2011. június 24., péntek

Két interjú Xavier Samuellel

Az ausztrál OK! és Instyle magazinban egy-egy új fotósorozat és interjú jelent Xavier Samuellel. Mindkettő lefordításra került, az Instyle interjúját a tovább után olvashatjátok el, míg az OK! interjúját ide kattintva érhetitek el. A források helyén további képeket is megnézhettek Xavier-ről.

Instyle: Man of Style - Xavier Samuel
A 27 éves, Adelaide születésű színész, Xavier Samuel karrierje magasan szárnyal. Átütő alakításokkal jelentkezett ausztrál filmekben, úgy mint a 2:37-ben, a September-ben, a Newcastle-ben és a The Loved Ones-ban, valamint 2010-ben nagy hollywoodi debütálására is sor került, újszülött vámpírt alakított a The Twilight Saga: Eclipse-ben. De fejébe szállt a sikítozó Twihardok tömegeinek látványa? Nem igazán. „A figyelem - ami rád irányul a Twilight-nak köszönhetően - nem változtat meg, csak rájössz, hogy ki is vagy valójában.”
Samuelnek – aki Sydney és Los Angeles között ingázik – három filmje van talonban: az Anonymousban (magyar bemutató: október) Vanessa Redgrave mellett egy Erzsébetkori arisztokratát alakít, majd egy új ausztrál filmben, a Bait-ben egy elárasztott bevásárlóközpontban veszi fel a harcot néhány cápával, végül a Stephan Elliott által rendezett A Few Best Men-ben oltár elé vonul. „Én csak meglovagolom a hullámokat és élvezem az életem,” mondja.

Van állandó lakhelyed az Államokban?
Nincs. A Craiglisten (közösségi apróhirdetési oldal) találtam egy helyet, és odaköltöztem pár hónapra.

Ez azt jelenti, hogy Ausztráliát még mindig az otthonodnak tekinted?
Van egy közös lakásom az öcsémmel és néhány barátunkkal Sydney Newtown részén. Amikor tudom, hogy néhány hónapig távol leszek, átengedem a szobám az öcsémnek. Ha pedig visszatérek, muszáj elviselnie. A minap eszméltem rá, hogy nincs állandó kulcscsomóm. Ez valahol lehangoló és nyugtalanító.

Nemrég fejezted be A Few Best Men forgatását Olivia Newton-John-nal. Milyen volt?
Bámulatos. Egy brit fiút játszom a filmben, aki beleszeret egy ausztrál lányba. Az esküvőt viszont Ausztráliában tartják, ahol minden bonyolulttá válik – olyan bonyolulttá, amilyenre még ők sem számítottak. Olivia játssza az anyósom. Ez a karakter annyira távol áll Sandy-től [a Grease-s karakterétől]. Nagyszerű volt vele együtt dolgozni, az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha is találkoztam.

Olivia továbbra is igazán ausztrál maradt a tengerentúli hírneve ellenére. 
Nagyon tetszik, ahogy karrierje során Olivia továbbra is támogatja, segíti Ausztráliát; ez olyan valami, amit én is szintén fontosnak tartok. Mindig is kötődni akarsz a gyökereidhez – támogatni az azt az ipart, ami téged is támogat. Mindig is kiemelt jelentőségű volt számomra, hogy Ausztráliában dolgozhassak.

Apropó Bait, mesélj nekünk róla.
Ez egy átlagos történet, ami egy tengerparti közegben játszódik, viszont egy szökőár elárasztja a várost. A karakter, akit alakítok egy plázában dolgozik – életmentő volt, de a legjobb barátja korábban meghalt egy cápatámadásban.

Bosszúra vágyik?
Abszolút! Egy szupermarketben van, mikor a cunami elönti a várost, és ennek következtében cápák lepik el a helyet. Ez a sztori elég abszurdnak hangozhat, de valójában ez megtörtént hónapokkal ezelőtt Queensland-ben. Árvíz volt azon a területen, és néhányan láttak cápákat a vízzel elárasztott utcákon – senki nem mondta volna meg, hogy ez fog történni, szóval soha sem lehet tudni.

A film nagy részét a vízben töltöd?
Igen. A napi rutin részeként összevizeztek minket, a szupermarket polcainak tetején álltunk és sikítottunk a mechanikus cápák miatt, miközben egy vadászpuskával is hadonásznod kell. A kígyók a fedélzeten mintájára itt a Cápák a plázában a cím lenne ildomos

A vizes pólókat félretéve, milyen a te stílusod?
Szeretem az egyszerű stílust, ha valami jól néz ki, felveszem. Jelenleg egy Neuw farmer van rajtam – nekik nagyon klassz dolgaik vannak, de szeretem a Vanishing Elephant ruháit is.

Végül - az Interneten az a feltevés ütötte fel a fejét, hogy szándékosan másolod Twilight-os kollégád, Robert Pattinson stílusát.
Annyira nevetséges, mikor ilyen dolgokkal állnak elő. Nagyon mulatságosnak találom, hogy az emberek azt képzelik, hogy egy halom magazinnal leülök otthon, és azt mondom, ’Lássuk, mit hord Rob?! Muszáj felülmúlnom őt, versengenem kell vele!’ Csak annyi az egész, hogy mindketten farmereket és pólókat hordunk – úgy mint mindenki más.
- Colin Bertram
via

0 megjegyzés: