2011. február 27., vasárnap

Az Alkonyatos időszakáról vall Catherine Hardwicke

Catherine Hardwicke új filmje, A lány és a farkas/Red Riding Hood (magyar bemutató: május 12.) hamarosan a mozik vásznain debütál.  Ezen apropóból Catherine a Newsweek.com-nak nyilatkozott, amely interjúban a Twilight-os időszaka is felidézésre került. Így mesélt Robert és Kristen első próbafelvételének körülményeiről, illetve azt is megtudhatjuk, hogy Cath miért utasította vissza a New Moon rendezői székét. Figyelem: Nem a teljes cikk került lefordításra, csak a minket érintő részek!

[...] Mint ahogy a néhai John Hughes, aki tinédzser színészeket fedezett fel - őket később a Brat Pack jelzővel illeték -, úgy ezen a téren Hardwicke sem tétlenkedik, hisz generációnk tindézserbálványainak felfedezése az ő nevéhez fűződik. Úgy mint Evan Rachel Wood-é (Tizenhárom), Emile Hirsch-é (Dogtown Urai), Kristen Stewart-é, Robert Pattinson-é, és Taylor Lautner-é (Twilight Saga) – egytől egyig Hardwicke filmjeiben értek el átütő sikereket. Úgy mesél róluk, mint egy idősebb nővér; többek között arról, hogy Hirsch túl lusta volt a felülésekhez, ezért a hasára szempillaspirállal rajzolt izmokat, vagy éppen arról, hogy Pattinson-nak miért kellett kitépkedni a szemöldökét. "Kissé bozontos volt," mondja Hardwicke. "Látnunk kellett a szemeit!"

[…] A Twilight castingjánál Hardwicke bajban volt, hiszen meg kellett találnia azt a színészt, akiben megvan az a természetfelettiség, hogy megformálja a vámpír Edward Cullen-t. Majd kapott egy hívást, amely során egy londoni srácról meséltek neki. "Megnéztem pár képet róla és nem voltam az egészben biztos." mondja Hardwicke. "Az utolsó munkahelyéről kirúgták, munkanélküli volt, valamint adósságot is felhalmozott." Pattinson saját költségén Los Angeles-be repült, hogy részt vegyen egy felolvasáson Stewart-tal. "Van egy felvételem az első találkozásukról, ami az ebédlőasztalomnál zajlott le. Kristen azt mondta, ’Rob-nak kell megkapnia [a szerepet]!’ Már az első perctől kötődött hozzá. Nevezheted ezt vonzalomnak, szerelem első látásnak, vagy akárminek." A rendezőnő Pattinson-nak adta a szerepet, de meg kellett ígérnie cserébe valamit: "Mint tudod Kristen csak 17 éves. Még kiskorú. Figyelned kell haver, különben le fognak tartóztatni.’" mondta Hardwicke Pattinson-nak. "Megeskettem a Bibliára."
[…] Annak ellenére, hogy a Twilight több mint 400 millió dollárt keresett világszerte, Hardwicke otthagyta a franchise-t, mikor döntés született a folytatásról. Azt mondja ez az ő döntése volt azon hírek ellenére is, amik arról szóltak, hogy kirúgták. "Nem is rúghattak volna ki, szóval ez így nagyon vicces," mondja. "A szerződésem szerint a visszalépés joga először engem illetett meg." Mint mondja a második rész rendezését azért hagyta ott, mert a stúdió el akarta sietni a dolgokat. "Egyáltalán nem sajnálom, hála Istennek," mondja. "Az az igazság, hogy az első kötetet szerettem a legjobban."
[…] Mikor Hardwicke Evan Rachel Wood-ot hallgatta meg a Tizenháromra, ő is Catherine ágyában kötött ki Nikki Reed-del. Pont ugyanott, ahol Pattinson és Stewart között elcsattant az a bizonyos első csók a Twilight próbafelvételénél. "Az az ágy tette Pattinson-t azzá, aki ma," mondja Reed. Ezt felemlegetve Hardwicke-nak, a reakciója egy egyszerű nevetés volt. "Az MTV eljött a házamba, hogy egy műsort csináljanak arról az ágyról. Ez már legenda." mondja miközben felvillant egy széles vigyort.
Az interjút készítette: Ramin Setoodeh

0 megjegyzés: