2011. november 19., szombat

Összefoglalás: Interjúk a filmkészítőkkel

Az elmúlt napokban a Breaking Dawn rendezőjével Bill Condonnal, a film producerével Wyck Godfrey-val és forgatókönyvírójával, azaz Melissa Rosenberggel is nyilvánosságra kerültek különböző interjúk. Ezek teljes egészében nem kerülnek lefordításra, de az érdekesebb részeket kiemeltem belőlük:
Collider - Bill Condon (videó)
- A Breaking Dawn Pt. 2 korai vágott verziója 2 óra 14 perc volt (ebben minden felvett jelenet benne volt), ezt jelenleg levitték 1 óra 52 percre (amiben a stáblista még nincs benne).
- Bill elárulta, hogy a korábbi Twilight filmeknél is megkeresték már, de akkor az időzítés nem volt a megfelelő számára.
- Nagyon kicsi közönség előtt tesztelték a filmet. Azon filmek közül, amiken eddig dolgozott Condon, ez volt a legkevésbé tesztelt műve, de a barátainak és ismerőseinek megmutatta, kíváncsi volt a reakciójukra.
- A DVD-re és BluRay-re nem valószínű, hogy rá fog kerülni egy újravágott verzió, de néhány törölt jelenet lesz. 
- A stáblista iszonyat hosszú - majdnem 10 perces - ezért került annak közepére a bónusz jelenet és nem a  legeslegvégére (az emberek nehezen várták volna ki).
- Spoiler: Bill megtartotta Michael Sheen kellékfejét
Collider - Wyck Godfrey (videó)
- a DVD/BluRay kiadáson számíthatunk hosszabb nászutas jelenetekre
- 3D: az első résznél ez soha fel sem vetődött, mert az inkább egy érzelmi utazás, és karakterközpontú film mint egy vizuális élményhalmaz. A második résznél már fontolóra került a dolog, de mivel a két részt egyszerre vették fel, és ez pluszban hatalmas erőforrásokat is igényelt volna, így ez az opció nem valósult meg. Valamint ezek a filmek a 3D nélkül is működtek mindig, így úgy voltak vele, hogy az utolsó két résznél sincs szükség erre a technikai megoldásra. 
MTV - Melissa Rosenberg (cikk)
A kivágott jelenetekről: lehet számítani néhány esküvő előtti jelenetre, amikben Charlie, Renee valamint Carlisle és Edward jut majd nagyobb szerephez. Ezeket azért kellett kivágni, mert lelassították volna a film cselekményét, továbbá Melissa is megemlítette, hogy hosszabb nászutas jelenetekre mindenképpen lehet majd számítani. 

0 megjegyzés: