2010. június 26., szombat

Eclipse Sajtótájékoztató: David Slade, Wyck Godfrey és Melissa Rosenberg

Még mindig nem adták ki azt a videót, amit David Slade, Melissa Rosenberg és Wyck Godfrey sajtótájékoztatóján készítettek, ezért nem várunk tovább a Hitfix-es blogolás közzétételével. Sorry, hogy eddig elhúztuk, de reménykedtünk abban hogy előbb-utóbb felteszik. 
2010. június 12.
1:29 p.m. Szóval David Slade, miért kellene elmenniük az embereknek megnézni az Eclipse-t?
„Ha nem a világbajnokság közepén lenne és nem lenne semmi jó a TV-ben…” A legérettebb, legátgondoltabb könyvnek nevezi az Eclipse-t a franchise-ban. A romantikát felerősíti, de a bosszút és az akciót szintén megjeleníti.
1:30 p.m. Slade azt mondja hogy az a döntés, hogy a közeli felvételeket, képeket használ az már az előkészületek során megszületett, de hagyta hogy a karakterek és a témák, hangulatok is diktálják a filmkészítés folyamatát. Hozzátette „Azt hiszem a legérdekesebb dolog, hogy meglássuk az emberi arcokat ebben a világban.”
1:32 p.m. Slade a munkát azzal kezdte, hogy minden egyes színésszel külön-külön találkozott, a találkozókon arról beszélgettek, hogy mit gondolnak a karakterükről. A második találkán a forgatókönyvről beszélgettek, majd a további egyéni meetingeken az új részleteket vitatták meg. Mire mindenki a közös próbákra megérkezett, nem kellett senkivel sem beszélni karakterekről.
1:33 p.m. Melissa Rosenberg arra számított, hogy ez lesz a legkönnyebb forgatókönyv amit meg kell írnia, de a legbonyolultabbá vált, mivel az összes akció a harmadik felvonásban csúcsosodik ki.
1:34 p.m. Mennyi szabad kezet adtak Slade-nek? Azt mondták neki, hogy a folyamatosságot fent kell tartania, de az esztétikum tekintetében szabad kezet kapott. Megváltoztatta a helyszíneket, beleértve a Cullenek konyháját és Bella hálószobáját. „Szabad kezet kaptam, csak tiszteletben kellett tartanom ami ezelőtt történt.” mondta Slade. Godfrey rámutatott arra, hogy Slade dolgozott már ezelőtt együtt fiatal színészekkel, úgy mint Ellen Page-dzsel a Hard Candy-ben.
1:36 p.m. DVD extrák? „Nos, az a meztelen jelenet, amit leforgattál nem volt benne a könyvben” mondta Godrey Slade-nek valószínűleg viccből. Számos jelenet volt, amik túlzónak tűnt. Godfrey elmondta, hogy Angela és Bella közös jelenetét ki kellett vágni, mert nem illeszkedett a lendülethez, a mozzanatokhoz, de ez egy jó jelenet, ami rá fog kerülni a DVD-re. Szintén sok színfalak mögötti videó lesz, ami a CG-ra, a kaszkadőrmutatványokra és miegymásra fog fókuszálni. Sokkoló, nem igaz?
1:38 p.m. Rosenberg azt mondta, hogy az első Twilight filmet sok humorral írta meg, de a humort ki kellett iktatni a hangulat és az időzítés miatt. Hozzátette még, hogy a biztosabb történetmesélés mellett a humor visszatér. Hitelt ad Wyck-nek abban, hogy a film legjobb sorai Jacob-hoz kapcsolódnak
1:39 p.m. Slade elmondta, hogy Billy Burke kapta a legtöbb teret a rögtönzésre, a többi stábtaghoz hasonlítva. Slade még hozzátette hogy a legtöbb komikus helyzet ekkor született a forgatáson.
1:40 p.m. Slade rámutat arra, hogy nagyon koncentráltak a természet megóvására, ahol a forgatások zajlottak.
1:42 p.m. „Ez az egész nagyon gyorsan történt” mondta Godfrey a Victoria cseréről. Annyit mond csak, hogy „Rachella elérhetetlenné vált.” Hozzátette, hogy Bryce Dallas Howard-dal már korábban is beszéltek és ő volt az első személy, akit Victoria szerepével megkerestek. Slade elmondta, hogy a menetrend/időbeosztás nagyon szoros és csak így tudták megoldani a forgatást, valamit egyszerűen képtelenek voltak átdolgozni a változásokat Rachelle időbeosztása miatt.
1:43 p.m. Rosenberg örömmel vette, hogy Stephenie Meyer ennyi időt tudott a forgatáson eltölteni. Maga részéről nem igazán tudott gyakran részt venni a forgatásokon, a Dexter körüli kötelezettségei miatt. Stephenie igazán hasznos információkkal látta el a producereket és a rendezőket, hiszen ő mindent tud minden egyes karakterről és helyzetről.
1:45 p.m. Slade elmondta, hogy ragaszkodni/igazodni az érzelmi jellegű ívhez, miközben illeszkedsz a történethez volt a legnehezebb dolog a film készítése közben. „Az ellentét nagy terjedelem és a történet között, miközben le kell hántolnod úgy hogy nem veszítesz el semmit” mondta Slade. Godfrey Rosenberg-et a zseninek titulálja amiért képes volt leszűrni a történet érzelmi lényegét.
1:47 p.m. David Slade-et lenyűgözik a vámpírok. „Sok szempontból ők a legrosszabbak és a legjobbak” magyarázza a 30 Days of Night rendezője. Csodálja Meyer-t, ahogy képes volt a családot és az ártatlanságot ezen ragadozók történetében együtt működtetni.
1:49 p.m. „A rajongókkal kapcsolatos élményeim fantasztikusak” mondja Slade, aki méltatja a rajongókat amiért nem túlságosan kritikusak és amiért ennyire szeretik a franchise-t. Azonban elismeri, hogy volt legalább egy „Hard Day’s Night/Egy kemény nap éjszakájának” élménye, mikor menekülnie kellett a rajongóktól.
1:52 p.m. Slade élvezte Cullenék visszaemlékezéseit, mert így lehetősége volt különböző műfajokban forgasson és mindezt egy azon filmben.
1:53 p.m. „Igazán azt szeretném, hogy meggyőződjünk/megbizonyosodjunk arról hogy a karakterre veszélyes” mondta Slade arról, hogy mit akart Pattinson-nal csinálni. Elő akarta hozni Edward-ból a ragadozót.
1:54 p.m. Hihetetlen de senki sem kérdezte Melissát a BD szétszedéséről, és kevésbé arról hogyan oldja meg a vámpírszex-et, a bébi-bevésődést és miegymást. Azt hiszem ezt egy másik napra tartogatják.

Az interjú teljes átirata itt olvasható angolul.

0 megjegyzés: