosabb mondatokból is vágtak ki, ami kicsit átformálta az érzelmeket bennem.
nem baj. ez a rész csalódás volt ebből a szempontból. technikailag a helyen van. de én nem ezért mentem moziba :)

Sziasztok!
Kövezzetek meg érte, de ha érzelmek (és csak abból!) szempontjából vizsgálom, nekem a NM egy pöttyet jobban tetszett, ott legalább fel lehetett fedezni némi érzelmet Bella részéről Jake iránt. Mondom ezt úgy, hogy a könyvsorozatból egyértelműen az Eclipse a kedvencem. Nem titok, hogy a Jake szimpatizánsok táborát erősítem - sokakkal ellentétben, bár nem tartom magam pedofilnak, már az Alkonyatban a szívembe lopta magát az esetlen kamaszfiú -, így ez a vélemény is ebből a szemszögből született.

Nekem az a problémám, hogy Bellában egyre több Kristent látok. A gesztusai, kézmozdulatai. De ez azért van mert egyre inkább megismerem Kristent. Robert pedig, legalább tiz évet öregedett tényleg a twilight ót. Nem tudnák újra olyan kölyökképüre csinálni. Sajnos.:-(