2011. november 16., szerda

Hajnalhasadás I. rész - Kibeszélő

Rengeteg várakozással teli hónap telt el azóta, hogy nekiálltak tavaly év végén a Hajnalhasadás forgatásának. Most pedig már csak órák választanak el minket attól, hogy lássuk a kétrészes finálé első felvonását. Természetesen eme résznek is jár a saját kibeszélős poszt, ahová az éjféli premierről hazaérkezők rögtön meg is írhatják a (mindenre kiterjedő) véleményüket. Persze azok kommentjeire is kíváncsiak vagyunk, akik majd csak az ezt következő pár napban vagy hetekben tudják megnézni a a Bill Condon által megálmodott első részt. Végezetül mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánunk (de azért vész esetére egy csomag zsebkendőt  készítsetek be :) és ne fogjátok majd vissza magatokat, várjuk a sok-sok minikritikát.

Fontos kérés: Senki ne spoilerezzen a chatben! Ne rontsuk el mások filmélményét.

63 megjegyzés:

Minikritika a BD Pt. 1-ról:
1. Egyszerre imádom, és gyűlölöm a filmet. Így totálisan meg fogom érteni azokat, akik csak az egyik oldal mellett teszik le a voksukat.
2. Egy érzelmi hullámvasút az egész: van amikor csak nevetsz, van amikor csak sírsz, van amikor csak tátod a szád, mert annyira intenzív az egész (főleg a szülésnél) és van amikor mindhárom effektus fennáll
3. Kristen számomra a film csúcspontja minden szempontból (de a többiekkel sincs gond, sőt!)

Egyelőre ennyi, vasárnap nézzük újra, utána hosszabban is kifejtem róla a véleményem.

Sziasztok! :)

Épp most jöttem haza és láttam a filmet :)
Igazából elégé vegyes érzelmekkel jöttem haza,de nagyon jó volt. Szerintem ebben a részben annyira jól kibontakozik Jacob :) Egyszerűen imádom. Taylor ügyes volt :) Kris és Rob is szuper volt természetesen.
Filmnek az a bizonyos része, hát huh srácok én szabályosan kicsit rosszul voltam el is ment az étvágyam :D
Egy biztos, izgalmakkal teli volt és várom a folytatást! Igaz még kicsit messze van, de hamar repül az idő! :)
Különben annyira éreztem, hogy hogy lesz a vége ennek a résznek :)
Jó mozizást mindenkinek! :)

Bogyoka

rose:
Sziasztok!
én is nemrég értem haza az éjféli vetítésről.Nekem nagyon tetszett,de tényleg nagyon intenzív,úgyhogy még párszor majd megnézem a moziban.
Így első benyomásra: nagyon tetszett ahogyan megoldották a bevésődést,az átváltozást ill. az esküvőt. valamint Bill Condon ill. a Summit a trailer-ek kiadásának sorrendjével és összevágásával nagyon "cselesek" voltak. :)
Kristen és Taylor alakítását emelném ki, hát apám Kristen most aztán odatette magát!Eddig is imádtam,na de most!!!Eszméletlen jó volt.
Lényeg,hogy Barbit idézve tényleg egy "érzelmi hullámvasút volt", azt hiszem ezt is rongyosra fogom nézni,mire teljesen feldolgozom,megértem átlátom.
De azt gondolom,hogy ezért nagyon is megérte várni azt az 1 évet!!!! :D

Pottika:Sziasztok!
Nekem a film eleje nagyon tetszet,Bill Condon jó munkát végzet.
Nem tudtam elképzelni hogyan oldja majd meg pl a bevésődést,de nagyon jó let.
Nekem könyvbe sem tetszet a nászút utáni részek nem is olvastam tovább.
Ezért ugy érzem még nekem is idő kel mire megemésztem,elöször az Eclipse sem nyerte el a tetszésem.
De megérte megnézni,és kiváncsi leszek mások véleményére,ők hogy látják.
Mindenkinek jó mozizást!

Pottika:Taylor és Kristen valoban nagyon jó volt!

Sziasztok! Az egész Alkonyat sorozatnak ez a legjobb darabja, Bill bácsinak kellett volna mind az összes részt rendeznie. A színészek ebben a filmben a legjobbak, főleg Kristen, de az összevágásokkal volt némi kifogásom. Amúgy fantasztikus és nagyon is megérte várni és elmenni az éjféli premierre! Bevallom: tátott szájjal néztem :) A poénok pedig... hihetetlenül ott vannak a szeren, de majd megnézitek, aki rajongó garantáltan imádni fogja :D

Sziasztok! Az Eclipse csalódása után félve mentem a moziba,de szerencsére ezúttal kellemes volt a csalódás! Teljesen lenyűgözött a film,még mindig a hatása alatt vagyok!! Imádom!! Habár a sok vértől kicsit rosszul lettem,de a fantasztikus színészi játékok,és a káprázatos jelenetmegoldások feledtették velem ezt a kis kellemetlenséget! Már alig várom,hogy újra lássam!! :) :)

Sziasztok!
Tényleg NAGYON megérte várni és elmenni az éjféli premierre!:) A film nagyon-nagyon jó lett! Azt is mondhatnám, hogy totál felül múlta az elvárásaimat! Az egész filmnek olyan megmagyarázhatatlan hangulata van...Barbi jól írta az elején: egy érzelmi hullámvasút az egész.Magával ragad teljesen...Aminek kifejezetten örültem, hogy amit a könyvben "végigszenvedtem - mert nekem volt pár gusztustalanul morbid rész is benne- ,azt most teljesen "optimális" mértékben láttam viszont, úgy, hogy semmit sem veszített a mondanivalójából, erősségéből... Sőt...
A kedvesem is eljött velünk, csajokkal. Miattam kedvelte meg a történetet /muszáj is volt szegénykémnek.:) /, és már várta Ő is a folytatást.Neki, mint HÍM NEMŰnek is nagyon tetszett a film. Szinte már nyomasztotta is a hangulata, a fájdalom, a szenvedés, ami sugárzott kb. a film felétől kezdve. Teljesen a hatása alá került, bele élte magát. Azért emelem ki ennyire, mert mi, nők érzékenyebbek vagyunk a hangulatok, érzelmek változására, jobban rá tudunk hangolódni egy ilyen érzelmes története... Szóval a lényeg az, hogy tényleg nagyon intenzív volt érzelmileg. Az arcjátékok, a hangulat, a színek...A színészek egyre jobbak. Kristen és Taylor színészi játéka viszi a pálmát...Úgy érzem, ez a Bill bácsi nagyot alkotott, szerintem "kincset" kaptunk tőle, mi, rajongók!!!

Hali :)

Végre mi is láthattuk a BD-t. Szóval nekem nagyon tetszett :) Annyira szép volt! :) Az esküvői jelenet csodálatos és megható volt. Amikor Bella szült...hát az valami eszméletlen volt..és a vége....hűűűűűűűű! Na jó szóval nekem nagyon nagyon tetszett...igazából mást nem tudom mondani. Gyönyörű filmet készítettek :) :) :) :) :) :) :) Bill bácsi előtt pedig le a kalappal! :) Legszívesebben most azonnal újranézném! :) :)

sziasztok!:)
nagyon-nagyon vártam a filmet,de az igazat megvallva az elején kicsit untam és másra számítottam,jó persze tetszett.Ami nekem nagyon hiányzott az elejéről,az volt amikor bejelentik Charlie-nak én ezt a részt a könyvben is imádtam,ezért vártam:)Az esküvői dekoráció gyönyörű volt,Bella ruhája is szép volt.A Bella és Jackob közötti elválásnál nagyobb veszekedésre számítottam.A nászút olyan gyorsan ment el,persze Rob és Kristen mindent beleadott;)Eddig volt számomra kicsit unalmas és egyben átugró rész is.Ami ez után következett bámulatos nagyooon jóó:DDNem tudtam elképzelni hogyan fogják megoldani a farkasok közötti kommunikációt,de amit csináltak ,nagyon meglepett és jól eltalálták.Egyszerre volt félelmetes és izgalmas.Bella terhessége eszméletlen ahogy Kristen eljátssza:o A szülési jelenet mindent vitt.Nagyon jó volt ahogy bemutatták mi megy végbe a testében belülről.És ahogy megszületik a baba,a bevésődés minden nagyszerű.:)) Amikor Bella haldoklik és Edward próbálja életben tartani ,ahogy visszaidéznek az előző filmekből,nagyon komoly,bemutatni mindent amin átmentek szenvedés,boldogság és akár vége is lehet úúúú nem tudok mit mondani elképesztő:)Bella átalakulása :O amikor mutatják mi történik belül.:)
Mindenképpen megérte várni mert lehet,hogy számomra nehezen indult,de teljes sokkban ért véget.Az összes színész játéka nagyon meggyőző.Kristen,Rob és Taylor mindent beleadott.Imádtam. És megyek újranézni,de 1 évet várni a következőre legszívesebben most megnéznem:)lenyűgöző :))Ildi

Hát sziasztok én is most értem haza filmről..és vmi eszméletlenül tetszett..nagyon jól játszott Kristen, sőt sztem ebben a részben volt a legjobb...Jake-Bella kapocs nagyon ütött. a nászút tényleg elég gyorsra sikeredett, NAGYON jók voltak a poénok :Charlie OMG az az ember, meg hát a lagzin a pohárköszöntők :D :D a film elején még nagyon röhögtem..és nagyon ritkán szoktam ennyit sírni egy filmen, de én a vége felé már annyit sírtam mikor, meg a közepe felé is mikor Bella elköszön a szüleitől, mikor Jake búcsút vesz tőle amikor már tudja h Bella terhes, mikor otthagyja Jake a falkát. Bella szülése..ANYÁM! hát az valami nagyon morbid volt még belegondolni is ahogy eltörik a gerince-brrrr...Nászút: Ahogy Bella próbálja elcsábítani Edwardot nagyon jól megoldották "a kis feketében :P"

Jah és csajok, köszi h kiírtátok Bill C. interjúját h maradjunk ott a filmnél még egy kicsit várjunk ..mert nekünk a filmnél a nézők több mint háromnegyede kiment én meg mondtam bnőmnek h még maradjunk mert még lesznek itt dolgok...és kb ott maradtunk max 6-an

IMÁDOM ezt a filmet..és többször kell ez nekem

Szilvi

Én is imádtam! =D A kedvenc jeleneteim az esküvő, a nászút,a szülés, és az átváltozás.Valami fantasztikus volt.A hanghatások, ahogy egyre lassul a szívdobogása Bellának, és egyre szebb lesz.(haj,bőr,szempilla stb.) *-* A kedvenc részem, mikor részleteket mutattak az előző filmekből.Nagyon intenzív volt az egész.Külön kiemelném a bevésődést.Sokkal jobb volt, mint amire számítottam,és meglepően jó volt látni Renesmee-t a későbbiekben. Tetszett, hogy sokat lehetett nevetni, viszont volt néhány undorító dolog (pl.csirke,Bella kidobja a taccsot,vér),ami eléggé visszataszító volt számomra.Hiányoltam pár jelenetet,amiknek elvileg benne kellett volna, hogy legyenek.Pl.mikor Edward nekivágja Jacobot a falnak.Nem tetszett a farkasos gondolathallós rész.Értem én, hogy valahogy megakarták ezt mutatni, de számomra kicsit nevetséges volt.Mindent összevetve szerintem Bill Condon remek munkát végzett,Kristen,Rob és Taylor remekül alakítottak!

Én is imádtam :DD abszolút kedvenc a bevésődés <33 Nessie gyönyörű lesz *-*[Mivel én Jake/Tay fan vagyok :)]
Negatívum volt nekem,hogy számomra túl sok Edward/Bella volt,és kevés farkasos jelenet,valamint hiányoltam a Jake/Rose vicceket(vagy az a 2.-ben lesz?Elfelejtettem mikor voltak,csak hogy jók :D)
De nagyon j volt,hogy ilyen sokat lehetett nevetni :)
Nekem tetszettek a durvább részek is.És igen,Kristen nagyon jól játszott!
Imádtam! <33

na még így utána is eszembe jut pár dolog: én is jó pár részt hiényoltam belőle amit beígértek pl. Jake-Eward "harc", na meg hát az a vízeséses rész ohh anyám már ott a székemben ülve is közel voltam a szívrohamhoz..azért onnan leugrani, nem semmi...Nekem annyira Nessi nem jött be kicsin még szép, de úgy felnőttként már oylan :S
Na meg hát mikor gyerek nevéről tárgyalnak h mi leegyen, és ott Jake nagyon bírtam a fejét :)

Szilvi

Végigolvastam mindőtök kommentjét és nagyon meg vagyok lepődve azon, hogy senki nem említette az "álomesküvőt". Megmondom őszintén nekem az sokkal de sokkal jobban tetszett, mint az "igazi". Bella haja nagyon egyszerű volt, de nagyon jól állt neki és szerintem a ruha is jobban illett hozzá, mint a másik. Számomra egyébként ezt a részt abból a szempontból elrontották, hogy elsőre ugye alapból meghatódtam mikor Bella sétált az oltárhoz álmában, aztán az eredeti esküvő bár szép volt, azért érzelmileg nem ütött akkorát, mint mikor legelőször megláttam a fehér ruhában.

Annie: egyetértek,ezt akartam is írni,nagyon szép volt ott :) És tök jó volt,hogy az igazinál Stephenie-t külön mutatták :)

Huu na végre én is netközelbe értem!! Tömören: Nagyon tetszett. Kedvenc jelenetnek az esküvőt mondanám, Bella átváltozását. Amikor az esküvő ment, akkor vártam, hogy na mikor lesz már végre egy egész alakos kép Belláról, hogy lássuk a ruhakölteményt. A háta nagyon tetszett, és mikor megmutatták az egészet, néma csend lett a moziban, belőlem meg kiszakadt egy huuuuu :$ Bár valahogy, érzelmileg én is arra számítottam, hogy nagyobbat fog ütni az egész esemény. Nem azt mondom, hogy rossz volt. Mert valóban, ahogy a színészek is mondták a riportokban: csodaszép. De ahhoz hasonlóan, amit Annie is írt, nem volt meg az "álomesküvő" érzelmi ellenpontja. (Engem ott sokkolt az emberhalom és a vér.)
Szerintem Bill bácsi nagyon jól összerakta. Nagyon szépek voltak a visszacsatolások a korábbi, főként az első részre, képileg és zeneileg.
Amivel bevallom én nem vagyok megelégedve most, az a zene. Valahogy nem volt rám olyan hatással ez, mint a korábbi részek esetén. Persze könnyen lehet, hogy azért, amit már sokan idéztek Barbitól, hogy "érzelmi hullámvasút" volt az egész film, és emiatt nehéz volt még a zenére is figyelni és azzal is azonosulni, vagy csak társítani a sok (néha kicsapongó) váltáshoz. Egyetlen szám van, ami megmaradt, de az is csak azért, mert a Comic-Con-os részlet óta imádom. Azt hiszem még legalább párszor meg kell nézni ehhez ;)
(Bízom benne, hogy nem fogok csalódni Carter Burwell alkotásában - nekem kicsit elvesztette a vadságát és lágyságát, az elsőhöz képest a komponálmánya.)
Ja és még ami nem tetszett: Carlisle haja.... (őszintén szerintem valami tragédia.)

Barátnőmmel hosszasan ment a tanakodás, hogy hol fogják elvágni, és én valahogy pont így képzeltem el. Jó volt az utolsó "harc-jelenet" a farkasok és Cullenek közt.

Összefoglalva: nekem nagyon pörgött a film, de tény és való volt benne bőven esemény. A zenéjével még ismerkedni kell! És vamp-Bells vadító, ahogy azt vártuk!!
Imádtam Kristen játékát, és azt hiszem egyre jobb és jobb, ahogy a fiúkon is félelmetesen látható a fejlődés. Taylorról komolyan egyre kevésbé hiszem el, hogy egy még-20-sincs srác!!
Imádtam a közeli képeket ismét, főleg Kristenről. És a vége nagyon-nagyon bejött nekem. Azok a szemek!! Woooww ;)

Jah és nem tudom, hogy "baki" vagy csak én nem figyeltem a felhőket: de miért nem "szikrázott" Edward a nászút alatt egyszer sem????

jó hogy mondod KRÉ..ez nekem is csak most jutott eszembe, egy kis csillogást én is vártam..Meg hát az álomesküvő: én nem akartam az igazi előtt látni semmi ilyesmit, főleg nem vérrel meg hullákkal na de mind1 am Bella álomesküvős ruhája nagyon bejövős volt a másik is de ez olyan nemtom más de meseszép és amilyen egyszerű volt úgy Bella olyan gyönyörű is
Szilvi

Sziasztok!
Ülök itt a gép előtt már fél órája és gondolkodom, hogyan is írjam le a véleményem.
Összességében tetszett! Megmondom őszintén azt én is hiányoltam, mikor Charlie-nak bejelentik az esküvőt... Ezen kívül nekem az esküvő egyáltalán nem volt ütős. Szép volt vidám, de olyan átlagos filmbeli esküvő. Amik feldobták, azok a pohárköszöntők voltak. Végig nevettem.
A nászút jó volt, én a babás rémálmokat hiányoltam még.
Ami ezután következet, az nagyon tetszett. A farkasos jeleneteknél végig hatott rám a feszültség, amire mindig csak utólag jöttem rá, hogy jé lazulni kéne és ezerrel ver a szívem. Nekem a farkasok gondolat zűrzavarja külön bejött, valahogy így képzeltem el, milyen lehet ha ennyien egyszerre beszélnek a fejedben. :)Szóval ezek hatásosak voltak.
A szülési jelenet tetszett, állati jól megoldották, még a vérrel sem volt gondom, bár én eléggé bírom az ilyesmit. Tetszett, ahogy Edward próbálja élesztgetni, miközben Jake kinn sír.
A bevésődés is bejött, bár én egy picit húztam volna még a pillanatot a magyarázat előtt.
És állati kíváncsi leszek a vámpír Bellára, mármint úgy értem igazán. A végét imádtam, esz a fene, hogy még nem láthatom a folytatást.

Molly

Tegnap este láttam a filmet, egyszerűen WOW!!!!
Nagyon jó volt, tele izgalommal és szerelemmel!!
:)
Nem csalódtam, sőt még jobban beleszerettem a történetbe és a szereplőkbe!
Aki még nem látta nézze meg!
Nagyon várom a befejező részt! Remélem hamar eljön annak is a bemutatója!

Én tegnap láttam és még most is a hatása alatt vagyok...ISZONYATOSAN TETSZETT!!!és nem tudom ti hogy vagytok vele,de nekem könyveben nem annyira tetszett...sok volt benne az olyan rész mikor untam...de itt filmben...woow!nagyon jó volt a zene kivéve a nászutas részek,ott kicsit másabb zenét raktam volna be,de ez hogy visszahozták az első rész zenéit...intenzív volt.
Nekem a farkasos telepátia is nagyon tetszett,nem éreztem viccesnek.Nagyon jól ábrázolták Bellát,hogy csont sovány és a smink,hatásos volt!A bevésődés...a szülés...az átváltozás...uhhh kiráz a hideg annyira élveztem!És persze amikor leperegnek az eddigi részek!Nekem moziba ezt még meg kell nézem 2x biztos!
Nem találok benne hibát,imádtam!!!

Judit

Sziasztok!

Én tegnap este nézem meg, és naggggyon tetszett, de, azért van de... Igen, maga az eskövő, a szertartás, és az a hosszú csók... az nagyon szép, megható volt. Na, de azok a köszöntők!! Hát, az nagyon nem tetszett! Kivétel talán Edward... Számomra egy kicsit összecsapták az elejét. Nagyon hamar hatalmas pocakja lett Bellának... Meg mi volt az a Rio-s jelenet?!? Az szerintem totál felesleges volt. Viszont onnantól nagyon nagyon jó, hogy Jackob megtudja mi történt Bellával. A farkasok összecsapás, az új falka, a terhesség, na és maga a szülés, fantasztikus lett! Ilyesztő, de nagyon jó! Az abszolút kedvenc jelenetem a bevésődés: ahogy látja Jackob a jövőjét annak az édes pici kislánynak a szemében, majd térdre esik előtte... az mindent vitt!!!! És Bella, mint vámpír, egyszerűen gyönyörű!!! Párszor még biztosan meg kell nézni, mert érzelmileg igen intenzív, de már majd csak itthon... sajnos én a moziban kifogtam három vihogó hölgyeményt, akik a fölöttem lévő sorban pl. akkor röhögtek a legjobban, mikor Bellának eltört a gerince és elindult a szülés... :(( Szörnyen idegesítő volt!!!
Összefoglalva: megérte ennyit várni, és tudom, hogy a következő rész is megéri a várkozást!!

Üdv: Dóra

Dóra nagyon sajnálom h kifogtad azt a három érzelemtől mentes szerencsétlen némbert... :/

Sziasztok!

Sikerült ma végre nekem is megnézni a filmet,sajnos én külföldön élek,és az angolom is még erösen tanuló-szinten van,de azért 80%ban értettem,meg ugye a könyvet is olvastam.
Tehát az én véleményem:
Az elejéröl én is hiányoltam kicsit azt mikor bejelentik Charlienak az esküvöt,szerintem az azért fontos lett volna.én személy szerint az esküvötöl sem vagyok elájulva,persze tetszett.de mondjuk a Bella ruhája sem volt olyan nagyon szép,szerintem fura volt.az a Rioi jelent sem nyerte el a tetszésemet,szerintem az is simán beleférhetett volna a "kimaradt jelenetekbe",nem tudom,lehet csak én érzem igy.ÉS kb.ennyit arrol ami nem tetszett,mert a film többi része nagyon tetszett.Szerintem is Taylor és Kristen játéka valami lenyügözö volt,baromi jol hozták a karakaterüket.jo ez nagyjábol mindenkire igaz,de öket kettöjüket emelném ki.Rosaliet is igy képzeltem az oltalamzo "anyatigris" szerepében,meg hogy nagyon örül a babának,ahogyan mosolyog a végén-végre.
Nekem a "véresebb"részek is tetszettek,amikor Bellának vért kellett innia,meg a terhesség,szülés,szerintem iszonyat jol megvolt csinálva.Bella "eltorzitása" is nagyon,amikor a Rosalie-val bementek a fürdöbe,és levette a fürdököpenyét,és látszottak a csigolyái,meg a karja,hogy mennyire le van fogyva.
Farkasos részek lehet hogy keveset voltak benne,de azok nagyon ütösek voltak.Amikor Jacob megtudja mi történt a Bellával és elhagyja a Cullen házat,és átváltozik,és az a a sok hang a fejében egy kicsit tényleg zavaro volt,dehát igy érzi Jacob is,mikor beindul a farkas-telepátia.
Szerintem az is nagyon jo volt amikor a Cullen ház elött összecsapnak a farkasokkal,mikor Alice-nél ott csattog az a farkas(most pontosan nem tudom ki)olyan látványos volt az egész.
A bevésödés gyönyörü,az egész,ahogy látja Renesmee-t és ahogy régebben is hogy nem is Bellát látja hanem ugye Öt(pl a réten,amikor Laurent üldözik a farkasok a new moonban)
Na és a vége,ahogy Bella teste regenerálodik,a testi sérülései,ahogy feltöltödik ujra "élettel",a haja,és ahogy terjed benne a "méreg"!Isteni.engem teljesen lenyügözött,imádom!!!

Viszont lenne egy kérdésem: a feliratok után van ugye még egy jelenet-ezt valahol olvastuk azért maradtunk még ott-a Volturis rész.sajnos nem egészen értettem mi volt(a fent emlitett enyhe nyelvi korlátok)Ugye hozza nekik a Bianka a levelet amit a Carlisle irt az Aro-éknak,és Aro mondja hogy kell nekik vagy mi.na ezt a részt valaki tisztába tenné nekem?mit küldtek nekik?a babárol vagy az esküvöröl?lehet a könyvben irnak ám erröl,de sajnos már másfél éve olvastam a 4.et-de azt pár napon belül megismétlem...Szoval köszönöm szépen elöre is a válaszokat!

(Egy kicsit bosszant hogy imdb-n eléggé leértékelték a filmet,3.8ra...nekem összeségében nagyon tetszett,szerintem jövö héten ujra megnézem)

Bocsi ha összevissza irtam volna,de még nagyon friss az élmény,nekem is le kell még ülepednie ennek a sok informácionak.

Ja,igen,és a hajak szörnyüek voltak,szinte mindenkié-szerintem.

Üdvözlet mindenkinek:

Szandra

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFAAAAAAAAAAANNNNNTTTTTTTTTTASSSSSSSZZZZZZZZZZZZZZTIIIIIIIIIIKKKKKKKUUUUUUSSSSSSSSSSSSSSS VOLLLLLLLTT!!!!!!!!!Hát kezdeném az elején.Nagyon tetszett hogy ugyanúgy mint az előző három filmben itt is Kristen elmondta az idézetet.Nekem kicsit rövid volt ez a 'csak ledobja a földre a ruháját és farkas lesz' Jacob dolog.A készülődés nagyon humorosra sikerült.Az esküvő káprázatos volt és felejthetetlen, főleg amikor mindenki eltűnt és úgy csókolták egymást.pont mint ahogy Bella mondta a könyveben.A köszöntőknél mi a barátnőmmel besírtunk a röhögéstől Amikor Renné elkezdett énekelni:-D Aztán megható volt a búcsú a szülőktől meg a Jakes tánc és a kocsiban ülő közben halló vonyítás is.Rio rohadt jó volt!!Annyira látszott hogy egy kisvárosban élő amerikai milyen keveset lát a világból és most hogy kitárul elé mennyire meglepődik hogy mi is van kint.Esme szigete és a csónakázási felvételek a magasból hihetetlenek voltak"még így éjfélkor anyukám szemüvegbe is látta hogy mi volt a sötét tengeren úgyhogy köszi Bill".Aztán pedig a szeretkezés...Én mondjuk nem bántam volna ha egy kicsit visszaraknak a kivágott részekből.Bár ez így volt szép és romantikus is egyben meg persze 12-es.A csábításokon hát nem is tudom mikor nevettem így utoljára mert az nagyon kész volt.Amikor Bella rájön hogy jön a baba azon például ritka az én estemben a moziban, de megkönnyeztem.na és Jake meg a pesszimista beszólásai a parton hát pontosan ilyennek képzeltem el.Amikor meglátja Bellát akkor nemcsak az ő tüdejében de az enyémben is megrekedt a levegő.Annyira valóságos volt.Aztán amikor sírt meg a farkasok ellene fordultak azok is iszonyat jó részek voltak Amikor meghallják a babát, a szülés AZ ÁTVÁLTOZÁs és a vége.Hihetetlen élmény volt. nem csoda hogy nem tudtam aludni nagyon sokat hajnalban.
Kiemelném.Kristen játékát amúgy is Kris örült vagyok de ahogy a fentiekben is olvastam nemcsak nekem tünt fel játéka.Egyszerűen FENOMENÁLIS VOLT.De nemcsak az övé hanem Robbé is.Taylor is jó volt bár egy kicsit többet vártam hogy szerepeljen de kitett magáért.Szerintem nem voltak annyira gusztustalanok a részek.a szülés szerintem lehetett volna véresebb.de ez az én véleményem.A bevésődés is atom volt és amikor átváltozott!!!HÚÚÚÚÚÚ.A vége számomra nem volt annyira meglepő mert még egy éve arról beszélgettem egy chaten hogy mi lesz a vége a part1-nak és lám igazam lett:-)Én is premieren voltam de holnap újra megnézem mert nem tudok jelenleg másra gondolni.Bill szerintem maradandót alkotott és nekem az első rész után Még ez a kedvenc részem.Remélem a Part-2 lesz ilyen jó vagy jobb.

Sziasztok!

Nekem mindenki közül Bill Condom tetszett a legjobban. Az összes film közül a legjobb ez volt. Persze a film sikere és anyagi háttere is nagyobb, mint korábban. A lehetősége több volt, de film szuper. Abszolút Bellához sokkal jobban illet az "álom esküvőbeli" ruha és haj. Az is egyszerű volt, de sokkal káprázatosabb. A hosszú csók jelenetet imádom, mert a könyvben annyira szerelmesek, de a film vásznon, mindig csak rövid, nem túl intenzív csókok voltak közöttük, de ez igen, ez valóban átadta azt az érzést, amiért igazán szeretem a Twilight-ot. Nekem Bella "elcsúnyítása" a terhesség miatt és a szülés, na meg Edward véres arca sok volt, de Jacob bevésődését tényleg nagyon jól megcsinálták. Imádtam a régi filmek részleteit, az előző filmek zenéit. Szuper ötlet volt. Ami kikészített, pedig tudtam, hogy így lesz az a vége. ANNYIRA BOSSZANTÓ!!! és még 1 év. Hogy lehet, ennyire felcsigázni, és ennyit váratni. Ez már kínzás. :)

Éva

Én ma láttam és egyszerűen CSODÁLATOS volt!!!Engem teljes mértékben lenyűgözött és elkápráztatott. Iszonyatosan jót alakítottt Kris,Rob és Tay a filmben és persze a többiek is. Hát a farkasos jelenetek valmi fantasztikusak lettek!Csak bámultam hogy ezt ilyen jól megtudták csinálni!!:) Nekem az a rész tetszett a legjobban amikor Edward észreveszi hogy tud a babának a gondolatai közöttt olvasni és ezután másképpen áll a babához.:) Főleg amikor simogatja és megpuszilja bella hasát az annyira meghittt.:) Én az esküvői részről kicsit hiányoltam a Bella -Edward táncot de ettől függetlenül csodálatos volt az egész esküvő. Nagyon tetszett Emett és Edward esküvői beszéde de Charlie beszédét semmi sem múlja felül.:DD A kedvenc részei nekem a nászút ,az esküvő és a szülés.:) Szóval összegezve az egészet én személy szerint ODAVAGYOK a filmért!!!:) És ajánlom mindenkinek,hogy legalább egyszer menjen el a moziba megnézni mivel az élmény leírhatatlan.:) Én még vagy ezerszer meg fogom nézni!!!:) Jah és az utolsó Volturis jelenet sem semmi!!:)

Pixy

Köszi, Barbi! Hát, többek közt ezért is szeretném inkább egyedül, itthon megnézni legközelebb. Legalább sírhatnék is egy jót... már ahol lehet... :)

Üdv: Dóra

basszus, ezdejóvolt. most értem haza a moziból, és még mindig nyitva van a szám... az összes film közül ez a legjobb. a két középső (new moon, eclipse) nem tetszett annyira, mint a twilight vagy ezz. "csak" 5x olvastam el a BD-t. :) nekem ami igazán tetszett, az az volt, amikor renesmee bevésődik a jacobnak. <3 , meg amikor utána a samék megtámadják a cullenházat. az eszméletlen jó! :D aki még nem látta, annak ajánlom megnézni, és annak iss, aki nem akkora twilight-fan, mint EGYESEK. :) kellemes estét, és jó filmnézést kíván: Viki:))

Én is ma láttam, és nem találok szavakat.Egyszerűen csodálatos volt.
Csatlakozom az előttem szólókhoz a 4film közül ez volt a legjobb (L)(L).
Tudtam nevetni és volt olyan rész ahol majdnem sírva fakadtam.IMÁDOM ♥
És nem tudom,hogy hogy fogom kibírni ezt az egy évet,hogy lássam a folytatást.

Húúú. Én most írni fogok, bocsi. Majd legfeljebb átugrotok :-D

Először is, hadd kezdjem a legfontosabbal.
VÉGRE egy vámpírfilmet(!!) kaptunk.

Én azt hiszem, az első részt ezért szerettem meg. Az abból adódó misztikum miatt, hogy Cullenék vámpírok. És bár a hatás a könyvekben is csökkent a vége felé haladva, a filmekben szinte teljesen megszűnt. Ha eltekintek attól, hogy a 2. rész elején Jasper meg akarja harapni Bellát, és hogy a 3. részben milyen gyorsan rohangáltak az erdőben, igazából Cullenék egy átlagos tökjófej család lehettek volna a filmekben.
De most végre érződött, hogy ők mik is. És ebben iszonyat nagy szerepe volt szerintem a rendezésnek.
Igazából nem vagyok teljesen kibékülve az álomesküvős jelenettel, viszont abban nagy szerepe van, hogy megjelenítette Bella félelmét, hogy mi lesz, ha összeeresztik az ő halandó ismerőseit, rokonai Edward vámpír ismerőseivel, akkor annak milyen következménye is lehet.
A vámpírság nyilván jobban megmutatkozhatott a mozgások felgyorsításában, hiszen sokat vannak Edward-Bella kettesben ill. a Cullen családi körben.
De ettől sokkal jobban tetszettek azok a helyzetek, amikor az alakítás/rendezés révén vált a dolog olyan nem-emberi hatásúvá. Súlyuk volt a szereplőknek. Jelentőségük. Még egy máskor alig pár sort szóló Emmettnek is. Akit itt egyébként is imádtam :)
Szóval azt hiszem, ez volt az egyik legfontosabb, és az előzőek után a legváratlanabb, ami miatt megszerettem a filmet.
folyt...

Húha! Úgy végigolvasnám mindenki véleményét, de mielőtt kimegy a fejemből, bár sztem nem hamar lesz és egyre jobban emlékezni fogok rá, írom is:
ÚÚÚRISTEN! Tény, hogy végigbeszéltem az egészet egészen a farkasos-kupaktanácsos-alfaváltós részig, mert arra voltam legkiváncsibb, hogyan oldják meg a farkasok gondolatait... és OMG az előtte lévő, nemtom, kb fél órában arról dumáltam, hogy jéé, ez szó szerint így volt a könyvben (de Irina mi a csudát keresett az esküvőn? Jó, persze vannak, akik nem olvasták.) és még az is beleillett, hogy Edward sötét múltját belecsempészték, mint amikor a volturis festményt az Újholdba belefonták... de, de utána már csak a számat tátottam (azért nem bírtam szó nélkül megállni azt sem, hogy "Nyugi, az csak málnaszörp és keményítő, attól tűnik olyan sűrűnek, mint a vér!") huh, ez a legjobb az eddigiek közül, éppen eléggé részletes és a színek is jók. És amikor Bella "szeme előtt lepergett az élete" hát, ott folytak a könnyeim, mert igen, ez az amire eddig vártam és ezek voltak a legemlékezetesebb pillanatok és extázis és minden (szerencse, hogy újranéztem őket előtte). Na meg ahogy Bella átváltozik, olyat én is akarok! Na az felülmúlta a fantáziámat, végre rájöttem, hogy hogyan működik a méreg, kezdhetem kifejleszteni! xD...
Na és ami saját magamban meglepett: itthon jöttem rá, hogy NEM VOLT benne a benzinkutas nyitójelenet, annyira jó volt a kezdés, hogy nem is zavart, hogy nem könyvhű és ez nagy szó!
Egyszóval: LENYŰGÖZŐ!
Ui.: azoknak üzenem, akik nem rajongók (gondolom, aki ezt olvassa, biztosan az), de mégis elmentek egy olyan vetítésre, ami teli volt tömve twihardosokkal, azok vigyázzanak azzal, hogyan pocskondiázzák a moziból kifele jövet a filmet, mert kis híján múlt, hogy nem fordultam hátra és törtem ki a nyakát egynek az ilyenek közül.
Amethyst Hollis

A másik, amiért azért mégiscsak szerettem ezt a részt könyvben, az az, hogy a Cullen-családnál játszódik egy jó része így sokat kapunk Cullenékből. Végre volt lehetőségük arra, amire az előző részekben nem, így pedig, hogy szétszedték két részre a filmet, ez a hatás fokozódott. Tetszett, ahogy a Cullenek családot alkottak, ahogy kiálltak egymás mellett, ahogy Jake is beilleszkedett közéjük. Jó volt, hogy voltak olyan töltelékjelenetek, amelyek a korábbi filmekbe nem férhettek bele, ilyen kis életképek - pl. esküvőre készülődés - én szerettem őket.
Külön élmény volt számomra az esküvő előtti estés jelenet, Emmett és Jasper megjelenésével, picike dolog, de olyan felszabadult, szerethető.
A másik, hogy múlt héten számomra azért volt többek közt csalódás a Halhatatlanok, mert alig volt benne Kellan, itt meg végre teljes jogú családtagként funkcionált. A köszöntője külön "élmény" volt. Élt a karaktere, de a család összes többi tagjáé is. A csajok közül én itt Esmét bírtam a legjobban, nagyon jó volt a lágy anya és ragadozó vámpír közötti ide-oda ugrálás esetében!! Rosalie pedig végre jobban hasonlított az átalam elképzelt képre. Itt volt a legtermészetesebb.
Az új frizurák pedig nem voltak zavaróak, persze azért jó volt, hogy felkészülhettünk rá a naptárfotók és karakterposzterek révén.

Érdekes volt, hogy a farkasokhoz, Billyhez is jobban bepillanthattunk, én jónak tartottam az arányokat, egyedül a nászutat félbeszakító tengerparti jelenetet nem oda tettem volna, hanem kicsit későbbre.
Én igazából nem szerettem a Jake szemszöget a könyvben, és szoktam írni, hogy Jaket velem egyértelműen Taylor alakítása szerettette meg. Általa szerettem most is, és mostanra egyértelműen kijelenthető, hogy Taylor felnőtt a feladathoz, és hibátlanul hozta a figurát. Neki egy nagyon jó út volt az Újhold és a Napfogyatkozás, nagyon szépen felépített lépcsőfokok. Itt a filmben most aztán különösen végig szerettem Jake-t, főleg, hogy már nem "magának akarta" Bellát, hanem életben tartani, és ahogyan ezért megküzdött azt számomra hibátlan alakításban láthattuk!
Nagyon sokat ért az Eclipse óta BooBoo is, aki számomra ott hatalmas csalódás volt, mert Seth figuráját nagyon szeretem a könyvekben. Mostanra sokat fejlődött azonban a kisfarkas is, tőle is korrekt -persze Taylorétól messze elmaradó - színészi alakítást láthattunk.
Itt a filmben amúgy Julia Jones viszont már nagyon idősnek tűnik Leah-nak, főleg a tengerparton figyelhettek volna jobban a sminkjére.

És ha már farkasok... Egy jelenet nem tetszett a filmben, ez pedig az, amikor Jake kiválik a falkából. Annak a megvalósítása szerintem... gondolkodom hogyan fogalmazzak, de nekem túl "közönséges" volt. Túl ötlettelen. Nem tudom, de valahogy az nem tetszett. Az a könyvben nekem sokkal erősebb hatású, de ez apróság persze...

Könyvhűség. Szerintem panaszra okunk nincs. Egészen jó a rész ebből a szempontból, úgyhogy csak 2 dolgot jegyeznék meg: egyik az álomesküvő, ami helyett be lehetett volna tenni mást is (pl. a könyv eleji nyitójelenetet, vagy a Charlie-nak megmondós jelenetet, bár nekem az a többséggel ellentétben nem hiányzott annyira), a másik a Jake-Rosalie szőke nős viccek. De a két karakter közötti feszkót azért érzékeltették legalább. Viszont, ami plusz volt - az az Edward múltja jelenet, az tetszett :)
Még egy dolog: szerintem nagyon későn kezdték el Irináék beépítését, és olyan hülyén jött ki, hogy miért hisztizik a nő, meg hogy hol van már Laurent, és kit érdekel itt ezen a ponton?? És hogy jön ide? De azok után, hogy az eddigi részekből kimaradtak, igyekeztek kihozni a helyzetből a maximumot, belátom.

Undorító dolgok. Ezt csak azért, mert annyian írtátok, de nem értem, ki mire várt? :) Aki nem bírja a vért, ne nézzen vámpírfilmet ;) A szülés meg csajok, nekünk sem lesz móka-kacagás, pedig jóeséllyel ránk nem vár majd halál a végén...

Zene. Most így elsőre a Soundtrack anyagok kevéssé érintettek meg, kivéve a Flightless Bird, ami az esküvőn nagyon szép párhuzamként jelent meg az egykori bállal. Viszont a score.... Vááááá. :) Én úúúgy szeretem ezeknek az Alkonyat-filmeknek a score-jait, és olyan jó, hogy visszahozták Carter Burwell-t, sokat ad a film hangulatának, hogy sokszor előjönnek témák az első filmből. Okos fickó ez a Bill Condon, mert azzal nyer meg minket - engem biztosan - hogy sok elemet felhasznál, visszahoz az első filmből, nem zavaró másolatként, hanem keretként. A score az egyik, és én azt nagyon fogom szeretni. :)

Na, ennyi mostanra. Már így is biztos sok voltam, de most nekem jól esett kiírni magamból a gondolatokat, köszönöm, hogy teret kaphatok itt erre :) Szumma-szummárum, várakozáson felül teljesített a film nálam, és alig várom, hogy újranézhessem jövő héten :)) Bár, ha rajtam múlna: akár holnap is. De a film után közvetlenül is visszaültem volna még egyszer. Ahogy többetek is írta!! :)
(és bocsi a mennyiségért még egyszer)

Sziasztok!

Tegnap este néztem meg a filmet másodszorra, és annyira imádom! *-* Egyszerűen nem találok benne hibát és minden várakozásomat felülmúlta. :D
Imádtam benne, hogy minden részt, ahol szóról- szóra hangzottak megeggyeztek könyvvel. Ngayon bírtam Charlie búrkolt fenyegetőzését a köszöntőnél, és Emmett... :) Tőle kész voltam :D
Nekem csak a Rosalie - Jacob jelenetek hiányoztak, amik a könyvben voltak.
Bella pedig a végén... úh, egyszerűen gyönyörű volt. Még az állam is leesett a döbbenettől.
Röviden összefoglalva: Nagyszerű film volt az elejétől a végéig, ésminden egyes másodpercét élveztem <3
Már nagyon várom a következő részt, és sajnálom, hogy nem láthatjuk fél év múlva a 2. részt, mint ahogyan azt híresztelték.
De a tudat vígasztal, hogy jövő hét szombaton ismé látni fogom a filmet :D

Dia

Sziasztok!
Nekem is volt végre szerencsém látni a filmet! :D Én teljesen odavoltam érte :D Egyedül a Jacob Rosalie vicceket hiányoltam belőle, de minden más fenomenális volt! :D
a FARKASOK meseszépen voltak megcsinálva, le a kalappal a Tippett Studio előtt :D Nekem tetszett, ahogyan megcsinálták a gondolatbeli kommunikációjukat, és Jacob nagyon szimpatikus volt, ami nekem nagy dolog, mivel nem szerettem az előző részekben.
Ennyit a farkasokról, jöjjenek CULLENÉK!
Hihetetlen, mennyit fejlődött mindenkinek a karaktere :D Imádtam!
Emmett beszéde az esküvőn valami hihetetlen volt :) Imádom a srácot :D
Esme aranyos volt,és hozzá kapcsolódva még az is elmondanám, hogy imádtam, ahogyan megcsinálták a családanya/vámpír ellentétet nála :) Végre kicsit több szerepe volt, mint az eddigi filmekben, aminek nagyon örültem mivel Team Carlisle és Esme vagyok :)
Apropó Carlisle!
Szerintem a haja közel sem volt rossz, mint a képeken, bár már azt is megszoktam, amit a képeken láttam. Jó orvos volt, nem is vártam tőle mást, de jó volt látni azt is, amint Esme védelmére kel a farkasos üldözésnél :)
Egyszóval örültem, hogy nekik most több szerepük volt a filmben :)
Jasper: nos, ő nem szerepelt valami sokat, de a tánc az hihetetlen volt, amit Alice-szel csináltak :D És imádtam a haját is :)
Alice pörgése is aranyos volt :D Amikor berendezték az esküvői helyszínt, az különösen tetszett:)
Rosalie itt sokkal szimpatikusabb volt, mint a többi filmben. Természetes volt, és Nikki Reed jól játszott :)
Charlie beszédéről már nem is szólva, mert hihetetlen volt :D
Szerintem felejthetetlen élmény volt az egész :)
Köszönöm, hogy leírhattam a véleményem!
Carly :)

Sziasztok! Tegnap néztem meg a filmet, de gondoltam nem frissen írom le a benyomásaimat, hanem azért egyet alszok rá.
Mindenek előtt, kezdem azzal, hogy végre kellemeset csalódtam Kristen játékában. Az Eclipse beli alakítása számomra színtelen, unalmas volt. Most viszont kihozta magából a legjobbat (magához képest) és ennek szívből örülök.
Taylort is kiemelném, ő is egyre jobb, fejlődőképes. Rob, meg maradt amilyen volt, nem elégedetlenkedek vele. A többiek is hozták, ami elvárható.
Bill Condon jó munkát végzett, de így 1 alkalom után, fanként nehéz hibákat találni :). Szerintem azért voltak összecsapott jelenetek, de lehet, h csak azért érzem így, mert a könyv egyet s mást részletesebben kifejezett, aztán fejben a könyvbéli eseményekkel akartam összekapcsolni. A lényeges momentumokon kellően ott volt a hangsúly: esküvő, Jake szenvedése, Bella haldoklása, a szülés stb.
Alapvetően jó film lett, de figyeljétek meg, a kritikusok ezt is a sárga földig leamortizálják:(!! Én várom a part.2-őt nagyon!!!

Sziasztok! Én is tegnap este néztem meg a filmet, de egyszerűen amikor hazaértem, nem volt erőm megírni a véleményemet, ezért aludtam rá inkább egyet. Még most az elején le szeretném szögezni, hogy régen (kb. 1 évvel ezelőtt) óriási fan voltam. Még most is szeretem az egész sorozatot, de már nem őrült módon, mint régen. Talán most már sokkal kritikusabb vagyok a dolgokat nézve. Nos, itt az én véleményem:

Én leszek most az ellentétetek, mert nekem annyira nem jött be a film. Nem is tudom, mire számítottam igazán. Volt, ami tetszett, de volt, ami kifejezetten zavart és nem tetszett.

Szerintem Bill Condon nem jó rendező. (ne kövezzetek meg!) Nekem már a Dreamgirls sem tetszett, de ezt a filmet azért jobban élveztem.

Amik kifejezetten tetszettek:
1. Álombeli esküvő. Szerintem az sokkal inkább Bellásabb volt. Amikor olvastam a könyvet, én pont így képzeltem el. Kristen haja, sminkje, ruhája egyszerűen tökéletes volt.
2. Kristen elmaszkírozása. Amikor ott fekszik a Cullen házban a kanapén, szabályosan megijedtem tőle. Annyira jól megcsinálták.
3. A köszöntőbeszédek. Emmetten szakadtam, mekkora egy fazon volt ott a színpadon. Charlie pedig még jobb volt. Reneé és Esmé is kitettek magukért. Edward olyan tipikus Edward volt a számomra. Talpig úriember.
4. A nászutas rész. Az volt a film egyik tetőpontja. A szex jelenetek igényesek voltak, nem hiszem, hogy több kellett volna.
5. A bevésődés. Rengeteget gondolkodtam azon, hogyan fogják megcsinálni, de ebben nem csalódtam.
6. Amikor Bella már az átváltozás végén van és visszatér belé az élet. Az is ütősre sikeredett.

Amivel úgy el-elvoltam:
1. Az igazi esküvő. Nem mondom, hogy csúnya volt, mert akkor hazudnék, de én nem éreztem azt a pluszt, amit kellett volna. Amikor mondták a színészek, hogy ilyen-olyan szép, stb... én valami másra vártam. Úgy érzem, ennek az egésznek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A kevesebb néha több.
2. A film legnagyobb tetőpontja (mert szerintem több is van) a szülés. Ott is volt valami hiányérzetem, de egyszerűen nem tudom megmondani, mi volt az. Lehet, hogy a könyvben azt a részt újra elolvasom ma.
3. Amikor a méreg terjed Bellában szét. Egy kicsit biológia óra feelingje volt az egésznek.

Ami nem tetszett:
1. Azok a farkasok. Az Eclipsben sokkal jobban kidolgozottabbnak, hitelesebbnek éreztem őket. Néhol olyan volt, mintha egy tanuló animátor (remélem ez jó szó :S) készítette volna őket.
2. Irina szereplése az esküvőn. Szerintem nem kellett volna ott lennie és milyen már az, hogy megemlítenek egy, a második filmben meghalt szereplőt?! Az a rész nem illett bele az egészbe.
3. A túlzott aprólékosság. Voltak helyzetek, ahol ez már sok volt.

A színészekről:
Kristen sokkal jobban teljesített, mint az előző három filmben együttvéve, bár volt, ahol hiányoltam még több érzelmet.
Taylor egyszerűen lenyűgözött. Nem vártam tőle ennyit. Rajta látszik leginkább a fejlődés, amin keresztülment. Annyira át tudtam érezni az érzelmeit, hogy az valami eszméletlen.
Rob... Hát hogy is mondjam. Szerintem ő maradt azon a szinten, ami egy ilyen filmhez elég.

Cullenek: Végre úgy éreztem, hogy ők is benne vannak a képben, főbb szereplők, nem csak úgy vannak, mint hal a vízben. Úgy örültem, hogy Esmé is több szerepet kapott. Nála látszott igazán ez a vámpír-anya ellentét. A hajak... hát nem is voltak annyira katasztrofálisak (lásd Carlisle) mint a képeken. Amikor aelőször megláttam a promókat, azt hittem, hogy sikítva rohanok el a számítógép elől.

folytatás:

Zene: Voltak fenntartásaim, amikor megtudtam, hogy Carter Burwell kapta meg a filmnek a megzenésítését. Kellemeset csalódtam. Az Alkonyat soundtracket nem igazán szeretem, talán a vadsága miatt. Ebben a filmben viszont sokkal lágyabb volt a zene, muzikálisabb, összetettebb az egész. Kifejezetten plusz pont, hogy belevitte a nagyzenekari hangszereket is, nem csak dob, zongora, hárfa meg gitár szólt. Nagyon megdobta a film hangulatát. (megjegyezném, kíváncsi lennék, hogy Alexandre Desplat milyen zenét tudott volna ehhez komponálni, mert nekem a 2. rész zenéje a kedvencem)

Összességében egész jó film született, így végiggondolván többet kaptam, mint amire számított és vártam. 10/6

CandUs

Sziasztok!

A tegnapi nap én is megnéztem a filmet.
Nekem összességében a négy film közül talán ez tetszett a legjobban.
Talán azért mert ez tényleg nagyon hatott rám érzelmileg. Voltak részek ahol nevettem, ahol elérzékenyültem, megdöbbentem, elszörnyedtem.

Nagyon tetszett a smink és akkor az utómunkálat gondolom. Bella szörnyen nézett ki :D Mármint ahol szörnyen kellett kinéznie. Abszolút tetszett, hogy tényleg látszott rajta, hogy annyira rosszul van. És amikor ott feküdt, soványan, véresen és megkínzottan és ott küzdöttek az életéért. Nekem abszolút átjött.
Számomra nagyon el lett találva az a rész.

Az a jelenet amikor Jacob farkas elvált a falkától az nem tetszett. Képileg nem volt semmi problémám vele, hanem a hang volt érdekes. Nem tudom bennem nem félelmet kelltett inkább arra gondoltam, hogy úristen de béna ez a hang.
Ez az egyetlen talán ami nem tetszett, ha fogalmazhatok így.

Alice tetszett még nagyon. Pont így képzeltem el amikor olvastam. Azt hiszem amikor Bella terhes akkor Alice kicsit eltávolodik tőle. Nem igazán ért vele egyet vagy nagyon félti vagy nem is tudom régen olvastam már a könyvet, de a filmben Ashley nekem ezt tök jól visszaadta. Szerettem.

A zene most nem volt olyan kiemelkedő. Nekem a film után egy szám sem csengett a fülemben hazafele, ahogy az eddigi filmeknél. De nem annyira bánom, hogy nem így volt. Én nem is nagyon hiányoltam.

Izgatottan várom a következő részt. Én meg lettem győzve, hogy Bill Condon jó és a második is nagyon jó lesz :)

Niki1213

Ez a film teljesen más, mint az előzőek. Valami egészen más. Lehetett nevetni rajta, sírni, vagy csak ülni a székben, és a külvilágból semmit sem felfogni, teljes figyelemmel a filmre koncentrálni. Kész érzelmi vihar. Valóban nem voltam magamnál. Tegnap láttam, és azóta sem tudok maximálisan a való életre koncentrálni. Hatalmas film lett! Szerintem elmegyek pár nap múlva újranézni :)
Petra

Sziasztok!!

Most értem haza és FENOMENÁLIS volt!!!!! Edward nagyon-nagyon helyes és legalább többet láttuk mosolyogni, Bella pedig természetesnek tűnt, mégis... Nem tudom!
Jó hogy volt benne humor, eléggé sok, ezt hiányoltam a többiből. :))
Az esküvő gyönyörű volt, de az álombeli ruhája bevallom jobban tetszett a Bellának. De persze így is jó volt!
A nászútnál rosszabbra számítottam, de így volt tökéletes ;) Edward ott is hihetetlenül édes volt.
Na meg mikor meghallotta a babát!!! Megindító volt, nagyon-nagyon családias és szép jelenet volt. <3
Jacob bevésődését is remekül láttatták, meg a farkas-beszélgetéseket is, a gondolataikkal. Sethet meg tudtam volna zabálni! Nagyon lelkes volt!!
Nekem a szülős jelenet kicsit morbidnak tűnt, ennyire azért nem részleteztem volna. Viszont feledtette velem ezt a gondolatot, az amikor Ed a kezében tartotta a picit és gügyögött hozzá.

Nagyon sok érzelem volt a filmben és ebben különbözött a többitől.
Ez lett a kedvencem megmondom, bár még a 2. felét nem láttam ;) Biztos az is ennyire szuper lesz!!

Regina

Jó volt a bevésődés, de egy kicsit többet idézhettek volna a könyvből, mert a könyvet mikor olvastam, sírtam, jó volt, jó volt, de többet vártam ettől a jelenettől. a szüléstől el voltam ájulva. ez belefért a korhatárba?én bírtam, de a csaj mellettem rosszul lett :D. a zene szerintem se vmi ütős, eddig a new moonba voltak a legjobb zenék. kb egy éve mikor először olvastam vhol, hogy piros szemek lesz a vége, azt pont így képzeltem el. nekem se tetszett a farkasok kommunikálása :)

Nagyon tetszett amikor Jacob (nem pedig Jackob, tiszta gáz, h van aki ezt is rosszul írja)kivált a falkából.

Sziasztok!!! Most értem haza a vetítésről, csak ennyit mondok: ATYAÚR ISTEN!!! Egyszerűen csodálatos volt, izgalmas, egy pillanat sem volt ahol unatkoztam volna....Rob, Kris és Taylor...egyszerűen bámulatosak voltak....nem tunok így hirtelenjében semmi rosszat mondani!!! Csak így tovább!!!

Elmondhatatlanul Tetszett!
Én tegnap néztem meg, és míg haza nem értem teljes sokk alatt voltam!!

Összességében nagyon tetszett, hiszen amire azt mondták könyv alapján csinálják, úgy is volt és nagyon is hű volt a történethez. Bill Condon egy zseni. Csak ezt tudom rá mondani.

Apróbb tényezői ugyan voltak a filmnek. Például lehetettek volna kicsit hosszabbak a nászutas jelenetek.

A szülés számomra megdöbbentő volt... remekül megcsinálták... a színészi játék tökéletes volt, még a mű baba is tetszett :D
A bevésődős jelenet... egy csoda volt, ahogyan Jacob levált a falkától...
Az esküvő, ahogy Bella búcsúzott... a beszédek :)
A vége... na ezt nem írom le, de pont így képzeltem, mindent!! :D

Ha tehettem volna, végig sírtam volna ezt az érzelmekkel teli részt, csakhogy moziban voltam :)
Ha kijön dvd-n akkor rögtön megnézem újra, vagy az egyéb lehetséges módokon.

Uhhh.....gyerekek...tegnap láttam a filmet, eszméletlen volt... Az esküvő rám sem volt olyan hatással, hogy a hazaúton kőkeményen kibeszéljük, vagy, hogy 'úristen, ez a kedvenc részem'...a ruha gyönyörű volt, bár én egy abroncsos ruhát képzeltem el :| :) a pohárköszöntőket mi is végig röhögtük, azok nagyon jók voltak :) a babás rémálmokat és is nagyon hiányoltam, de amúgy nagyon jól összehozták a filmet. =)
kedvenc részem az volt, amikor Jake farkassá változott(mindjárt pontosítok xd). Naaa az nagyon vagány volt... amikor éppen Nessie ellen 'tanácskoztak' a vérfarkasok...waa azok a visszhangok nagyon ütősek voltak...
nahááát *-* a bevésődéses rész...*-* annyira megható volt, amikor Jake térdre borult *-* fantasztikus...
és amikor Jacob kijött a házból, úgy, hogy azt hitte, Bella meghalt, és elkezdett sírni...én végig bőgtem a filmet, de amikor ezt a jelenetet láttam...mindenki hülyének nézett a moziban :''''( *-* annyira csodálatos volt az egész *-* ennyi xddd

Tegnap néztük meg a filmet.

Hát srácok/lányok. Azt kell mondjam felülmúlta a várakozásaimat. Olvashattuk minden színész, rendező, és egyéb stábtag riportjaiban, hogy "hűű de fantasztikus lesz", "hűű de észbontó lesz", de megmondom őszintén, amikor ilyen "előszele" van egy filmnek, nem fűzök hozzá sok reményt. De ez... Szerintem lazán kenterbe veri az első 3 részt... Összesen... Bill nagyszerű munkát végzett.
Minden részletre, minden jelenetre, pontosan annyi hangsúlyt fektetett amennyi kell. Se többet, se kevesebbet.

Az esküvő szép volt. Pont amilyennek elképzeltem, mikor olvastam a könyvet. Nem mellesleg, az első három filmben összesen nem volt annyi csókcsata, mint a BD/1 első 15 percében xD

Széljegyzet - Apropó. Imádtam, hogy a szöveg is könyv hű. A szereplők szájába adott néhány mondat, egy az egybe a könyv szövege.

A nászút szuper volt. Bár annyit kicsit furcsállottam, hogy a megelőzendő spotokban és előzetesekben Rio elég nagy hangsúlyt kapott. Holott kb. 1 percnyi anyag lett a filmben a városról.

A terhesség számomra lenyűgöző volt. Bella ábrázolása, ahogy folyamatosan leépül tökéletesen visszaadta a fejemben lévő képet.
Az első megható pillanat/jelenet számomra az volt, amikor Edward meghallotta a baba gondolatait, és végre a kanapén ülve egymás karjában egy boldog családként örülnek. A könyvben számomra nem volt annyira nagy pillanat, de a filmben 120%-osan oldották meg.

A szülésről, most nem írok regényt. Durva volt és gyors. :)

Bevésődés. Az elején rendesen megijedtem Renesmee arcától. xD Bár igaz, a könyvben is így ábrázolja Stephenie, furcsa volt látni. Amikor Jake térdre esett a baba előtt, az nagyon megható volt.

Bella átváltozása. A lepusztult halott test hogy változik át egy gyönyörű vámpírrá. Szuperül ábrázolták. Bár itt kicsit hiányoltam a Bellában dúló érzéseket az átváltozás ideje alatt. Nem mondok újat, ha azt állítom, minden vagyonomat és az életemet is feltettem volna gondolkodás nélkül arra, hogy mi lesz a film befejező képe. xD A szempárra zoomol a kamera, és Bella kinyitja karmazsinvörös szemeit. Tádáám. És vége.
Tetszett.

+ 1 jelenet
A farkasfalka. Amikor Jake a farakásoknál beszél a falkával és előtör belőle az alfa. Na az a jelenet számomra az egyik kedvenc. Nem tudtam elképzelni, hogy fogják megoldani Jake szemszögéből a történetet, de nem csalódtam.

Szóval egy szó mint száz. ESZMÉLETLEN!

Féltem, hogy ha megnézem az első BD-t, beleőrülök a várakozásba, hogy lássam a másodikat. De nem. Valahogy úgy hozták össze ezt a filmet, hogy nem tűnik olyan hosszúnak a 363 nap, amíg debütál a folytatás. Annyiszor újra lehet nézni, hogy hihetetlen. Sőt. Újra kell nézni.

Értékelés

Könyvhűség: 9/10
Ábrázolás: 10/10
Szereplők: 10/10 (engem Kristen lepett meg. Nem volt a kedvenc színésznőm soha, de ebben a részben tökéletesen átlényegült Bellává. Nagyon nagyon jót alakított ebben a részben)
+ 1 pont amiért Stephenie Meyer ott vigyorgott az esküvőn xD


Tehát aki nem látta spuri a mozikba! Megéri!

Üdv, Vika

Sziasztok!
(1. rész)

Én eleve egy más hangulatú filmre számítottam, mint az eddigiek, hiszen a könyv is eléggé más, mint az előző három. És ezt meg is kaptam.

TETSZETT:
- Bella ismét elmondta az idézetet a film elején
- meghívós rész, ott mindenkinek ugyanolyan volt a reakciója, mint a karaktere
- Edward múltjára utaló jelenetet
- legénybúcsú: Emmett és Jasper beszólásian szakadtunk :D
- Bella rémálma. Itt gyönyörű volt az esküvő, de a Volturi megjelenése is jó volt, mert láthattuk Bella félelmét a jövőre nézve.
- ESKÜVŐ: a hosszú Edward-Bella csók, a táncok, a beszédek (főleg Emmett és Charlie beszéde, meg persze Renée „dala” :D ) és természetesen Jake felbukkanása is. És Bella búcsúja mindenkitől, nagyon megható volt. (főleg Charlietól)
- NÁSZÚT: a nagyon-várt-szex-jelenet pont így volt jó, ahogy volt. A hogyan-fárasszuk-ki- Bellát, Edward elcsábítása XD. Amikor Bella rájön, hogy terhes és Edward sokkot kap. Féltem, hogy a takarítószemélyzet keveset vagy egyáltalán nem fog szerepelni, de örültem nekik.
- Jake leválik a falkától és Seth is vele tart. „Ketten a világ ellen.” :D
- BELLA TERHESSÉGE: nagyon jól megcsinálták beteg Bellát. Totál, mint a könyvben. Jó volt, hogy minden Cullennek megvolt a maga szerepe. Jake beilleszkedése Cullenék közé. Amikor Edward először hallja a kicsi gondolatait, nagyon meghitt jelenet volt. És itt végül, ami tetszett az, amikor a farkasok jöttek tárgyalni, de Jake felültette őket, ezzel is védve Cullenéket, hogy el tudjanak menni vadászni.
- SZÜLÉS: én már valami nagyon durvára számítottam, ahhoz képest pont jó volt. Ez a könyvben elég durva jelenet, de itt ügyesen megoldották. Nagyon jó volt, hogy Bella szemszögén keresztül láthattuk az eseményeket.
- BEVÉSŐDÉS: tökéletes. Sejtettem, hogy azt vágják be alá, amikor az Eclipseben Jake elmagyarázza Bellának, hogy mi a bevésődés, mégis akkora hatása volt, mintha ott hallanám először. És kicsi Nessie nagyon szép kisbaba lett :)
- a Cullenék vs. Farkasok harc, kellett ez ide.
- ÁTVÁLTOZÁS: tökéletes. Imádtam, ahogy Bella egyre jobban szépül és, ahogy a véráramban terjed a méreg. És amikor a Bella Lullaby felcsendült és jöttek sorba az előző részek jelenetei, hát ott végem volt, ott tiszta libabőr lettem és még a szemem is könnyes lett. CSODÁLATOS volt.

NEM TETSZETT:
- Egyszeri nézés után csak azt a részt tudnám megemlíteni, amikor Edward Bella fejéhez vágja azt, hogy ő egyedül döntött a magzat ügyében és Edward ezt úgy értelmezi, hogy Bella elhagyta őt. Nekem ez erős volt. A könyvben Edward szinte végig szenved ennél a résznél, aminek viszont örülök, hogy ez itt nem volt így. De az, hogy ilyen durva legyen, nem vall a karakterére.

RÉSZBEN TETSZETT, RÉSZBEN NEM:
- Irina felbukkanása az esküvőn. Addig oké, hogy már itt el kell ültetni a konfliktus csiráit, de valahogy furán hatott az egész. Talán már az Eclipseben meg kellet volna említeni, hogy a Denali-klán nem szövetkezik Cullenékkel Laruent miatt. És így arányosan lett volna elosztva a dolog.
- A farkasok közötti kommunikáció: Addig tetszett, amíg Jake közli a többiekkel, hogy mi a helyzet Bellával, de utána furcsa voltak amikor találkoztak. Fura volt, hogy elváltoztatták a farkasok hangját. De lehet, hogy többszöri megnézés után egészen megszokom. De amikor Jacobból kijött az Alfa, és Sam meghunyászkodott az megint csak király volt.

HIÁNYOLTAM:
- amikor bejelentik Charlienak, hogy összeházasodnak. Végül is nem oszt nem szoroz, de én már totál beleéltem magam, hogy benne lesz :/
- És amikor Jake szívatja Rosaliet a szőke nős viccekkel. Szerintem oldotta volna ott egy kicsit a feszültséget.

(2. rész)

SZÍNÉSZI ALAKAÍTÁSOK
- Kristen: zseniális, az összes jelenete. Az esküvőtől, a nászúton, a terhességen, a szülésen át egészen az átváltozásig.
- Rob: hatalmasat fejlődött az Eclipse óta. Nagyon jó volt végre boldognak látni az esküvőn, a nászúton, aztán amikor meghallja a kicsi gondolatait és erősnek amikor Bella szült.
- Taylor: Ő is sokat fejlődött, fokozatosan részről részre. Kedvenc jeleneteim: amikor az esküvőn felbukkan, beilleszkedik Cullenék közé, amikor összeomlik Bella halála után és a bevésődés.
- Kellan: imádtam minden egyes jelenétét. Humor, erő, gyengédség, minden benne volt.
- Cullenék: mindenki hozta a kötelezőt, de most talán Elizabeth emelkedett ki.
- Farkasok: szokásos – kevesebb szerep, de az nagyon jó. Itt Booboot emelném ki, hatalmasat fejlődött ő is.
- Billy Burke: még mindig imádom. Jó volt látni, hogy Charlie jóban van Sueval ;)

ZENE:
- OST: Jó. Voltak számok, amiket nagyon eldugtak vagy csak alig ismertem fel. De amit felismertem az illett a jelentek alá. Kedvenceim persze vannak: The Joy Formidable, Bruno Mars, Christina Perry, The Features, Cider Sky, Aqualung and Lucy Shwartz és IRON AND WINE. Nálam még mindig az első rész zenéje az etalon.
- SCORE: vááááá, zseniális. Fura, hogy a Score albumokat nem tudom rangsorolni, mert nekem az elválaszthatatlan a filmektől. Imádom mindet. Carter szuper. Imádtam ahogy az ismerős dallamok felcsendülnek.

Bravó Bill! Várom a folytatást. Amire számítok a part 2-ben: egy érzelmi hullámvasút.

ÖSSZESSÉGÉBEN NAGYON TETSZETT A FILM.

Bocsi, hogy ennyit írok, de lenne még egy kérésem. Először is köszönöm, hogy itt a chatbe szóltatok, hogy a stáblista után még van egy jelenet. Barátnőmmel maradtunk is, csak a tömeg elkezdett már kifele menni és az elejét nem értettük. :/ Azt a részt amikor Aro a helyesírásra szól be valamit. Utána már tudtuk követni. De azt a részt leírná nekem valaki, hogy mi a lényeg? Előre is köszönöm.

Ági!
Valami olyasmi volt, hogy amikor Aro megkapja a levelet, látja, hogy Carlisle-tól van. Erre mondja, hogy "Carlisle, S-szel", és erre mondja a helyesírás dumát.

Azt viszont nekem magyarázza el valaki, hogy mit értettek az "Előbb a helyesírás, utána a nyelvtan" szövegen, mert én meg ezt nem értem, mire kellene vonatkoztatni :)

Amúgymeg Ági, tök tetszett a beszámolód, 98%-ban így éltem meg én is :)))

Köszi Ancsi ;)
Nekünk is onnantól tiszta, amikor Marcus azt mondja, hogy megszűnt a nézeteltérés Cullenékkel.
Tegnap még egy értelmes mondatot nem tudtam volna összehozni, annyira a hatása alatt voltam :) Ma végre sikerült nagyjából rendszereznem. ;)

Na itt az én hosszabb véleményem a filmről:
először is miért írtam azt a legelső megtekintés, hogy egyszerre gyűlölöm és imádom a filmet? Ezt így utólag még magamnak is nagyon nehéz megmagyarázni. De valahogy a nézése közben és utána is, a mostani második megtekintésig ez a két végletes érzelem tombolt bennem. Voltak olyan periódusok (ebből volt jócskán a több) mikor azt mondtam, igen ezért imádom ezt az egészet, és ezért várom, hogy az újabb részek a mozikba kerüljenek. Majd ott voltak a „gyűlöletes” pillanatok - nem tudnám nektek megmondani pontosan, hogy mely részeknél jött ez elő belőlem - egyszerűen csak azon agyaltam, hogy úristen ez totál abszurd, és nevetséges, már értem azokat, akik utálják ezt az egészet, amivel együtt olyan kérdések is felötlöttek bennem, hogy „miért is nézem ezt?”, „miért érdekel ez az egész Engem?”, „egyáltalán miért szeretem a Sagát?”, „miért áldozok annyi időt és energiát erre az egészre nem pedig másra?”, „miért is vezetek egy ezzel foglalkozó fanoldalt?”…stb.
Visszagondolva úgy igazából nem is készültem fel a filmre (hiába volt itt a promóidőszak, amit végigcsináltam már-már robotszerűen a színészekkel, a stábbal és Veletek), úgy voltam vele, hogy kapunk ismét egy Alkonyat filmet, hasonlót mint az előzőek voltak és ennyi (hiába voltam előtte is teljes mértékben tisztában azzal, hogy a BD olvasása is már önmagában TOTÁLISAN más élményt jelentett). Első megtekintésre számomra ez egy érzelmi és lelki utazás volt.
De mint említettem, ma láttam – lenyugodva, kipihenve és értékelve a látottakat – másodszorra a filmet: az utazás élménye megmaradt, de a „gyűlöletes” pillanatok eltűntek.

A túlanalizált lelkiállapotom túl térjünk rá a lényegre, magára a filmre, előszöris azokra a dolgokra, amik nem tetszettek (mert ebből jó kevés van):
1. a farkasok CGI-ja: hát ez nagyon béna lett, az előző részekben sem voltak hűde kafák, de itt nagyon rosszul festettek, ezen még bőven kellett volna dolgozni
2. OST: mint tudjátok én e téren totál elvakult vagyok, imádom a Twilight filmek zenéit, de most úgy érzem, hogy kicsit mostohán bántak velük (hiába vannak sztem iszonyat jó dalok rajta). Reméltem, hogy olyan emlékezetesek maradnak, mint az első (vagy akár a második, harmadik) résznél voltak, ott első megtekintések után fel tudtam nagyjából eleveníteni hogy egy-egy szám mely jelenet alatt ment, itt már elég nehezen ment
3. Score: Burwellt imádom, zseniális, amit az első résznél csinált, bevallom itt is hasonlót vártam, de nekem ez a score összességében túl lágy lett, dögösebb és emlékezetesebb betétekre számítottam. Viszont hatalmas piros pont, hogy a Twilight zenei témáit visszahozta, főleg Bella altatóját
4. Nessie CGI: a bevésődésnél sztem totál gáz volt h a kisbaba fejére Mackenzie vonásait próbálták visszahozni, bőven elég lett volna egy normál gyerek és nem CGI-ozott féle, mű volt az egész. A felnőtt Nessie-nél sem igazán tetszett ez a megoldás, nagyon remélem, hogy már gőzerővel dolgoznak ezen a második részre, mert számomra élményromboló lesz h ez ennyire bénácska marad.

Ezeken kívül összességében nagyon-nagyon tetszett a film, főleg az alábbi jelenetek:
1. Edward visszaemlékezése: kellett ez ide
2. Bella álma az esküvőről: egyszerűen imádtam, bármilyen morbid is volt
3. Az esküvő maga, Bella&Edward hosszú csókja: bevallom én végigsírtam az egészet :D
4. Bella&Jacob tánca, elválása: sírás 2.0 (a Cider Sky számért külön piros pont, az a kedvencem az OST-éről)
5. az esküvő beszédek: imádtam, ahogy Emmett, Charlie és Reneé megjegyzésein/énekén nevetünk, majd jön Edward a szívbemarkoló beszédével=sírás 3.0
6. nászút: majdnem tökéletes volt, sztem kicsit több szex belefért volna, vagyis annak megmutatás (ja és Annie-val csak mi láttunk egy kivillanó Bella/Kristen mellbimbót??)
7. farkasos-partos jelenet: örülök h megmutatták Leah és Jacob gondolatait a bevésődésről
8. a terhességet végig nagyon jól ábrázolták, Kristen sminkje ÁLLATIAN jóra sikerült, amikor a fürdéshez készülődött és megmutatták h mennyire sovány lett, miközben látta Edwardot a tükörben, a szemükből mindent ki lehetett olvasni, sírás 4.0
9. Edward meghallja a babát, és utána puszilgatja és simogatja Bella hasát, Kristen és Rob tökéletesen hozták a szerepüket, sírás 5.0 (de most a boldogságtól)
10. az egész szülés, Bella gerincének eltörésétől kezdve addig amíg Edward visszahozza = TÖKÉLETES = sírás, miközben halálra izgulja magát, hiába tudja a végkimenetelt :D
11. bevésődés: a CGI fejeket leszámítva gyönyörűen csinálták meg, külön örömmel konstatáltam, hogy nem a mások által kritizált részre erősítettek rá (Jacob beleszeret egy kisbabába dologra)
12. Bella vámpírrá válása, öltöztetés, fürdetése, kinyitja a szemét izzó vörös szemekkel = beleborzongok hacsak erre a teljes jelenetsorra gondolok, ez a rész a kedvencem, alig várom a második részt VampBellával
13. a stáblista: imádtam, hogy a fekete-fehér-piros sakktábla színeit hozták vissza

A színészekkel totálisan meg voltam elégedve, Kris-Rob-Tay apait-anyait beleadott, főleg Kristen, nekem ő a csúcs ebben a részben, de a többiekre sincs egy rossz szavam.

Összegezve: Bill Condon (és a stáb többi tagja) a rajongóknak csinált filmet, nem a kritikusoknak és ezért minden tiszteletem és köszönetem az övé/övéké! Remélem a második rész is tartja ezt a színvonalat.

Sziasztok. Most láttam a filmet, és picit csalódott vagyok. Jobban vártam a filmet, mint a karácsonyt, minden apró információt, videót, képet megnéztem, és egyre jobban tetszett az idő előrehaladtával. A trailer kiadása után sem sejtettem még semmit. De a moziból mélységes csalódással jöttem ki. Minél többször megnézem majd, a kedvenc jelenetek miatt annál jobban fog tetszeni, de sokkal többet vártam. Nagyon sokkal többet...
Nem sok rosszat olvastam tőletek, és én sem akartam ezt írni, de mégis így van. Ez volt a legkevésbé tetsző film a 4 közül, bár még többször meg fogom nézni, h jól végig tudjam gondolni. Voltak benne olyan részek, amiket alig vártam, h vége legyen. Ilyen volt pl a farkasok kommunikációja. egy rossz cartoon networkos mesében elment volna, de szörnyen gagyinak hatott.
Az esküvőnél is voltak hiányérzeteim, de nem tudom még megmondani mi az...
Nekem tetszett az álomesküvő, szebb volt bella ruhája, sőt ő maga is, mint az igaziban. érzelmileg nagyon ütött a véres jelenet a végén. A zenék amíg csak önmagukban hallottuk őket nagyon tetszettek, de a filmben elvesztek. A thousand of years és az it will rain azt hittem hangsúlyosabb lesz a filmben. Ezek a kedvenceim...
Bellát elég jól elmaszkírozták, a tükrös jelenet, ahol csont sovány volt, nagyon jó lett. Az is tetszett, hogy a végén eltűntek a sebei, és szép lett, nagyon jól mutatott.
A szülés kicsit furcsa volt. Nekem nem hatott gusztustalannak, inkább ellenkezőleg. Sajnos ez a jelenet sínylette meg a korhatár besorolást. Eléggé le kellett venni belőle, pedig elég intenzív rész a könyvben.
A doktor house-ból vett emberben zajló animációk borzalmasak voltak, nem tudom miért gondolták, h az kell a filmbe... kissé nevetségesen is hatottak.
A vágással is voltak problémáim, bár mint filmes ember párjaként elég jó szemem van hozzá, de egy ilyen kaliberű filmnél elég amatőren hatott. Összességében fele fele arányban tetszett a film.
A könyvek közül ez a kedvencem, számtalanszor olvastam már, de a filmek közül nálam ez áll az utolsó helyen. Remélem még párszor megnézem, és jobban fog tetszeni...

Nagyon tetszett, nagyon jó volt.A négy rész kzül most ez vezet, szorosan az első résszel a nyomában...a 2-3. rész lemaradva.

Nem moziban láttam, mert szokás szerint mindenki lemondta egy nappal előtte :/ -.-" úgyhogy ma néztem meg, letöltöttem, tudom nem valami becsületes dolog és én se így akartam, de ez lett, és valószínűleg most szombaton fogok menni moziba! :D remélem!
A film szerintem csodálatos lett! Bár már annyi részletet leközöltek hogy szinte alig marad valami amin meglepődtem, de a várandós Bella felülmúlt mindent! Komolyan, amikor megláttam, elszörnyedtem, aztán egyszerűen elszomorodtam, a szülés után pedig amikor gyakorlatilag meghal, megkönnyeztem! Egyszerűen hihetetlen volt! A benne lejátszódó átváltozási folyamatok nekem nagyon bejöttek! Viszont, azt hittem, hogy a szülés azért véresebb lesz, vagy valami... az esküvői résznél se dobtam el a fejemet, szép volt, de... nem tudom, tényleg! Viszont amikor Edward meghallja Nessi gondolatait és Jacob felmegy és látja ahogy ölelgeti és puszilgatja Bellát *.* hát asszem az a kedvenc jelenetem! A nászút és a szex jelenet, elég gyenge volt, jó tudom mit várjunk 13-as korhatárnál, de én valahogy többet vártam, hogy Edward romantikusabbra veszi majd a figurát amint lezárja magában az ominózus estét, de semmi! Persze amikor a takarítok jöttek és vitték az ágykeretet, na ott jót nevettem :D Annyi dolog van amit még kilehetne emelni, például a táncok a lagziban, na ott aztán Alice és Jasper igazi szombat esti láz feellinget adnak! :D A tosztok is tetszettek, egy kettőn jót múlattam :DDD Emmett! Rosalie végre ő is szerephez jutott egy kicsit és ennek nagyon örültem! A végén, amikor a szobában álltak és várták, hogy Bella felkeljen, közben pedig véget ért az átváltozás... hát ott komolyan lehidaltam, nagyon jól megcsinálták! Szerintem gyönyörű lett Bella a végén! Ja és a visszaemlékezés, ami lejátszódik Bella emlékeiben, szerintem nagyon helytálló! A Jacob féle bevésődés is nagyon tetszett, bár én határozottan nem így képzelem el Nessit, de remélem ez csak valami első verzió, és másképp lesz! ÉS az elején, Bella állam a véres esküvőről érdekes szemlélet volt! Az Edward ember vadászata is nagyon tetszett, én mindig másképp képzeltem, de bejött nagyon!
Összességében nekem tetszett a film! Vannak részek amik nekem kicsit hiányosak, vannak amik tökéletesek! Remélem a második rész is ilyen jó lesz vagy még jobb! :D Bár az első rész még mindig a favorit, de szerintem ha ezt is megnézem vagy 20szor imádni fogom! :D

Nekem nagyon-nagyon tetszett a fil, sztem ez a 2. legjobb a Twilight után szorosan, rendkívül eseménydús, pörgős és mégis valahogy sikerült összefüggővé tenni nem pedig darabosra mint az Eclipse lett anno
Bill csodás munkát végzett, Kristen volt a legjobb benne, Rob sztem sokat javult, főleg a vége fele mikor küzd Belláért az a csúcs:) Taylor is nagyon sokat javult
most pedig részletes elemzés jön...
Külön tetszett, hogy berakták Edward lázadós korszakát, ütős lett
Bellát nagyon vicces volt nézni ahogy citromba harapva próbál vigyorogni az esküvői előkészületeknél...ruhánál-cipőnél, egészen addig amíg meglátja Edwardot és elszáll az esküvői undor:D Kristen jól játszotta
az esküvő: az álombéli és az igazi is nagyon jó lett, és az külön bejött, hogy két külön ruha volt, nekem az igazi tetszett jobban, az tényleg az Edward korabeli stílust adta vissza és gyönyörű volt, az álombéli pedig nagyon 21. századi szerű lett az sztem nem illett volna az igazihoz hacsak Edward nem fiatalabb vámpír
az esküvői beszédek viccesek voltak, Jessica és Charlie meg minden
a nászút: az első szex tökéletes volt ahogy volt, többet attól a jelenettől nem vártam,édes- és erotikus lett nagyon, viszont mikor megpróbálja elcsábítani ott azt össszecsapták eléggé ott simán elfért volna egy babydoll letépés ahogy a könyvben is és pár lovagló szerű mozdulat Bellától, mert hát az első szexnél is láthattunk Edwardtól néhány bökdösős lökéstXD
mikor a takarítók viszik a cuccot ott jót nevettem:D
a terhesség: Bella csodálatosan szörnyen nézett ki, Edward csodálatosan reményvesztett volt és bosszús ez miatt:)
Jacob lazán mérges, de beletörődő, Rosalie egy pitbull ahogy védte Bellát, Alice kissé eltávolodott Bellától, Emmett a nagy maci aki próbál ide-oda némán megértést mutatni, Carlisle a dr. Bubó üzemmódban, és Esme az aggódó anyós:D
Jasper a sarokban szenvedő a rengeteg negatív érzelemtől és ahogy kivezette Alice mikor vért ivott Bella:D
amikor meghallja a babát Edward az a legszebb a depiben:)csók-ölelkezés ohh
a szülés: atombrutál:D mikor eltörik a gerince az a hang huh, ahogy Edward küzd ért a legjobb alakítása a filmben ahogy mondja suttogva gyere vissza hozzám baby mintha egy Robsten pillanat lett volna:)
az átváltozás: ahogy mutatatták kívül belül az rendkívül jó lett, ahogy a méreg halad a vérerekben és a visszaemlékezés király
a bevésődés: nekem nagyon tetszett a felnőtt Renesme mintha nem emberi nő lenne olyan mint a gyűrűk urából a tündék olyan tündérszerű a megjelenése, gyönyőrű és jó hogy nem emberszerű a szépsége mint Bellának volt
a farkasok: nekem tetszett a jelentük, ahogy Jacob beint Samnek úgymond Seth meg vígan követi mint egy csivava:D Leah meg mint egy fogfájós szuka, de ő pont ezért szerethető
amit hiányoltam: Bella előtte autója, Jacob-Rosalie viccek, de már meggondoltam magam miután láttam, sztem Bill okkal hagyta ki, hogy ne dobja fel a hangulatot a gyászos időszakban egészen addig depinek kellett lennie amíg Edward meghallja a babát, ha nem az csak enyhítette volna a drámát és a feszültséget
értékelés: 8/10 10es nálam nem létezik mert tökéletes film nincsen ezért valójában 8/9 ha úgy vesszük

Nos.. most jutottam el odáig hogy végre megnézzem a filmet. Azt tudni kell rólam, hogy nagyon féltem a BD megfilmesítésétől, Bill Condontól és ez az oka annak, hogy nem mentem el az első éjféli vetítésre, pedig az összes többinél kb én voltam az első, aki már 11-től a bejáratnál állt. :)Szóval, így volt időm felkészülni a filmre, elolvastam számtalan kritikát, és megmondom őszintén, nagyon meglepődtem hogy az igazi Twilight-Fanok is eléggé lepontozták a filmet, miszerint nem adja vissza az Alkonyat hangulatát semennyire sem..Erre majd később visszatérek, de most jöjjön a film.

Összességében vegyes érzések kavarognak bennem, de mivel úgy ültem be a filmre hogy 'úristen, ez iszonyat sz*r lesz' folyamatosan értek a meglepetések, hogy ' ez nem is olyan rossz..'.

Megpróbálom én is pontokba szedni ami nem tetszett:
1. OST.. bevallom őszintén, én nem is emlékszem úgy igazán egy számra sem. Talán a nászútról rémlik egy szám, de semmi több. Nekem ez nagy csalódás, mert az eddigi OST-ket rongyosra hallgattam, ez viszont nem fogott meg. :/

2.Kristen-Bella. Ez igazából nem is az hogy nem tetszett, csak néha 1-2 jelenetben én nem Bellát láttam, hanem konkrétan Krist. Mintha kicsit kiesett volna a szerepből, de ez nagyon icurka-picurka "hiba".

3. Sokatokkal ellentétben, én őszintén úgy gondolom hogy nem volt tökéletes a Jacob-Kristen-Robert hármas színészi játéka.. mindenki a fejlődésről beszél, én sajnos nem igazán láttam ebben a részben, persze hazudnék ha azt mondanám, hogy Kristen nem volt hiteles, mert az volt, és maximálisan elhittem amit játszott, de a többiek nálam megakadtak az Eclipse-nél. Lehet rám kígyót, békát... de én így gondolom.

4. Bella álma a nászúton. Én azt totál másként képzeltem el, de persze nem lehet minden úgy ahogy szeretném.

5. Ahogy többen is írtátok, hiányzott a Charlie-val való beszélgetés amikor megtudja, nekem ez eléggé hirtelen csapjunk bele a közepébe kezdés volt.

6. Jacob filmbeli karaktere.. sokkal többet vártam tőle, több érzelmet, düht, haragot. Egyszerűen hiányérzetem volt vele kapcsolatban.

7. Az esküvő. De komolyan.. csak én éreztem úgy hogy ez nem Belláék esküvője? Nem is szeretnék többet hozzáfűzni...

8. Farkasok.. olyan volt mintha pár kutya ugrándozna az udvaron és egy csonton veszekednének. Nem tetszettek, sajnálom.



Most jöjjön ami tetszett:

1. A film legcsodásabb pillanata ->Kristen elmaszkírozva, nagyon jól megoldották, egyszerűen imádtam. Amikor a tükör előtt áll, és Edward nézi hogy mennyire lefogyott..brutál jó lett.. emelem kalapom.

2. Charlie. Billy Burke számomra az összes alkonyat film legcsodálatosabb szereplője. Komolyan, imádom őt. Annyira jól játsza a szerepét, hogy szinte már tényleg elhiszem hogy Kristen az ő lánya. Most ez lehet hülyén hangzik, de tényleg. :D

3. Esküvői beszédek, tényleg nagyon jó volt, velük együtt nevettem, együtt éreztem..

4.Bella álma az esküvőről, nekem nagyon bejött.

5. Edward hallja Renesmee-t, ez a könyvben is kedvenc rész volt számomra, és nagyon reméltem hogy nem fogják kihagyni a filmből, és így is lett. Nagyon meghittre sikeredett az a pillanat.

6. Jacob bevésődése, farkasok közti kommunikáció tetszettek ezek a megoldások.

7.Szülés jelenet.. elég intenzívre sikeredett, de elég könyvhű volt, szóval nekem azt adta amit vártam.

8. Charlie és Bella közti telefon beszélgetés, szerintem nagyon lényeges rész volt, hiszen jóformán elbúcsúzott az emberi életétől, az apjától. Nekem ez a rész talán a második kedvencem.

9. VampBella, szerintem semmit sem kell mondanom. / Hát k**** kemény!! Ütős lett :)

Ezenkívül persze még azért sorolhatnék, de azt hiszem nem érnék este sem a végére.. a lényeg hogy azért 3 év elteltével rájöttem hogy igen, valóban szeretem még mindig a Twilightot, de abszolút el tudom fogadni a kritikusok meglátását is, és én is elismerem, hogy a Twilight soha sem fog Oscar szinten teljesíteni, de nem is kell, nem is azért szeretjük.

És írtam az elején hogy erre még visszatérek, hogy nem érezték sokan Twilightosnak.. meglepő vagy sem, szerintem ez most egy hatalmas piros pont Bill Condonnak, mert lehet hogy néhol kicsit ellentmondok magamnak, de érezhetően egy szinttel feljebb emelte a filmet, és ez most már valóban egy komplett, jól összerakott Film.

Összességében, várom a következő részt, ami nagyon messze van, és én úgy érzem hogy a lelkesedésem nem fog addig kitartani, de ha a HP-nél kibírtam, akkor itt is.
Nálam a film egy erős 7/10.

Sziasztok!

Őszintén szólva nekem ezzel a résszel kapcsolatban eléggé vegyes érzéseim vannak. Az eleje ugyan szép volt, de szerintem kissé unalmas is, Bella terhességénél pedig
annyira felpörögtek az események, hogy csak kapkodtam a fejem. Ami nagyon nem tetszett és zavart az pont ez volt, ahogyan az időt beosztották. Az esküvő előkészületei, maga az esküvő és a nászút olyan gyorsan lezajlott, mintha csak egy rövid összefoglalót láttunk volna belőlük.Az esküvő nagyon szép volt, de koránt sem volt olyan érzelem gazdag és élvezetes, mint ahogyan a könyvben azt olvashattuk.A nászútról pedig jöttek, mentek. Tényleg olyan volt, mintha túlgyorsították volna az eseményeket.Mint ahogyan az is tény, hogy ismét millió meghatározó jelenetet hagytak ki a filmből. Én nagyon sokáig és még most is Edward pártinak vallom magam, de ebben a filmben a Rob által nyújtott alakítás tetszett a legkevésbé.Itt gyakorlatilag minden megtörténik,amire valaha is vágytunk esküvő nászút, Bella terhes lesz, majd majdnem meghal mégis Edward egész idő alatt olyan, unott, fancsali arcot vág, mintha már magasról tenne arról, hogy mi történik élete szerelmével. A könyvben olyan szenvedélyesen és érzelem gazdag világgal leírják Edward ezen oldalát, itt a filmben pedig, mintha minden érzelmet leradíroztak volna az arcáról. Na hogy a sok negatívum mellé valami pozitív is kerüljön. Kristen egyszerűen bámulatosan játszott! Az átváltozás után, pedig kimondhatatlanul gyönyörű volt! Az átváltozást pedig vérprofin megoldották, ez volt az a jelenet, amit filmben sokkal jobban élveztem, mint könyvben. Összességében érdekes és szép volt, de semmiképpen sem tudnám abba kategóriába besorolni, amire azt mondanám, hogy "Hűha, ez nem semmi!"

Tegnap Anyukámmal is megnéztük a filmet a moziban, én pedig ismét nagyon élveztem :))

50-es éveinek közepén járó Anyukám úgy nyilatkozott, hogy a film egyetlen percét sem unta, és hogy jobban tetszett neki, mint bármelyik másik film, beleértve az első részt is. (Nálam az első még mindig üti ezt)

Abban azért megállapodtunk, hogy ez a film csak-és-kizárólag rajongóknak szól, tehát nem az a film, amit az ember meglát a moziban, hogy nincs jobb dolgom, megnézem az Alkonyat-Hajnalhasadást. Mert már annyi előzménye van.

Azért persze más úgy végignézni a filmet, hogy az ember már tudja, mire számítson, és nincs meg az az első megnézés okozta izgalom, így most kicsit kritikusabb is voltam. Igazából most az esküvőt éreztem nagyon elhúzottnak. Meg Bella idegességét eltúlzottnak. A könyvben azért megnyugszik, mikor meglátja Edwardot, itt meg úgy vonul az oltárhoz, mintha a fogát húznák...

Az utolsó tánc Jacobbal viszont most jobban megérintett, a nászúton viszont új kedvenc jelenetet találtam: amikor megjön Gustavo és Kaure, akkor Edward nagyon vicces, amikor incselkedik Bellával, miközben a helyiek sejtik, hogy miféle.. Jó látni itt Robot/Edwardot szívből mosolyogni :)

Az azért meglepett, hogy a szülés után, mikor úgy tűnik, Bella meghal, akkor a sorunk közepéről ketten felálltak, és tűntetőleg kivonultak. Nemigen értettem, és nem sokszor találkoztam még ilyennel.

Aztán mikor Jacob bevésődik, és térdre esik a kislány előtt, az ismét megérintett, szóval azt hiszem, tegnap szívembe lopta magát a farkasfiú :)

Amikor Bella a végén kinyitja a szemét vámpírként az ismét nagy hatású volt, kicsit meg is ijedtem, hogy Anyukám szívinfarktust kap, annyira megijedt, de nyugi nem lett gond ;)

A Volturi jelenet viszont nagyon későn van a stáblistában, múltkor nem tűnt ennyinek a várakozás. Az "Előbb a helyesírás, aztán pedig a nyelvtan" poén átvitt értelmét pedig ezúttal sem sikerült kiagyalnom...

Asszem, egyszer még megyek barátnőkkel is mozizni :))