2011. október 13., csütörtök

BoxOffice magazin interjú-előzetes Bill Condonnal

A BoxOffice magazin egy újabb interjú-előzetessel jelentkezett, amely Bill Condonnal készült, azon rendezővel, aki a szeretett Twilight Saga utolsó két részét irányította.

Egy Robert Pattinsonnal készült interjúnkban azt nyilatkozta, hogy az egyetlen másik rendező, aki szerinte meg tud birkózni a Breaking Dawn véres mivoltával az David Cronenberg [A légy, Meztelen ebéd című filmek rendezője].
Bill Condon: Majd együtt dolgozott vele [a 2012-ben bemutatásra kerülő Cosmopolisban]! De értem, hogy mire gondolt, mert az utolsó részben ez nagyon-nagyon intenzív – majdnem olyan mint egy horrorfilm. Az utóbbi évtizedben minden bizonnyal Cronenberg prezentálta a legintenzívebb filmeket/képi világokat. Megpróbáltam egy kis Cronenberg-féleséget előbányászni magamból a PG-13-as besorolás kategóriáján belül maradva, de azt hiszem így is eléggé erőteljes dolgot hoztunk létre.
Éveken át mindenki azt mondta, hogy milyen nehéz lenne megcsinálni a Hajnalhasadást a PG-13-as besorolásnak megfelelően. Hogy sikerült ezt kivitelezned?
Bill Condon: A teljes film igazán immerzív, a könyvben Bella és Jacob szemszögében ismered meg a történéseket. Megpróbáltuk ugyanezt kivitelezni a film során is – van egy olyan rész, ahol betekintést nyerhetsz a farkasok fejébe. A szülés esetén pedig úgy voltunk, hogy ’Csináljuk meg Bella szemszögéből. Lássuk azt, amit ő is lát.’ Ezen megközelítés mellett döntve is annyira elképesztő, hogy milyen erőteljes tudsz lenni anélkül, hogy túlságosan nyílt, és egyértelmű lennél. Bella egy csomó mindenre pillantást tud vetni – valamint mident hall – viszont nincsenek húsba vájt fogak. E nélkül is pontosan tudod, hogy mi történik.

0 megjegyzés: