2010. november 17., szerda

Újabb részletek a BD forgatókönyvről

A laineygossip.com úrnője, Lainey múltkori BD-s szkriptbeszámolója után újabb részletekkel jelentkezett. Aki véletlenül lemaradt volna az első beszámolóról az ide kattintva bepótolhatja. Eléggé spoileres a dolog, ezért a tovább mögé rakom be, így talán könnyebb az önmegtartóztatás azoknak, akik a moziban akarnak először szembesülni a változtatásokkal/meglepetésekkel.

Nos azt már Lainey az első írásában elárulta, hogy Ed és Bella esküvője meglesz, elmennek nászútra, lesz jó sok szex, tollak és miegymás – az  időközben megérkezett forgatási képek is erről tanúskodnak: a„steamy” hangulat meglesz. Hazamennek Bella kihordja a babát, majd meghal. Jacob teljes letargiába esik, ezért elmegy (egy korábbi blogolás alatt Lainey-től megkérdezték hogy Jake-t mennyire fogják háttérbe szorítani, amire azt válaszolta hogy ugyanúgy főszereplője lesz az eseményeknek). Meggondolja magát és visszatér, hogy megölje a „gonosz dolgot”. De meglátja Nessie-t, és megtörténik a bevésődés. Ezt az egész folyamatot Jake szemén keresztül fogjuk átélni, csőlátásszerű vízión át – a kislány 2 éves, majd 4, utána 9, majd tinédzser végül felnőtt nő (így már érthetők, azon hírek miszerint Mackenzie mellé még kerestek Nessieket), és ekkor fog igazán szerelmet érezni iránta. Lainey szerint ez így első olvasatra nem hátborzongató, furcsa, mivel szerinte Steph könyvbéli leírásánál minden jobb lehet – amivel én személy szerint nem értek egyet, de ez más kérdés. Hol is tartottunk? Ja igen, Bella meghalt/a vámpírlét felé tart. Edward baromira szomorú (Rob-nak könnyen megy majd a szenvedés, szóval ezzel nem lesz gond), de közben hallja Jake gondolatait (a bevésődés körül jár az agya/szíve), amitől bepipul és elveri Jacob-ot (WTF!!). De Jake le van gyengülve a bevésődéstől, ezért hagyja magát.
Ugye Bella emberként meghalt, azonban az első rész végén érezni fogjuk a szenvedését, az égést, izzást, és vörös szemekkel fog felébredni (ahogy ezt már előre lehetett sejteni). A főcímlista, stáblista után azonban lesz egy jelenet a Volturival, pontosabban Aro-val, aki megtudja, hogy Bella vámpír, majd azt mondja, „Akarom őt!”. És itt jön majd a folytatása következik 1 év múlva okosság.
Összegezve: felturbózták az eseményeket és lesz itt kérem szépen minden – szex, romantika, terhesség, szülés, verekedés, letargia, halál, halálos veszély, kisgyerek, nagygyerek, bevésődés és még sorolhatnám.  Eddig nem tűnik rossznak az átdolgozott verzió, ki tudja lehet, hogy Melissa megírta az eddigi legjobb Twilight forgatókönyvet (Steph esetleges segedelmével)??

6 megjegyzés:

Én meg az önmegtartóztatás két külön dolog :D
Ez így eddig nagyon korrektnek tűnik, SŐT :D
Márvárommárvárommárvárommárvárom!!!!!!!!
Hosszú 1 év lesz :/

Azta mindenit, ez ezerszer jobb lesz mint képzeltem :D már most kirakom a SPOILER VESZÉLY-t, mert szinte az egész kommentembe lesz, szal a VÉGÉIG ÉRVÉNYES!!!!

ÁÁÁ és Jake is főszerepes :) HURRÁÁ!!!! Bár azt a verekedést nagyon furcsálom :S Bár végülis magyarázható azzal, hogy ugye Bella átváltozása alatt nagyon semmit sem tudunk meg a külvilágról, és a film nagyrészét nem tölthetjük azzal , hogy Bella szenvedését halljuk látjuk. Ez sztem hasonló megoldás, mint amit a NM-ban alkalmaztak, amikor Victoria miatt meghal Harry. Nekem az nagyon bejött, "értelmet" adtak a halálának. Mármint tudjuk h miért halt meg :) És az igazi történet szerint is tuti h Edward vmilyen szinten letámadta Jake-et a bevésődés miatt. Ha bella ilyen rosszul reagált ugye rá, akkor Edward hogy reagálhatott :D Na meg Rosalie XD

Spoiler vége, komment vége :D

Nagyon várom már a filmet (:

oh mááj gááázs :D csak ennyi a hozzáfűzni valóm, remélem Melissa tényleg kitett magáért, ez alapján a beszámoló alapján tutira.
Ed-Jake fight powa!! atyám :D ugyan az a könyvben nincs leeírva, és wááá :D annnyira tudtam már akkor is!:D

Épp beszéltük Barbival, hogy én simán hozzá tudnék képzelni egy jó alapos véres verekedést, simán menne a hangulathoz, de tuti nem lépik meg a korhatár miatt... szóval nagyon jó lépés egy kis bunyó, még ha egy oldali is és tuti lightos lesz akkor is. :) Nekem ezek a spoilerek keltették fel a érdeklődésemet Jacobos-Tayloros lévén. :)

hát remélem hogy ez a rész tényleg ütni fog, ha már a második rész 2012-ben lesz..(jézusom még két éééééév)..
én egy Bella-Jake fight-ot akarok látni xD

SPOILER!
Meg az is k*rva jó megoldásnak tűnik, amikor Aro azt mondja "Akarom őt". És vége :( Én tuti széttépem majd magam alatt az ülést, hogy méééééééééggggggg :D
SPOILER VÉGE