2010. július 10., szombat

Breaking Dawn forgatási hírek és Eclipse dvd infók

Előre szólok: hosszú lesz, úgyhogy most készítsetek be kávét/teát/üdcsit/rágcsát.

Kezdjük a Breaking Dawnnal:
A Summit végre hivatalosan is bejelentette, hogy a forgatások nem csak Vancouver-ben lesznek, hanem Louisiana államban, azon belül is Baton Rouge városban (a továbbiakban Louisiana-ra csak mint Lujzi, Baton Rouge-ra pedig mint beton rúzs hivatkozunk, tehát a Lujzi beton rúzs az nem Vancouver.) Barbival tanakodtunk, hogy vajon mi van Lujziban ami Vancouver-ben nincs meg és arra jutottunk, hogy mivel előbbi eléggé délen van, közel Mexikóhoz, ezért mi arra tippelünk, hogy a mézesheteket fogják ott forgatni.... Az EW értesülései szerint itt kezdenek, ahol a belső jeleneteket veszik fel, majd valamikor újév környékén költözik vissza a stáb Vancouver-be. Maga a forgatás 6 hónapig fog tartani.
A kiadott közlemény az ősszel kezdődő forgatási híreket erősíti meg, azonban az még mindig nem tisztázott, hogy október vagy november. A Breaking Dawn-t ugyan két részre szedik, de a filmet egyszerre forgatják le és míg az első rész bemutatója 2011 november 18-a, addig a második részről még csak találgatások vannak. Mi az első rész után fél évre tennék a leendő premiert, de ki tudja mit találnak ki az okosok a Summit-nál... A forgatókönyvön Melissa Rosenberg még most is dolgozik, azonban néhány hírt már megosztott (aki nem szeretné tudni, hogy mi hogyan lesz a Breaking Dawn-ban az ne olvasson tovább):
Jacob könyvét nem fogják külön részben bemutatni a filmben, tehát nem fogunk egy külön csak Jake szemszöget kapni, hanem inkább megpróbálják beleszőni a sztorivonalba, annak a résznek az eseményeit is. Lásd például az Eclipse-ben a Cullen-Victoria üldözést az elején; jobban elszakadnak attól, hogy csak Bella szemén keresztül értesüljünk a történésekről és megpróbálnak több szemszöget is bevonni, a Jake által látott és tapasztalt dolgok is így kerülnek majd be a filmbe.
Stephenie a napokban megosztotta, hogy szeretné, ha a gyerekszületés jelenet tükrözné azt, amilyen egy szülés valójában: ijesztő/szörnyű/borzasztó [Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam fogalmam sincs milyen egy szülés, úgyhogy akinek már volt, az ne ugorjon rögtön a témára, nem én fogalmaztam így, Stephenie konkrétan ezt nyilatkozta: "I'd love to have the birth scene be every bit as awful..." ]. Ezzel kapcsolatosan Melissa is elmondta, hogy amennyire csak tudnak hűen megmaradnak a könyv ezen részéhez és hogy eléggé horroros/feszültséggel teli jelenetre számíthatunk.
A Bella-Edward nászéjszakáról is esett ám szó: Melissa elmondta, hogy tollak mindenképpen lesznek és hogy nem egy, hanem több "párzós" (LOL) jelenetre is számíthatunk, persze mindezt a PG-13-as korhatáron belül.
A Breaking Dawn mindenképpen erőszakosabb, szexisebb és felnőttebb lesz elődjeinél, de úgy hogy a fiatalabb nézőközönség is bátran megnézhesse, tehát nem lesz benne több liternyi vér vagy pornográf jelenetek, ehelyett a feszültség és izgalomkeltés tárházából fogják meghozni az alaphangulatot.
Azt még nem döntötték el pontosan, hogy hol vágják szét a két filmet, de a nyilvánvaló, hogy ez hol lesz: Bella felébred vörös szemmel, első rész vége.

Eclipse dvd:
Frissítés: a németek amazon oldalán már előrendelhető a 2 lemezes Eclipse dvd, 2010. december 9-i dátummal... Nem tudom, hogy ez hivatalos e, én nem vennék rá mérget, sőt...
A Reelz Channel meg nem erősített információ alapján az Eclipse dvd kinti megjelenése 2010. október 29. A mi előzetes spekulációink is valahogy ekörül forogtak, bár mi inkább a december felé hajlottunk, de mint említettem az október dátum NEM HIVATALOS. Akárhogy is lesz azt mi biztosra vennénk, hogy az itthoni dvd megjelenés nem fog annyira elcsúszni a kintitől, az Újhold dvd-vel azért voltak gondok, mert (mint már írtuk párszor) kiadóváltás volt, ez a helyzet azonban mára már stabilizálódott, szóval nem kell pánikolni, hogy az itthoni megjelenés is majd megint hónapokat fog késni.
Ami viszont hivatalos, hogy David Slade rendezői kommentár már biztosan nem lesz, ezt maga David erősítette meg: mivel az eddig általa rendezett film dvd-jéhez sem készített kommentárt ez alól az Eclipse sem lesz kivétel, azonban ne görbüljön olyan hamar sírásra a szánk: az Eclipse fekete szőnyegén elhintette, hogy még rengeteg rengeteg anyaga van, amit a film készítése közben csinált: képek, videók, jegyzetek stb. és talán ezeket megpróbálja majd egy könyvben összegyűjteni a dvd megjelenés környékére! Szóval LEHET, hogy újabb rendezői notesszel lehetünk gazdagabbak Catherine Hardwicke könyve után, azonban ebbe még ne éljük bele magunkat túlságosan, bár ahogy David a rajongókkal viselkedett szerintem okkal reménykedhetünk, a forgatás alatt sosem hagyott minket infó nélkül és mindig kedves volt a rajongókhoz.
Dvd kommentár pipa, rendezői notesz pipa, lássuk mi a helyzet a kimaradt/törölt jelenetekkel:
ami már biztos, az a sokat emlegetett Angela-Bella beszélgetés, ahol a lányok megvitatják az Edward-Jacob helyzetet az érettségi meghívók megírásának közepette. Ez állítólag egy 2-3 perces rész lesz.
A másik amit biztosan várhatunk az egy Bella-Charlie jelenet, mégpedig az érettségi átvétele után, amikor mindenki kedvenc apukája elmondja, mennyire büszke lányára.
A végére hagytam a legjobbat, amiről még egyáltalán nem beszélt senki a dvd kapcsán: Bella látomása arról, hogy milyen élet várna rá ha Jake-et választaná. A hivatalos filmkalauzban is van egy olyan kép, ahol Bella és Jacob üldögél a Swan ház lépcsőjén, boldog mosollyal az arcukon, valamint emlékeztek még a 7 perces Eclipse előzetesre? Azon belül is arra a részre, mikor Edward-nak vörös volt a szeme és többen egy (Volturi) nyakláncot véltek felfedezni rajta? Nagy valószínűség szerint ez is ennek a látomásnak a része lesz.
Wyck Godfrey vagy David említette, már nem emlékszem pontosan, de az tuti, hogy kimaradt/törölt jelenetre időben úgy 15-20 perc körül számítsunk, tehát olyan sok dolog nem maradt ki a végleges mozis verziókból, mint például a New Moon-nál.
Én szeretnék kimaradt még Riley jeleneteket. Sokat. Vizeset. Agresszívat.
(A Lujzi beton rúzs csak vicc volt, nem fogjuk becézgetni az államokat/városokat :)
Eclipse dvd hírforrások: via és via | Breaking Dawn hírforrások: via és via

15 megjegyzés:

Csajok! Kösz az infót, ezek nagyon jó hírek :)
A Jacob szemszöget végig tényleg nehéz lenne megoldani, de van egy olyan érzésem, hogy jó lesz ez így is. Barátnőmmel pont azt beszéltük, hogy tuti itt lesz vége az első résznek, vagy talán még Bellát sem látjuk vámpírként :( és akkor Jake bevésődésével lesz vége. De már "csak" 496 nap és kiderül. A Eclipse DVD-t meg már nagyon várom, főleg az extrák miatt :)

Áá nagyon köszi a híreket csajok:)

Én is kösz a sok új infót.

Viszont. Az Edward vörös szemekkel és Volturi nyaklánccal, nem Bellának a csók alatt elképzelt "látomása". Hanem az ott volt a forgatókönyvben SPOILER: amikor megvitatják a Cullen-fiúk, hogy újszülöttekről van szó, Jasper mondja, hogy sokról, és elagyalnak rajta, hogy a Volturi miért nem lépett még közve. Itt mondja Edward, hogy amikor Olaszországban volt, mit olvasott Aro gondolataiban. Íme: "Egy felvillanó képben Alice-t és Edwardot látjuk egy-egy Volturi trónuson, amelyeket korábban Caius és Marcus birtokolt." SPOILER vége

Ha van rá igény, bemásolom szívesen a Bella-Jake hogy is lett volna jelenetsort is.

Óó, lécci lécci másold be!!
Szerintem a bevésődéssel lesz vége. Már most annyira várom a BD-t!

Oké.

Aki a DVD-re tartogatja az élményt az semmiképp se olvassa tovább!! :)
SPOILER

"BELLA: Csókolj meg.

Jacob megáll. Visszanéz a lányra.

BELLA: Én kérlek rá.

Jacobot nem kell kétszer kérni. Megszorítja és megcsókolja a lányt. Haragja szenvedélybe vált. Amint a csók folytatódik, legnagyobb meglepetésére Bella átadja magát neki.

Közelről látjuk az arcát, amint elfojtott érzelmei hullámokban törnek elő, elárasztva gondolatait.

103. BELLÁÉK HÁZÁNÁL – NAPPAL

Egy jelenetsorozat tűnik fel, egyik jelenet a másikba olvad, ahogy az évek múlását érzékeljük.

– Bella és Jacob kéz a kézben ülnek a tornácon a fényes napsütésben.
– Most húszas éveik végén járnak, egy csecsemőt ringatnak Megjelenik Renee, megfogja a gyereket és vidáman dobálja unokáját a levegőbe.
– Harmincas éveik elején – már két gyerekük van. Jacob birkózik a nagyobbik fiúval, amíg Bella és a korosodó Charlie a totyogó kislányt sétáltatja.
– 40-es éveikben – két felnőtt gyerekük integet ki Jacob autójából. Hazajöttek vakációzni. Az ősz hajú Charlie és Billy ott vannak Bellával, hogy üdvözöljék őket.
– 60-as éveikben. Már Jacob és Bella is őszül, saját unokáikkal játszanak. Elégedettek. Egy család…

104. TÁBORHELYEN – BELLÁRA FÓKUSZÁLVA – DÉLELŐTT

Bella hirtelen elhúzódik. Eltolja magától Jacobot, szédül. Jacob a fülébe suttog.

JACOB: Ilyennek kellett volna lennie az első csókunknak is. "
SOILER VÉGE

Nagyon-nagyon sok köszönöm! Alig várom a kimaradt jeleneteket. Kár, hogy végül nem került bele a filmbe. : (

Nem tudom, én most elgondolkoztam és sajnálom, hogy nem Jake szemszögéből lesznek megírva azok a momentumok, amik úgy vannak a BD-ben, ahogy. Jó lenne Tay narrálásával nézni pár percig. De ők a készítők, ők tudják... remélem.

Ma ismét megnéztem az Eclipse-et, és pont erre a következtetésre jutottam, mármint hogy az *SPOILER* Edward mint Volturi tag kimaradt rész biztosan ott lett volna, ahol Edward arról beszél, hogy kiolvasott valamit Aro gondolataiból... *SPOILER VÉGE*

Én imádom az ilyen látomásos felvillanásokat, persze nem akkor, ha olyan vicceskére sikerül, mint a New Moon-ban a rohanó Edward-Bella pár... De ezeket a trónusos illetve Bella Jacobot választja részeket ha jól megcsinálták, akkor kár, hogy kimaradtak.

Én azért nem srezetném, ha lényegileg elválna a Jacob szemszögű rész. Szerintem evidens, hogy akkortájt nagyobb hangsúlyt kap majd Jake, és hát a falkával is vannak történések, de én -bevallom- annyira nem szeretem a könyvben sem a Jake-szemszöget.

És valóban. Mind az Alkonyatban, mind az Eclipse-ben beleláttunk a Bellától független történésekbe is, azok is rendben voltak. Valami hasonlót várok a BD-ben is. Már ha még egyáltalán vannak elvárásaim a BD-vel szemben.

Szerintem lenne abban potencia, hogy Jake szemén keresztül (Taylor narrálásban) látnánk egy ideig az eseményeket. Mondjuk másabb színvilággal és kameramozgással tökéletesen át lehetne adni mit érez. De nem én leszek a rendező (sajnos :D), szóval ez van. Még Nessie lesz nagy falat a készítőknek, nem tudom jól jönnek-e ki belőle egyáltalán. :S

ÓÓ, köszi a sok infóót :D Én is várom a sok vizes, agresszív, szexis Riley kimaradt jeleneteket!! Még több Xaviert!! :P :D

Köszi! Sok mindent megtudtam! Én eclipse-nél arra voltam nagyon mérges mikor kihagyták azt a részt a könyvből, mikor Bella sír Jacob miatt. És Edward megkérdezi tőle, hogy biztosan jól választott e.... ez jó lett volna ha beleteszik... Remélem extrák között ott lesz:)

MÁR NAGYON VÁROM A FILMET,ÉS NÉHÁNY DOLGOT IS MEGTUDTAM AMI EDDIG NEM TUDTAM.

IMÁDOM A AZ ALKONYATOT. NAGYON SZERETEM A SZEREPLŐKET IS ROBERT ÉS KRISTEN A KEDVENCEM.NAGYON VÁROM MÁR A NEGYEDIK RÉSZT DE AZ ELSŐ HÁROM IS NAGYON JÓ VOLT.

Laura
SZIASZTOK!!!Nekem megvan dvd-n az első 3 rész,és elolvastam a 3. és 4. könyvet.FANTASZTIKUS!!!
STEPHENIE NAGYOKAT ALKOTOTT.Szeretem az összes szereplőt,és hogy melyik a kedvenc részem.....
nem tudok dönteni.IMÁDOM MINDET.