2010. január 29., péntek

A Twilight forgatókönyvírója Melissa Rosenberg tripla műszakot vállal, hogy működőképessé tegye a franchise-t

Niki jóváltából egy újabb nterjút olvashattok, mégpedig a Twilight franchise forgatókönyvírójával, Melissa Rosenberggel. Fordítás szempontjából nem volt egyszerű egy cikk és hosszú is volt, szóval hatalmas köszönet Nikinek!
Ellentétben a színészekkel és rendezőkkel, egy forgatókönyvíró karrierjének csúcsa nagyon rövid hullámban jön, kivéve azon keveseket, akik fürödnek a rendelésekben. A „Twilight Saga” forgatókönyvírójának, Melissa Rosenberg-nek ez az idő most jött el. Két év leforgása alatt Melissa az Emmy-jelölt sorozat - „Dexter” társ-vezető producere lett, és 2008 egyik legnagyobb sikerét a „Twilight-ot” dolgozza át. Oh, és ezt egyből folytatja egy szoros ütemtervvel a „New Moon” és „Eclipse” megfilmesítésével. Nem könnyű munka. Mégis, amikor Rosenberg-gel beszéltem a „Twilight Saga: New Moon” forgatásán májusban, jókedvű és energikus volt és nem mutatta semmi jelét kiégettségnek. Míg a „Breaking Dawn” téma nem jött föl, mélyrehatol az írói eljárásában és néhány félelmetes bepillantást enged az egész eddigi tapasztalataiba. Figyelmeztetés, ez egy hosszú 30 perces interjú volt, de ha fanatikus vagy a franchise-zal kapcsolatban, megéri elolvasni.

2 megjegyzés:

Nem tudnék ilyen forgatókönyv író lenni,nem egyszerű a munkája,az egyszer biztos! :)
Köszi Niki,hogy olvashattam :)

nagyon jo lett a forditas! :) en nagyon orulok hogy meghoagytak egy szemelynela forgatokonyvirast a Saga osszes reszehe..vagyis remelem hogy a Breaking dawnt is o fogja /vagy mar irja is:)