2010. június 15., kedd

Boldog Születésnapot Elizabeth!

Ma ünnepli 35-dik születésnapját ahogy Peter nevezte, Mama Cullen, azaz Elizabeth Reaser. Innen a messzi távolból is nagyon szép napot kívánunk neked! Happy B-day Liz!!

Elizabeth Ann Reaser amerikai színésznõ 1975. június 15-én Bloomfield-ben, Michigan-ben született. Három lánytestvér közül, õ a középsõ. Karen Davidson (háztartásbeli) és John Reaser (ügyvéd) lánya. A mostohaapja William Davidson milliárdos üzletember volt. Az Oakland University fõiskolára járt Rochester Hills-be, Michigan-be, majd végül a Juilliard School-ban diplomázott dráma szakon.
A Stay (Maradj!), a The Family Stone (Kõkemény család), és a Saved című filmekből lehet még ismerős. 2008-ban fõszerepet kapott a CBS Fantasy/Dramedy-sorozatában a The Ex-List-ben, amiben a sorozat fõszereplõjét alakította.
Számos elismerésben részesült: 2006-ban a Jury Award díjat kapta meg a Sweet Land-ban (Behajóztam az életébe...) nyújtott alakításáért. 2007-ben ugyanezért a filmért a Independent Spirit Award-on a Best Female Lead kinevezést nyerte meg. Ugyanebben az évben a Primetime Emmy Award-on a Outstanding Guest Actress díjat nyerte meg a Grey's Anatomy-ban (Grace Klinika) nyújtott kiemelkedõ alakításáért. Amiben egy terhes, amnéziában szenvedõ nõ játszott. 2008-ban készítették el, Stephenie Meyer bestsellerének a Twilight-nak (Alkonyat) a filmes adaptációját, amelyben Esme Cullen-t alakítja. A könyvsorozat további megfilmesítésében is õt láthatjuk Esme szerepében. Érdekességek: Elizabeth vegetáriánus, valamint már kiskorában eldöntötte hogy színésznõ szeretne lenni. via