2011. május 18., szerda

Billy Burke a Breaking Dawnról és egyebekről

A rajongók és a színészek számára a Twilight Saga a Breaking Dawn Part 2-vel jövő novemberben biztos, hogy véget fog érni. Ezen korszak lezárásáról a szereplőgárda számos tagja édeskeserű érzéssel nyilatkozott, Billy Burke (Charlie Swan) viszont még nem igazán tudja, hogy miként vélekedjen erről. Erről tegnap a Twilightish-nak adott interjújába számolt be: „Tudod, ez furcsa. Mert az utóbbi három évben olyan volt, mintha egy televíziós show-nak lettél volna a részese. Ez egy állandó meló volt. Nem azt mondom, hogy megszakad emiatt a szívem, ez egy nagyszerű élmény volt számomra. Nem is tudom, hogy miként érzek. Úgy vélem lefutotta köreit [a széria], mi színészek és a közönség is megkaptunk ettől mindent, hogy magunk mögött hagyhassuk. Mindig jó dolog tovább állni, de fogalmam sincs, hogy mi lesz a következő lépés számomra.” Arra a kérdésfelvetésre, hogy szeretne-e egyáltalán még több Twilight filmben részt venni, úgy nyilatkozott, hogy már nem igazán, de ha lehetősége lenne rá ismét belevágna, mivel szeret Charlie karakterébe belebújni.
Arról, hogy mit fog a leginkább vagy legkevésbé hiányolni a széria befejeztével a következőket nyilatkozta: „Amit nem fogok hiányolni az az arcszőrzet! Helyes ötlet volt, mikor ezzel a bajusz dologgal előálltam az első filmnél, de akkor fogalmam sem volt, hogy 5 rész lesz.” A Twilight filmekben Charlie védjegyévé vált a híres bajusza, aminek megnövesztése minden egyes filmre Billy számára már-már teherré vált. „Mikor a forgatás kezdete előtt voltunk vissza kellett növesztenem, nagyjából egy hónap alatt meg is nőtt. De amit befejeztük a munkálatokat, azonnal le is borotváltam!” A bajuszon túl amiket még egyáltalán nem fog hiányolni, azok a flanel ingek lesznek. „Ha soha többé nem látok egy flanel inget sem, már megleszek.” - mondta.
De mégis mi fog számára hiányozni? „Hát Charlie-t maga, szeretek Ő lenni, jól érzem magam a bőrében, még akkor is, ha nem igazán olyan, mint én. Charlie magánakvaló természettel bír, bár ilyen részem nekem is van. Azon túl, hogy rendőrfőnök nem is állhatnék távolabb a viselkedésétől vagy a napi rutinjától. Ő szereti sport műsorokat nézni, én viszont nem igazán. Azok a vicces momentumok véletlenül sikerültek úgy ahogy, mikor elkezdtem a szereppel élni. Azt hiszem Melissa ráérzett ezekre és a széria többi részében is ezeket alkalmazta. Ami jó dolog!”
A Breaking Dawn kapcsán nem árulhatott el sok dolgot, de azt elmondta, hogy az 5 film közül az utolsó két részben lesznek azok a jelenetek, amire szívesen fog visszagondolni, és fogja azokat kedvenceiként emlegetni. Az utolsó felvonásokban sok olyan jelenet lesz, amiket a rajongók már tűkön ülve várnak - ezek között van Edward és Bella esküvője is. Az ehhez kapcsolód jelenetek forgatása Billy-re milyen hatással voltak? Érzelmes pillanatokká váltak? „Tudod mit? Nem ezt mondanám. Hogy őszinte legyek azokban a napokban mikor az esküvőt vettük fel, volt valami, amit előidézetet bennünk, de nem csak bennem, hanem másokban is. Valami zsigeri dolgot. Végül azt mondtuk, ’ez furcsa volt, nem igaz?’ Tényleg nem tudom elmagyarázni, hogy mi volt az, nem olyan volt mikor mondjuk az igazi lányom menne férjhez, de voltaképpen egészen megható volt.”
Arra a kérdésre, hogy melyik Team oldalán áll, ismét elmondta, hogy sajnálja, de őt ez egész Teamezés hidegen hagyja. Taylort és Robot nagyszerű srácoknak tartja, de ne kényszerítsék arra, hogy az egyik kitalált személy táborát erősítse.
Miután ténylegesen lezárul a Twilight-os korszaka, mihez kezd majd? Van valami új filmterv a láthatáron? „Eddig semmi, keresem a nekem megfelelőt melót. Azt kell, hogy mondjam sok dolog amit láttam, olvastam nem volt valami jó. Jelenleg az új albumomra koncentrálok, úgy gondolom év végére, vagy jövő évre elkészülhet. De az is elképzelhető, hogy sokkal hamarabb összejön, de szuperlusta vagyok. (Nevet) Majd jöhet az új filmszerep, de valami olyat akarok, amit imádok. Ez eltarthat egy darabig.”

0 megjegyzés: