2011. november 24., csütörtök

Összefoglalás: Interjú Bill Condonnal és Melissa Rosenberggel

A TheDailyBest.com-nak Bill Condon és Melissa Rosenberg adott egy hosszabb interjút, amelynek egy részét összefoglaltam (elképzelhető, hogy a maradékből is lesz valamikor bejegyzés):
Jacob bevésődése a bébi Renesmee-be: Melissa ált elő azzal az ötlettel, hogy Renesmee-t a bevésődés során a felnőttkoráig mutassák, ezzel is azt hangsúlyozva, hogy Jacob a teljes személyiségéhez kapcsolódik és nem csak a baba mivoltához. Továbbá meg akarták ragadni a kettőjük közötti spirituális kapcsolatot, a testiséget kihagyva, mert az furcsán hatott volna. Összességében tehát a céljuk azt volt, hogy megmutassák, Jacob bizonyos értelemben Nessie védelmezőjévé válik.
Forgatás Pattinsonnal és Stewarttal: Condon számára a velük való forgatás totális megkönnyebbülést jelentett. Nem tudta volna elképzelni ezeket a jeleneteket két olyan emberrel, akik nem szeretik egymást. Melissa elmondta, hogy ő alkotta meg ugyan a szexjeleneteket, de Bill hagyta a színészeket kibontakozni, és nem hiszi, hogy Robnak és Kristennek szüksége volt a téren segítségre.
A film végéről: Condon elmondta, hogy amikor csatlakozott a projekthez, a stúdiónak volt olyan elképzelése miszerint a film VampBella első vadászatával érjen véget. Ez neki akkor nem igazán tetszett, mert szerinte ez a  felvonás még az ember Bella története, így számára az a befejezés amikoris kinyitja a szemét vámpírként, tökéletes. Azt pedig bemutatni, hogy milyen is vámpírnak lenni, egyértelműen a második rész feladata. Rosenberg számára is nyilvánvaló volt, hogy a végül megvalósított módon kell véget érnie az első résznek. 
A második részről: Condon még a vágás kellős közepén tart, de már most látja, hogy ebből egy hihetetlenül másfajta film fog kikerekedni. A vámpírokról fog szólni, és inkább akcióval lesz tele mintsem olyan emocionális töltettel, mint amit az első felénél tapasztaltunk. Bill szerint Kristen is hozzájárult a következő rész erőteljességéhez, aki úgy állt hozzá az egészhez, hogy „Én alkotom meg a valaha létezett legjobb, legklasszabb vámpírt.” Melissa számára viszont nehézséget jelentett a sok vámpír jelenléte, főleg annak eldöntése, hogy kinek mennyi teret engedjen a film során.

0 megjegyzés: