2011. november 22., kedd

Római Sajtótájékoztató Nikki-vel és Jacksonnal - II. rész

K: Aggódtok amiatt, hogy a rajongóitok a karaktereitekkel azonosítanak?
NR: Nagyon fontos, hogy elkülönítsd a valódi személyiséged a fikcionális karakteredtől, de tudod tindézsernek lenni nehéz ügy, és néhány helyzet veszélyessé válhat. Az Internet és a masszív médiajelenlét elhiheti mindenkivel, hogy hirtelen sztárrá válhatsz, de azt már nem említik, hogy könnyedén a feledésbe is merülhetsz. Persze emlékszem arra az időszakra, amikor imádtam a Spice Girls-t (sőt még a bátyám is szerette őket!), akkoriban megpróbáltam élvezni a zenét, a szöveget és megérteni a dalokat, nem mentünk rögtön az internetre pletykák után kutakodni. A dolgok manapság nagyon megváltoztak.
JR: Ezt a két dolgot külön kell választanod. Persze, ha lehetőségem nyílna találkozni a Rolling Stones-szal, valószínűleg megőrülnék! Bármennyire is imádom Keith Richards-ot nem viselkedem úgy, ahogy ő. El tudom választani a zenész és a hétköznapi személyiségét. Nem mi írjuk a Twilight-ot, mi csak az arcunkat és a lelkünket adjuk a könyvekhez és a karakterekhez. Mi vagyunk a saját karaktereink elsőszámú rajongói. Erős és realisztikus módon szeretnéd őket ábrázolni. Ellentétben sok rajongóval én nem üldözök sztárokat az utcán, de elég szerencsés voltam ahhoz, hogy találkozhattam két példaképemmel, és úgy viszonyultam hozzájuk, mintha csak a szüleim barátai lennének. A bölcs apám mindig arra tanított, hogyha szeretett adsz, azt is kapsz vissza, valamint ha tisztelettel bánsz valakivel ő is tisztelettel fog veled.

K: Mit gondoltok, mi tette az Alkonyatot ilyen világjelenséggé?
NR: Néha úgy vélem, hogy a nők megnyerése volt az igazi cél, mert általában őket érdeklik a szerelmi történetek. De az emberek általában vonzódnak a tragédiákhoz és a szerelemhez; a szórakoztatóipar igen keményen próbálja bemutatni ezt a két aspektust. Az Edward és Bella között szövődött szerelmi történet túlmutat a valóságon, epikus és nagyon vonzó az emberek számára. A tizenévesek ilyenről álmodoznak, míg az idősebb nők, köszönhetően a Twilightnak, feleleveníthetik a fiatalkori élményeiket és emlékeiket. Ahogy idősebb leszel jobban el tudod választani a fantáziát a valóságtól, és a szerelem nem szükségszerűen kíván áldozatokat. Ezért preferálom jobban Bella és Jacob kapcsolatát.

K: Jackson imádod a zenét. Sajnáltad, hogy félre kellett tenned az együtteseddel kapcsolatos dolgokat a forgatás közben?
JR: Szerencsés vagyok, mert mindkettőt tudom egyszerre művelni. Imádom mindkettőt, de a zene, a zenélés sokkal „azonnalibb” dolog. A filmezés ettől különbözik, mert megcsinálsz egy filmet, és csak egy évvel később kerül az bemutatásra. Mindkét világ érdekel. Remélem, hogy a jövőben is lehetőségem lesz mindkettőt művelni. Ezen felül egy film producere is voltam, valamint írtam egy soundtracket is. Ez az én jövőm, de ki tudja, talán egy nap lehetőségem nyílik valamit rendezni is!

K: A múltban Bella és Rosalie kapcsolata mondjuk úgy, hogy bonyolult. Mi a véleményed arról a telefonbeszélgetésről, amikor Bella Rosalie segítségét kéri?
NR: Szerintem Rosalie kétségbeesetten szeretett volna hasznosság válni. Majd hirtelen fontossá vált Bellának, mert ő volt az egyetlen, aki kiállt mellette a terhességével kapcsolatban. Még nem láttam a teljes filmet, szóval a dolgok a végső vágás során néha kicsit módosulni szoktak. Forgatás közben viszont Kristennel nagyszerű időt töltöttünk együtt, jó volt együtt dolgozni sok más színész nélkül. Az Eclipse-ben Rosalie és Bella kapcsolata furcsán végződött. A Breaking Dawn eleje remélem a kettőjük közötti zökkenőmentes átmenetet jól prezentálja.

K: Az ifjúsági irodalmi művek jelenleg roppantul sikeresek. Kedvelitek a műfajt? Szeretnétek egy másik franchise-ban is szerepet vállalni?
JR: A fiatalok világa nagyon érdekes és egyedi. A Warner Bros számára készítettünk egy websorozatot, valamint szerepelt Nikki-vel a Narancsvidékben. Fontos számunkra, hogy a fiatalokat megszólítsuk új érdekes projektekkel. Mindenki tudja, hogy a világ számára a gyerekek jelentik a jövőt, és a művészetek világa számára is. Itt van ez az új széria, „Az éhezők viadala.” Szeretnék egy ehhez hasonló projektben részt venni, érdekesnek és vonzónak találom, főleg a modern atmoszférája miatt.
NR: Ha találok egy eredeti történetet, miért is ne? Hihetetlen, amire a gyerekek képesek. Már elég idősnek érzem magam, de fontos számomra, hogy azt csináljam amiről úgy érzem, hogy helyes. Azt kell tenned, amit a leginkább szeretsz, nem pedig azt ami híressé és vagyonossá tesz.

K: Féltek attól, hogy Hollywood beskatulyáz titeket ezen szerepek miatt?
NR: Szerencsés vagyok, mert egyáltalán nem hasonlítok Rosalie-ra. Még szőke sem vagyok! (Jackson közben megkérdezi: Mi? Tényleg?). Remélem, hogy a Twilight nem lesz ilyen hatással a karrieremre. Ez a széria nagyon sikeres, örülök, hogy a részese vagyok. Nagyon hosszú idő múlva remélhetőleg az a tény, hogy totálisan eltérek a karakteremtől inkább segítségemre lesz.
JR: Egyetértek Nikki-vel. Mikor zenélek akkor is elszenvedője vagyok ennek. A közönség egy része azt mondja: a barátnőm vonszolt el, hogy lássuk az Alkonyatos srácot gitározni! Míg mások egyszerűen csak imádják a bandánkat. Én is jobban szeretek más karakterek bőrébe bújni. Remélem, hogy ez nem lesz rossz hatással a karrieremre, ha mégis, el kell fogadnod. Hiszek a yin és a yang erejében. Mindennek megvan a pozitív és a negatív oldala. „Készülj fel a legrosszabbra, de számíts a legjobbra!” – ez az, amire az apám állandóan emlékeztet! via

0 megjegyzés: