2011. május 5., csütörtök

Breaking Dawn: Ismét egy Michael Sheen interjú

Az MTV után ezen a héten, a Collider-nek is lehetősége nyílt arra, hogy  a Twilight-ról beszélgessen Michael Sheen-nel. E rövidke interjúban Sheen elárulta, hogy milyen volt a Breaking Dawn Aro-ját alakítani, és arról is értekezett, hogy milyen benyomásai vannak Bill Condon-ról, a kétrészes finálé rendezőjéről.

Mit tudsz mondani a The Twilight Saga: Breaking Dawn-beli szerepedről?
MICHAEL SHEEN: Ugyanazt a karaktert hozom, mint az előző részekben – azaz Aro-t.

Ezúttal sikerült bármit is felfedezned benne, tanulni róla, ahhoz képest mikor utoljára bújtál a bőrébe?
SHEEN: Az Újholdhoz képest ezen részekben sokkal inkább jelen van, úgyhogy jobban fel tudtam fedezni, és felépíteni a karakterét. De nem hiszem, hogy volt bármi is, amit megtanultam róla. Egyszerűen csak képes voltam jobban belemászni az őrültéségébe. Ez alkalommal megmutattam, hogy mi rejtőzik a felszín alatt, ami szórakoztató volt.

Milyen volt a rendezővel, Bill Condon-nal együtt dolgozni?
SHEEN: Bill csodálatos volt. Fantasztikus. Nagyon, nagyon barátságos, szívélyes személyiség. Nyilvánvalóan nagyon változatos és érdekes a munkamorálja, de elérte, hogy mindenki kényelmesen, komfortosan érezze magát. Eléggé nehéz egy olyan film elkészítésébe bekapcsolódni, ahol a résztvevők már hosszú ideje együtt dolgoznak. Mindegyik résznek más-más rendezője volt, és úgy vélekedsz, hogy ’Ez a rész vajon milyen lesz?’ De mindenki nagyon kedvesen fogadta, és azt gondolta róla, hogy bámulatos ember. Azt gondolom, hogy nagyon jó munkát végzett. Hatalmas szervezési munkát igényelt az egész. Úgy 40 körüli új karakter lesz bemutatva a kétrészes fináléban, és ott van a nagy csatajelenet is, aminek felvétele nagyjából 4-5 hetet vett igénybe. Hatalmas vállalkozás volt, de brilliánsan megbirkózott vele.

Egy franchise esetén azt gondolja az ember, hogy az előző részeknek köszönhetően a színész már jobban ismeri a karakterét az újonnan bekapcsolódó rendezőnél - ez fennállt ebben az esetben is, vagy minden egyes rendező tud valami újat mutatni, ötlettel előállni?
SHEEN: Ami engem illet, az Újhold esetén csak 2 hétig forgattam, szóval nem volt sok időm arra, hogy igazán beleszokjak a karakterbe. De a többi színész valószínűleg óvatossággal kezelte ezt a helyzet, úgy hogy ’Ez a személy majd jön és nem is igazán érti hogy mit csinálunk, vagy megpróbál majd sok dolgot megváltoztatni?’ A rendező szemszögéből is furcsa lehet átvenni az irányítást, gondolom ott van annak a nyomása, hogy a saját kézjegyed otthagyd a filmen, továbbá az is, hogy más legyél [az előző rendezőhöz viszonyítva], ugyanakkor nem akarsz szembe menni a teljes széria szellemiségével. E tekintetben elég nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt, viszont mindenki elégedettnek tűnt és azt láttam, hogy valamennyien nagyon szeretettek együtt dolgozni Bill-lel. [...]

0 megjegyzés: