2011. november 5., szombat

BoxOffice Magazin interjú Bill Condonnal

Már olvashattatok egy rövidke előzetest Bill Condon BoxOffice magazinos interjújából, amely teljes hosszúságú változata is befutott a napokban. Az egész interjút nem fordítottam le, csak néhány dolgot kiemeltem belőle: 
A kiválasztásáról: „Többnek éreztem egyszerű meginvitálásnál. Belemerültem, úgy éreztem megvan a kapocs, főleg Stephenie-vel. Mindannyiunknak azt volt az érzése, hogy ugyanazon az oldalon állunk, ugyanazt akarjuk, ami jó dolog volt – ez a legfontosabb, amit mondhatok.”
A szülési jelenet ’segítőiről’: „Igen, segített nekünk egy bába és egy nővér is. A császármetszés miatt, ami már önmagába nem mindennapi. Meg akartam arról bizonyosodni, hogy minden helyesen történik, a nyilvánvaló vámpír elemeken túl.”
A bevésődésről: „Volt egy pillanat mikor azt mondtam, ’Oh, wow.’ Szerintem nagyon érdekes volt, ahogy ez a szerelmi háromszög létrejött, majd Bella dilemmája a halhatatlanság kérdésében, és végülis vámpír lesz belőle. Ez volt számomra az első meglepetés. Majd Stephenie igazán fantáziadús úton oldotta fel a szerelmi háromszöget - azzal, hogy behozta Renesmee karakterét [Bella lányát, aki Jacob bevésődésének tárgya], mindezek annyira vad és teljesen egyedi megoldások.”
„A bevésődés kétségtelenül kihívással járt, de nagyon remélem, hogy az emberek megértik az alapvetését. A lelkek egyesülése. Tényleg nagyon remélem, hogy képesek voltunk a vásznon is ezt megjeleníteni, úgy hogy az ne redukálódjon le valami olyanná, ami több mint evilági.”
A beletanulási időszakáról: „A stáb annyi mindenre megtanított. Kristen Stewart egyébként senki másnál nem ismeri jobban a karakterét… Mielőtt hozzá fogtunk volna a forgatáshoz sokat lógtunk együtt és beszélgettünk. Sok beszélgetés, főleg a forgatókönyvről. Oldalról oldalra - minden színésszel - átvettük az egészet. Ez nagyon sokat segített abban, hogy beletanuljak/belemerüljek [ebbe a világba].”
A Breaking Dawnról: „[Az összes részt tekintve] ez tetszett igazán. Mindig is úgy láttam, hogy a BD első része valamiféleképp támasztéka az első filmnek. Minden, ami ott felmerült, az itt oldódik fel. Úgy vélem, hogy megvan a maga teljesen más stílusa, de vannak benne visszhangok és zenei utalások, amik inkább az első részre vonatkoznak, mint a többire. Azt mondanám, hogy az első Breaking Dawn egy romantikus melodráma, de megvan benne a felnőtté válás története. Csak tedd félre a vámpírokat és a vérfarkasokat, ez a film a házasság első évéről szól, továbbá Jacobon keresztül arról, hogy egy elvesztetett helyzet után hogyan tudod ezt kinőni, ezen továbblépni és önmagaddá válni. Viszont a film utolsó felvonása horrorszerű, ami miatt izgatott voltam, mert már van hátterem ezt illetően [Candyman 2-vel], és ez olyasmi, amit újra fel akartam fedezni.”
A Volturiról: „Mindig is úgy gondoltam rájuk, mint a vámpírvilág Vatikánjára. Szigorú szabályrendszerük van, aminek engedelmeskedni kell – politikailag nem tévednek abban, ahogy érvényesíteni próbálják ezeket. Kivéve, hogy ez a hatalom hajhászó elem, ami elrontja azt. Ahogy tudod az első film egyáltalán nem foglalkozott velük, de a második filmben már a fókuszba kerülnek.”
Mackenzie Foy kiválasztásáról: „Ez nagyon érdekes volt. Sok kislánnyal találkoztunk, majd hirtelen ez a fiatal kicsi színésznő besétál.... Kinézet alapján simán lehetne Robert Pattinson és Kristen Stewart közös lánya. Renesmee egy igazán túlvilági teremtés….” Ez egy igazán felnőtt szerep – alapvetően egy gyerektestbe zárt felnőttet játszik. „Ez nagyon igaz. Egyébként egy hihetetlen született tehetség. Amikor kisebb testeket használtunk, az arc kivitelezéséhez egy sisakszerűséget segítségét vettük igénybe. Ez egy nagyon bonyolult folyamat volt számomra, mert ilyet soha ezelőtt még nem csináltam, ő viszont nagyon természetesen kezelte ezt az egészet. Ez egy nagyon komplikált technikai dolog. Néhány korai jelenet során egy 4 éves kislánnyal dolgoztunk, ő megcsinálta az adott jelenetet, majd [Kenzie-nek] fel kellett tennie a sisakot és hasonló mozgással kiviteleznie azt, megerőltetés nélkül megcsinálta, ő egy igazán figyelemre méltó teremtés.”
A 3D-s második Breaking Dawnról: „Korábban ezt fontolóra vettük. Az egyetlen ok amiért ezen elgondolkodtunk az Bella szemszöge, hisz egy vámpír szemszögéből láthatjuk majd a világot. Ez egy kreatív ok, amiért talán lett volna értelme, de a két filmet egyszerre vettük fel, reggel még terhes volt, délután már viszont vámpír, szóval ez egy nehezen kezelhető dologgá válhatott volna.”

0 megjegyzés: